Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Yeap. Είναι η χειρότερη στιγμή της ελληνικής ιστορίας τα τελευταία 2500 χρόνια. Τι κι αν έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα άλλες 4 φορές στην σύγχρονη ιστορία της. Πάει, «τέλειωσε», τη χάσαμε, Θεός (ή who/whatever) σχωρέσ' μας.

Ασε antonl, τα χουν πει άλλοι:-D

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9B%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

@digekas

Το μεγαλύτερο λάθος ήταν του Βενιζέλου που προκήρυξε τις εκλογές αφού δεν υπήρχε λόγος να το κάνει ειδικά υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν. Τεσπα ξεφύγαμε..

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
@digekas

Το μεγαλύτερο λάθος ήταν του Βενιζέλου που προκήρυξε τις εκλογές αφού δεν υπήρχε λόγος να το κάνει ειδικά υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν. Τεσπα ξεφύγαμε..

Για φαντάσου να σε αποκαλούν πολεμοχαρή να σου ζητούν εκλογές και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα. Για αυτό αναφέρθηκα σε ανήθικους και λαοπλάνους που στην ουσία αυτό που έκαναν ήταν προδοσία. Έταξαν στο λαό ότι θα φέρουν τα παιδιά τους πίσω και αφού έγιναν κυβέρνηση πήγαν να πάρουν την Άγκυρα καταπατώντας τις συνθήκες που είχαν υπογραφεί.

Το ποιες δυνάμεις βρίσκονταν από πίσω και έταζαν υποστήριξη όπως και ποιες μας οδήγησαν στον εμφύλιο ή ποιες συντηρούσαν τα κόμματά μας και εξασφάλιζαν την εκλογή των πολιτικών μας δεν το σχολιάζω, τα αυτονόητα λένε παραλείπονται.

Τεσπα που λες και εσύ, αυτά είναι για να μην ξαναστηριχτούμε σε ξένες πλάτες που θα υποχωρήσουν και πάλι όταν θα έχουμε την μεγαλύτερη ανάγκη, το θέμα είναι σήμερα εμείς τι κάνουμε.

Δημοσ.

Για φαντάσου να σε αποκαλούν πολεμοχαρή να σου ζητούν εκλογές και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα. Για αυτό αναφέρθηκα σε ανήθικους και λαοπλάνους που στην ουσία αυτό που έκαναν ήταν προδοσία. Έταξαν στο λαό ότι θα φέρουν τα παιδιά τους πίσω και αφού έγιναν κυβέρνηση πήγαν να πάρουν την Άγκυρα καταπατώντας τις συνθήκες που είχαν υπογραφεί.

Το ποιες δυνάμεις βρίσκονταν από πίσω και έταζαν υποστήριξη όπως και ποιες μας οδήγησαν στον εμφύλιο ή ποιες συντηρούσαν τα κόμματά μας και εξασφάλιζαν την εκλογή των πολιτικών μας δεν το σχολιάζω, τα αυτονόητα λένε παραλείπονται.

Τεσπα που λες και εσύ, αυτά είναι για να μην ξαναστηριχτούμε σε ξένες πλάτες που θα υποχωρήσουν και πάλι όταν θα έχουμε την μεγαλύτερη ανάγκη, το θέμα είναι σήμερα εμείς τι κάνουμε.

Κρίμα κάποιος να μην έχει διαβάσει ούτε τα βασικά.Μη το ζορίζεις άλλο φτάνει.

================================

Η Τουρκία προοδεύει και μπράβο της,ορισμένα μηνύματα βγάζουν χολή γι' αυτούς λες και τους έκλεψαν την ιδέα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Κρίμα κάποιος να μην έχει διαβάσει ούτε τα βασικά.Μη το ζορίζεις άλλο φτάνει.

================================

Η Τουρκία προοδεύει και μπράβο της,ορισμένα μηνύματα βγάζουν χολή γι' αυτούς λες και τους έκλεψαν την ιδέα

Ούτε τα βασικά;;; Για να δούμε λοιπόν... :-)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE

Ψάξε λοιπόν να δεις και γιατί υπήρξαν οι εκτελέσεις των κυριότερων στελεχών των κυβερνήσεών του ή τι ήταν αυτό που οδήγησε τις "συμμαχικές" δυνάμεις να υποστηρίξουν τον Κεμάλ.

(Δες και τον επίλογο όπου εκεί γελά και ο κάθε πικραμένος http://panosz.wordpress.com/2010/10/21/six-2/ )

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C_%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1

Αλλά όπως προείπα, τα λάθη τα μαθαίνουμε για να μην τα επαναλαμβάνουμε, από εδώ και εμπρός τι κάνουμε είναι το θέμα.

Επεξ/σία από digekas
Δημοσ.
Εχετε στο αίμα σας την κλάψα και την μιζέρια.

+1

Πως γίνεται τόσος κόσμος (και δε λέω μονο εδώ μέσα) να είναι δυσαρεστημένος αλλά τόσα χρόνια να βγαίνουν οι ίδιοι και να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.. ποτέ δε το κατάλαβα.

Κατα τα άλλα συμφωνώ με digekas και με το υπέροχο μήνυμα του space..

ολο "προοδευει" η τουρκια και ολο πειναει η τουρκια. ολο ειρηνη θελει η τουρκια και ολο εξοπλιζεται η τουρκια , λευτερια στην παλαιστινη λεει η τουρκια και ολο καιει χωρια κουρδων η τουρκια, με αγαπη στο περιβαλλον λεει η τουρκια και χτιζει πυρηνικα εργοστασια η τουρκια, δημοκρατια λεει εχει η τουρκια αλλα ο στρατος κανει κουμαντο στην τουρκια, ανθρωπιστης το παιζει η τουρκια αλλα στην ελλαδα εχει στειλει κατι εκατομμυρια λαθρομεταναστες και δε τους δεχεται πισω η τουρκια, θελει τζαμια στην ευρωπη η τουρκια αλλα τις εκκλησιες που εχουν απομεινει στα εδαφη της τις καιει... ρε δε πα να #$@$ η τουρκια ?
Δημοσ.

Το θέμα είναι, ότι η Τουρκιά προχωράει ενώ εμείς ακόμα μιλάμε στα παράθυρα (τηλεοπτικά) για εκλογές αντί να μιλάμε για τον Καλλικράτη και 5 λεπτά μετά το τέλος των εκλογών θυμόμαστε να μιλήσουμε και λίγο για αυτόν :/

Δημοσ.

ξαναδιάβασε το μήνυμα του spacefart.. (αυτό που παραθέτω πιο πάνω) και πες μου οτι αυτό είναι η έννοια του προχωράω μπροστά..

Δημοσ.

To να προχωράει κάποιο κράτος τεχνολογικά όταν υπολείπεται σε δίκαιο, αξίες, φιλοσοφία, σαν πράξη είναι αντίστοιχη με την παράδοση οπλισμού σε ένα παιδί.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Αμερική και τους επεκτατικούς πολέμους της ενάντια στην "τρομοκρατία" το ίδιο σαν στάση ισχύει και για την Γερμανία που αν και μετά από λίγες δεκαετίες μετά το ολοκαύτωμα έρχεται με το ίδιο ύφος και στυλάκι να επιβάλει την... "τάξη", το ίδιο φυσικά και για την Ρωσία σε ό,τι αφορά την Τσετσενία και πάει λέγοντας.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί που έγιναν μεγάλοι και "τρανοί" φταίμε όλοι εμείς (πολύ γενικό το εμείς) που στηρίξαμε τις οικονομίες κρατών αγοράζοντας τα προϊόντα τους όταν οι ίδιες αυτές οικονομίες υποβάθμιζαν από τότε την δραχμούλα και τα προιόντα μας.

Οπότε το πως ορίζει κάποιος την πρόοδο είναι σχετικό γιατί το να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι είναι πρόοδος για τους πλούσιους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα, όποιος δεν έχει πάει στην Τουρκία να τσεκάρει τις πηγές του πριν δημοσιεύει στοιχεία τα οποία δε λένε και πολλά.

Εκτός από την Κωνσταντινούπολη (όσο και αν τσούζει όλους μας) η Τουρκία έχει ραγδαία ανάπτυξη σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις (Άγκυρα, Σμύρνη κλπ.) οπότε το παραμύθι κάπου εδώ τελειώνει. Εγώ είδα απίθανες κατασκευές, δρόμους, οργάνωση και άλλα τα οποία με έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση σαν Έλληνα. Επισκέφθηκα διάφορα μέρη και έμεινα αποκλειστικά σε σπίτια Τούρκων και όχι σε ξενοδοχεία.

Θα πρέπει να αναφέρω όμως πως σε ορισμένα πράγματα είναι αιώνες πίσω κυριολεκτικά όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το τεράστιο gap μεταξύ πλουσίων και φτωχών, το ισλάμ το οποίο τους καταβροχθίζει κυριολεκτικά κτλ.

Είναι μια χώρα αντιθέσεων με απίστευτη ανομοιογένεια κατοίκων η οποία γεννά ριζικά και ταξικά προβλήματα που ευτυχώς εμείς δεν έχουμε (ακόμη).

Θα έλεγα σε γενικά πλαίσια πως όσο και να μοιάζουμε στην κουλτούρα (η καλύτερα όσο και να μοιάζουν εκείνοι με εμάς ΟΧΙ εμείς με αυτούς, μια κουβέντα με ντόπιους Τούρκους θα σας πείσει), η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό από την Ελλάδα οπότε και όποιο μέτρο σύγκρισης δε θα ήταν απόλυτα ακριβές.

Επεξ/σία από Alex_gr
Δημοσ.

Αυτά είναι τα χάλια μας...Δηλαδή εμείς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο???Αλλά τα λαμόγια οι δικοί μας οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτυ τους.Δεν υπάρχουμε γι'αυτούς τελικά.

Δημοσ.

Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα αλλα δυστυχως καταδυναστευόμαστε απο αλήτες , λαμόγια,ανίκανους και ηλίθιους.Αναρωτιέμαι που θα είμασταν αν μετα τον 2ο ΠΠ είχαμε 1 σωστό ηγέτη με όραμα και πυγμή.

Δημοσ.
Καλύτερα, όποιος δεν έχει πάει στην Τουρκία να τσεκάρει τις πηγές του πριν δημοσιεύει στοιχεία τα οποία δε λένε και πολλά.

Εκτός από την Κωνσταντινούπολη (όσο και αν τσούζει όλους μας) η Τουρκία έχει ραγδαία ανάπτυξη σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις (Άγκυρα, Σμύρνη κλπ.) οπότε το παραμύθι κάπου εδώ τελειώνει. Εγώ είδα απίθανες κατασκευές, δρόμους, οργάνωση και άλλα τα οποία με έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση σαν Έλληνα. Επισκέφθηκα διάφορα μέρη και έμεινα αποκλειστικά σε σπίτια Τούρκων και όχι σε ξενοδοχεία.

Θα πρέπει να αναφέρω όμως πως σε ορισμένα πράγματα είναι αιώνες πίσω κυριολεκτικά όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το τεράστιο gap μεταξύ πλουσίων και φτωχών, το ισλάμ το οποίο τους καταβροχθίζει κυριολεκτικά κτλ.

Είναι μια χώρα αντιθέσεων με απίστευτη ανομοιογένεια κατοίκων η οποία γεννά ριζικά και ταξικά προβλήματα που ευτυχώς εμείς δεν έχουμε (ακόμη).

Θα έλεγα σε γενικά πλαίσια πως όσο και να μοιάζουμε στην κουλτούρα (η καλύτερα όσο και να μοιάζουν εκείνοι με εμάς ΟΧΙ εμείς με αυτούς, μια κουβέντα με ντόπιους Τούρκους θα σας πείσει), η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό από την Ελλάδα οπότε και όποιο μέτρο σύγκρισης δε θα ήταν απόλυτα ακριβές.

Τι να σου πω .Εγω εχω να παω 3,4 χρονια και θυμαμαι πολυ παλια κτιρια πολυ φτωχια κτλ και γενικα δεν ηθελα να ξαναπαω γτ δεν μου αρεσε η εικονα που ειδα .Τοσχα πραγματα αλλξαν σε 3,4 χρονια;

Δημοσ.

Δυστυχώς στις πρόσφατες εκλογές είχα από πρώτο χέρι μια καλή ιδέα για τη σκέψη της σύγχρονης Ελλάδας.

Έχω ένα πολύ καλό φίλο που έβαλε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο δήμο μου. Νέος 34 χρονών με δύο επιχειρήσεις στο όνομά του, δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και αγαπάει το τόπο του, είπε να δει τι παίζει.

Τον έπαιρναν, λοιπόν, τηλέφωνο συνεχώς και του ζητούσαν ρουσφέτια. Τρόπους να βάλουν τα παιδιά τους με σύμβαση στο δήμο σαν οδοκαθαριστές (δεν έχω τίποτε με τους ανθρώπους, αντίθετα έχω εργαστεί παλιότερα σαν οδοκαθαριστής να ξηγιόμαστε) για να μπορέσουν αργότερα να γίνουν "αορίστου" και να μπουν στα γραφεία. Του ζήτησαν ρουσφέτι να βγάλουν θέση πάρκινγκ και για ανάπηρους, τι να λέμε. Ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Από την άλλη προσωπικά με δύο πτυχία, ένα από Ελληνικό ΑΕΙ και ένα από πανεπιστήμιο του εξωτερικού, είχα φτάσει σε σημείο να ψάχνω να βρω δουλειά και δεν μπορούσα να βρω με τίποτε.

Ευτυχώς ξαναγύρισα στη νύχτα, στα μπαρ και τα σκυλάδικα, κάνω πια στα 42 μου ότι ήθελα να αποφύγω στα 22. Και λέω δόξα το Θεό που τα μαγαζιά που ασχολούμαι στην επαρχία είναι πίτα κάθε βδομάδα και μπορώ να σκέφτομαι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βάλω μπρος με τη σύζυγο για παιδί, κάτι που πριν 3 χρόνια ούτε να το σκεφτώ δεν μπορούσα.

Φυσικά και το παιδί, όταν με το καλό έρθει δεν θα το προσανατολίσω σε "σπουδές" και "πτυχία", αντίθετα από τα 14 θα το βάλω στο δικό μου, πια, κόσμο, μπας και μπορέσει να ζήσει με ψηλά το κεφάλι και όχι μέσα στη φτώχεια που ζουν οι περισσότεροι γνωστοί μου σήμερα.

Μετά θα σκεφτώ για την εξέλιξη της Τουρκίας.........

• Like 1
Δημοσ.

Πιο πολλά κονομά η Τουρκία από τα στησίματα στους αγώνες ποδόσφαιρο παρά από οτιδήποτε άλλο μου φαίνεται

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...