Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσωπικά δεν βολεύομαι ιδιαίτερα με τον καφέ φίλτρου, αλλά αν ήταν να πάρω καινούρια καφετιέρα σήμερα θα διάλεγα οπωσδήποτε μια με κανάτα-θερμός! σιχαίνομαι όσο τίποτ΄άλλο στον κόσμο τη μυρωδιά του ζεσταμένου με τις ώρες καφέ στη σχάρα :devil:

  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όσοι λέτε για καλό καφέ, να επενδύετε στον καφέ και όχι στην καφετιέρα. Πια καταναλώνω κουβάδες καφέ, αλλά με τις δικές μου αναλογίες και με πολύ συγκεκριμένους τύπους καφέ. Όταν φτιάχνουν οι συνάδελφοι μου καφέ, ούτε για φτύσιμο δεν τον έχω, πίνουν ένα φτηνιάρικο που μου βρωμάει και τον φτιάχνουν με το μάτι.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση είναι να πηγαίνεις στα Starbucks και να πίνεις το καφεδάκι σου. Μπορει να τσουζουν λίγο οι τιμές αλλα καλύτερο καφέ δεν τον κάνει κανείς. [άσχετο]

Δημοσ.
Η καλύτερη λύση είναι να πηγαίνεις στα Starbucks και να πίνεις το καφεδάκι σου. Μπορει να τσουζουν λίγο οι τιμές αλλα καλύτερο καφέ δεν τον κάνει κανείς. [άσχετο]

 

υπερβολές :-)

 

Άσε που τα περισσότερα προϊόντα τους εκτός από πανάκριβα, είναι ροφήματα με βάση τον καφέ ...

Δημοσ.
Η καλύτερη λύση είναι να πηγαίνεις στα Starbucks και να πίνεις το καφεδάκι σου. Μπορει να τσουζουν λίγο οι τιμές αλλα καλύτερο καφέ δεν τον κάνει κανείς. [άσχετο]

 

ελπίζω για σένα να κάνεις πλάκα :confused: πιο αηδία ζουμιά που ταράζουν το στομάχι διακοσμημένα με μαλακίες κρέμες, καραμέλες δεν έχω δει! μόνο σοκολάτα και μακριά κι απ΄τα γλυκά τους πφφφφφφφ αηδία και πανάκριβα όλα τους!

Δημοσ.
ελπίζω για σένα να κάνεις πλάκα :confused: πιο αηδία ζουμιά που ταράζουν το στομάχι διακοσμημένα με μαλακίες κρέμες, καραμέλες δεν έχω δει! μόνο σοκολάτα και μακριά κι απ΄τα γλυκά τους πφφφφφφφ αηδία και πανάκριβα όλα τους!

 

Καλά, δεν είναι υποχρεωτικές οι κρέμες και οι καραμέλες.

Ούτε εμένα είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά δεν τα θεωρώ και αηδία.

Και δεν είναι καθόλου ζουμιά, αντιθέτως.

Ίσα ίσα, τα περισσότερα είναι ένα τεράστιο ποτήρι γάλα με λίγο καφέ μέσα.

 

Η σοκολάτα πάντως είναι όντως απ'τις καλύτερες που έχω πιει-

γι'αυτό το επίπεδο εννοώ, στο όρθιο κλπ.

 

Ο γαλλικός καφές μ'αρέσει πάρα πολύ αλλά επειδή βαριέμαι να αλλάζω συνέχεια καφετιέρες (που καταστρέφονται μέσα σε ένα μήνα από τα άλατα στην περιοχή που μένω), πλέον φτιάχνω μόνο διπλό εσπρέσσο μ'αυτό εδώ:

 

 

MokaPot2.jpg

Δημοσ.

Αυτό είναι Bialetti Moka Pot και όπως λέει και η ονομασία του.....φτιάχνει Moka.

 

Για να κάνεις εσπρέσσο χρειάζεσαι (σωστή) μηχανή εσπρέσσο.

 

ranciliosilvia2009.jpg

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι διαφορά έχει :-)

Λέγεται Moka, αλλά εσπρέσο είναι ο καφές που βάζεις/φτιάχνει.

 

Πολύ ωραίος πάντως, ανάλογα με την διάθεση τον προτιμώ από τις μηχανές.

Δημοσ.
Δεν ξέρω τι διαφορά έχει :-)

Λέγεται Moka, αλλά εσπρέσο είναι ο καφές που βάζεις/φτιάχνει.

 

Πολύ ωραίος πάντως, ανάλογα με την διάθεση τον προτιμώ από τις μηχανές.

 

"Εσπρέσσο είναι το ρόφημα που παράγεται όταν νερό σε θερμοκρασία 92 βαθμών κελσίου περνάει με πίεση 9bar από 7gr αλεσμένο καφέ τύπου Arabica για 25 δευτερόλεπτα και παράγει 30ml ροφήματος".

 

Με το Moka Pot η πίεση που μπορεί να παραχθεί λόγω του βρασμού του νερού είναι 1,5-2 bar και το νερό που περνάει τον καφέ έχει θερμοκρασία πάνω από 100 βαθμούς κελσίου.

 

Και δεν "βάζεις" espresso (σκόνη). Καφές είναι. Αν τον ίδιο καφέ τον έβαζες σε καφετιέρα γαλλικού, γαλλικό θα έκανες. Όχι εσπρέσσο. Την ονομασία του την πέρνει ο καφές από τον τρόπο παρασκευής, όχι από το είδος του καφέ.

 

Οπότε, πίστεψέ με όταν σου λέω, ότι αυτό που πίνεις, καμία σχέση με εσπρέσσο δεν έχει. ;)

Δημοσ.
"Εσπρέσσο είναι το ρόφημα που παράγεται όταν νερό σε θερμοκρασία 92 βαθμών κελσίου περνάει με πίεση 9bar από 7gr αλεσμένο καφέ τύπου Arabica για 25 δευτερόλεπτα και παράγει 30ml ροφήματος".

 

Με το Moka Pot η πίεση που μπορεί να παραχθεί λόγω του βρασμού του νερού είναι 1,5-2 bar και το νερό που περνάει τον καφέ έχει θερμοκρασία πάνω από 100 βαθμούς κελσίου.

 

Και δεν "βάζεις" espresso (σκόνη). Καφές είναι. Αν τον ίδιο καφέ τον έβαζες σε καφετιέρα γαλλικού, γαλλικό θα έκανες. Όχι εσπρέσσο. Την ονομασία του την πέρνει ο καφές από τον τρόπο παρασκευής, όχι από το είδος του καφέ.

 

Οπότε, πίστεψέ με όταν σου λέω, ότι αυτό που πίνεις, καμία σχέση με εσπρέσσο δεν έχει. ;)

 

Συμφωνώ απόλυτα. Απλά αυτοί που γράφουν στη συσκευασία "espresso" το λένε επειδή ενδεικνύοντια για την παρασκευή του. Δε μπορείς να βάλεις λουμίδη ούτε nescafe στιγμιαίο στην εσπρεσσιέρα, θα καθαρίζεις 15 ώρες...

Δημοσ.
"Εσπρέσσο είναι το ρόφημα που παράγεται όταν νερό σε θερμοκρασία 92 βαθμών κελσίου περνάει με πίεση 9bar από 7gr αλεσμένο καφέ τύπου Arabica για 25 δευτερόλεπτα και παράγει 30ml ροφήματος".

 

Με το Moka Pot η πίεση που μπορεί να παραχθεί λόγω του βρασμού του νερού είναι 1,5-2 bar και το νερό που περνάει τον καφέ έχει θερμοκρασία πάνω από 100 βαθμούς κελσίου.

 

Και δεν "βάζεις" espresso (σκόνη). Καφές είναι. Αν τον ίδιο καφέ τον έβαζες σε καφετιέρα γαλλικού, γαλλικό θα έκανες. Όχι εσπρέσο. Την ονομασία του την παίρνει ο καφές από τον τρόπο παρασκευής, όχι από το είδος του καφέ.

 

Οπότε, πίστεψέ με όταν σου λέω, ότι αυτό που πίνεις, καμία σχέση με εσπρέσο δεν έχει. ;)

 

Ο παραπάνω ορισμός ορίσθηκε από τους κατασκευαστές μηχανών. :-)

Έχω γράψει και παλαιότερα για το bialetti. Είναι ένας παραδοσιακός τρόπος για τους Ιταλούς για την κατασκευή καφέ εσπρέσο.

Τον χρησιμοποιώ πάνω από δέκα χρόνια και μάλιστα το μοντέλο με την βαλβίδα που ανεβάζει πίεση και κάνει ωραίο καϊμάκι.

Άσε που σε εκδρομές δίνει τα ρέστα του ...:-) μυρίζει άρωμα εσπρέσο όλος ο χώρος.:-)

 

Τι να μας πει η μηχανή ... :lol:

Δημοσ.
Ο παραπάνω ορισμός ορίσθηκε από τους κατασκευαστές μηχανών. :-)

Έχω γράψει και παλαιότερα για το bialetti. Είναι ένας παραδοσιακός τρόπος για τους Ιταλούς για την κατασκευή καφέ εσπρέσο.

Τον χρησιμοποιώ πάνω από δέκα χρόνια και μάλιστα το μοντέλο με την βαλβίδα που ανεβάζει πίεση και κάνει ωραίο καϊμάκι.

Άσε που σε εκδρομές δίνει τα ρέστα του ...:-) μυρίζει άρωμα εσπρέσο όλος ο χώρος.:-)

 

Τι να μας πει η μηχανή ... :lol:

 

Καϊμάκι.... Με bialleti.... Βίντεο αμέσως. Θέλω να δώ πως το κάνεις....

Δημοσ.
Καϊμάκι.... Με bialleti.... Βίντεο αμέσως. Θέλω να δώ πως το κάνεις....

 

Το εργαλείο !

http://www.bialetti.it/uk/catalogue/scheda.asp?id_cat=19

 

η βαλβίδα στην κορυφή κάνει την δουλειά.:-)

παίζει λίγο ρόλο και ο καφές.

έχω ξαναγράψει !

 

και σχετικά βιντεάκια:

 

 

 

κλπ

 

---------- Προσθήκη στις 13:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:16 ----------

 

Πάντως μην βγαίνουμε οφ τόπικ, για καφέ φίλτρου συνιστώ την γυάλινη πρέσα που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Είναι ήπιος τρόπος κατασκευής εκχυλίσματος καφέ.

Αναδεικνύεται το άρωμα και η γεύση.

Δημοσ.

Είναι όμως αρκετά ακριβή η bialetti για χειροκίνητη μηχανή.

Στο amazon που είδα την έχει 55 δολάρια (για 4 μερίδες). Στην Ελλάδα 55 ευρώ για 2 μερίδες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...