naftis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Είναι όμως αρκετά ακριβή η bialetti για χειροκίνητη μηχανή. Στο amazon που είδα την έχει 55 δολάρια (για 4 μερίδες). Στην Ελλάδα 55 ευρώ για 2 μερίδες. Αυτό το μοντέλο τόσο έχει, ενώ το απλό έχει γύρω στα 25€ πάντα για 2 ή 3 μερίδες. Δεν βαριέσαι είναι από τις μικρές απολαύσεις της ζωής Τα δίνω μια φορά και δουλεύει για χρόνια. ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται να εξασφαλίσουμε και ανταλλακτικά, τις 2 φλάντζες κυρίως. με καθημερινή χρήση χρειάζονται αλλαγή κάθε 6μηνο.
insomniaK Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Πριν έρθω στο γραφείο: Ο καφές που χρησιμοποιήθηκε είναι από τη via condotti, διότι είμαστε και πολυταξιδεμένοι. Και η απορία, στα βίντεα προτείνουν για το καϊμάκι να αφήσουμε ανοιχτό το καπάκι στην αρχή ή απλά κατάλαβα λάθος; Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2010 από insomniaK
The_Judas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Στην δική μου καφετιέρα "μοκα" (απλή όχι bialetti), ενώ βγάζει κρεμώδη καφέ μέσα στο μηχάνημα... όταν τον βάζω στο ποτήρι χάνεται όλη η κρέμα
naftis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Στην δική μου καφετιέρα "μοκα" (απλή όχι bialetti), ενώ βγάζει κρεμώδη καφέ μέσα στο μηχάνημα... όταν τον βάζω στο ποτήρι χάνεται όλη η κρέμα Bialetti BRIKKA και η Bialetti BRIKKA ELITE (με το διαφανές καπάκι) κάνουν την όλη ιστορία με το καϊμάκι.Αυτά τα μοντέλα έχουν την βαλβίδα η οποία ανεβάζει την πίεση και δημιουργεί το καϊμάκι το οποίο αποτελείτε από τα έλαια του καφέ και τον εγκλωβισμένο αέρα. Παίζει λοιπόν λίγο ρόλο και ο καφές πχ ο Illy και ο Hausbrand http://www.bialetti.it/uk/catalogue/scheda.asp?id_cat=20 Επίσης πετυχαίνουμε καλύτερο καϊμάκι όταν κατεβάζουμε το μπρίκι από την φωτιά την σωστή στιγμή, δηλαδή λίγο πριν τελειώσει η εκροή από το εσωτερικό.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 χτυπάμε και χωριστά ζάχαρη με τις πρώτες λίγες σταγόνες καφέ που βγαίνει και γίνεται μια κρέμα τέλεια
aXer Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μπερδεύτε την έννοια "καϊμάκι" με την έννοια "αφρός". Έχω ΚΑΙ μηχανή εσπρέσσο (απ'τις "καλές") ΚΑΙ μια bialetti Brika για τα ταξίδια. Πιστέψτε με. ΚΑΜΙΑ σχέση το ένα με το άλλο. Από το να πίνεις φραπέδες βέβαια είναι καλύτερη λύση. Αλλά Plz μην τα εξισώνετε... (Θα μας ακούσει και κανας Ιταλός και θα γελάει) Ααα...Και έχουμε ξεφύγει παντελώς off topic.
basilis222 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Πριν έρθω στο γραφείο: Ο καφές που χρησιμοποιήθηκε είναι από τη via condotti, διότι είμαστε και πολυταξιδεμένοι. Και η απορία, στα βίντεα προτείνουν για το καϊμάκι να αφήσουμε ανοιχτό το καπάκι στην αρχή ή απλά κατάλαβα λάθος; Που βρήκες αυτο το ωραίο φλιτζάνι; Και Εγω το θέλω.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Μπερδεύτε την έννοια "καϊμάκι" με την έννοια "αφρός". Έχω ΚΑΙ μηχανή εσπρέσσο (απ'τις "καλές") ΚΑΙ μια bialetti Brika για τα ταξίδια. Πιστέψτε με. ΚΑΜΙΑ σχέση το ένα με το άλλο. Από το να πίνεις φραπέδες βέβαια είναι καλύτερη λύση. Αλλά Plz μην τα εξισώνετε... (Θα μας ακούσει και κανας Ιταλός και θα γελάει) Ααα...Και έχουμε ξεφύγει παντελώς off topic. καλά, ευτυχώς οι ιταλοί δεν τα μπερδεύουν και μεταξύ μας, ελάχιστοι παίρνουν τις φανταστικοπανάκριβες μηχανές σπίτια τους, σπίτι δουλεύουν οι βιδωτές μπιαλέτι περίφημα και τις ατμόσφαιρες και τα λοιπά δουλεύουν μια χαρά στα bar σε κάθε γωνιά και μοσχομυρίζει όλος ο δρόμος ... αμερικάνικη καφετιέρα δεν έχει κανείς? κάνει υπέροχο καφέ ... http://www.bialettishop.com/AmerikanaMain.htm Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2010 από ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ
naftis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 καλά, ευτυχώς οι ιταλοί δεν τα μπερδεύουν και μεταξύ μας, ελάχιστοι παίρνουν τις φανταστικοπανάκριβες μηχανές σπίτια τους, σπίτι δουλεύουν οι βιδωτές μπιαλέτι περίφημα και τις ατμόσφαιρες και τα λοιπά δουλεύουν μια χαρά στα bar σε κάθε γωνιά και μοσχομυρίζει όλος ο δρόμος ... αμερικάνικη καφετιέρα δεν έχει κανείς? κάνει υπέροχο καφέ ... http://www.bialettishop.com/AmerikanaMain.htm Έτσι είναι, οι παραδοσιακές καφετέριες της bialetti είναι σε όλα τα Ιταλικά σπίτια.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Έτσι είναι, οι παραδοσιακές καφετέριες της bialetti είναι σε όλα τα Ιταλικά σπίτια. Όπως έχουμε εμείς το μπρίκι το κλασικό για τον τούρκικο ένα πράγμα...
basilis222 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Όπως έχουμε εμείς το μπρίκι το κλασικό για τον τούρκικο ένα πράγμα... Εγω δεν Έχω μπρίκι.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Εγω δεν Έχω μπρίκι. Τι κάθεσαι; Αγόρασε ένα! Χρησιμεύει για να φτιάχνεις κ κανα αυγό βραστό!
basilis222 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Τι κάθεσαι; Αγόρασε ένα! Χρησιμεύει για να φτιάχνεις κ κανα αυγό βραστό! Χαχα. Μόνο τηγανιτά τρώω. Δεν μου αρέσουν τα "βραστά". Ούτε ο ελληνικός.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μπερδεύτε την έννοια "καϊμάκι" με την έννοια "αφρός". Έχω ΚΑΙ μηχανή εσπρέσσο (απ'τις "καλές") ΚΑΙ μια bialetti Brika για τα ταξίδια. Πιστέψτε με. ΚΑΜΙΑ σχέση το ένα με το άλλο. Από το να πίνεις φραπέδες βέβαια είναι καλύτερη λύση. Αλλά Plz μην τα εξισώνετε... (Θα μας ακούσει και κανας Ιταλός και θα γελάει) Ααα...Και έχουμε ξεφύγει παντελώς off topic. μιλάμε ο μέσος έλληνας έχει ξεφύγει εντελώς σε σχέση με τον μέσο ιταλό, που δεν έχει καμιά μηχανή εσπρέσσο στο σπίτι (ούτε απ΄τις άλλες) και θεωρεί απίθανα ψώνια εκείνους τους κάποιους που ταξιδεύουν με μια βιδωτή στη βαλίτσα (γιατί κανείς δεν κάνει καφέ σαν εκείνον ... μόνο που το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται και απ΄το νερό) και δε μπορεί κανείς να κουβαλάει και το νερό απ΄το σπίτι, ε?
aXer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ πρωτίστως για τον χαρακτιρισμό. Προφανώς έχεις κατατάξει τους ανθρώπους σε 1) Κατώτερη τάξη 2) Μέση 3) Απίθανα ψώνια. Μπράβο, αυτό δείχνει ποιότητα χαρακτήρα και ωριμότητα. Όσο για το μπρίκι, δεν το κουβαλάω γιατί "Κανείς δεν κάνει καφέ σαν και μένα" αλλά γιατί όπου πάω συνήθως η επιλογή είναι νες/φραπέ και θέλω να έχω εναλλακτική. Οι στιγμιαίοι μου κατάστρεψαν το στομάχι τόσα χρόνια οπότε θέλω να πίνω έναν καφέ λίγο καλύτερο. Συμβιβάζομαι και με γαλλικό που ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΛΛΟΣ. Είδες τι διαλλακτικό "ψώνιο" είμαι; Θα μπορούσα να σου απαντήσω με προτάσεις όπως "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" αλλά δεν είναι του στυλ μου. Εξάλλου δεν το παίζω δάσκαλος, ακόμα μαθητής είμαι που προσπαθεί. Απλά σπάζομαι όταν δέχομαι κριτική από μετεξεταστέους. Φιλικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα