homer a1 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Θέλω την βοήθειά σας για νέο PC που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως Daw (PC για μουσική) και επίσης θα τρέχει CAD, 3DS Max και Photoshop. Παιχνίδια όχι. Διαθέσιμα χρήματα για κουτί χωρίς οθόνη γύρω στα 1500 Ευρώ. Είμαι σε δίλημμα αν πρέπει να τα αγοράσω όλα από ένα κατάστημα. Θα μπορέσω στην περίπτωση που ένα εξάρτημα είναι χαλασμένο να καταλάβω πιο είναι ή το ένα κατάστημα θα κατηγορεί το άλλο; Κουτί: Όχι λαμπάκια και οτιδήποτε έξτρα θα μπορούσε να προκαλέσει παρεμβολές στην κάρτα ήχου. Ένα απλό κουτί (full case?) με πολύ καλό air flow γιατί το δωματιο δεν κλιμαίζεται. Τροφοδοτικό: Μόνο μία κάρτα γραφικών αλλά μπορεί να προστεθεί στο μέλλον δεύτερο DVD player ή Blue Ray, έξτρα σκληροί δίσκοι ή δεύτερη κάρτα ήχου. Για τις επαγγελματικές κάρτες ήχου δυστυχώς δεν βρίσκω τίποτα σχετικό με την κατανάλωση αλλά δεν νομίζω να είναι τίποτα ιδιαίτερο. Επεξεργαστής: Intel Core i7 I7-950. Προτιμώ Box ή Tray? Ψάχνουμε για Stepping D0 όπως στον 920; Αν ναι που το βλέπω αυτό; Σκοπεύω να τον υπερχρονίσω κατά 20 – 25 %. Βάλτε και μια κατάλληλη ψήκτρα. Μητρική. Μία μεταξύ των GIGABYTE GA-X58A-UD3R και GIGABYTE GA-X58A-UD5. Βλέπω ότι έχουν διάφορα revisions. Αυτό φαίνεται πάνω στο κουτί; Μνήμη: 6GB (3 x 2 GB). που να επιτρέψει το overclocking 20 – 25 % της CPU και που να μην είναι περιοριστικό σε μελλοντική αναβάθμιση CPU. Δίσκος: Πάμε σε έναν γρήγορο σκληρό του 1TB για την ώρα και αργότερα (αφού δω τους νέους SSD Intel και Sandforce) θα προστεθεί και SSD. Κάρτα γραφικών. Όχι παιχνίδια. Ενδιαφέρει η υποστήριξη μεγάλων αναλύσεων καθώς σκέφτομαι την αγορά 30’’ monitor μελλοντικά. Βάλτε και την παράμετρο της χρήσης προγραμμάτων CAD, 3DS Max και υποδείξτε κάρτα που να επιταχύνει εκεί. Δεν αντέχω οικονομικά επαγγελματικές λύσεις τύπου quadro. DVD writer: Θα ήθελα κάποιο μοντέλο που να κάνει κατά το δυνατόν αξιόπιστη εγγραφή και να έχει καλό audio extraction. Πληκτρολόγιο: Κατά το δυνατόν μαζεμένο σε διαστάσεις. Ποντίκι: με πολύ καλή ανάλυση για σχέδιο κλπ. (trackball ισως). Δεν θέλω ασύρματα. Επίσης επειδή όσοι χρησιμοποιούμε επαγγελματικές κάρτες ήχου έχουμε συχνά προβλήματα από shared IRQ θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει διαφορά στο PS2 ή USB ποντίκι - πληκτρολόγιο στον αριθμό των IRQ που καταλαμβάνουν. Ο υπολογιστής θα είναι Dual Boot με Windows Xp και Windows 7. Τα πρώτα υπάρχουν και τα δεύτερα θα αγοραστούν. Ισχύει ότι με την αγορά νέου υπολογιστή δικαιούμαι λειτουργικό σε καλύτερη τιμή; Φαντάζομαι ότι αυτό περιορίζει την δυνατότητα αγοράς όλου του PC μόνο από ένα κατάστημα. Ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε τα παραπάνω. Περιμένω τις προτάσεις σας.
homer a1 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 καμία απάντηση; Να ζητήσω συγνώμη γιατί το πρώτο post παραείναι μεγάλο.
Anubis13 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 θα ελεγα να περιμενεις τους Snady Bridge. Κουτι κοιτα κάτι σε Lian Li αν υπαρχουν πλεον στο Ελλαντα
homer a1 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Θα συμφωνούσα αλλά τα DAW είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην λειτουργία τους. Κάθε καινούρια αρχιτεκτονική παίρνει μισό με ένα χρόνο για λυθούν προβλήματα να ξαναγραφτούν οδηγοί για τις επαγγελματικές κάρτες ήχου κλπ. Άρα δεν είναι θέμα αναμονής 2-3 μηνών αλλά πολύ περισσότερο.
homer a1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Κουτι κοιτα κάτι σε Lian Li αν υπαρχουν πλεον στο Ελλαντα Τo πρώτο Full tower που βλέπω στο skroutz είναι στα 244 Ευρώ. Τα midi tower θα έχουν καλό air flow? Έκανα και ένα συμμάζεμα στο αρχικό post που ήταν πολύ μεγάλο Ελπίζω να συμφορουμίτες να προσφέρουν κάποιες συνθέσεις.
probe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Για τα irq το μόνο που μπορείς να κάνεις για να μη μοιράζεται η κάρτα σου το ίδιο με μια άλλη συσκευή είναι να δοκιμάσεις να τη βάλεις σε διαφορετικά slot (εφόσον σου παρουσιαστεί βέβαια πρόβλημα) και να ελπίζεις. Επίσης να απενεργοποιήσεις ότι δεν χρησιμοποείς πχ σειριακή, παράλληλη κλπ. Το ότι έχουν υπάρξει πάντως προβλήματα δεν είναι πάντως λόγος να ανησυχείς προκαταβολικά γι αυτό. Δίσκοι πάντα τουλάχιστον 2 σε daw, ξεχωριστός για εγγραφές ή οτι άλλο και άλλος για λειτουργικό προγράμματα. Τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις με αυτό το daw που λες; Κουτί τόσο ακριβό για ποιό λόγο; Πιστεύω ότι δεν σου απαντάει κανείς εξαιτίας αυτού που έγραψες ότι τα DAW είναι ευαίσθητα κλπ. Ένα pc σαν τα άλλα είναι στην ουσία μη τρομάζεις τον κόσμο.
homer a1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δίσκοι πάντα τουλάχιστον 2 σε daw, ξεχωριστός για εγγραφές ή οτι άλλο και άλλος για λειτουργικό προγράμματα. Τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις με αυτό το daw που λες; Περισσότερο μίξεις και λιγότερο ηχογράφηση. Δεύτερος δίσκος θα μπει σύντομα μόλις κατασταλάξουν οι τιμές των SSD. Κουτί τόσο ακριβό για ποιό λόγο; Συμφωνώ. Αυτό ακριβώς εννοούσα στο προηγούμενο post. Δεν θα ήθελα να κινηθώ πάνω από κατοστάρικο για κουτί εκτός κι αν υπάρχει λόγος. Το κουτί μπορεί να παίζει και ανοικτό καθώς θα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο και άρα ο θόρυβος δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε το air flow. Πιστεύω ότι δεν σου απαντάει κανείς εξαιτίας αυτού που έγραψες ότι τα DAW είναι ευαίσθητα κλπ. Ένα pc σαν τα άλλα είναι στην ουσία μη τρομάζεις τον κόσμο. Έχεις απόλυτο δίκιο.
probe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Κοίτα κι εδώ είναι εξειδικευμένο φόρουμ http://www.noiz.gr/index.php?PHPSESSID=715cbb2f63606b05419d2a6c4a36c08d;www http://www.noiz.gr/index.php?action=forum
homer a1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ probe. Το noiz το γνωρίζω. Απλά νόμιζα ότι στο insomnia θα έπαιρνα περισσότερες απαντήσεις σε θέμα καθαρά hardware
Anubis13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Θελεις απαραιτητα full tower? τα lian li ειναι τα σοβαροφανη χωρις μπιχλιμπιδια αλλα κοστιζουν. Εγω πιστευω οτι και με mid tower τα βγαζεις περα
homer a1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Θελεις απαραιτητα full tower? τα lian li ειναι τα σοβαροφανη χωρις μπιχλιμπιδια αλλα κοστιζουν. Εγω πιστευω οτι και με mid tower τα βγαζεις περα Αν το air flow είναι καλό δεν με πειράζει. Είχα την εντύπωση ότι χρειάζεται full tower για κάτι τέτοιο. Καμιά γνώμη για τα άλλα εξαρτήματα;
Anubis13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Κοιταξε να δεις ο επεξεργαστης κρινει ολα τα υπολοιπα αφου η καρτα γραφικων δεν μας νοιαζει. Εγω δεν θα προτεινα να πας σε ενα socket 2 ετων που αναμενεται να αντικατασταθει το επομενο ετος. Θα μου πεις μα θα παρω το καλυτερο..και δεν μπορω να περιμενω 6 μηνες. Αν δεν μπορεις προχωρα σε 1366
homer a1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Κοιταξε να δεις ο επεξεργαστης κρινει ολα τα υπολοιπα αφου η καρτα γραφικων δεν μας νοιαζει. Εγω δεν θα προτεινα να πας σε ενα socket 2 ετων που αναμενεται να αντικατασταθει το επομενο ετος. Θα μου πεις μα θα παρω το καλυτερο..και δεν μπορω να περιμενω 6 μηνες. Αν δεν μπορεις προχωρα σε 1366 Κοίτα το σκεπτικό είναι το εξής. Ξεκίνησα να διαβάζω και να ρωτάω για τον μουσικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσω τον Μάιο. Παράλληλα στα καταστήματα που έφερναν τις επαγγελματικές κάρτες ήχου έκανα και καμιά ερώτηση για το PC. Μου συνιστούσαν να μην πάω σε μητρική με s1156 ή s1366. Μπήκα και σε σχετικά forums του εξωτερικού και γινόταν πανηγύρι από τα παράπονα για ασυμβατότητες κάτι που ως ένα βαθμό είναι λογικό γιατί κανείς δεν θα μπει στο forum μιας κατασκευάστριας εταιρείας καρτών ήχου να πει κάτι αν δεν έχει πρόβλημα. Υπήρχαν μάλιστα και κατασκευαστές που έλεγαν ότι υπάρχει ασυμβατότητα του προϊόντος τους με συγκεκριμένη μητρική, αν θυμάμαι καλά μία υλοποίηση της ίδιας της Intel με X58. Τα πράγματα άρχισαν να εξομαλύνονται προς το τέλος του καλοκαιριού με νέες εκδόσεις firmware και διάφορες ρυθμίσεις που πρότειναν οι κατασκευαστές καρτών. Βλέπεις λοιπόν πως αν πάω σε Sandy Bridge αρχές του χρόνου θα πάρω ένα ρίσκο που δεν μπορώ καθώς ο μουσικός εξοπλισμός είναι πιο ακριβός από το PC για να γίνουν αλλαγές εκεί. Για παρόμοιους λόγους ο εξαπύρηνος AMD δεν αποτελεί λύση καθώς δεν υπάρχει μεγάλη εγκατεστημένη βάση χρηστών με DAW για να δώσει βοήθειες και να μοιραστεί εμπειρία. Συν του ότι σε όλα τα σχετικά με μουσικές εφαρμογές benchmarks οι AMD υστερούν. Έτσι λοιπόν σκέφτομαι ότι με i7 950 θα με πάει για 2 χρόνια και μετά θα βρώ ίσως έναν i7 980 μεταχειρισμένο για μια αναβάθμιση. Ζηλεύω τα παιδιά που παίζουν video games. Με μια αναβάθμιση GPU κάθε 1 -1,5 χρόνο κρατούν τον κορμό του PC και είναι πάντα άνετοι. Ενώ με τις βλακείες τις INTEL που αλλάζει τα socket κάθε τόσο η αναβάθμιση γίνεται σχεδόν αδύνατη. Βρε παλικάρια τόσα posts και ούτε μία σύνθεση...;
probe Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Κουτί http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21391&cat=1&sub=0&pmanuf=457&sort=undefined&step=undefined CoolerMaster CM 690 II Advanced RC-692-KWN3 Midi Tower Τροφοδοτικό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21418&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX CMPSU-600CXEU Active-PFC Retail Ψυκτρα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19363&cat=7&sub=0&pmanuf=1108&sort=undefined&step=undefined Noctua NH-U9B SE2 Μνήμες http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21356&cat=4&sub=244&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined Corsair Dominator 6GB DDR3 Non ECC CL7 1600MHz CMP6GX3M3A1600C7 Δίσκος http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18723&cat=6&sub=12&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2 Western Digital 1TB Caviar Black WD1002FAEX SATA III 7200rpm 64MB ή για φτηνότερα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17355&cat=6&sub=12&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB αλλά πολύ καλύτερος ο Western Digital. Για κάρτα γραφικών καλύτερα να προτείνει κάποιος που ασχολείται με cad κλπ.Το ίδιο και για ποντίκι. Το λειτουργικό ναι το παίρνεις φτηνότερα με την αγορά υπολογιστή. Αν θυμάμαι καλά είχες αποκλείσει quadro fx κλπ οπότε θα έλεγα ξαναγράφτο στο αρχικό ποστ αυτό - γιατί όπως είναι φυσικο θα σου προταθούν τέτοιες κάρτες για σχεδιαστικά προγράμματα. DVD RW http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.325636 PLEXTOR PX-880SA DVDR/RW Τώρα που θα το βρεις σε μαγαζί στην Ελλάδα δεν ξέρω δεν φαίνεται να υπάρχει δεν είμαι βέβαια και σίγουρος.
homer a1 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Για κάρτα γραφικών καλύτερα να προτείνει κάποιος που ασχολείται με cad κλπ.Το ίδιο και για ποντίκι. Το λειτουργικό ναι το παίρνεις φτηνότερα με την αγορά υπολογιστή. Αν θυμάμαι καλά είχες αποκλείσει quadro fx κλπ οπότε θα έλεγα ξαναγράφτο στο αρχικό ποστ αυτό - γιατί όπως είναι φυσικο θα σου προταθούν τέτοιες κάρτες για σχεδιαστικά προγράμματα. Ευχαριστώ για την σύνθεση. Ξαναπρόσθεσα στο αρχικό post για την κάρτα γραφικών. Θυμάμαι παλιά κάποιες παιχνιδοκάρτες με κάποια μετατροπή softmod έκαναν καλή δουλειά σε CAD κλπ. Ξέρει κάποιος αν γίνεται κάτι παρόμοι με σημερινές κάρτες; DVD RW http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.325636 PLEXTOR PX-880SA DVDR/RW Τώρα που θα το βρεις σε μαγαζί στην Ελλάδα δεν ξέρω δεν φαίνεται να υπάρχει δεν είμαιβέβαια και σίγουρος. Το συγκεκριμένο είναι λιγάκι δυσεύρετο. Άλλα Plextor μας κάνουν ή αυτό είναι το σωστό για την δουλειά που το θέλω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.