Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ και έχω αγοράσει bluray και έχω ενοικιάσει. Τα λεφτά όμως είναι πολλά και προτιμώ να κατεβάσω ένα 1080p mkv των 8GB που θέλει 1 ώρα να κατεβεί πού η ποιότητα έχει πολύ μικρές διαφορές με το raw bluray. Μετά ενα copy&paste στο media player και popcorn, σε μιά-μισή ώρα είσαι στο καλύτερο σινεμά!

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα εχω ασχοληθεί καθόλου με αυτην την τεχνολογία.. Τη θεωρώ τεχνολογία χωρίς μελλον...

Δημοσ.

χωρις μελλον δεν ειναι.γιατι ετσι καποτε λεγαμε και για τα dvd.απλα θελει χρονο μεχρι να πεις οτι το dvd καταργειται και ολες οι ταινιες θα ειναι σε blu ray και οι τιμες θα γινουν σαν dvd.

Δημοσ.
χωρις μελλον δεν ειναι.γιατι ετσι καποτε λεγαμε και για τα dvd.απλα θελει χρονο μεχρι να πεις οτι το dvd καταργειται και ολες οι ταινιες θα ειναι σε blu ray και οι τιμες θα γινουν σαν dvd.

Προσωπικά την θεωρώ.. Πρόσεξε μόνο για μένα.. Οπως είπες και εσύ κάποια στιγμή θα τα χρησιμοποιείται αβερτά :P

Δημοσ.

στο χερι τους ειναισιγα σιγα τα blu ray recorder kai player να πεσουν σε νορμαλ τιμες και οι ταινιες να βγαινουν μονο σε blu ray.ετσι θα σπρωξεις τον κοσμο εκει.απλα θελει πολυ καιρο ακομα.τα blu ray πανε καλυτερα και οι τιμες εχουν πεσει λιγακι αλλα εχει μελλον ακομα.

Εγώ και έχω αγοράσει bluray και έχω ενοικιάσει. Τα λεφτά όμως είναι πολλά και προτιμώ να κατεβάσω ένα 1080p mkv των 8GB που θέλει 1 ώρα να κατεβεί πού η ποιότητα έχει πολύ μικρές διαφορές με το raw bluray. Μετά ενα copy&paste στο media player και popcorn, σε μιά-μισή ώρα είσαι στο καλύτερο σινεμά!

Sent from my iPhone using Insomnia.app

το να κατεβασεις απλα ξεφευγει απο το αγοραζουμε κατι και το συγκρινουμε.το κατεβασμα ειναι πιο φτηνο και απο vhs:P ενοικιαση

Δημοσ.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η τεχνολογία συνεχίζει να κατευθύνεται προς τα, (σχετικά) φτηνά μεν αλλά πολύ ευαίσθητα οπτικά μέσα.

Θυμάμαι την εποχή της δισκέτας, που την έπαιρνες την πετούσες όπου ήθελες, την ξεχνούσες κάτω από τον καναπέ και όταν την ξέθαβες, πάλι δούλευε.

Μετά ήρθαν τα CD και όλοι μάθαμε να τα πιάνουμε από τις άκρες προσέχωντας μην ακουμπήσουμε την επιφάνεια ανάγνωσης και δεν διαβάζεται από τις δαχτυλιές ή μην τα γρατζουνίσουμε (αλήθεια γιατί τα κάνουν τόοοοοσο ευαίσθητα ώστε να κάνουν τριχωειδή σημάδια ακόμα και με βαμβάκι ) . Και αρχίσαμε να γράφουμε CD και να πετάμε αρχικά 3 στα 5 γιατί καίγονταν. Και μάλιστα την εποχή που είχε 500 δραχμές το ένα.

Ας μην πολυλογώ. Τα οπτικά μέσα είναι πολύ ευαίσθητα (χαρακιές), δύστρωπα (αποτυχία ανάγνωσης λόγω δαχτυλιών), μη πρακτικά (Write-Once-Read-Many... Θα μου πείτε υπάρχουν και τα DVD-RAM αλλά υπάρχει κανείς εδώ που έχει πραγματικά πιάσει στα χέρια του ένα ) .

Πιστεύω ότι μόλις βρουν έναν τρόπο να κάνουν lock τα copyrited δεδομένα στα USB-Flashes και πέσουν κι άλλο οι τιμές τους και ανεβούν κι άλλο οι χωρητικότητες (κάτι που συμβαίνει κάθημερινά), πλέον δεν θα αργήσει ο καιρός που θα αγοράζουμε windows και ανοίγωντας το κουτί δεν θα βρίσκουμε τα κλασσικά DVDs αλλά ένα και μοναδικό φλασάκι.

Amen.

Δημοσ.

Εν μέρη συμπαθάω τις απόψεις του aXer. Λέω εν μέρη γιατί τα μόνα cd-dvd που μου είχαν καεί ποτέ ήταν 4-5 όταν έκανα προσπάθειες εγγραφής On-the-fly. Παιδιά προσέξτε τι εύχεστε. Τα blue-ray δεν είναι για να βάζουμε δικά μας αρχεία μέσα. Μια γρατζουνιά απλή φεύγουν κ μερικά giga. Ιδιαίτερα ευπαθές μέσο.

Δημοσ.

Εξω απ το χορό πολλα τραγουδια λενε.

Η προσωπικη μου εμπειρια απο τα blu-ray ειναι θετικη και μονο. Η εικονα ειναι κρυσταλλινη και ο ηχος ειναι καλυτερος απ οτιδηποτε εχω ακουσει σε ταινια. Και με τα ηχεια Logitech Z-5500 σιγουρα θα κανουν πολυ θορυβο!! Τα mkv σε καμια περιπτωση δεν εφτασαν σε τετοια ποιοτητα. Και πιστεψτε με δεν εχω δει λιγα.

Φυσικα αυτα ειναι σημαντικα για εμενα που δινω πολυ βαρος στον ηχο (αλλωστε οι μεγαλοι σκηνοθετες λενε οτι τα μισα εφε σε μια ταινια ειναι ο ηχος).

Εχω δει και με προτζεκτορ και η εικονα εναι σαφως καλυτερη απο κινηματογραφο (ακομη δεν εχω δοκιμασει με ακριβο ανακλαστικο πανι αλλα θα γινει κι αυτο συντομα).

Σιγουρα για να αφιοποιησει καποιος μια ταινια σε blu-ray θα πρεπει να εχει πολυ καλο ηχοσυστημα και πολυ καλη τηλεοραση. Ολα τα αλλα ειναι απλος συμβιβασμος.

Δημοσ.

Για να παίρνει ο κόσμος bluy ray πρέπει να έχει και τον player.

Ο οποίος είναι αρκετά ακριβοτερος του DVD player που βρίσκεις και με 20 ευρώ.

Ωσο για της τηλεοράσεις HD πιστεύω όλοι εχουμε ,και αν οχι η τιμές είναι πολύ χαμηλές.

Τώρα για να υπερυσχισει το blue ray ,πρέπει οι ταινίες να βγαίνουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτο.Για να αναγασει τον κόσμο στην αγορά του player...

Ίδια ιστορία βιντεοκασετας-DVD δηλαδή

Δημοσ.

Αυτα σαφως παντα πηγαινουν με τον νομο προσφορας-ζητησης. παντα υπηρχαν αλλαγες σε φορμά και μέσα αποθηκευσης αλλα δε γινοταν απο τη μια στιγμη στην αλλη. Κι εγω αγορασα το πρωτο μου cd-recorder μουσικης της Philips 100.000 δραχμες τοτε με 1700 δραχμες το δισκακι. και το πρωτο μου cd-recorder για υπολογιστη το ειχα αγορασει 34.000 δραχμες!!

Ας κανει καποιος τις μετατροπες σε € για να δει τη διαφορα με τις σημερινες τιμες.

Οι τιμες θα πεσουν. Το θεμα ειναι πότε

Δημοσ.
Προσωπικά την θεωρώ.. Πρόσεξε μόνο για μένα.. Οπως είπες και εσύ κάποια στιγμή θα τα χρησιμοποιείται αβερτά :P

Δε μας ειπες ομως γιατι. Πώς μπορει μια τεχνολογια που προκειται να αντικαταστησει πληρως το DVD γιατι ειναι εμφανως ανωτερη (x3 τουλαχιστον) να μην εχει μελλον;

Δημοσ.

Να προσθέσω στα μειωνεκτήματα των οπτικών μέσων πάσης φύσεως και format ότι είναι το άνω πλαφόν στις περιστροφές του δίσκου.

Δεν θυμάμαι πόσο είναι αλλά θυμάμαι ότι υπάρχει φυσικό όριο στο πόσο μπορεί να περιστραφεί ένας δίσκος τέτοιας μάζας και διαμετρήματος πριν αρχίσει να ταλαντώνεται.

Οπότε δεν νομίζω να υπάρξει βελτίωση στην ταχύτητα ανάγνωσης, όσο θα μεγαλώνουν τα GB.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...