Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν βέβαια διάβαζες αυτό που γράφω πριν απαντήσεις θα είχες καταλάβει ότι δεν είπα τίποτα εγώ απ΄τα όσα είδες εσύ. ξαναπροσπάθησε, δεν είναι τόσο δύσκολο. να σε βοηθήσω? έζησα πολλά χρόνια στην ιταλία, χώρα με ιδιαίτερη σχέση με τον καφέ, και μετέφερα εδώ αυτό που συμβαίνει εκεί, και ποιους θεωρούν ψώνια εκεί. επίσης απ΄όσα διαβάζουμε εδώ μέσα, ένα σημαντικό % ελλήνων θεωρεί ότι πρέπει να έχει στο σπίτι ακριβές μηχανές espresso.

πού είναι το σημείο όπου ανέφερα εσένα? μάλλον εσύ βιάστηκες να κατατάξεις τον εαυτό σου στους εξπέρ που έχουν ''καλή'' μηχανή και κουβαλάνε άλλη μαζί τους για τα επείγοντα. το τι θεωρεί όμως κανείς εξπέρ και τι ψώνιο είναι υποκειμενικό, ειδικά όταν το λέμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας ε?

+1 και από μένα για το πώς κρίνεις τους άλλους μετεξεταστέους )))

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίδες σκέφτομαι να αγοράσω την Saeco Premium Talea Giro Plus E.S

Έχω μια προσφορά να την πάρω 320 με τα ταχυδρομικά.

Την έχει κανείς σας να μου πει γνώμη;

Δημοσ.

Σήμερα πήγα για μάτι και από περιέργια για καφε-μηχανή.

Ο πωλητής μου έδειξε την σειρά EQ.7 της Siemens και μου έκανε καφέ από αυτήν και από μια Delonghi αξίας 1200 ευρώ η καθεμία.

Ο καφές της delonghi ήταν κάτι νορμαλ.

Της siemens ήταν κάτι τέλειο.

Καιμάκι που δεν έφευγε ακόμα και όταν ο καφές κρύωσε.Της delonghi σε 5 λεπτά εξαφανίστηκε.

Γεύση και άρωμα τέλεια.

Φυσικά δεν μπορούσα να δώσω τόσα λεφτά για καφέ.

Έτσι πήρα το μικρότερο αδερφάκι EQ.5 spesial edision midnight.Mε έκπτωση 50 ευρώ και 5ετή εγγύηση για 750 ευρώ.

Παίδες πέστε μου καλές μάρκες καφέ.Όχι αλεσμένο

Δημοσ.

Καλούς καφέδες !

Εγώ ακόμα δεν έχω πάρει κάτι ... θα δώ μήπως τα Χριστούγεννα κάνω κάποιο δώρο στον εαυτό μου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λιγο off topic και εγω αφου διαβασα και εγω ολο το thread, και ειδα οτι αρκετοι πλατιασαν...ψαχνω και εγω για καφετιερα, πολυκαφετιερα θα ελεγα καλυτερα, φιλτρου-εσπρεσιερα...εχετε να προτεινετε κατι? μηπως δεν αξιζει και να παρω δυο διαφορετικες συσκευες (αν και δεν θα το θελα)? επισης να πω οτι τo budget ειναι περιορισμενο, ισως μεχρι 150 ευρω...η μαρκα united παλευεται? εχει την πιο φθηνη...αν οχι, αυτη πως την βλεπετε?

Link

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά μέχρι στιγμής αγόραζα καφετιέρες φίλτρου των 10-15€ οι οποίες ξεκινούσαν μια χαρά και καταλήγανε να φτιάχνουν χλιαρό καφέ μετά από κάποιο καιρό μέχρι που τα φτύνανε τελείως.Η τελευταία που από τεμπελιά δεν έχει αντικατασταθεί τόσο καιρό μόλις παρέδωσε πνεύμα.Τώρα λόγο εορτών υπάρχουν κάποια χρήματα που περισσεύουν και λέω να πάρω μια καλή.Και λέγοντας καλή εννοώ να δώσω μέχρι και 50€.Για παραπάνω δεν αξίζει με τίποτα όπως το βλέπω.Αυτά που ζητάω είναι:

1)Να φτιάχνει ΖΕΣΤΟ γαλλικό καφέ!(όσο αστείο και αν ακούγεται):-D

2)Να έχει μεταλλικό δοχείο κατά προτίμηση αν γίνεται ή τέλος πάντων να είναι ανθεκτικό.Μην βρει πουθενά και σπάσει με τη μία.

3)Να είναι σχετικά καλή κατασκευή και όμορφη.

Ακούω!:-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσωπικα εχω μια siemens (executive edition με britta φιλτρο) αλλα δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει πιθανοτητα να την βρεις. παντως ειμαι ευχαριστημενη. τουλαχιστον μπορουμε να πουμε οτι η εν λογω μαρκα ειναι εμπιστοσυνης, α και ο καφες τσουρουφλαει. :D

πρεπει να ειναι αυτη εδω η εστω το παλιοτερο μοντελο

http://www.robinhood.gr/product.asp?catid=1054

και δεν μου εχει σπασει η κανατα εδω και 3 χρονια περιπου.

Επεξ/σία από evabb
Δημοσ.

δεν ειναι ακριβως το ιδιο μοντελο αλλα πρακτικα ειναι η ιδια. η δικια μου εχει μονο ενα κουμπακι και ειναι ετσι μαυρη επισης η δικια μου παιρνει και φιλτρο νερου το οποιο δεν ειναι και πολυ διαδεδομενο στην ελλαδα.ειμαι πολυ ευχαριστημενη παντως. μυριζει ολο το σπιτι καφε οταν την αναβω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορει καποιος να γραψει τα σωστα βηματα που χρησιμοποιουμε την French Press συσκευη? επειδη εχω ακουσει 2-3 διαφορετικα και δεν ξερω πιο ισχυει

ή βασικα αυτο εδω ειναι το σωστο ? http://coffeegeek.com/guides/presspot

Επεξ/σία από greekboy
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αφού το λέει ένας "τεχνικός καφετιέρας" δίκιο θα έχει :lol:

Το ξύδι το προτείνουν ακόμη και πολλές εταιρίες στα επίσημα εγχειρίδια, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Οσον αφορά την μυρωδιά του ξυδιού, αυτή φεύγει μετά από το ξέπλυμα ή ένα πέρασμα μιας δόσης καφέ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχει περάσει καιρός από το τελευταίο post για τον καφέ, αλλά έχω να πω προς όλους τους ανικανοποίητους πότες

γαλλικού καφέ πως η λύση για ΚΑΥΤΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ καφέ είναι η χρήση της λεγόμενης "αμερικάνικης" καφετιέρας (Coffee percolator / perculator) με το μεταλλικό καλάθι-φίλτρο για χοντροκομμένο καφέ. Ήταν πολύ διαδεδομένη παλαιότερα (ειδικά ο τύπος που έμπαινε κατευθείαν στο μάτι της κουζίνας -stovetop percolator-) αλλά χάθηκε ανεξήγητα τα τελευταία χρόνια. Τυχαία προ ημερών εμφάνισε μια η μάνα μου από το πατάρι για να αντικαταστήσει την -απαραδεκτη- krups φιλτρου που είχε για πολλοστή φορά βουλώσει, (αυτόματη morphy richards με βάση αλά βραστήρα) και έφτιαξα τον καλύτερο καφέ που έχω πιει εδώ και πολύ καιρό, και μάλιστα από μια παρτίδα espresso roast των starbucks που είχα στο ψυγείο πάνω από μήνα (και ούτε καν σε αεροστεγές δοχείο). Σημαντικότερο δε ότι και οι πέντε καφέδες που έφτιαξα εκείνη την μέρα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ιδιοι, κάτι που μόνο με την nespresso μου είχα καταφέρει ως τώρα! Δυστυχώς αυτό το πραγματάκι δεν πουλιέται πια στα καταστήματα αλλά ούτε και απ'το αγγλικό ebay εβγαλα άκρη, ενώ και το amazon uk έχει μόνο 'ενα μοντέλο που δεν το στέλνει Ελλάδα (τρίτος πωλητής). Μόνο το αμερικάνικο amazon έχει ποικιλία αλλά το κόστος είναι υπερβολικό. Έχει κανείς σας τέτοια καφετιέρα? Παίζει να βρούμε καμία ξεχασμένη στο γιουσουρούμ? Παίζουν κάτι επαγγελματικές percolators με λογικό κόστος (+ - 100 ευρώ) αλλά κάνουν 5 λίτρα την φορά και πιάνουν τρελό χώρο. Μιλάμε για καφέ ΑΑΑ, καμιά σχέση με τις χαζομάρες φίλτρου και τις γαλλικές πρέσες. :(

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

λοιπον παιδια , βρηκατε τον καταλληλο ανθρωπο για καφετιερα , εχω αλλαξει πολλες και η καλυτερη σαν μαρκα ειναι η braun για μενα δεν ξερω τι κανουν τα καινουργια μοντελα αλλα το συγκεκριμενω παιζει να ειναι πανω απο 10 χρονων δεν ξερω ακριβως ομως εχω 2 ιδιες παραθετω το μοντελο και τις εχω τεσταρει με πολλες μαρκες , οπως βλεπετε και στο τελευταιο review ειναι με μια bosch που την ξεφτυλισε για πλακα ! φωτογραφία για μενα παιζει μεγαλο ρολο να μην χαλαει και να κανει ωραιο καφε οπως και η εργονομια της πχ στην bosch εκτος που δε μου αρεσει ο καφες (εδω οφείλω να παραδεχτώ οτι σε ιδιες ποσοτητες καφε ειναι 1 λεπτο ποιο γρηγορη απο την braun ) η θηκη μαζι με το πορτακι που βαζεις νερο ειναι άκυρο δεν μπορεις να βαλεις μια φλυτζανα χωρι να σου πεσει το μισό έξω .

αυτα απο μενα.. braun και krups για εσπρεσσο φυσικά τις συντηρώ αρκετά καλά με ξύδι . αλλα την braun την ειχα στη δουλεια πολλα χρονια και δουλευε υπερωρίες , αμφιβάλλω αν την καθαρισε κανεις ποτε με ξυδι κτλ και ομως δεν μπλόκαρε/βουλωσε ποτέ

υ.π πείτε κανενα καλό καφε για γαλλικό εκτος απο μελίτα και γιακοπς , όχι με γευσεις και βλακειες !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...