Προς το περιεχόμενο

Nova Πιάτο και καλώδιο

fragment_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1.βήμα Ξεχνάς τους μίκτες

2.βήμα στήνεις και ρυθμίζεις το πιάτο(όχι απαραίτητα ο ίδιος)

3.βήμα από την κέραμοταράτσα μέχρι το σαλόνι σου πρέπει να "απλώσεις" με όποιον τρόπο σου φαίνεται ποιο σωστός/όμορφος/πρακτικώς το καλώδιο που θα ενώνει το πιάτο με τον αποκωδικοποιητή.

4.βήμα αν θες βάζεις και την όμορφη πρίζα που λέγαμε.

ναι αλλα η μπριζα απαιτει και μικτη ... η μηπως ενοεις να βγαζλω την μπριζα του σαλονιου να βαλω μια δορυφορικου τυπου και να συνδεσω πανω σε αυτη το ομο/κο καλωδιο της κεραιας αποσυνδεοντας την πανω εκει που καταληγει απο τον ενισχυτη γραμμης και απ ολα ... καπω ς ετσι;

Δημοσ.
λοιπον να συνενοηθουμε ας τα παρουμε απ την αρχη ... εγω μενω σε μια μονοκατοικια (δυο σπιτια σε ενα) μοιραζονται την ιδια κεραια. λοιπον απο τις δυο κεραίες πανω (σε αυτη την περιοχη απαιτούνται δυο κεραίες) φευγουν απ αυτες τις δυο, ενα καλωδιο το οποιο παει στον ενισχυτη κεραίας στο παταρι στον πανω οροφο το οποιο εχει επαφη με την κεραμοταρατσα δλδ το σημειο της κεραιας. στη συνεχεια κατυθυαν φευγη ενα καλωδιο απο τον ενισχυτη κεραιας και παει κατευθυαν στον ενισχυτη γραμμης διοτι το σπιτι ειναι μεγαλο και τα καλωδια εσωτερικα ειναι πολυ μαρκια στο πανω και κατω σπιτι. σε ολες τις 8 μπριζες χρησιμοποιηται ενισχυτης γραμμης λοιπον. απο αυτο το παταρι φευγουν και οι 8 γραμμες ξεχωριστα και ακολουθουν εσωτερικη πορεια σε καθε μπριζα ...

το ερωτημα ... στο κατω σπιτι στην μπριζα του σαλονιου θελω να συνδεσω τον αποκωδικοποιητη της nova ... πως θα γινει ;;; ενα ενα τα βηματα ...

* αλλα ερωτηματα ...

1)ο ενισχυτης γραμμης του τελεβε θα δημιουργησει προβλημα;

2) μπορω εφοσον ολλες οι γραμμες αρχιζουν απο το παταρι την μια απο αυτες να την αποσυνδεσω απο τον ενισχυτη γραμμης και να την αφησω μονο για σημα δορυφορικο; ειναι μεγαλη η αποσταση μεχρι το κατω σπιτι δεν θα υπαρξει προβλημα; πως θα γινει αυτο με τον mixer?

3)πως μπορω να εχω στην συγκεκριμενη μπριζα και τηλεοραση και nova? ο ενισχυτης γραμμης ειναι καλο και για την ενισχυση του δορυφορικου σηματος μεχρι το κατω σπιτι ??? η ειναι πρόβλημα;

4) αν στο μελλον θελησω να χρησιμοποιησω την νοβα και στο υπνοδωματιο? μπορει να υπαρχει παντου το σημα;

ξεχνάς το σενάριο με τους μίκτες γιατι και οι μπριζες ειναι πολλές και τα καλώδια πολλα μέτρα οποτε όπως και να εχει δεν θα επαιζε αλλα και αν εβγαζες τον ενισχυτη θα εβλεπες πολύ χιόνι (εδω εγω που εχω 2 τηλεοράσεις σε μια κεραία και εβγαλα τον ενισχυτη όταν βλέπω κανονικα και οχι απο δορυφόρο εχει αθλια εικόνα).

τραβας ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ καλώδιο στο σαλονι. αν θες μελλοντικα να δεις και αλλού τραβας και εκει... Τώρα αυτο ειναι μεγάλη υπόθεση και έχει απαντηθει ήδη αρκετες φορες το πως να δεις νοβα απο το σαλονι στην κρεβατοκάμαρα. Υπαρχουν πολλές μέθοδοι.

Δημοσ.
ξεχνάς το σενάριο με τους μίκτες γιατι και οι μπριζες ειναι πολλές και τα καλώδια πολλα μέτρα οποτε όπως και να εχει δεν θα επαιζε αλλα και αν εβγαζες τον ενισχυτη θα εβλεπες πολύ χιόνι (εδω εγω που εχω 2 τηλεοράσεις σε μια κεραία και εβγαλα τον ενισχυτη όταν βλέπω κανονικα και οχι απο δορυφόρο εχει αθλια εικόνα).

τραβας ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ καλώδιο στο σαλονι. αν θες μελλοντικα να δεις και αλλού τραβας και εκει... Τώρα αυτο ειναι μεγάλη υπόθεση και έχει απαντηθει ήδη αρκετες φορες το πως να δεις νοβα απο το σαλονι στην κρεβατοκάμαρα. Υπαρχουν πολλές μέθοδοι.

ςραια γι ανα τελειωνω οπως ειπα στην αρχη ξεχναω το σεναριο που ακουσα πολλες φορες για μηκτη. χτισζοντας το νεο σαλονι στο κατω σπιτι θα περασω και γραμμη εσωτερικη μικρη μεχρι τα κεραμυδια πανω απο αυτο το σαλονι (δλδ το καλωδιο δε θα χει πολυ μακρος) και βαζω μια μπριζα καθαρη δορυφορου. χωρις να εμπλεκομαι με το αλλο δικτυο τηλεορασης ... θα πω σοτν ηλεκτρολογο οταν ερθει η ωρα να περασει το καλωδιο που μου ειπε το παιδι στα πρωτα post του θεματος ... αυτα το πιατο εν τελη θα τοποθετησθει σε αλλο σημειο κοντινο πανω απ το νεο σαλονι και οχι στην κεραια στην ταρατσα του πανω σπιτιου

Δημοσ.

polakis μου έκανες την καρδιά περιβόλι με αυτό που είπες οτι αν εχεις ενισχυτή ξεχνάς τον μίκτη.

Αλλα μου κάνει εντύπωση οτι ο ηλεκτρονικός που μου περναγε την κεραία, αφου περασε τον ενισχυτη, καναμε την κουβεντα περι μικτες και δεν μου ανεφερε τίποτα.Τυχαιο?Σκόπιμο? Δεν ξερω αλλα θα τον ρωτήσω να δω τι έχει να μας πεί.

Δημοσ.
προσοχή, για να βάλετε το μικτη δεν θα πρέπει να υπάρχει ενισχυση στο καλώδιο δηλαδή να έρχεται απευθείας απο την κεραία και να τροφοδοτείται αποκλειστικα απο την τηλεόραση! Γιατι αλλιώς θα κάψετε το δέκτη σας!

ναι αλλά χωρίς ενισχυτή δε θα μπορώ να δω απ' την επίγεια σχεδόν τίποτα τουλάχιστον με το αναλογικό σήμα (δεν έχω βάλει ακόμη αποκωδικοποιητή mpeg4 για ξέρω αν θα είναι καλύτερα ή όχι χωρίς ενισχυτή). επομένως ξεχωριστό καλώδιο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο;

Δημοσ.
polakis μου έκανες την καρδιά περιβόλι με αυτό που είπες οτι αν εχεις ενισχυτή ξεχνάς τον μίκτη.

Αλλα μου κάνει εντύπωση οτι ο ηλεκτρονικός που μου περναγε την κεραία, αφου περασε τον ενισχυτη, καναμε την κουβεντα περι μικτες και δεν μου ανεφερε τίποτα.Τυχαιο?Σκόπιμο? Δεν ξερω αλλα θα τον ρωτήσω να δω τι έχει να μας πεί.

μαλλον δεν στο ανεφερε γιατι ξερει που πρεπει να μπει το σπλιτερ...μπαινει μετα τον ενισχυτη κεντρικης...στο σημα που κατεβαινει στη τηλεοραση δηλαδη...αν το σπιτι δεν εχει ενισχυτη κεντρικης αλλα ενισχυτη ιστου δεν μπορει να μπει σπλιτερ....

ειμαι ηλεκτρονικος εγκαταστατης και ξερω...οτι αλλο θελησεις πες μου να σε βοηθησω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...