Προς το περιεχόμενο

Γίνεται 1 ssd και 2 hdd σε raid0 μαζι στο ίδιο σύστημα?

sokonik_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα! Σήμερα μου ήρθε ο vertex 2 και ειπα να κανω καθαρη εγκατάσταση τα win 7χ64, μεχρι χθες ειχα στο συστημα μου 2 hdd 640gb wd σε raid 0 και αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι: Μπορω να εχω το λειτουργικο στον ssd και οι αλλοι 2 να μεινουν raid 0 για αποθήκευση? εχω τα sata σε raid mode και το συστημα οταν συνδέω τον ssd δεν μπορει να ξεκινησει.

Η μ/β ειναι ASUS P5Q-E με ICHI 10R controller

H m/b μου: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=ogZlrSeVzUh9MKLO&templete=2

Δημοσ.

To καταφερα τελικα μετα απο πειραματισμους. Τι εκανα: Αφησα την μητρικη σε ACHI ΜODE για να δουλευει σωστα ο vertex2 και εστησα win κανονικα και μετα συνδεσα τους 2 σκληρους (χωρις να πειραξω BIOS), φυσικα τα win δεn μπορουσαν να δουν το raid0 και ετσι εγκατεστησα το intel@rapid manager το οποιο τους αναγνωρισε, περασε οδηγους και μετα απο ρεσταρτ το raid0 λειτουργει αψογα και ειναι ταχυτατο κανονικα, ουτε και τα δεδομενα μου δεν εχασα (ειχα κανει backup βεβαια)

Δημοσ.

Καλημέρα, είμαι καινούργιος εδώ και μόλις προχθές παρέλαβα τον πρώτο μου SSD δίσκο, μάρκας OCZ AGILITY 2 120 GB. :-)

Είναι αρκετά γρήγορος βάση τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή αλλά στη πράξη ακόμη δε τον δοκίμασα.

Θέλω που λες να κάνω και εγώ αυτό που έκανες και εσύ, δλδ, τον ssd να τον έχω για το λειτουργικό win7 και τα προγράμματα και τους 2 hdd 640GB έκαστος να τους έχω διάταξη RAID 0. Έχω κάνει back up όλα μου τα αρχεία να είμαι έτοιμος, και καταλαβαίνεις τώρα πως είμαι.

Αρχικά αυτό που δοκίμασα να κάνω και δεν μπόρεσα είναι η εγκατάσταση στον ssd τα win7. Κάπου στην αρχή της εγκατάστασης κολλούσε. Το άφησα λοιπόν έβαλα και πάλι τον hdd να κάνω boot το pc και άρχισα να ψάχνω στο net για το θέμα.

Δώσε μου σε παρακαλώ λίγο από τα φώτα σου, γιατί πολύ μαυρίλα έπεσε!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Eγω αποσύνδεσα τελείως τους HDD και αφησα μονο του τον ssd να μην εχω ιστοριες, μετα απο BIOS γυρισα τις θυρες sata απο RAID MODE σε IDE MODE και εκανα εγκατάσταση τα win, drivers κτλ... Μετα γραφω παραπανω τι εκανα και αν δεν καταλαβαινεις κατι πες μου να σε βοηθησω...

Δημοσ.
Eγω αποσύνδεσα τελείως τους HDD και αφησα μονο του τον ssd να μην εχω ιστοριες, μετα απο BIOS γυρισα τις θυρες sata απο RAID MODE σε IDE MODE και εκανα εγκατάσταση τα win, drivers κτλ... Μετα γραφω παραπανω τι εκανα και αν δεν καταλαβαινεις κατι πες μου να σε βοηθησω...

Αυτό ξεκίνησα να κάνω και εγώ αφαιρώντας τους hdd και αφήνοντας μόνο του τον ssd, δηλωμένος σαν IDE MODE μέσα στο BIOS, αλλά κολλούσε η εγκατάσταση, εκεί στο κομμάτι που αλλάζει η εικόνα και εμφανίζεται το πρώτο ας πούμε παράθυρο, μιλάμε δλδ στα 1 με 2 πρώτα λεπτά της εγκατάστασης.

Δημοσ.

Μηπως αν το αφηνες λιγη ωρα θα ξεκολλαγε/συνεχιζε η εγκατάσταση? Σέ όλους μας τρωνε φλασιες τα win -σε φιλαρακι μου πριν 1 μηνα συνεχιζε το install μετα απο 5 λεπτα περιπου , και μετα ολα οκ-... Κανε κανα reset στο ΒΙΟΣ ολα default η και κανα clear cmos μπας και ξεκολλησει.

---------- Προσθήκη στις 14:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:32 ----------

Έκανα ενα χαζοτεστ δλδ μια μεταφορά αρχείου απο τον hdd προς τον ssd και μια αντιστροφη και πηρα print screen δειτε:

Απο hdd se ssd:

97360070.jpg

Aπο ssd στον hdd

80905886.jpg

Δημοσ.

Λες ε?

θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Όσο για το screen δείχνει υπερδιπλάσια ταχύτητα από τον ssd στον hdd (αυτά έχει η μεγάλη ταχύτητα προσπέλασης και ανάγνωσης). Ήταν όμως χρονικά γρηγορότερο μέχρι το τέλος της αντιγραφής. Δλδ αν το παρατήρησες εσύ, ότι η αντιγραφή τελείωσε αρκετά γρηγορότερα, πάντοτε σε πραγματικό χρόνο, απ' ότι πριν, ή είναι κανένας λάθος υπολογισμός των win7?

Μου έδωσες ιδέα να πειραματιστώ και εγώ.

Τα λέμε συντόμως.

Δημοσ.

Ξαναεκανα το τεστακι και οι πιο χαμηλες τιμες που ειδα ειναι 65μβ/sec και 182μβ/sec αντίστοιχα...

Δημοσ.

Ορίστε και το δικό μου τεστ.

από ssd σε hdd

attachment.php?attachmentid=37458&stc=1&d=1289643202

και από hdd σε ssd

attachment.php?attachmentid=37459&d=1289643202

Χάλι ε?

Αντέγραψα τον ίδιο φάκελο προς τον ssd και μετά πάλι πίσω στον hdd.

Δεν έχω καμία διάταξη RAID. Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε διάταξη RAID, ας πούμε 0, ο χρόνος εγγραφής από τον ssd προς τον hdd θα ήταν ο διπλάσιος ή και τριπλάσιος, απ'ότι τον hdd προς ssd!

Υ.Γ.: Περίμενα να φτάσει η αντιγραφή περίπου στη μέση και μετά να πατήσω το prtscn.

Κοίταξε λίγο το αρχείο που αντιγράφεται και στις 2 εικόνες!

Τώρα θα έλεγε ο τύπος με τα μακριά μαλλιά και τα γυαλιά: "Τυχαίο, δε νομίζω"....... και όμως τυχαίο!!!

post-170418-12906313934_thumb.jpg

post-170418-129063139341_thumb.jpg

Δημοσ.

Κοιτα εγω μετεφερα .iso κι εσενα απ'οτι βλεπω ειναι πολλα αρχεια (428) και αυτο λογικα καθυστερει την μεταφορα

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε sokonik_ είχες δίκιο, το άφησα και περίμενα να δω τι θα γίνει και τελικά η εγκατάσταση προχώρησε κανονικά. Πλέον τρέχω τα win7 με τον ssd, και ήδη διαπιστώνω διαφορές της ταχύτητας. Κάπου υψηλές και χαμηλές.

Τώρα έμεινε να κάνω και τη διάταξη RAID 0 στους 2 hdd, εγκατάσταση προγραμμάτων, drivers, ρυθμίσεων, κλπ. Πάντως έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...