Προς το περιεχόμενο

Μεθοδος Silva??? η αλλιως Mind Control!!!

Sfetsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...βρε παίδες το θέμα είναι ότι πατάει σε "λάθος" αρχές.Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο wizeman μου επιτέθει έτσι...γνωρίζω αρκετά περί της μεθόδου...δεν είναι αθώα και ας φαίνεται αρχικά...καταρχήν:

1.Η ορθόδοξη εκκλησία δεν την δέχεται.(Εδώ βέβαια εμένα δε με ενδιαφέρει διόλου η θέση της...απλά το αναφέρω...το θεωρεί αίρεση...)

2.Χρησιμοποιεί την τεχνική της νοερής προβολής πράγμα το οποίο οδηγεί σε διαταραχές με την συνεχή χρήση λόγω υπερέκρισης ουσιών από αδένες που τρέφουν τους νευρώνες στον εγκεφαλικό φλοιό.

3.Δεν επιτρέπεται μέσα στα ανθρώπινα όρια να χρησιμοποιεί κάποιος την τεχνική της ελλάτωσης των εγκεφαλικών κυμάτων ώστε να επέλθει σε μεγαλύτερη "συγκέντρωση" με συνειδητή προσπάθεια.Διαλύεται ολόκληρη ισορροπία στην "χημεία" του οργανισμού.

Και δεν το προχωράω παραπέρα για το γεγονός πως θέλουν μαζί με τους ιδρυτές του να φτιάξουν οπαδούς για να τους τα παίρνουν από τα σεμινάρια και τα βιβλία γιατί αυτό εξυπακούεται..

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

paides paides 3efyge to thema.Na sas pw thn dikia mou ptikh.Sthn sxolh mou(tefaa thess/nikhs) mia kathigitria mas pou didaskei to mathima ths paidagwgikhs, meta apo ena 90lepto high-low aerobik(arketa kourastiko) me epibarynseis(barakia kai lastixa), mas proteine na dokimasoume thn methodo stress control(efarmogh ths methodou silva).Me kapoies loipon diataseis twn akrwn kai me kapoies sxetika idietaires askhseis diatashs kai xalaromatos, katafere mazi me kapoies entoles-odhgies ths na mas 3ekourasei!Ola afta mesa se 10 lepta.Oloi osoi parakolouthisame paradexthkame oti htan san na eixame molis 3ypnhsei apo enan akros anakoufistiko kai anazoogonhtiko ypno.Episis mporesame xwris peraiterw 3ekourash na dwsoume amesws meta ena mats meta3y tmhmatwn sto podosfairo.Prwsopika entyposiastika kai tha hthela na mathw perissotera.

Oso gia ton filo mou ton "daimona" pou anefere oti "2.Χρησιμοποιεί την τεχνική της νοερής προβολής πράγμα το οποίο οδηγεί σε διαταραχές με την συνεχή χρήση λόγω υπερέκρισης ουσιών από αδένες που τρέφουν τους νευρώνες στον εγκεφαλικό φλοιό." thelw na thesw mia erothsh.Dhladh h dynath fantasia h h sygentrosh enosw diabazeis ena logotexniko biblio kanoun thn idia zhmia??Prwsopika pisteuw oti h "νοερή προβολή" einai kati to opoio xrhsimopoioume sthn kathimerinothta mas.

euxaristw pou me akousate

Δημοσ.

Μας την πέσανε ....

Για κάποιο παράξενο, μεταφυσικό λόγο, νοιώθω ότι η ουσία της κουβέντας θα έπρεπε να επικεντρωθεί εδώ:

daimonas

said:

Και δεν το προχωράω παραπέρα για το γεγονός πως θέλουν μαζί με τους ιδρυτές του να φτιάξουν οπαδούς για να τους τα παίρνουν από τα σεμινάρια και τα βιβλία γιατί αυτό εξυπακούεται..

Επίσης, για κάποιον άλλο μεταφυσικό λόγο, μαζί με τους προαναφερθέντες, βάζω στο ίδιο τσουβάλι και τους Γνωστικιστές, το Ο.Τ.Ο, την Α.Α, τις εκκλησίες του Set και του Baphomet, τους Ροδόσταυρους, την Ακρόπολη, τη Διανοητική, τους Τέκτονες και χιλιάδες άλλους που άφησα απ'όξω.

Όλοι αυτοί έχουν ευγενή κίνητρα: Την εξύψωση του Εαυτού.

ʼλλο αν στην πορεία δε σου μένει φράγκο μιας και τα τσεπώνουν οι αυτόκλητοι σωτήρες/αρχηγοί των ταγμάτων. Εντελώς άλλο θέμα.

.

.

.

.

.

.

.

Τόσοι αιώνες Διαφωτισμού, που πήγανε; Πείτε μου ένας σας παρακαλώ ...

Δημοσ.
Τόσοι αιώνες Διαφωτισμού, που πήγανε; Πείτε μου ένας σας παρακαλώ ...

tosoi aiones? heh, kai nomizeis oti oi antrhopoi genioutne me tis idees tou diafotismou sto kefali tous? an den tis diavasoun h den tis didaxtoun tipota den exoun ekei mesa, mhn perimeneis polla apo tous anthropous, sth vash tous zoa einai, kai malista xoris fysikh prostasia....

Δημοσ.

προς CodeMan: Ναι, και συγκεκριμένα πριν κάνω τα σεμινάρια αυτά με έτρωγε το άγχος, μέχρι που έβγαζα σπυριά και ξηροδερμία σε όλο το σώμα μου. Κανένας δερματολόγος δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα μου μόνιμα, πάντα δοκίμαζα φάρμακα και μετά από λίγο εμφανίζονταν πάλι τα δερματολογικά. Μόλις όμως έκανα το σεμινάριο (και έχω κάνει και άλλα σεμινάρια εκτός σιλβα, για να μην νομίζετε ότι ασκώ προπαγάνδα) και όταν έφτασα σε ένα σημείο να κατανοήσω τι γίνεται (γιατί άρχισα από μικρός τα σεμινάρια), όλα τα φαινόμενα του άγχους εξαφανίστηκαν.

Δεν λέω ότι αυτά τα σεμινάρια μας μαθαίνουν θαύματα. Απλώς μας μαθαίνουν πράγματα που είναι ήδη μέσα μας και εμείς ποτέ δεν τα διδαχθήκαμε για ΝΟΗΤΟΥΣ λόγους. Και το ότι τα σκάμε τα φράγκα για αυτά τα σεμινάρια δεν με ενοχλεί καθόλου, αφού με βοηθούν, μαγκιά στους φορείς να τους δίνω τα φράγκα μου. Δικά μου είναι και τα κάνω ότι θέλω, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι για το καλό μου.

Όσον αφορά για το ότι η εκκλησία δεν δέχεται την silva, αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα. Η εκκλησία όπως ξέρουμε έιναι στηριγμένη σε κάποιους "πνευματικούς" κανόνες και συμφέροντα. Το ότι τα έχει απαγορεύσει η εκκλησία δεν σημένει ότι θίγουν τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, εκτός αν αυτός που το παρακολουθεί το ερμηνεύσει έτσι. Σχετικά είναι αυτά. Εγώ προσωπικά έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και εκτός silva (Σεμινάρια του Αντώνη Καλογήρου κτλ) και ούτε ενοχλήθηκαν τα θρησκευτικά μου πιστεύω ούτε άλλαξαν.

Βέβαια, ισχύει ο κανόνας ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ. Αν πας να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο προετοιμασμένος ότι θα θίξει τα θρησκοπολιτικά σου πιστεύω, σίγουρα θα επιδιώξεις το να γίνει αυτό. Για να μπορέσεις να πάρεις κάτι από όλα αυτά πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό και κριτική ικανότητα. Και εγώ μην νομίζεις πως παραδέχομε ότι λένε. Το τι διαφήμιση ρίχνουν για τα υπόλοιπά τους σεμινάρια δεν λέγεται. Αλλά δουλειές είναι αυτές, λευτά θέλει να βγάλει ο φορέας οπότε αυτός κοιτάει την δουλειά του και εσύ το πως θα πάρεις τα περισσότερα (θετικά) δυνατά από αυτό που κάνεις.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Και προς θεού, δεν διαφημίζω κανέναν ούτε γράφω με επιθετικούς τόνους. Φιλική συζήτηση κάνουμε.

Δημοσ.
WizeMan

said:

προς CodeMan: Ναι, και συγκεκριμένα πριν κάνω τα σεμινάρια αυτά με έτρωγε το άγχος, μέχρι που έβγαζα σπυριά και ξηροδερμία σε όλο το σώμα μου. Κανένας δερματολόγος δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα μου μόνιμα, πάντα δοκίμαζα φάρμακα και μετά από λίγο εμφανίζονταν πάλι τα δερματολογικά. Μόλις όμως έκανα το σεμινάριο (και έχω κάνει και άλλα σεμινάρια εκτός σιλβα, για να μην νομίζετε ότι ασκώ προπαγάνδα) και όταν έφτασα σε ένα σημείο να κατανοήσω τι γίνεται (γιατί άρχισα από μικρός τα σεμινάρια), όλα τα φαινόμενα του άγχους εξαφανίστηκαν.

- Παρ'όλο που απευθύνεσαι αλλού, θέλω να σου απαντήσω μιας και η κουβέντα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Μην προσπαθείς να βγάλεις την επιστήμη σκάρτη έναντι μιας μεταφυσικής/ψευδο-επιστήμης. Το ότι ο συγκεκριμένος δερματολόγος δεν έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημά σου, δε σημαίνει κατ'ανάγκη ότι δε θα μπορούσε να το κάνει κάποιος άλλος δερματολόγος, ψυχολόγος κλπ.

WizeMan

said:

Δεν λέω ότι αυτά τα σεμινάρια μας μαθαίνουν θαύματα. Απλώς μας μαθαίνουν πράγματα που είναι ήδη μέσα μας και εμείς ποτέ δεν τα διδαχθήκαμε για ΝΟΗΤΟΥΣ λόγους. Και το ότι τα σκάμε τα φράγκα για αυτά τα σεμινάρια δεν με ενοχλεί καθόλου, αφού με βοηθούν, μαγκιά στους φορείς να τους δίνω τα φράγκα μου. Δικά μου είναι και τα κάνω ότι θέλω, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι για το καλό μου.

- Το ότι είναι για το καλό σου ελέγχεται. Επίσης ούτε εμένα ενοχλεί που σκας τα φράγκα σου, δε μου πέφτει λόγος. Εκνευρίζομαι όμως με τους επιτήδειους που για να διδάξουν την "Ατραπό" τα τσεπώνουν κοροϊδεύοντας τον κοσμάκη. Η Διανοητική, μια παρόμοια παραμύθα με τη δικιά σου (γνωστά θύματα Κρουζ, Τραβόλτα κλπ) επιβάλλει να παρακολουθείς τα σεμινάρια, να αγοράζεις τα βιβλία κλπ μέχρι να φτάσεις level 7.000.000 και να κερδίσεις κανονάκι όπου σου αποκαλύπτεται αφού έχεις δαπανήσει χιλιάδες ευρώ ότι ο κακός μας χαρακτήρας οφείλεται στο ότι μας έχουν καταλάβει κακά πνεύματα εξωγήινων. Επ'ευκαιρίας, αυτοί οι "ΝΟΗΤΟΙ" λόγοι που επικαλείσαι, τι είναι;

WizeMan

said:

Όσον αφορά για το ότι η εκκλησία δεν δέχεται την silva, αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα. Η εκκλησία όπως ξέρουμε έιναι στηριγμένη σε κάποιους "πνευματικούς" κανόνες και συμφέροντα. Το ότι τα έχει απαγορεύσει η εκκλησία δεν σημένει ότι θίγουν τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, εκτός αν αυτός που το παρακολουθεί το ερμηνεύσει έτσι. Σχετικά είναι αυτά. Εγώ προσωπικά έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και εκτός silva (Σεμινάρια του Αντώνη Καλογήρου κτλ) και ούτε ενοχλήθηκαν τα θρησκευτικά μου πιστεύω ούτε άλλαξαν.

- Αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα για μένα που είμαι άθρησκος (δόξα τω θεώ). Για τον χ.ο. όμως, που πιστεύει σε ένα πολύ πολύ συγκεκριμένο δόγμα και σε κάποιες παραδόσεις από τους πατέρες, αποδεικνύει ότι η σίλβα είναι αίρεση. Όσο αφορά το ότι δεν άλλαξαν τα θρησκευτικά σου "πιστεύω", αυτά ποια είναι; Κάποια παραλλαγή του δόγματος της ορθοδοξίας;

WizeMan

said:

Βέβαια, ισχύει ο κανόνας ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ. Αν πας να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο προετοιμασμένος ότι θα θίξει τα θρησκοπολιτικά σου πιστεύω, σίγουρα θα επιδιώξεις το να γίνει αυτό. Για να μπορέσεις να πάρεις κάτι από όλα αυτά πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό και κριτική ικανότητα. Και εγώ μην νομίζεις πως παραδέχομε ότι λένε. Το τι διαφήμιση ρίχνουν για τα υπόλοιπά τους σεμινάρια δεν λέγεται. Αλλά δουλειές είναι αυτές, λευτά θέλει να βγάλει ο φορέας οπότε αυτός κοιτάει την δουλειά του και εσύ το πως θα πάρεις τα περισσότερα (θετικά) δυνατά από αυτό που κάνεις.

- Αυτό με τη διαφήμιση, υποστηρίζει τα παραπάνω.

WizeMan

said:

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Και προς θεού, δεν διαφημίζω κανέναν ούτε γράφω με επιθετικούς τόνους. Φιλική συζήτηση κάνουμε.

- Mπορούμε να κάνουμε και εχθρική συζήτηση. Αρκεί να γίνεται μ' επιχειρήματα.

Δημοσ.

1. Δεν προσπαθώ να βγάλω την επιστήμη σκάρτη. Αν είχα την επιστήμη για σκάρτη, δεν θα έγραφα σε forum τώρα. Απλώς θέλω να εξηγήσω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας με τον εαυτό μας, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ευτυχώς πάντως το πρόβλημά μου λύθηκε.

2. Παραμυθιά το λες εσυ, οκ; Απόλυτα σχετικό είναι το τι μας βοηθάει. Εσένα μπορεί να σε βοηθήσει ένας ψυχολόγος ενώ εμένα για το ίδιο πρόβλημα ένα καλό γ*μήσι.Παράδειγμα δίνω οκ; Είναι το τι λέει η καρδούλα του καθενός. Όσον αφορά τα point systems, η μέθοδος σιλβα δεν έχει κανένα τέτοιο σύστημα.

3. Όσον αφορά τα θρησκευτικά μου πιστεύω, είμαι άθρησκος αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάτι το υπέρτατο.

Δημοσ.
WizeMan

said:

Εγώ προσωπικά έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και εκτός silva (Σεμινάρια του Αντώνη Καλογήρου κτλ) και ούτε ενοχλήθηκαν τα θρησκευτικά μου πιστεύω ούτε άλλαξαν.

...

WizeMan

said:

Όσον αφορά τα θρησκευτικά μου πιστεύω, είμαι άθρησκος αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάτι το υπέρτατο.

- Η λογική μου, μου λέει ότι τα παραπάνω αντιφάσκουν μεταξύ τους.

.

.

.

WizeMan

said:

Δεν προσπαθώ να βγάλω την επιστήμη σκάρτη. Αν είχα την επιστήμη για σκάρτη, δεν θα έγραφα σε forum τώρα.

- Επιστήμη επίσης είναι η Ιατρική. Το επιχείρημά σου, δεν είναι λογικό.

WizeMan

said:

Απλώς θέλω να εξηγήσω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας με τον εαυτό μας, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Όχι, δεν καταλαβαίνω, εξήγησέ μου σε παρακαλώ. Και πολύ περισσότερο, που κολλάει η σίλβα στο προηγούμενο περί αυτοβοήθειας.

WizeMan

said:

Απόλυτα σχετικό είναι το τι μας βοηθάει. Εσένα μπορεί να σε βοηθήσει ένας ψυχολόγος ενώ εμένα για το ίδιο πρόβλημα ένα καλό γ*μήσι.

- Πιο πάνω, για το πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα των σπυριών και της ξηροδερμίας που αναφέρθηκε, δε νομίζω ότι ούτε ένα καλό γαμήσι βοηθάει, ούτε η μέθοδος σίλβα. Η επιστήμη ίσως είναι το πιθανότερο ότι βοηθά.

Περιμένω τι ΔΕ διδαχθήκαμε και ποιοι είναι οι ΝΟΗΤΟΙ λόγοι αν θες να μου εξηγήσεις επίσης.

Δημοσ.

1. Η λογική σου μπορεί να λέει ότι θέλει για τα δικά μου θρησκευτικά πιστεύω δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο όμως. Γιατί να αντιφάσκουν;;; Πολύ απλά και πριν παρακολουθήσω σεμινάρια αλλά και μετά οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις έμειναν ίδιες.

2. Να διορθώσω το σχόλιο περί επιστήμης : "Αν είχα την επιστήμη για σκάρτη, ούτε θα έγραφα στο forum ούτε θα έτρεχα στους γιατρούς όποτε είχα πρόβλημα, αλλά και την αδελφή μου που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες μάλλον θα την άφηνα(-με οικογενειακώς) αβοήθητη.

3. Που κολλάει η σίλβα στο σχόλιο μου περί αυτοβοήθειας; Παντού κολλάει. Τη μέθοδο δεν την χρησιμοποιείς για τον άλλο, για τον εαυτό σου την χρησιμοποιείς. Για να απομακρύνεις το stress, τις αρνητικές σκέψεις, για να σε βοηθήσει το υποσυνείδυτο σε προβλήματα που ίσως έχεις. Μέχρι και για να διώξεις πονοκεφάλους και άλλους σωματικούς πόνους (για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ να γιατρευτείς αλλά να μην σε ταλανίζει ο πόνος μέχρι να πας στον γιατρό).

4. Το παράδειγμα που έδωσα περι γ@μησιού ήταν πολύ γενικό και δεν είχε σχέση με ξηροδερμία, άσχετα αν δεν το δοκίμασα αυτό τότε lol.

5. Λέγοντας ότι λόγω συμφερόντων ποτέ δεν διδαχθήκαμε ότι είμαστε ικανοί για όλα αυτά όσα λένε πολλές μεθόδοι ψυχολογίας, όπως ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός, μέθοδος αναγνωρισμένη από πολλούς ψυχολόγους. Ότι μας περνούν από την μικρή ηλικία το να ζητάμε αντάλλαγμα για ότι δίνουμε. Και δεν λέω για τις δουλειές μας, αλλά για απλά πράγματα στην καθημερινή μας ζωή. Να σου δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα, μερικά παιδάκια λέγανε ότι δεν θα πάνε στα Γεννέθλια που τους κάλεσε ο φίλος τους επειδή δεν ήλθε αυτός. Αλλά ακόμα και σε πιο σύνθετα πράγματα όπως π.χ αγάπη. Και όλα αυτά δεν είναι έμφυτα. Κάποιος μας τα περνάει. Και μη μου πεις ότι δεν ισχύουν αυτά, γιατί υπάρχουν εκατομμύρια ακόμα παραδείγματα. Και μη μου πεις επίσης ότι δεν γίνετε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Όλα γίνονται. Απλώς κάποιοι "έξυπνοι" δεν θέλουν.

Τέλος, θέλω να πω ότι διακρίνω την επιθετική σου διάθεση και ότι δεν θα ήθελα να συνεχίσω την συζήτηση κάτω από τέτοιο κλίμα.

Δημοσ.
WizeMan

said:

1. Η λογική σου μπορεί να λέει ότι θέλει για τα δικά μου θρησκευτικά πιστεύω δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο όμως. Γιατί να αντιφάσκουν;;; Πολύ απλά και πριν παρακολουθήσω σεμινάρια αλλά και μετά οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις έμειναν ίδιες.

- Aντιφάσκουν διότι *ταυτόχρονα* δηλώνεις ότι έχεις "θρησκευτικά πιστεύω" ΚΑΙ είσαι άθρησκος πιστεύοντας σ'ένα υπέρτατο ον.

WizeMan

said:

2. Να διορθώσω το σχόλιο περί επιστήμης : "Αν είχα την επιστήμη για σκάρτη, ούτε θα έγραφα στο forum ούτε θα έτρεχα στους γιατρούς όποτε είχα πρόβλημα, αλλά και την αδελφή μου που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες μάλλον θα την άφηνα(-με οικογενειακώς) αβοήθητη.

- Και ταυτόχρονα εφαρμόζεις τη ψευδο-επιστήμη της σίλβα ...

WizeMan

said:

3. Που κολλάει η σίλβα στο σχόλιο μου περί αυτοβοήθειας; Παντού κολλάει. Τη μέθοδο δεν την χρησιμοποιείς για τον άλλο, για τον εαυτό σου την χρησιμοποιείς. Για να απομακρύνεις το stress, τις αρνητικές σκέψεις, για να σε βοηθήσει το υποσυνείδυτο σε προβλήματα που ίσως έχεις. Μέχρι και για να διώξεις πονοκεφάλους και άλλους σωματικούς πόνους (για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ να γιατρευτείς αλλά να μην σε ταλανίζει ο πόνος μέχρι να πας στον γιατρό).

- Έχει αποδειχθεί επιστημονικά (δηλ. στατιστικές μελέτες, κλπ κλπ) ότι η μέθοδος έχει καλύτερα αποτελέσματα *έναντι* της ψυχολογίας; Και σε ρωτώ, διότι η επιστήμη της ψυχολογίας/ψυχιατρικής έχει αποδείξει τα αποτελέσματά της.

Επίσης.

Από τη μία λες "Μόλις όμως έκανα το σεμινάριο και όταν έφτασα σε ένα σημείο να κατανοήσω τι γίνεται, όλα τα φαινόμενα του άγχους εξαφανίστηκαν" και ταυτόχρονα λες ότι εφαρμόζεις τη μέθοδο για να μην πονάς μέχρι να πας στον γιατρό. Τελικά είναι θεραπευτική μέθοδος ή δεν είναι; Και γιατί να την εφαρμόσω και να μην πάω κατ'ευθείαν στο γιατρό;

WizeMan

said:

4. Το παράδειγμα που έδωσα περι γ@μησιού ήταν πολύ γενικό και δεν είχε σχέση με ξηροδερμία, άσχετα αν δεν το δοκίμασα αυτό τότε lol.

- Εγώ όμως αναφέρθηκα *πολύ ειδικά*, στο παράδειγμά *σου* περί δερματικών. Και δεν μου απάντησες αν εξάντλησες την επιστήμη (δερματολογία, ψυχολογία) πριν καταφύγεις στη "μέθοδο".

WizeMan

said:

5. Λέγοντας ότι λόγω συμφερόντων ποτέ δεν διδαχθήκαμε ότι είμαστε ικανοί για όλα αυτά όσα λένε πολλές μεθόδοι ψυχολογίας, όπως ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός, μέθοδος αναγνωρισμένη από πολλούς ψυχολόγους. Ότι μας περνούν από την μικρή ηλικία το να ζητάμε αντάλλαγμα για ότι δίνουμε. Και δεν λέω για τις δουλειές μας, αλλά για απλά πράγματα στην καθημερινή μας ζωή. Να σου δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα, μερικά παιδάκια λέγανε ότι δεν θα πάνε στα Γεννέθλια που τους κάλεσε ο φίλος τους επειδή δεν ήλθε αυτός. Αλλά ακόμα και σε πιο σύνθετα πράγματα όπως π.χ αγάπη. Και όλα αυτά δεν είναι έμφυτα. Κάποιος μας τα περνάει. Και μη μου πεις ότι δεν ισχύουν αυτά, γιατί υπάρχουν εκατομμύρια ακόμα παραδείγματα. Και μη μου πεις επίσης ότι δεν γίνετε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Όλα γίνονται. Απλώς κάποιοι "έξυπνοι" δεν θέλουν.

- Υπάρχει μία παγκόσμια συνωμοσία με την οποία μας εξωθούν σε προκαθορισμένες συμπεριφορές; Ποιοι έχουν αυτά τα "συμφέροντα" και γιατί;

Επίσης, αν όντως αυτό το "Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός" υπάρχει, η ψυχολογία καπηλεύεται τη σίλβα ή μήπως γίνεται το αντίθετο; Τέλος, για τα εκατομμύρια παραδείγματά σου, έχω τα διπλάσια αντιπαραδείγματα. Η 5χρονη κόρη μου πάντως πήγε στο πάρτυ της Σούλας, παρ'όλο που η τελευταία δεν ήρθε στο δικό της. Ελπίζω να το έπιασες το υπονοούμενο.

WizeMan

said:

Τέλος, θέλω να πω ότι διακρίνω την επιθετική σου διάθεση και ότι δεν θα ήθελα να συνεχίσω την συζήτηση κάτω από τέτοιο κλίμα.

- Αν είχα επιθετική διάθεση, σε διαβεβαιώ θα το καταλάβαινες.

Παραδείγματος χάριν, θα μιλούσα για την Επιστήμη του Τσεπώνειν ( η κλίση είναι δοτική, μην το ψάχνετε ... λολ ... )

Δημοσ.

1. Θρησκευτικα πιστεύω έχω, αφού πιστεύω πως υπάρχει κάτι το υπέρτατο που κάποιες θρησκείες το λένε Θεό

2. Εσύ την θεωρείς ψευδοεπιστήμη. Εγώ ούτε την θεωρώ έτσι ούτε είμαι απόλυτος ώστε να την απορρίψω από την στιγμή που εμένα με έχει βοηθήσει.

3. Μα δεν είπα ότι η σίλβα είναι κάτι διαφορετικό από την ψυχολογία. Σε γενικά πλαίσια οι τεχνικές που χρησιμοποιεί υπάρχουν και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία. Απλώς η μέθοδος σίλβα έχει αυτές τις μεθόδους κατα πολύ απλούστερες ώστε κάποιος που δεν ασχολείται με την ψυχολογία να τις καταλάβει.

Ο Χοσέ Σίλβα επινόησε την μέθοδο αυτή για να βοηθήσει τα παιδιά του με τα μαθήματά τους, επειδή δεν είχαν την δυνατότητα να καταλάβουν. Μετά πολλοί ψυχολόγοι δημιούργησαν τις "ασκήσεις" και τις κόλλησαν στην μέθοδο σίλβα.

4. Μα ποιος σου είπε ότι τα δερματικά που είχα οφείλονταν σε αλεργία ή σε κάποιο άλλο παράγοντα που χρειαζόταν φαρμακευτική κάλυψη;;; Το δικό μου πρόβλημα (όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό προβλημάτων υγείας) ήταν αποτέλεσμα ψυχολογικών προβλημάτων και συγκεκριμένα του υπερβολικού άγχους.

5. Εγώ το σχόλιο περί βοήθειας το έκαναν ώς απάντηση στο συγκεκριμένο δικό σου σχόλιο:

Το ότι είναι για το καλό σου ελέγχεται

και όχι για το αν εξάντλησα την επιστήμη. Και όπως ξέρεις η επιστήμη είναι ανεξάντλητη. Και ο ανθρώπινος νους άπειρος. Και βέβαια δεν άφησα το θέμα των δερματικών για ένα "θαύμα". Τραβιόμουν στους γιατρούς. Αλλά και πάλι, προτιμώ τη λύση που βρήκα παρά τα φάρμακα. Εσύ δηλαδή αν είχες την δυνατότητα να λύσεις ένα πρόβλημα σου χωρίς φάρμακα δεν θα την επέλεγες;;; Αν σε έπιανε πονοκέφαλος μές στη μέση του δρόμου δεν θα ήθελες να σταματήσει; Η ακόμα και σπίτι σου να σε έπιανε δε θα θελες να σταματήσει χωρίς να πάρεις Αναλγυτικό;;; Αν έπεφτες κάτω και χτύπαγες (χτύπα ξύλο) δεν θα θελες μέχρι να πας στο γιατρό να μην πονάς;;;

6. Όσο για την συνωμοσία, αν δεν το έχεις καταλάβει, μάλλον κοίτα λίγο γύρω σου πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι και ψάξε να βρεις τους λόγους. Τώρα για το ποιος είναι αρχηγός, τι θέλουν, αν έχουν σχέση με 17Ν και ΕΛΑ δεν γνωρίζω, δεν είμαι μάγος.

7. Νευρογλωσσικός προγραμματισμός υπάρχει, και μάλιστα είναι πολύ διαδεδομένος (και ανατρεπτικός) κλάδος της ψυχολογίας.

8. Ξέρω πως για κάθε παράδειγμα που θα σου δώσω εχεις τα 2πλάσια αντιπαραδείγματα. Όσον αφορά το αντιπαράδειγμα της κορούλας σου, σου το είπα πως γινόμαστε, δεν γεννιόμαστε. Τα μηνύματα τα παίρνουμε. Η κορούλα σου έχει πάρει τα σωστά ερεθίσματα από εσένα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Δεν είναι αστείο το παράδειγμα που σου έδωσα με το party. Είναι πολύ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το πως ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και το κατα πόσο ξέρει να δίνει χωρίς όρους.

Δημοσ.

causabon:

eisai me ta kala sou? ksereis poses fores exo kanei aytes tis sizhthseis me tous idious anthropous edo mesa?

mporo na so po kai sigekrimena POIOI tha sou apantisoun kai me ti AKRIVOS epixeirhmata kai POU tha kataliksei h syzhthsh

Δημοσ.

O neyroglwssikos programmatismos (NLP) einai para poly omorfos san 8ewreia. Den exw katsei na kanw praktikh, alla ayta poy leei einai poly logika :-)

Nai, h symperifora poy didaskomaste den einai aparaithta h swsth, oyte h pio teleia. Ayto einai logiko. Fantazeste mia koinwnia poy 8a skeftomastan logika; Pws 8a korohdeye o Bush toys Amerikanoys; :-).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...