Προς το περιεχόμενο

pfSense ddclient


salida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθώ να σετάρω το pfSense να χρησιμοποιεί το ddclient για να κάνει update την δυναμική IP μου στο dyndns.org καθώς ο ενσωματωμένος client έκανε update απο σπανίως ως ποτέ.

 

Οι οδηγίες είναι εδώ

 

Παιδεύτηκα αρκετά με τον vi...αλλά τα κατάφερα. Θέλω λίγο help για να καταλάβω όμως.

 

Εγώ τι διαλέγω απο τα δύο ? έχω το pfSense σαν router

 

>## To obtain an IP address from FW status page (using fw-login, fw-password)
#use=fw, fw=192.168.1.254/status.htm, fw-skip='IP Address' # found after IP Address
#
## To obtain an IP address from Web status page (using the proxy if defined)
#use=web, web=checkip.dyndns.org/, web-skip='IP Address' # found after IP Address

 

Τέλος δεν μπορώ να βρώ το αρχείο rc.conf

για να κάνω αυτή την αλλαγή vi /etc/rc.conf ddclient_enable= " YES " υπάρχουν όμως τα rc.conf_mount_ro, rc.conf_mount_rw τα οποία δεν περιέχουν ρυθμίσεις μέσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ τι διαλέγω απο τα δύο ? έχω το pfSense σαν router

Το δεύτερο πρέπει να παίξει χωρίς μετατροπές, αρκεί το μηχάνημα να έχει πρόσβαση στο checkip.dyndns.org μέσω της συγκεκριμένης σύνδεσης για την διεύθυνση της οποίας σε ενδιαφέρει να ενημερώνεις το DNS hostname.

Και το πρώτο θα μπορούσε να παίξει αλλά θα πρέπει να το προμηθεύσεις με κάποιο URL του web interface του PFsense όπου αναφέρεται η public IP. Αν έχεις περισσότερες από μία συνδέσεις πάνω στο PFsense θα έπρεπε αναγκαστικά να χρησιμοποιήσεις αυτό ή να χρησιμοποιήσεις ένα δεύτερο web page σαν το checkip.dyndns.org, το οποίο θα όριζες να δρομολογείται από αυτήν.

 

Τέλος δεν μπορώ να βρώ το αρχείο rc.conf

για να κάνω αυτή την αλλαγή vi /etc/rc.conf ddclient_enable= " YES "

Αν δεν υπάρχει, δοκίμασε να το φτιάξεις

>echo 'ddclient_enable="YES"' >> /etc/rc.conf

μπορείς να δεις αν εκκίνησε, κάνοντας reboot και βλέποντας το process table (π.χ. ps -aux).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, γιατί τα έπεξα λίγο χθές.

Το vi είναι λίγο παλούκι να το δουλέψεις μόνο με shortcuts.

 

Θα κάνω τις δοκιμές απόψε και θα ενημερώσω.Είναι χαζομάρα να έχεις κάνει τόσες πολλές ρυθμίσεις και να μην δουλεύει το dyndns για να μπαίνεις στο pc σου.

 

---------- Προσθήκη στις 21:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:14 ----------

 

Έχει ρυθμίσει κάποιος το pfSense να μήν συνδέτε με PPPOE στον πάροχο, αλλά να παίρνει και σαν WAN εσωτερική IP απο το router ?

 

Τι πρέπει να κάνω για να ρυθμίσω έτσι το pfSense ?

Στα client θα δίνω gateway την LAN IP του pfSense ?, αλλά αυτό θα κάνει forward στο router ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλώς βάζεις στo WAN interface διεύθυνση σε διαφορετικό subnet από το LAN (θα πρέπει και ο δεύτερος router να έχει διεύθυνση σε αυτό το subnet). Π.χ. αν το LAN σου είναι στο 10.0.0.0/24 μπορεί να βάλεις στο WAN και το δεύτερο router διευθύνσεις από το 10.0.1.0/24.

 

Στη συνέχεια θα πρέπει να βάλεις στο δεύτερο router μία static route, ώστε να ξέρει να δρομολογεί τα δεδομένα προς διευθύνσεις του 10.0.0.0/24 μέσω του PFsense. Πιθανότατα κάπου θα υπάρχει η επιλογή από το administration interface του router, αν είναι τόσο περιορισμένο το web interface όπως σε κάποιους Thomson/Speedtouch θα πρέπει να προσθέσεις τη route από command line interface ή να πειράξεις απευθείας κάποιοι .ini file.

 

Στους υπολογιστές του LAN ορίζεις Gateway το PFsense φυσικά.

Το NAT και τη διαχείριση της PPP σύνδεσης θα τα κάνει ο 2ος router, ο οποίος θα έχει και τη δημόσια διεύθυνση.

 

Βέβαια είναι πιο πιθανό να ζοριστεί ένας embedded router παρά ένας υπολογιστής με PFsense, και αποχωρίζεσαι τον απευθείας έλεγχο στο traffic που περνάει από το public interface, οπότε προσωπικά δε θα το έκανα έτσι.

 

ΥΣ. Ο Vim, ακόμα και με το example .vimrc, είναι κορυφαίος editor και σου επιτρέπει να εργάζεσαι ασύγκριτα πιο γρήγορα από ότι οι συμβατικοί editors, απλά χρειάζεται να τον μάθεις λίγο. Αλλά ο default vi είναι όντως λίγο άγριος.

 

Use Vim Like A Pro

Why Bother? (reasons)

There are many other editors, some being quite excellent. There is no reason why you cannot use one of them, however, there are some advantages in using VIM. Likewise none of these reasons are unique to VIM.

 

  • With the sudden rise in Unix use (Linux and Mac OS X, in particular) the text editor known as VIM ("vi improved") has become ubiquitous
  • Vim has a small footprint in RAM and on the CPU. A given system can support a great [* ]many VIM users at once.
  • Vim has a lot of "superpowers", which make editing quite efficient.
  • Vim has "geek appeal".
  • Vim has a very active user/developer community. It always has.

[...]

 

Nobody knows all of VIM. There is enough in VIM's command system to keep thousands of human beings all using it in their own idiosyncratic way. Luckily, you don't have to know it all. You only need to know how to do your own work.

 

Because there is so much capability in this program, you will be learning new tricks as long as you continue to use it. The secret is to not settle for crummy ways of doing work.

 

VIM has word completion, and undo, and shortcuts, and abbreviations, and keyboard customization, and macros, and scripts. You can turn this into *your* editor for *your* environment. That's cool, but it's also reassuring to know that you can probably be much more productive than you are without touching any of those advanced features.

 

As Bram Moolenaar (VIM's primary author) says, the best way to learn VIM is to use it and ask questions. This little tutorial is full of questions you might not have thought to ask. That's the main value I can give you.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@nske thanks ρε συ...

 

Τελικά είναι χαζομάρα να έχεις τέτοιο εργαλείο (pfsense) και να αφήνεις το router να κάνει την δρομολόγηση.Οπότε pfsense και PPPOE.. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...