Προς το περιεχόμενο

Αναβαιμση Pentium 4 σε Core i3

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασε τότε τις "απεγκαταστάσεις", να δεις τη γλύκα, κι έλα πες μας.

(orotoi, επειδή ένα νόμισμα έχει ΠΟΛΛΕΣ όψεις, επιφυλάσσομαι για την κατάθεση εμπειρίας, κι αναρωτιέμαι πχ αν τον είχες βάλει καν απείραχτο τον δίσκο, εξ' αρχής)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

geo: εξακολουθώ να λέω πως καλύτερα είναι μια καινούρια εγκατάσταση. Βάλε 7. Θα χαραμίζεται με τα xp to pc που θα χεις.

...κι αναρωτιέμαι πχ αν τον είχες βάλει καν απείραχτο τον δίσκο, εξ' αρχής

??

Δε κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς.. anyway

Σε 3 περιπτώσεις τα μηχανήματα ήταν σχεδόν ίδια.. άλλαζε μόνο επεξεργαστής αν θυμάμαι καλά (και ίσως η motherboard) έβγαλα τον δίσκο τον έβαλα στο pc, κανα δυο restart (τα κλασικά των xp) και έπαιξε.

Σε μια άλλη περίπτωση, απο p4 σε core2duo με όλα (m/b, vga κτλ) διαφορετικά, απεγκατέστησα όλες τις συσκευές, έβαλα τον δίσκο, πέρασα drivers, κανα δύο restart και δω, και έπαιξε.

--έντιτ-- η τελευταία ήταν για το pc που έχω τώρα, αλλά μετά απο κανα δυο βδομάδες έβαλα 7. Είχα βάλει το δίσκο με τα xp για να δοκιμάσω ενα πρόγραμμα που είχα αν παίζει καλύτερα.. τέλος πάντων.

Στις άλλες ήταν στη παλιά μου δουλειά.. οπού αρκετές φορές (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) είχε τύχει να έχουμε image απο προηγούμενο μοντέλο (κάτι HP είχαμε) και το περνάγαμε στο καινούριο. Το normal βέβαια ήταν να κάνουμε καινούρια εγκατάσταση, οπου ξαναλέω οτι είναι και το καλύτερο (και πιο σωστό).

Δημοσ.

...εννοούσα ότι αν ήταν ένας δίσκος, και τον έβαλες ΧΩΡΙΣ να τον "δοκιμάσεις" πρώτα - έχοντας πριν απεγκαταστήσει διάφορα κλπκλπ (...με λίγα λόγια, αν και χωρίς απεγκαταστάσεις θα μπούταρε, ούτως ή άλλως, άρα και το συμπέρασμα ήταν λάθος...).

Αν μιλάμε για διαφορετικά μηχανήματα/διαφορετικοί δίσκοι κτλ, αλλάζει το πράμμα, αλλά και πάλι μένει το ζήτημα αν τουλάχιστον το τσιπσετ ήταν ίδιο (ασχέτως μητρικής).

Τεσπα, δεν είναι ότι είναι απλώς δική μου αίσθηση, το ξαναλέω, πρόκειται περί παλιάς και παγκοσμίως πονεμένης ιστορίας (στην οποία οι εξαιρέσεις ΕΧΟΥΝ τη θέση τους).

(...Η ίδια η MS έχει στις σελίδες της fix μέσω διαδικασιών, επιφυλασσόμενη όμως για τ' αποτελέσματα, και τελικώς προτρέπει για clean installation.....)

Τελικό συμπέρασμα/προτροπή προς τον μέσο χρήστη : δοκιμάστε να μπουτάρετε, αλλά ΑΝ δεν, περάστε εκ νέου Win.

Δημοσ.
Τελικό συμπέρασμα/προτροπή προς τον μέσο χρήστη : δοκιμάστε να μπουτάρετε, αλλά ΑΝ δεν, περάστε εκ νέου Win.

...συμφωνώ

Δημοσ.
ΟΧΙ με της intel μην το δοκιμάσεις καν!

στον washcloud αναφερόμουν για το PM!

Οπότε αν κανω αναβαθμιση σε core i3 θα πρεπει να αλλαξω ψυκτρα γιατι αν κρατησω την intel θα κανει παλι σαν ηλεκτρικη σκουπα; Αν ειναι ετσι καλυτερα με τον core i3 να μην αφησω την ψυκτρα της intel και να βαλω απο την αρχη μια αλλη ψυκτρα κατα προτιμηση χωρις ανεμιστηρακι για να μη κανει θορυβο. Εχω την εντυπωση οτι οι ψυκτρες χωρις ανεμιστηρακι εινα τερατα και δεν ξερω αν χωραει σε ενα κουτι midi (4 θεσεις 5,25").

Οσον αφορα τα xp θα τα δοκιμασω και αν εχουν προβλημα θα κανω φορματ και θα βαλω τα 7.

Δημοσ.

Πέρα από ότι συζητάτε για το hardware...με μπλέξεις με το φτιάξιμο τον xp...

Αφού σε πειράζει τόσο δοκίμασε να μπουτάρεις, όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω, αλλά αν έχει το παραμικρό πρόβλημα...μη το ψάξεις ...θα σπάσεις τα νεύρα σου!

Μιας και το ανακάλυψα τώρα τελευτία...να ένα εργαλείο που θα σου κάνει τη νέα εγκατάσταση πιο εύκολη http://ninite.com/

Α..και εννοείται win7 αν κάνεις format! Τα έχω στον p4 και είναι μεγάλη αναβάθμιση από τα xp!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...