Προς το περιεχόμενο

Nαυτια και ιλιγγος

Costis321

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια σας τυχαινει ποτε σε ταξιδια με αεροπλανο/πλοιο , η και αμαξι πολλες φορες με στροφες κτλπ να θελετε να ξερασετε και μετα , ακομα κ οταν πατησετε σε σταθερο εδαφος να γυρνανε ολα ?:eek:

Εμενα αυτο ειναι το μεγαλυτερο μου προβλημα στα ταξιδια... και μερικες φορες ουτε οι δραμαμινες με βοηθανε ...:eek::eek:

εσεις πως το αντιμετωπιζετε αυτο ? το πιο τραγικο απο ΟΛΑ ειναι οτι υπαρχουν ας πουμε κατι ανθρωποι που ειναι ικανοι να καθονται ΑΝΑΠΟΔΑ στο τρενο και να διαβαζουν και βιβλιο ξερω γω ...:whistle: για εμενα αυτο ειναι SUPER POWER χαχα..

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδια σας τυχαινει ποτε σε ταξιδια με αεροπλανο/πλοιο , η και αμαξι πολλες φορες με στροφες κτλπ να θελετε να ξερασετε και μετα , ακομα κ οταν πατησετε σε σταθερο εδαφος να γυρνανε ολα ?:eek:

Φυσικα. Το φαινομενο λεγεται motion sickness. Θα βρεις αρκετη βιβλιογραφια περι του θεματος. Σε δυο γραμμες, σου συμβαινει γιατι το κεντρο ισορροπίας που βρίσκεται στο εσωτερικό των αυτιών αντιλαμβανεται κινηση, αλλα τα ματια σου δε βλεπουν κατι. Τροποι αντιμετωπισης:

• Στο αυτοκινητο: Κάθεσαι στη θεση του συνοδηγου. Συγκεντρωσε το βλέμμα σου σε αντικειμενα οσο πιο μακρυα γινεται. Βουνα στον οριζοντα πχ. Παντα λιγο ανοικτο το παραθυρο ακομα και το χειμωνα. Ο κρυος αερας στο προσωπο βοηθαει πολυ. Μη διαβαζεις ή ασχολεισαι με πραγματα μεσα στο αυτοκινητο (πχ ραδιο ή φορητες κονσολες)
  • Στο αεροπλανο: Προτιμησε θεση κοντα στα φτερα και με παραθυρο. Συγκεντρωσε το βλεμμα σου σε μακρινα συννεφα. Αν πετας βραδυ, προσπαθησε να κοιμηθεις.
  • Στο πλοιο: Βγες στο καταστρωμα και (ξανα) κοιτα κατι μακρυα. Το φεγγαρι πχ αν ειναι βραδυ.

Δημοσ.
Φυσικα. Το φαινομενο λεγεται motion sickness. Θα βρεις αρκετη βιβλιογραφια περι του θεματος. Σε δυο γραμμες, σου συμβαινει γιατι το κεντρο ισορροπίας που βρίσκεται στο εσωτερικό των αυτιών αντιλαμβανεται κινηση, αλλα τα ματια σου δε βλεπουν κατι. Τροποι αντιμετωπισης:

• Στο αυτοκινητο: Κάθεσαι στη θεση του συνοδηγου. Συγκεντρωσε το βλέμμα σου σε αντικειμενα οσο πιο μακρυα γινεται. Βουνα στον οριζοντα πχ. Παντα λιγο ανοικτο το παραθυρο ακομα και το χειμωνα. Ο κρυος αερας στο προσωπο βοηθαει πολυ. Μη διαβαζεις ή ασχολεισαι με πραγματα μεσα στο αυτοκινητο (πχ ραδιο ή φορητες κονσολες)
  • Στο αεροπλανο: Προτιμησε θεση κοντα στα φτερα και με παραθυρο. Συγκεντρωσε το βλεμμα σου σε μακρινα συννεφα. Αν πετας βραδυ, προσπαθησε να κοιμηθεις.
  • Στο πλοιο: Βγες στο καταστρωμα και (ξανα) κοιτα κατι μακρυα. Το φεγγαρι πχ αν ειναι βραδυ.

ή εναλλακτικά αν δε πιάσουν αυτά:

Στο αυτοκίνητο: Κάτσε στο πίσω κάθισμα, και προσπάθησε να διαβάζεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλες τις διαφημιστικές πινακίδες στο δρόμο, καθώς και τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα

Στο αεροπλάνο: Προτίμησε θέση στην ουρά του αεροπλάνου και να βλέπεις προς τα πίσω

Στο πλοίο, θα παίξεις ηλεκτρονικά στο μπάρ, κι έπειτα αφού φας κ κανα σάντουιτς θα πας στο κατάστρωμα και θα καρφώσεις το βλέμμα σου στα απόνερα που αφήνει το πλοίο στο πλάι.

Δημοσ.

@Crizzt , ναι το ειχα διαβασει κ εγω οτι λεγεται motion sickness..και πως προκαλειται..αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν το εχουν ολοι , και επισης αν υπαρχει τροπος να γιατρευτει... ειναι φοβερη ταλαιπωρια

---------- Προσθήκη στις 18:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:32 ----------

Μάθε και ξεκίνα να οδηγείς κάτι και δε θα ζαλίζεσαι πουθενά μετά. Η καλύτερη θεραπεία για motion sickness.

ειρωνικα το λες αυτο ? :fear:

Δημοσ.
Στο πλοίο, θα παίξεις ηλεκτρονικά στο μπάρ, κι έπειτα αφού φας κ κανα σάντουιτς θα πας στο κατάστρωμα και θα καρφώσεις το βλέμμα σου στα απόνερα που αφήνει το πλοίο στο πλάι.

Κι έτσι όπως θα 'σαι και φαγωμένος θα ξεράσεις κατευθείαν στο Αιγαίο.

Σε πλοίο έχω ν'ανέβω κάτι αιώνες αλλά back in the day με έπιανε μεν, όχι τρομερά δε. Μια φορά μόνο χρειάστηκε να πάρω δραμαμίνη, αλλά το καράβι πήγαινε σαν το ταψί στο λουναπάρκ με τα μποφόρ που είχε. Σε αεροπλάνο δεν καταλαβαίνω Χριστό, σε αμάξι πρέπει να είμαστε σε στροφές επί ώρα για να με επηρρεάσει. Εκεί που πονοκεφαλιάζω με τη μία είναι σε λεωφορείο/τρένο και να κάθομαι σε θέση με αντίστροφη φορά. Εξου και δεν τις πλησιάζω, πρέπει να είμαι πολύ κομμάτια για να κάτσω σε τέτοια θέση.

Δημοσ.
ειρωνικα το λες αυτο ? :fear:

Κυριολεκτικότατα.

Μέχρι τα 20 που άρχισα να οδηγώ αυτοκίνητο, ζαλιζόμουν σαν κοτόπουλο. Σε ταξίδια, σε λεωφορεία, σε αεροπλάνα, σε στροφές και ευθείες, εγώ πρασίνιζα και ο εμετός έφτανε στη μπούκα. 2 μέτρα παλικάρι και ταξίδευα με σακούλες και σταματούσα τα λεωφορεία να κατέβω. Μια φορά ειδικά που πήγα στο αλλού φαμπάρκ και ανέβηκα κειπέρα στα όργανα, παραλίγο να πεθάνω. Μόλις οδήγησα αυτοκίνητο κομμένα όλα. Ο οδηγός δε ζαλίζεται ποτές.

Δημοσ.

ανοιγτε δρομο να ποσταρω ως επιτιμος προεδρος ξερνωζαλοβωλαδων ελλαδος και πασης ευρωπης. εχουμε και λεμε

1) ξεχνα πουλμαν και λεωφωρια για μεγαλες αποστασεις, αν δεν μπορεις μα τπτ να το αποφυγεις καθεσαι πρωτη σειρα πρωτη μουρη στο καβουρι

2) αυτοκινητο==> ανοιχτο το παραθυρο διπλα στο οποιο καθεσαι δεν πα να εχει -30 βαθμους εξω. ποτε μα ποτε μην κατσεις στην μεσαια θεση πισω.

3) καραβι==> αν δεν κουναει και πολυ εισαι λογικα οκ με λιγη προπονηση. αν κουναει την γαμησες εποικιως, καταστρωμα και βρες μια βολικη σταση η κοιμησου αν τα καταφερεις, σε γενικες γραμμες ο υπνος βοηθαει

4) τραινο==> αν ειναι καλο τραινο δεν εχεις θεμα αλλα επειδη εισαι στην ελλαδα φροντιζε παντα να καθεσαι με την φορα του τραινου. μην επιχειρησεις να διαβασεις ουτε σε τραινο ουτε σε λεωφορειο ουτε σε τραμ ουτε πουθενα.

5) αν σε πειραζει και το αεροπλανο εισαι πολυ γκαντεμης αδερφακι μου, παρε κανα υπνωτικο πριν σηκωθει για να ξεραθεις στον υπνο να μην καταλαβεις τπτ.

παντα κοιταμε ισια μπροστα και ποτε στα πλαγια καθετα στην κινηση του μεσου.

τα φαρμακα βοηθαν στην ναυτια αλλα στην ζαλαδα δεν κανουν και πολλα.

ΥΓ ποτε δεν φοραμε αρωμα στα ταξιδια και ρουχα που σφιγγουν λαιμο η κοιλια. καλυτερα να εισαι με ενα μακο και αν κρυωσεις να προσθεσεις ρουχα.

Δημοσ.
Κυριολεκτικότατα.

Μέχρι τα 20 που άρχισα να οδηγώ αυτοκίνητο, ζαλιζόμουν σαν κοτόπουλο. Σε ταξίδια, σε λεωφορεία, σε αεροπλάνα, σε στροφές και ευθείες, εγώ πρασίνιζα και ο εμετός έφτανε στη μπούκα. 2 μέτρα παλικάρι και ταξίδευα με σακούλες και σταματούσα τα λεωφορεία να κατέβω. Μια φορά ειδικά που πήγα στο αλλού φαμπάρκ και ανέβηκα κειπέρα στα όργανα, παραλίγο να πεθάνω. Μόλις οδήγησα αυτοκίνητο κομμένα όλα. Ο οδηγός δε ζαλίζεται ποτές.

καλα τωρα σοβαρα μιλας??

κατσε, δηλαδη εννοεις οτι αν ξερεις να οδηγας αυτοκινητο π.χ. , δεν ζαλιζεσαι στο αεροπλανο ? :whistle:

---------- Προσθήκη στις 19:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:21 ----------

ανοιγτε δρομο να ποσταρω ως επιτιμος προεδρος ξερνωζαλοβωλαδων ελλαδος και πασης ευρωπης. εχουμε και λεμε

1) ξεχνα πουλμαν και λεωφωρια για μεγαλες αποστασεις, αν δεν μπορεις μα τπτ να το αποφυγεις καθεσαι πρωτη σειρα πρωτη μουρη στο καβουρι

2) αυτοκινητο==> ανοιχτο το παραθυρο διπλα στο οποιο καθεσαι δεν πα να εχει -30 βαθμους εξω. ποτε μα ποτε μην κατσεις στην μεσαια θεση πισω.

3) καραβι==> αν δεν κουναει και πολυ εισαι λογικα οκ με λιγη προπονηση. αν κουναει την γαμησες εποικιως, καταστρωμα και βρες μια βολικη σταση η κοιμησου αν τα καταφερεις, σε γενικες γραμμες ο υπνος βοηθαει

4) τραινο==> αν ειναι καλο τραινο δεν εχεις θεμα αλλα επειδη εισαι στην ελλαδα φροντιζε παντα να καθεσαι με την φορα του τραινου. μην επιχειρησεις να διαβασεις ουτε σε τραινο ουτε σε λεωφορειο ουτε σε τραμ ουτε πουθενα.

5) αν σε πειραζει και το αεροπλανο εισαι πολυ γκαντεμης αδερφακι μου, παρε κανα υπνωτικο πριν σηκωθει για να ξεραθεις στον υπνο να μην καταλαβεις τπτ.

παντα κοιταμε ισια μπροστα και ποτε στα πλαγια καθετα στην κινηση του μεσου.

τα φαρμακα βοηθαν στην ναυτια αλλα στην ζαλαδα δεν κανουν και πολλα.

ΥΓ ποτε δεν φοραμε αρωμα στα ταξιδια και ρουχα που σφιγγουν λαιμο η κοιλια. καλυτερα να εισαι με ενα μακο και αν κρυωσεις να προσθεσεις ρουχα.

κ εγω που νομιζα οτι ειμαι ο μονος στον πλανητη...:shifty:

ξερεις τι φαρμακα υπαρχουν γι αυτο ? για ιλλιγο και ναυτια?

Δημοσ.

παλια επαιρνα τα εμετοστοπ δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα, σε γενικες γραμμες δεν μου κανουν τπτ τα φαρμακα. ισως αυτα που παιρνουν οι εγκυες να βοηθαν αλλα δεν εχω δοκιμασει ακομα. προσπαθω να το καταπολεμω χωρις την βοηθεια χημικων ουσιων.

Δημοσ.
καλα τωρα σοβαρα μιλας??

κατσε, δηλαδη εννοεις οτι αν ξερεις να οδηγας αυτοκινητο π.χ. , δεν ζαλιζεσαι στο αεροπλανο ?

Σοβαρότατα λέμε. Εμπειρικά πάντα, όλοι όσοι ξέρω και οδηγούν, δε ζαλίζονται πουθενά.

Δημοσ.
Σοβαρότατα λέμε. Εμπειρικά πάντα, όλοι όσοι ξέρω και οδηγούν, δε ζαλίζονται πουθενά.

ισχυει, το βλεπω και απο τον πατερα μου που του ειμαι κοπι πειστ, βεβαια για την φοβια των αεροπλανων δεν κανει τπτ :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...