Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου φαινεται σαυτο το φορουμ κανενας "κουτοπονηρος" ελληνας δεν υπαρχει. κανενας καλοπερασακιας και κανενας δημοσιος υπαλληλος.

Λαμπει το φωτοστεφανο πανω απο τα κεφαλια μας

  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
μου φαινεται σαυτο το φορουμ κανενας "κουτοπονηρος" ελληνας δεν υπαρχει. κανενας καλοπερασακιας και κανενας δημοσιος υπαλληλος.

Λαμπει το φωτοστεφανο πανω απο τα κεφαλια μας

Είναι ακριβώς αντίστοιχο με το «μα πως βγαίνουν οι ίδιοι τα τελευταία 35 χρόνια αφού όλοι τους βρίζουν;». :>

Δημοσ.

Λογικό και αναμενόμενο να γίνουν άμεσα συγκρίσεις μεταξύ των δυο χωρών αφού από την μία η οικονομική κατάσταση της χώρα έχει φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας και από την άλλη σαν γείτονες δεν έχουμε την καλύτερη προϊστορία για να το πω κάπως ευγενικά και να μην τους χαρακτηρίσουμε κατακτητές που την εποχή του διαφωτισμού στην Ευρώπη και την επιστροφή στις αρχαίες Ελληνικές ρίζες εμείς παλεύαμε να απελευθερωθούμε.

 

Δεν φταίνε όμως οι Τούρκοι και η νοοτροπία που άφησαν φεύγοντας φταίμε εμείς που δεν έχουμε κοινωνική συνείδηση και που ο καθένας μας κοιτάει την πάρτη του και πως θα βρει μία άκρη (πολιτική και μη) για να βολευτεί και να αδικήσει περισσότερο από όσο θα αδικηθεί.

 

Γιατί νομίζετε ότι εκλείψαν οι ιδεολογίες; Σιγά μην ενδιαφερόταν για αυτές ο μέσος Έλληνας, το θέμα ανέκαθεν ήταν το ποιος θα του έκανε το ρουσφέτι οπότε και εξαγοράζονταν η ψήφος. Μα με τέτοια άτομα στην διακυβέρνηση πως περιμέναμε να πάει μπροστά ο τόπος;;; Με το που έμπαιναν στην βουλή ή ακόμα χειρότερα παίρνοντας κάποιο υπουργείο θα περιμέναμε να άλλαζαν στάση και νοοτροπία;;;

 

Εμείς τους βάλαμε σε καίριες θέσεις και η ευθύνη για τους πολιτικούς είναι όλη δική μας από εκεί και πέρα όμως όφειλαν να υπάρχουν διακρίσεις στις εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) και κρατώντας τα στεγανά η τρίτη που δεν έχει να κάνει με εμάς να κρατήσει το πλοίο στην επιφάνεια, αλλά δυστυχώς πήγε στον πάτο αύτανδρο.

 

Το μέλλον μας στην ευρωπαϊκή ένωση προβλέπεται δυσοίωνο, σε μία ευρωπαϊκή ένωση που δεν θα έπρεπε να είχαμε μπει εξαρχής, όχι με την οικονομία και τις μαυραγορίτικες τακτικές που επικρατούσαν και επικρατούν ακόμα. Όχι με τους πολιτικούς που είχαμε και που η πολιτική τους φαινόταν ξεκάθαρα από τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας δεν γνώριζαν την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα.

 

Δεν βρεθήκαμε ξαφνικά στην σημερινή κατάσταση, εδώ και δεκαετίες δανειζόμαστε για να καλύψουμε τα ελλείμματα αλλά και την αποπληρωμή των δανείων, δανειζόμασταν και δανειζόμασταν και δανειζόμασταν και όλο μεταφέραμε το χρέος στις μελλοντικές κυβερνήσεις μέχρι που έσκασε η φούσκα και ξαφνικά αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε μέχρι εδώ!

 

Ξεχάσαμε τις αυξήσεις που είχαν δοθεί επί εποχής του αείμνηστου Ανδρέα στους τεχνικούς; Από που είχε βρει τα χρήματα για να τα δώσει;;; Ξεχάσαμε πως τα πεντοχίλιαρα έγιναν πετσετάκια και πως φτάσαμε σε λαϊκά άσματα "θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου";;; Ή μήπως δεν γνωρίζουμε τι ρόλο κατείχε η διασκέδαση και η καλοπέραση στην "ακμή" της δανειακής πολιτικής;;; Μήπως η κοινωνική "καταξίωση" δεν ερχόταν από την επίδειξη του πλούτου;;; Από την απόκτηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου/σπιτιού/σκάφους;;;

 

Την εποχή που μας έδιναν τα δάνεια και που έτρεχαν και τα κοινοτικά προγράμματα του πλαισίου στήριξης και που αντλούσαμε χρήματα δεν επενδύαμε αλλά γινόταν ρεμούλα. Αν αυτά τα χρήματα τότε επενδύονταν στο μέλλον του τόπου σήμερα όλη η Ελλάδα θα είχε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο αλλά αν δεν γνώριζαν ότι θα γινόταν αυτή η ρεμούλα εξαρχής δεν θα μας τα έδιναν όχι γιατί θα φοβόντουσαν μία μεγάλη και ανεπτυγμένη Ελλάδα αλλά γιατί από αυτή την ρεμούλα έτρωγαν όλοι.

 

Νομίζετε ότι είναι τυχαίο που μετά τα τόσα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί και τις τόσες σφαλιάρες που έχουμε φάει δεν βγαίνει κιχ;;; Όταν θα περίμενε κάποιος τον κόσμο να έχει βγει στους δρόμους και τους πολιτικούς και λοιπούς αυλικούς να έχουν φύγει από την χώρα;;; Ξέρουμε πολύ καλά ότι την έχουμε λερωμένη την φωλιά μας για αυτό και βλέπουμε αντιδράσεις από ηλικίες των 30 και κάτω.

 

Αυτές είναι οι ηλικίες που έφεραν κατά κύριο λόγο 40% αποχή και που δεν τις κρατάνε άγκυρες και που μπορούν να αλλάξουν τον τόπο. Οι υπόλοιποι θα πορευτούν με το αξιακό σύστημα που έχουν μάθει, βιώσει, που έχει ποτίσει το πετσί τους. Μπορεί να μην έχουμε την οικονομική δύναμη της Τουρκίας, τους ρυθμούς της ανάπτυξής της, αλλά δεν είμαστε στρατοκρατούμενο κράτος και δεν έχουμε φτάσει (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) οι πολιτικοί να κάνουν θρησκευτικές κολοτούμπες για να εξασφαλίσουν τις ψήφους τους που για εμένα τουλάχιστον είναι πολύ χειρώτερο από το όποιο ατομικό ρουσφέτι.

 

Μπορούμε όμως να αλλάξουμε ακόμα και αν φτάσουμε στην χρεοκοπία γιατί η κατάρρευσή μας δεν έχει να κάνει τόσο με την οικονομία όσο με την κρίση αξιών της κοινωνίας μας. Η οικονομία είναι άλλη μία παράπλευρη απώλεια και τίποτα περισσότερο. Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πάλι στα ίδια θα βρεθούμε και το θέμα δεν είναι ότι μας δίνεται μία δυνατότητα τώρα να αλλάξουμε, αλλά να δώσουμε για άλλη μία φορά στον κόσμο τα φώτα μας και να τους εξηγήσουμε γιατί οι αξίες δεν μπορούν να υπάγονται στον νόμο της προσφορά και ζήτησης και γιατί σκοπός μας δεν θα πρέπει να είναι ο αλόγιστος καταναλωτισμός αλλά η καθορισμένη παραγωγή και η παγιωμένη αξία.

 

Από εκεί που είμαστε τώρα με σκυμμένο το κεφάλι θα πρέπει να το ξανασηκώσουμε και να ξαναγίνουμε στην κυριολεξία άνθρωποι (εκ του άνω θρώσκω).

 

Τίποτα λοιπόν δεν έχουμε να ζηλέψουμε, ούτε από τις γειτονικές χώρες αλλά ούτε και από την Αμερική ή την Κίνα, το καπιταλιστικό όνειρο έχει σβήσει, εξαρχής ήταν μία φούσκα και μία αυταπάτη που πουθενά δεν έχει ευδοκιμήσει και αν κάπου για σύντομο χρονικό διάστημα φάνηκε να προχωρά ομαλά, αυτό ήταν για πολύ μικρό διάστημα μέχρι να πέσει το προσωπείο και να φανεί το πραγματικό του πρόσωπο. (Καμία βέβαια σχέση τα όσα γράφω με τον κομουνισμό, το αντίθετο, αποζητώ την πλήρη αποκέντρωση της εξουσίας στα όρια της ιδεολογικής αναρχίας (που καμία σχέση δεν έχει με τους μπαχαλάκιδες) και επανίδρυση του κράτους δικαίου και επιστροφή στην αξιοκρατία αυτή την φορά εγκαθιδρυμένη από το σύνολο και όχι από αυθαίρετες αρχές που δεν αποτελούν μέρος των προς διαφύλαξη αξιών μας.) :-)

 

Καλή συνέχεια, με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.

Δημοσ.

Δημήτρη τώρα που αρχίζουν οι μηχανογραφήσεις όμως είναι η ώρα της αλήθειας.Οσο πιο πολλά πράγματα μηχανογραφούνται τόσο δε θα μπορεί αυτό το κράτος να αναπτύσει στρεβλή οικονομία.Τα ψέματα τελειώσαν.

Η ψηφιακή δημοκρατία που αναφέρεις πιο πάνω είναι το ιδανικό.Ας φτάσει πρώτα το e-government στο 100% για να κάνεις όλες τις συνναλαγές με το δημόσιο από το σπίτι σου και μετά προχωράμε σε πιο πολύπλοκα πράγματα.Προς το παρον ρίχνουμε 120 εκατομύρια ευρώ στη θάλασσα (βλέπε εκλογες 2010), ενω την ίδια χώρα στην εσθονία έχουν ψηφίσει ήδη 2 φορές μέσω Internet.

Επίσης μιας και βρισκόμαστε στο thread το σχετικό με την Τουρκία να πούμε ότι έχει 2 πανεπιστήμια στη λίστα με τα top 200.

Η ευρώπη έχει 84 μέσα στη λίστα.

Δημοσ.

skiabox εξαρτάται από την λίστα. Το πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μέσα στα κορυφαία 200 πανεπιστήμια του κόσμου και πολλές σχολές του ΕΜΠ επίσης έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό εξάλλου για αυτό και γίνονται οι συνάδελφοι δεκτοί για μεταπτυχιακά στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 

Οι απόψεις μου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι γνωστές αλλά από ένα σημείο και μετά (αν και πολλά στραβά θα διορθωθούν) φτάνουμε σε ένα τέλμα. Είναι άλλο πράγμα να γνωρίζεις το πως διακυβερνιέται η χώρα και άλλο να συμμετέχεις ενεργά σε αυτή την διακυβέρνηση. Άλλο το e-government και άλλο το e-democracy.

 

Στο e-government εξακολουθούν να έχουν λίγοι την εξουσία και αν και φαίνεται ως το πρώτο βήμα για το e-democracy το αν τελικά θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο δεν εξαρτάται από τους πολλούς, από το σύνολο, αλλά από τους λίγους που έχουν την εξουσία.

 

Για αυτό και μίλησα για εξαρχής δημιουργία πολιτικού χώρου με ξεκάθαρη στόχευση το e-democracy.

 

Το θέμα όμως δεν είναι να χωριστούμε και πάλι σε ομάδες εντός της ηλεκτρονικής-άμεσης δημοκρατίας και να συνεχίζουμε να διαιωνίζουμε τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Με το νέο μέσο πρέπει να έρθει και μία νέα ιδεολογία, μία νέα αντίληψη περί της πολιτικής, της κοινωνίας, των αξιών και ο κάθε πολίτης να αισθάνεται σίγουρος και ασφαλής και να μην έχει την ανάγκη να ενταχθεί σε σύνολα για να επιβιώσει. Το αν το επιθυμεί είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.
Επειδή έχει πέσει πολύ κλάμα, δεν αντέχω και θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου..

Κατά κεφαλήν εισόδημα

Τουρκία 9950 $

Ελλάδα 29059 $

Πληθωρισμός

Τουρκία 9,7%

Ελλάδα 1,9%

Εξαγωγές

Τουρκία->Ελλάδα 1.6 billion USD

Ελλάδα->Τουρκία 1.1 billion USD

Ανεργία

Τουρκία 14,5%

Ελλάδα 12,1%

Βασικός μισθός

Τουρκία 388 euro

Ελλάδα 740 euro (κάτι λιγότερο από φέτος)

http://en.wikipedia.org/wiki/Turkey

http://en.wikipedia.org/wiki/Greece

http://www.worldbulletin.net/news_detail.php?id=58497

http://www.fedee.com/minwage.html

Ακόμα θέλετε να μεταναστεύσετε μερικοί?

 

Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας αφορά την κατασκευή ενός εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας που συζητιέται χρόνια τώρα αλλά ποτέ δεν έγινε τπτ. Δεκάδες χώρες στον πλανήτη έχουν πυρηνική ενέργεια αλλά μόνο 8 έχουν πυρηνικά όπλα. Έλεος.

Και μπορεί η οικονομία τους να αναπτύσσεται τώρα αλλά η Τουρκία ήταν σε οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 90..

πληθωρισμος 1,9%??????????????????????????????????????????????????????????????????

Δημοσ.
@^: Λίγο outdated το άρθρο. Κάπου στο 5.5% πρέπει να ναι.

 

greek statistics :devil:

Δημοσ.

ρε παιδια λογικο δεν ειναι μασ ειχαν 400 χρονια κατω απο το ζυγο.Ασ μην ξεγελιομαστε οι Τουρκοι ειναι απο τουσ καλυτερουσ διπλωματεσ του κοσμου.

Δημοσ.
Καλή συνέχεια, με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.

 

 

Δεν περιμενα να διαβασω τοσο κρυσταλλινη και ριζοσπαστικη(αν και η αμεση δημοκρατια δεν ειναι κατι καινουριο) πολιτικη αποψη σε ενα φορουμ που οι χρηστες ασχολουνται κυριως με την τεχνολογια.

Οσο για τους Τουρκους θα αναπτυσσονται οσο η μαζα(να μη χρησιμοποιησω αλλο ορο και στιγματιστω)ειναι ευχαριστημενοι με τα 300ευρω το μηνα.Οταν αρχιζουν και διεκδικουν η silicon valley θα μεταμορφωθει σε voski valley (υπαρχει και η πιο βολικη Βουλγαρια-Ρουμανια για business διπλα και σε ολιγον και εμεις)οπως ακριβως συνεβη και στην Ελλαδα την δεκαετια του 80(ας αναψουμε ενα κερι στην ΕΕ και κυριως στη Γερμανια που μας μετετρεψαν σε καταναλωτικο προτεκτορατο με τις ευλογιες της ντοπιας λαμογιο-ελιτ).

Καλο θα ηταν παντως στην εξισωση Τουρκια+αναπτυξη να βαλουμε και τον αγνωστο Χ ,τους κουρδους.

Δημοσ.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 5,2.

Επίσης στην Τουρκία ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 10,3 ενώ στην Ελλάδα είναι αρνητικός...

Δημοσ.

το θέμα δεν είναι το αν η Τουρκία αναπτύσσεται και ισχυροποιείται όλο και περισσότερο

 

το θέμα που θα έπρεπε να μας ανησυχεί είναι το κατά που θα διοχετευτεί αυτή η ολοένα και αυξανόμενη ισχύς των Τούρκων

 

 

 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...