Προς το περιεχόμενο

Αναβαιμση Pentium 4 σε Core i3

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Profi,

Εχεις πολυ μικρες οι απαιτησεις απο το pc,δεν ξερουμε ομως τις αναγκες του αγαπητου μας φιλου και ειναι σφαλμα του που δεν τις ανεφερε για να τον συμβουλευσουμε αναλογως.

Αλλα πιστευω να συμφωνεις οτι ειναι κριμα να κανει αναβαθμιση σε i5/i3 πλατφορμα και να μην βαλει μια καρτουλα εστω,φτηνη,για να κανει την δουλεια του πιο ανετα.Αναλογικα μα τα χρηματα που δινει,προσωπικη μου αποψη,δεν πρεπει να θεωρει την αγορα μιας καρτας περιττο εξοδο.

Παντως πρεπει να μας γραψει σε ποια χρηση θα βαλει το PC του.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να προσθεσω μερικες ακομα πληροφοριες. Η καρτα γραφικων που εχω ειναι PCI express x16, τα dvd-rom & dvd-rw ειναι IDE και ο σκληρος δισκος SATA II. Ο λογος που δεν θελω να κανω φορματ ειναι για να μη περναω ξανα τα windows + ολα τα προγραμματα και αρχεια που εχω. Backup θα παρω πριν την αναβαθμιση. Σκεφτομαι οτι θα πρεπει να απεγκαταστησω πρωτα ολους τους drivers πριν την αναβαθμιση και μετα να τους ξαναεγκαταστησω. Ισως ετσι να μην εχω προβλημα με τα windows.

---------- Προσθήκη στις 20:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:32 ----------

με εκνεύριzε το 80-90% cpu usage του browser

Οταν ανεβαζε 80-90% cpu usage, το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη ανεβαζε στροφες και εκανε σαν ηλεκτρικη σκουπα;

Δημοσ.

ναι μέχρι που έβαλα μία καλή after market ψύκτρα που δεν της έβαλα καν ανεμιστήρα κ κ ηρέμησα!ούτε κ τώρα μετά την αναβάθμιση έχει ανεμιστήρα βέβαια!

Δημοσ.
ναι μέχρι που έβαλα μία καλή after market ψύκτρα που δεν της έβαλα καν ανεμιστήρα κ κ ηρέμησα!ούτε κ τώρα μετά την αναβάθμιση έχει ανεμιστήρα βέβαια!

Η ψυκτρα που ειχες στον pentium 4 ηταν της intel; Το δικο μου ειναι της intel και ανεβαζει στροφες με το παραμικρο ζορισμα και μου εχει σπασει τα νευρα. Να υποθεσω οτι με ψυκτρα χωρις ανεμιστηρα ανεβαζει θερμοκρασιες η cpu; Τωρα τι επεξεργαστη εχεις;

Δημοσ.

είχα της intel,τωρα έχω την scythe mugen 2!στον Ρ4 άμα έβαζα τον ανεμιστήρα στις 1900,ο επεξεργαστής ήταν πιό κρύος κ από τον δίσκο αλλά οκ έκανε θόρυβο!χωρίς ανεμιστήρα ήταν μια χαρά όμως,κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες!τώρα στον phenom 2 x4 πάλι μια χαρά είναι χωρίς ανεμιστήρα...απλά η εξαγωγή του κουτιού είναι σχετικά κοντά στην ψύκτρα!

Επίσης όλα καθαρά μέσα χωρίς σκόνες κ τέτοια!

Δημοσ.
γιατί?

geo: μπορείς. Ισως να χρειαστεί λίγη βαβούρα που είπε ενας φίλος πιο πάνω.. ίσως και οχι (σίγουρα θα χρειαστεί να περάσεις κάποιους drivers)

στην ερώτησή σου τώρα

μπορείς να κάνεις τα ΧΡ σου να δουλέψουν χωρίς φορμάτ,μπαίνοντας σε safe mode αφαιρώντας όσους οδηγούς έχουν από τα παλιά κομμάτια κ περνάς τους νέους!το πόσο άψογα θα δουλεύουν είναι συνάρτηση του πόσο θα ασχοληθείς

...άντε πάλι.

Ρε παιδιά, όσοι το έχετε δοκιμάσει το ιστοριλίκι "με τους driver" στα ΧΡ, τί ποσοστό επιτυχίας, είχατε; Προσωπικά έχω πάρει πολλαπλώς (ΚΑΙ ποικιλοτρόπως) ΜΠΟΥΛΟ. Και δεν ξέρω να κυκλοφοράνε στάνταρ λύσεις.

Πόσο ν' "ασχοληθεί κανείς" πια; Εκατόν-πένηντα ώρες για μια %$!@$#!@ εγκατάσταση; Λιγότερο θα πάρει μια νέα, μαζί με ΟΛΑ τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις.

Εκτός φυσικά κι αν ΑΠΛΑ βάλει τον δίσκο στο νέο εργαλείο, και του μπουτάρει, διότι ΕΤΣΙ.

Αυτό ναι, να το δοκιμάσει, παίζει.

Μην το παρουσιάζετε όμως σαν το χαλαρότερο που μπορεί να κάνει = να κρατήσει παλιά ΧΡ σε νέο σύστημα (χωρίς μάλιστα καν χρήση διάφορων εφαρμογών οι οποίες υποτίθεται φτιαχτήκαν για/και κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά), ήμαρτον.....

Δημοσ.
...άντε πάλι.

Ρε παιδιά, όσοι το έχετε δοκιμάσει το ιστοριλίκι "με τους driver" στα ΧΡ, τί ποσοστό επιτυχίας, είχατε; Προσωπικά έχω πάρει πολλαπλώς (ΚΑΙ ποικιλοτρόπως) ΜΠΟΥΛΟ. Και δεν ξέρω να κυκλοφοράνε στάνταρ λύσεις.

Πόσο ν' "ασχοληθεί κανείς" πια; Εκατόν-πένηντα ώρες για μια %$!@$#!@ εγκατάσταση; Λιγότερο θα πάρει μια νέα, μαζί με ΟΛΑ τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις.

Εκτός φυσικά κι αν ΑΠΛΑ βάλει τον δίσκο στο νέο εργαλείο, και του μπουτάρει, διότι ΕΤΣΙ.

Μην το παρουσιάζετε όμως σαν το χαλαρότερο που μπορεί να κάνει = να κρατήσει παλιά ΧΡ σε νέο σύστημα (χωρίς μάλιστα καν χρήση διάφορων εφαρμογών οι οποίες υποτίθεται φτιαχτήκαν για/και κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά), ήμαρτον.....

Φιλε θα συμφωνησω μαζι σου.Τα XP ξερω ποσο ιδιοτροπα ειναι σε τετοιο θεμα σε σχεση με τα 7αρια και ενα εχω να πω.Με τα 7αρια παιρνω τον σκληρο και τον βαζω σε ενα τελειως διαφορετικο συσημα,αλλο επεξεργαστη,μητρικη,μνημες,καρτα γραφικων.Τι safe mode μπηκα και εβγαλα drivers,τι αλλους εβαλα,τι καθαρισμο registry με προγραμματα εκανα,κολλουσε το συμπαν μιλαμε.Δεν δουλευε τπτ.Το καλυτερο ειναι φρεσκια εγκατασταση και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Τωρα για θεμα τυχης,αν το βαλεις και ως δια μαγειας δουλεψουν τα παντα δεν αξιζει να συζηταμε.Γι' αυτο το λενε και "θεμα τυχης".

Δημοσ.
...άντε πάλι.

να πω την αλήθεια μου δεν το έχω δοκιμάσει αυτοπροσώπως,γιατί ακριβώς είναι βαβούρα κ πολύ πιο δύσκολο από την καινούργια εγκατάσταση κ όχι τόσο λειτουργικό στο τέλος!δεν ξέρω γιατί να μπεί κανείς στον κόπο,μόνο σε απίθανα μηδενιστικά ως προς την λογική σενάρια να χρειάζεται...αλλά το παιδί ρώτησε!

οκ το παρουσίασα σαν απλή διαδικασία,ΛΑΘΟΣ,my bad!πρέπει να ξέρεις καλά τι κάνεις για μέτρια αποτελέσματα!

Δημοσ.

...απλά κι εγώ όποτε για το συγκεκριμένο ζήτημα βλέπω ποστ "...είναι ΤΟΣΟ απλό! : ...Ένα ΦΣΣΣΤ! ...με Όβερλάι...!" τρελλαίνομαι, μου πατιέται το μυαλό / μου γυρνάνε οι κάλοι, γιατί έχω εγκαταστάσεις σε δίσκους που ΠΟΣΟ θα ήθελα να μπορούσα να τους έβαζα σ' άλλα μηχανήματα, και δεν...

Δημοσ.
είχα της intel,τωρα έχω την scythe mugen 2!στον Ρ4 άμα έβαζα τον ανεμιστήρα στις 1900,ο επεξεργαστής ήταν πιό κρύος κ από τον δίσκο αλλά οκ έκανε θόρυβο!χωρίς ανεμιστήρα ήταν μια χαρά όμως,κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες!τώρα στον phenom 2 x4 πάλι μια χαρά είναι χωρίς ανεμιστήρα...απλά η εξαγωγή του κουτιού είναι σχετικά κοντά στην ψύκτρα!

Επίσης όλα καθαρά μέσα χωρίς σκόνες κ τέτοια!

Το ανεμιστηρακι στον P4 το ειχες απενεργοποιησει ή το εβγαλες εντελως; Το κουτι στον P4 το ειχες κλειστο ή ανοικτο απο τα πλαγια; Σκεφτομαι να το δοκιμασω.

Δημοσ.

sorry για το πάτημα του κάλου! :D (να στείλω κ ένα πιέμι για κάτι που θέλω?)

geo?τι σχέση έχει τώρα ο ανεμιστήρας με την αναβάθμηση?

Αφού έβαλα την mugen...έβγαλα εντελώς τον ανεμιστήρα τον 12αρη που έδινε μαζί...με κλειστό το κουτί!

Δημοσ.
sorry για το πάτημα του κάλου! :D (να στείλω κ ένα πιέμι για κάτι που θέλω?)

geo?τι σχέση έχει τώρα ο ανεμιστήρας με την αναβάθμηση?

Αφού έβαλα την mugen...έβγαλα εντελώς τον ανεμιστήρα τον 12αρη που έδινε μαζί...με κλειστό το κουτί!

Στειλε πμ. Δεν εχει σχεση με την αναβαθμιση ο ανεμιστηρας απλως δεν ηξερα οτι μπορει να δουλεψει με κανονικες θερμοκρασιες χωρις ανεμιστηρα. Μια ακομα ερωτηση γιατι ισως να μπερδευτικα. Η ψυκτρα που ειχες στον P4 χωρις τον ανεμιστηρα ηταν της intel ή ο καινουριος που εβαλες μετα; Μαλλον εννοεις την scythe mugen 2 οποτε δεν θα τολμησω να δοκιμασω να βγαλω το ανεμιστηρακι απο την ψυκτρα της intel.

Δημοσ.
...άντε πάλι.

Ρε παιδιά, όσοι το έχετε δοκιμάσει το ιστοριλίκι "με τους driver" στα ΧΡ, τί ποσοστό επιτυχίας, είχατε;

100% προσωπικά.. (Μη φανταστείς οτι το κάνω κάθε μέρα)

Αλλα όπως είπα σίγουρα θα έχει μια "βαβούρα" η όλη φάση.. Και σίγουρα είναι καλύτερα να κάνει καινούρια εγκατάσταση αφου παίρνει καινούριο pc και ακόμα καλύτερα να βάλει 7 αντι για xp.

Δημοσ.
100% προσωπικά.. (Μη φανταστείς οτι το κάνω κάθε μέρα)

Αλλα όπως είπα σίγουρα θα έχει μια "βαβούρα" η όλη φάση.. Και σίγουρα είναι καλύτερα να κάνει καινούρια εγκατάσταση αφου παίρνει καινούριο pc και ακόμα καλύτερα να βάλει 7 αντι για xp.

Αν η βαβουρα ειναι απεγκατασταση και ξανα εγκατασταση τους drivers τοτε κανενα προβλημα και καμια βαβουρα. Αν ειναι και τιποτα που πρεπει να αλλαξει στη registry τοτε οk ειναι βαβουρα. Παντως το φορματ και μετα ξανα ολα απο την αρχη ειναι πολυ μεγαλη βαβουρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...