fragment_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 παιδια επεκτινω ενα μερος του σπιτιου μου (μονοκατοικια με κεραμυδι) ... βασικα επειδη σκοπευω στο μελλον να βαλω Nova κοινώς θα το ποθετήσω πιάτω θέλω να εκμεταλλευτω το γεγονός και να περάσω γραμμή για το εξωτερικό πιάτο ώστε να φτιάξω ειδική πρίζα. βασικά τη καλώδιο να χρησιμοποιήσω στην γραμμη του τοιχου που θα καταληγη έξω τι να πω σοτν ηλεκτρολόγο σε λίγους μήνες που θα τον χρειαστώ ... ;;;
TheELF Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Βασικά αν δεν είσαι 100% σίγουρος φέρε ένα τεχνικό(κεραίατζή) να σου πει που μπορείς (αν μπορείς)να βάλεις πιάτο και πως θα πηγαίνει το καλώδιο γιατί εσύ λες μεν αλλά μπορεί να μην γίνεται,και ο ηλεκτρολόγος δεν είναι και ο πλέον ειδικός για αυτά.
paylidis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Βασικά αν δεν είσαι 100% σίγουρος φέρε ένα τεχνικό(κεραίατζή) να σου πει που μπορείς (αν μπορείς)να βάλεις πιάτο και πως θα πηγαίνει το καλώδιο γιατί εσύ λες μεν αλλά μπορεί να μην γίνεται,και ο ηλεκτρολόγος δεν είναι και ο πλέον ειδικός για αυτά. +1. Οι σκεπες δημιουργούν προβλημα καμια φορά. καλό ειναι το πιάτο να εχει "οπτική επαφη" με τον hotbird...
fragment_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Παιδια το προβλημα μου δεν ειναι αν θα το βαλω στο κεραμυδι η πιο πανω που εχω ενα μερος "τσιμεντενιο" αλλα το τι καλωδιο θα βαλω μεσ το σπιτι και απο κει και περα εξω γινονται και μετα αυτα ... τι πριζα να παρω τι καλωδιο να περασω απλ ανα ξερω δεν θελω να πληρωσω και ειδικο για ψιλουπηδημα ... οταν ερθει η ωρα θα τον πληρωσω απλ να ξερω τι γραμμη να περασω στο σαλονακι που θα επεκτινω
TheELF Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Θες καλώδιο ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΟ 75Ω και πρίζες κεραίας + sat και απο κει και περα εξω γινονται και μετα αυτα Μην το λες,μην το λες άντε μέσα ο ηλεκτρολόγος σου βάζει την πρίζα που θα καταλήγει αυτό το καλώδιο;;Θα το έχεις χύμα όπου νάνε με κάνα 20m καβάτζα και ότι γίνει;;
fragment_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Θες καλώδιο ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΟ 75Ωκαι πρίζες κεραίας + sat Μην το λες,μην το λες άντε μέσα ο ηλεκτρολόγος σου βάζει την πρίζα που θα καταλήγει αυτό το καλώδιο;;Θα το έχεις χύμα όπου νάνε με κάνα 20m καβάτζα και ότι γίνει;; μωρε ναι εχεις δικιο ... αν κοψω την "καβατζα" δεν υπαρχει τροπος ενωσης παλι απ' αυτο το σημειο; δε θελω ρε παιδια μετα να τρυπαω τοιχους και να αιορουνται καλωδια αφου θα γινει η δουλεια γιατι να μη γινει μεσα στο τοιχο? καλο αυτο με τα fm θα το αξιοποιησω ... tv εχω σ ολο το σπιτι μπριζες εξ αρχης No prob
TheELF Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 μωρε ναι εχεις δικιο ... αν κοψω την "καβατζα" δεν υπαρχει τροπος ενωσης παλι απ' αυτο το σημειο; δε θελω ρε παιδια μετα να τρυπαω τοιχους και να αιορουνται καλωδια αφου θα γινει η δουλεια γιατι να μη γινει μεσα στο τοιχο? Βρε και ενώσεις γίνονται και ότι θες,το θέμα είναι ότι αν θες να γίνει όμορφα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξή τους οι τεχνικοί για να τα κάνουν όμορφα από την αρχή και όπως πρέπει να γίνουν. tv εχω σ ολο το σπιτι μπριζες εξ αρχης No prob Στο ένα σημείο που θα μπει ο δέκτης θα μπει αυτή (η παρόμοια)η πρίζα,τα άλλα δεν τα ακουμπάς καθόλου.
DioNiSis_000 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 αν θυμαμαι καλα υπαρχει συσκευη που κανει μειξη σηματος που συνδεεις σε αυτη το πιατο και την καιρεα μαζι και στελνει το σημα απο το ιδιο καλωδιο μετα και δεν πειραζεις τις πριζες στο σπιτι.
fragment_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 αν θυμαμαι καλα υπαρχει συσκευη που κανει μειξη σηματος που συνδεεις σε αυτη το πιατο και την καιρεα μαζι και στελνει το σημα απο το ιδιο καλωδιο μετα και δεν πειραζεις τις πριζες στο σπιτι. χμμ θα το ψαξω ...
panosvlass Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 χμμ θα το ψαξω ... Για να μην ψάχνεις πολύ αυτό που θές λεγετε sat/tv mixer . Πέρνει το σήμα απο την κεραία της TV και απο το πιάτο και τα στέλνεις με το κλασσικο ομοαξονικό καλώδιο και μετα χρησιμοποιείς την 3πλη πρίζα που δείχνεις παραπάνω η οποία κάνει το demix του σήματος και τα στέλνεις αναλόγως σε tv και sat reciever. Αν δεν θές να αλλάξεις πρίζα πέρνεις 2 mixer και τα χρησιμοποιείς αντίθετα γιατι τα περισσότερα αν όχι όλα λειτουργούν και σαν mixer αλλα και σαν demixer αν το χρησιμοποιείς ανάποδα. Ολα τα παραπάνω απο συζήτηση με ηλεκτρονικό που μου πέρασε στο σπίτι την κεραία και πιάσαμε την κουβέντα για οταν θα βάλω πιάτο πώς θα κατεβάσω το σήμα κάτω και ιδού η λύση.
question mark Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 βρε παιδιά αν βάλω ένα sat/tv mixer θα περνάει το σήμα και απ τις 2 κεραίες (επίγεια, δορυφορική) απ το ίδιο καλώδιο που έχει περάσει ο ηλεκτρολόγος; και μόνο τη πρίζα τριών εξόδων χρειάζεται στο σπίτι; η πρίζα τριών εξόδων έχει ενσωματωμένο sat/tv mixer;
TheELF Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Έχει και πρίζες με ενσωματωμένο sat/tv splitter,αν έχεις μόνο μια TV ναι μόνο αυτό χρειάζεται,αν μπορεί να μπει το δορυφορικό κοντά στην επίγεια,αν έχεις και άλλες παίζεται το θέμα.
paylidis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 προσοχή, για να βάλετε το μικτη δεν θα πρέπει να υπάρχει ενισχυση στο καλώδιο δηλαδή να έρχεται απευθείας απο την κεραία και να τροφοδοτείται αποκλειστικα απο την τηλεόραση! Γιατι αλλιώς θα κάψετε το δέκτη σας! Κατα τ'αλλα ειναι πολυ καλη φάση και χάνεις το πολύ 6-7 % απο σήμα εφόσον έχεις καλώδια 6-7 χρονων. Εμένα ειναι τριετίας, εχω βαλει 1 mixer & 1 demixer 92 ιδια ειναι αναποδα συνδεδεμένα) και δίνει σήμα >92-93%.
fragment_ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 προσοχή, για να βάλετε το μικτη δεν θα πρέπει να υπάρχει ενισχυση στο καλώδιο δηλαδή να έρχεται απευθείας απο την κεραία και να τροφοδοτείται αποκλειστικα απο την τηλεόραση! Γιατι αλλιώς θα κάψετε το δέκτη σας! Κατα τ'αλλα ειναι πολυ καλη φάση και χάνεις το πολύ 6-7 % απο σήμα εφόσον έχεις καλώδια 6-7 χρονων. Εμένα ειναι τριετίας, εχω βαλει 1 mixer & 1 demixer 92 ιδια ειναι αναποδα συνδεδεμένα) και δίνει σήμα >92-93%. λοιπον να συνενοηθουμε ας τα παρουμε απ την αρχη ... εγω μενω σε μια μονοκατοικια (δυο σπιτια σε ενα) μοιραζονται την ιδια κεραια. λοιπον απο τις δυο κεραίες πανω (σε αυτη την περιοχη απαιτούνται δυο κεραίες) φευγουν απ αυτες τις δυο, ενα καλωδιο το οποιο παει στον ενισχυτη κεραίας στο παταρι στον πανω οροφο το οποιο εχει επαφη με την κεραμοταρατσα δλδ το σημειο της κεραιας. στη συνεχεια κατυθυαν φευγη ενα καλωδιο απο τον ενισχυτη κεραιας και παει κατευθυαν στον ενισχυτη γραμμης διοτι το σπιτι ειναι μεγαλο και τα καλωδια εσωτερικα ειναι πολυ μαρκια στο πανω και κατω σπιτι. σε ολες τις 8 μπριζες χρησιμοποιηται ενισχυτης γραμμης λοιπον. απο αυτο το παταρι φευγουν και οι 8 γραμμες ξεχωριστα και ακολουθουν εσωτερικη πορεια σε καθε μπριζα ... το ερωτημα ... στο κατω σπιτι στην μπριζα του σαλονιου θελω να συνδεσω τον αποκωδικοποιητη της nova ... πως θα γινει ;;; ενα ενα τα βηματα ... * αλλα ερωτηματα ... 1)ο ενισχυτης γραμμης του τελεβε θα δημιουργησει προβλημα; 2) μπορω εφοσον ολλες οι γραμμες αρχιζουν απο το παταρι την μια απο αυτες να την αποσυνδεσω απο τον ενισχυτη γραμμης και να την αφησω μονο για σημα δορυφορικο; ειναι μεγαλη η αποσταση μεχρι το κατω σπιτι δεν θα υπαρξει προβλημα; πως θα γινει αυτο με τον mixer? 3)πως μπορω να εχω στην συγκεκριμενη μπριζα και τηλεοραση και nova? ο ενισχυτης γραμμης ειναι καλο και για την ενισχυση του δορυφορικου σηματος μεχρι το κατω σπιτι ??? η ειναι πρόβλημα; 4) αν στο μελλον θελησω να χρησιμοποιησω την νοβα και στο υπνοδωματιο? μπορει να υπαρχει παντου το σημα;
TheELF Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 1.βήμα Ξεχνάς τους μίκτες 2.βήμα στήνεις και ρυθμίζεις το πιάτο(όχι απαραίτητα ο ίδιος) 3.βήμα από την κέραμοταράτσα μέχρι το σαλόνι σου πρέπει να "απλώσεις" με όποιον τρόπο σου φαίνεται ποιο σωστός/όμορφος/πρακτικώς το καλώδιο που θα ενώνει το πιάτο με τον αποκωδικοποιητή. 4.βήμα αν θες βάζεις και την όμορφη πρίζα που λέγαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.