Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και Γιατί δεν την περνεις; Λέω να κοψω τον γαλλικό και να αρχίσω espresso. Τελσπα. Θα το σκεφτώ Αύριο πίνοντας τον γαλλικό μου.

 

Έχω ήδη μηχανή για espresso.

 

 

Η πιο καλή, καθαρή, γρήγορη και προπάντων "γευστικότερη" λύση είναι η χρήση πρέσσας, κοινώς "French Press".

 

Ποτέ δεν θα σου χαλάσει, ποτέ δεν θα σου βουλώσει, και θα έχεις γαλλικό καφέ, όπως θα έπρεπε να ήταν.

 

french-press1.jpg

 

Εαν θέλει όμως ποσότητα δεν είναι γρήγορη λύση.

  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά θέλει η καφετιέρα καθάρισμα (πέραν του πλυσίματος);;;; Κάτι οτι μαζέυονται άλατα διάβασα. Εγω την έχω καμια 20ετία (παίζει να ήταν και ακόμα πιο παλιά, απο όταν παντρέυτηκαν οι δικοί μου) και δεν της έχω κάνει τιποτα, αλλα δουλεύει μια χαρά.

 

Άσε που κάνει καλύτερο καφέ απο όποια άλλη έχω πιεί.

Δημοσ.
Ρε παιδιά θέλει η καφετιέρα καθάρισμα (πέραν του πλυσίματος);;;; Κάτι οτι μαζέυονται άλατα διάβασα. Εγω την έχω καμια 20ετία (παίζει να ήταν και ακόμα πιο παλιά, απο όταν παντρέυτηκαν οι δικοί μου) και δεν της έχω κάνει τιποτα, αλλα δουλεύει μια χαρά.

 

Άσε που κάνει καλύτερο καφέ απο όποια άλλη έχω πιεί.

 

Μπορει αντι για νερο να βαλεις νερο+ξυδι... θα καθαρισει απο αλατα οσο να ναι...

 

Εσυ για ποια καφετιερα μιλας?

Δημοσ.

Μία που δεν πιάνει άλατα, είναι τουλάχιστον 20 ετών και κάνει τον καλύτερο καφέ, μάλλον για κάποια σαν κι αυτή:

 

 

brass_mh_2.jpg

 

Δημοσ.

Παιδιά αλήθεια λέω. Απλα την χρησιμοποιώ το πολύ 2 φορές την βδομάδα. Ειμαι του ελληνικού καφέ εγω. Είναι μία philips και αν δείτε παλιές αμερικανικές ταινείες, σίγουρα θα δείτε τέτοιου στυλ κεφετιέρα (Δεν έχω δεί κάποια καινούρια με παρόμοια εμφάνιση).

 

Υ.Γ. Στην εποχή της πρέπει α ήταν αρκετά ακριβή, γιατί ήταν δώρο ενώς αρκετά εύπορου συγγενή για τον γάμο των δικών μου.

Υ.Γ.2 Όλοι οι άλλοι γαλλικοί καφέδες που έχω πιεί, είτε έξω, είτε σε σπίτι φίλων, μου φαίνονται νεροζούμια. Ενω απο τον δικό μου είναι τέλειος, τούμπανο. (και βάζω και λίγη ζάχαρη εγώ).

Δημοσ.
Βγάλε μια φωτογραφία αδερφέ μου... να δούμε και εμείς

 

Στο internet δεν βρήκα καμία και τώρα που να βγάζω... Φεύγω για οδοντίατρο guys!!!

Δημοσ.

Το αλάτι πως φεύγει; Δοκίμασα νερό με ξύδι και δεν έφυγε τίποτα. Να το τρίψω με σφουγγάρι δεν γίνεται γιατί είναι πολύ χαμηλά. Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Η καφετιέρα φίλτρου χρειάζεται συχνό καθαρισμό με ξύδι ή κιτρικό οξύ, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Με αυτό τον τρόπο το άρωμα του καφέ είναι πιο έντονο αλλά και χωρίς άλατα και υπολείμματα.

 

Επίσης τα χάρτινα φίλτρα μιας χρήσης κάνουν πιο καλή δουλειά από τα μόνιμα.

Δημοσ.
Η πιο καλή, καθαρή, γρήγορη και προπάντων "γευστικότερη" λύση είναι η χρήση πρέσσας, κοινώς "French Press".

 

Ποτέ δεν θα σου χαλάσει, ποτέ δεν θα σου βουλώσει, και θα έχεις γαλλικό καφέ, όπως θα έπρεπε να ήταν.

 

french-press1.jpg

 

+1

 

Εξαιρετική μέθοδος παρασκευής καφέ.

Ουσιαστικά φτιάχνει εκχύλισμα καφέ. Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη.

Την χρησιμοποιώ και την προτείνω.

Δημοσ.

Σε εμένα δε πρόλαβε ποτέ μηχανή να βουλώσει πάντως, έτσι νομίζω δηλαδή.

Συνήθως μου σπάει η κανάτα, με διάφορους ευφάνταστους τρόπους.

 

Η τελευταία μου έσπασε (ράγισε) επειδή πήγα να την πλύνω με κρύο νερό ενώ ήταν ζεστή ακόμα.

 

Όλες ήταν (είναι) του δωδεκάευρου από τα καρφούρ.

Δημοσ.

πάντως φαίνεται απ΄όσα διαβάζω και εδώ ότι οι παλιές καφετιέρες είχαν άλλες αντοχές ... έχω μία απ΄τις αρχές του '80 που ούτε άλατα έχει πιάσει ποτέ ούτε τπτ και κάνει πολύ καλό καφέ ... δε θυμάμαι μάρκα όμως τώρα ...

Δημοσ.

επειδή είμαι και εγώ παλιός του καφέ κτλ ... και δεν θυμάμαι να ήταν όντως πιο γερές κτλ όπως λέτε κάντε τον κόπο να μας πείτε τι διαολεμένη καφετιέρα είναι γιατί καταντάει λίγο σπαστικό...

 

:)

Δημοσ.

Παρε μια οποιαδήποτε καλή μάρκα, όχι απαραίτητα πανάκριβη. π.χ Braun-Bosch.

 

Οσον αφορά το σπάσιμο της κανάτας δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας. Θέλει προσοχή, οι πιο πολλές είναι ευθραυστες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...