EXARXEIA_CITY Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Και Γιατί δεν την περνεις; Λέω να κοψω τον γαλλικό και να αρχίσω espresso. Τελσπα. Θα το σκεφτώ Αύριο πίνοντας τον γαλλικό μου. Έχω ήδη μηχανή για espresso. Η πιο καλή, καθαρή, γρήγορη και προπάντων "γευστικότερη" λύση είναι η χρήση πρέσσας, κοινώς "French Press". Ποτέ δεν θα σου χαλάσει, ποτέ δεν θα σου βουλώσει, και θα έχεις γαλλικό καφέ, όπως θα έπρεπε να ήταν. Εαν θέλει όμως ποσότητα δεν είναι γρήγορη λύση.
RottenLungs Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Ρε παιδιά θέλει η καφετιέρα καθάρισμα (πέραν του πλυσίματος);;;; Κάτι οτι μαζέυονται άλατα διάβασα. Εγω την έχω καμια 20ετία (παίζει να ήταν και ακόμα πιο παλιά, απο όταν παντρέυτηκαν οι δικοί μου) και δεν της έχω κάνει τιποτα, αλλα δουλεύει μια χαρά. Άσε που κάνει καλύτερο καφέ απο όποια άλλη έχω πιεί.
LuNaTiC Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Ρε παιδιά θέλει η καφετιέρα καθάρισμα (πέραν του πλυσίματος);;;; Κάτι οτι μαζέυονται άλατα διάβασα. Εγω την έχω καμια 20ετία (παίζει να ήταν και ακόμα πιο παλιά, απο όταν παντρέυτηκαν οι δικοί μου) και δεν της έχω κάνει τιποτα, αλλα δουλεύει μια χαρά. Άσε που κάνει καλύτερο καφέ απο όποια άλλη έχω πιεί. Μπορει αντι για νερο να βαλεις νερο+ξυδι... θα καθαρισει απο αλατα οσο να ναι... Εσυ για ποια καφετιερα μιλας?
insomniaK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μία που δεν πιάνει άλατα, είναι τουλάχιστον 20 ετών και κάνει τον καλύτερο καφέ, μάλλον για κάποια σαν κι αυτή:
RottenLungs Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά αλήθεια λέω. Απλα την χρησιμοποιώ το πολύ 2 φορές την βδομάδα. Ειμαι του ελληνικού καφέ εγω. Είναι μία philips και αν δείτε παλιές αμερικανικές ταινείες, σίγουρα θα δείτε τέτοιου στυλ κεφετιέρα (Δεν έχω δεί κάποια καινούρια με παρόμοια εμφάνιση). Υ.Γ. Στην εποχή της πρέπει α ήταν αρκετά ακριβή, γιατί ήταν δώρο ενώς αρκετά εύπορου συγγενή για τον γάμο των δικών μου. Υ.Γ.2 Όλοι οι άλλοι γαλλικοί καφέδες που έχω πιεί, είτε έξω, είτε σε σπίτι φίλων, μου φαίνονται νεροζούμια. Ενω απο τον δικό μου είναι τέλειος, τούμπανο. (και βάζω και λίγη ζάχαρη εγώ).
LuNaTiC Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Βγάλε μια φωτογραφία αδερφέ μου... να δούμε και εμείς
RottenLungs Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Βγάλε μια φωτογραφία αδερφέ μου... να δούμε και εμείς Στο internet δεν βρήκα καμία και τώρα που να βγάζω... Φεύγω για οδοντίατρο guys!!!
Teaser Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Το αλάτι πως φεύγει; Δοκίμασα νερό με ξύδι και δεν έφυγε τίποτα. Να το τρίψω με σφουγγάρι δεν γίνεται γιατί είναι πολύ χαμηλά. Καμιά ιδέα;
The_Judas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Η καφετιέρα φίλτρου χρειάζεται συχνό καθαρισμό με ξύδι ή κιτρικό οξύ, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Με αυτό τον τρόπο το άρωμα του καφέ είναι πιο έντονο αλλά και χωρίς άλατα και υπολείμματα. Επίσης τα χάρτινα φίλτρα μιας χρήσης κάνουν πιο καλή δουλειά από τα μόνιμα.
naftis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Η πιο καλή, καθαρή, γρήγορη και προπάντων "γευστικότερη" λύση είναι η χρήση πρέσσας, κοινώς "French Press". Ποτέ δεν θα σου χαλάσει, ποτέ δεν θα σου βουλώσει, και θα έχεις γαλλικό καφέ, όπως θα έπρεπε να ήταν. +1 Εξαιρετική μέθοδος παρασκευής καφέ. Ουσιαστικά φτιάχνει εκχύλισμα καφέ. Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη. Την χρησιμοποιώ και την προτείνω.
liopyr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Σε εμένα δε πρόλαβε ποτέ μηχανή να βουλώσει πάντως, έτσι νομίζω δηλαδή. Συνήθως μου σπάει η κανάτα, με διάφορους ευφάνταστους τρόπους. Η τελευταία μου έσπασε (ράγισε) επειδή πήγα να την πλύνω με κρύο νερό ενώ ήταν ζεστή ακόμα. Όλες ήταν (είναι) του δωδεκάευρου από τα καρφούρ.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 πάντως φαίνεται απ΄όσα διαβάζω και εδώ ότι οι παλιές καφετιέρες είχαν άλλες αντοχές ... έχω μία απ΄τις αρχές του '80 που ούτε άλατα έχει πιάσει ποτέ ούτε τπτ και κάνει πολύ καλό καφέ ... δε θυμάμαι μάρκα όμως τώρα ...
LuNaTiC Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 επειδή είμαι και εγώ παλιός του καφέ κτλ ... και δεν θυμάμαι να ήταν όντως πιο γερές κτλ όπως λέτε κάντε τον κόπο να μας πείτε τι διαολεμένη καφετιέρα είναι γιατί καταντάει λίγο σπαστικό...
The_Judas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Παρε μια οποιαδήποτε καλή μάρκα, όχι απαραίτητα πανάκριβη. π.χ Braun-Bosch. Οσον αφορά το σπάσιμο της κανάτας δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας. Θέλει προσοχή, οι πιο πολλές είναι ευθραυστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα