Προς το περιεχόμενο

Αναβαιμση Pentium 4 σε Core i3

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αλλαξω απο ενα desktop pc (Pentium 4 3,2GHz) τον επεξεργαστη σε Core i3 3,2GHz, την μητρικη και την μνημη και εχω καποιες αποριες. Θελω να μαθω αν μπορω να κρατησω τον σκληρο δισκο οπως ειναι με windows xp+sp2 χωρις να χρειαστει να τον κανω φορματ και να περασω παλι τα windows. Με την αναβαθμιση που θα κανω θα παιζουν τα xp κανονικα ή θα εχω προβλημα; Εχω ακουσει οτι οι Pentium 4 θερμαινονται αρκετα και δεν ειμαι ευχαριστημενος απο αυτην την αποψη, οι core i3 ειναι ενταξει οσον αφορα τις θερμοκρασιες;

Ευχαριστω

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν εννοείς να αλλάξεις μόνο επεξεργαστή...δεν γίνεται!θες μητρική επεξεργαστή κ πιθανότατα (αν έχεις ddr1) κ μνήμες!με το δίσκο αυτό που λές με λίγη βαβούρα γίνεται!

Δημοσ.
αν εννοείς να αλλάξεις μόνο επεξεργαστή...δεν γίνεται!θες μητρική επεξεργαστή κ πιθανότατα (αν έχεις ddr1) κ μνήμες!με το δίσκο αυτό που λές με λίγη βαβούρα γίνεται!

Δεν θελω να αλλαξω μονο επεξεργαστη. Οπως εγραψα παραπανω λεω να αλλαξω επεξεργαστη μνημη και μητρικη. Θελω να ξερω αν τα xp που εχω στον σκληρο θα παιζουν κανονικα. Δεν θελω να αλλαξω ολοκληρο pc γιατι θα γλιτωσω χρηματα απο καρτα γραφικων, σκληρο δισκο, κουτι, dvd-rom, dvd-recorder κλπ. Εξαλλου ολα αυτα που θελω να κρατησω λειτουργουν αψογα.

Δημοσ.
Δεν θελω να αλλαξω μονο επεξεργαστη. Οπως εγραψα παραπανω λεω να αλλαξω επεξεργαστη μνημη και μητρικη. Θελω να ξερω αν τα xp που εχω στον σκληρο θα παιζουν κανονικα. Δεν θελω να αλλαξω ολοκληρο pc γιατι θα γλιτωσω χρηματα απο καρτα γραφικων, σκληρο δισκο, κουτι, dvd-rom, dvd-recorder κλπ. Εξαλλου ολα αυτα που θελω να κρατησω λειτουργουν αψογα.

Όχι δεν μπορείς.

Δημοσ.

Πρόσεξε την κάρτα γραφικών σου, το σκληρό σου και τα drives.

Επί εποχής Pentium 4 είχε γίνει και η μετάβαση από το AGP στο PCIe. Συνεπώς πρέπει να ελέγξεις την κάρτα γραφικών σου, μπορεί να μην παίζει στην καινούρια μητρική που θα διαλέξεις. Όπως επίσης πολλές καινούριες μητρικές έχουν καταργήσει τις θύρες IDE. Πιθανών να έχεις πρόβλημα και με δίσκους / οπτικά μέσα δηλαδή.

Δημοσ.
Όχι δεν μπορείς.

γιατί?

geo: μπορείς. Ισως να χρειαστεί λίγη βαβούρα που είπε ενας φίλος πιο πάνω.. ίσως και οχι (σίγουρα θα χρειαστεί να περάσεις κάποιους drivers)

Πάντως επειδή πας σε καλύτερο σύστημα θα σου έλεγα να κρατήσεις ενα backup όλα τα σημαντικά σου αρχεία και να περάσεις windows 7.

Δημοσ.

έχεις δίκιο,μάλλον νύσταζα παραπάνω απ'όσο νομιζα!Αν έχεις s478 οπότε μάλλον κ AGP κάρτα δεν θα μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις,αλλά μπορείς να πάρεις μητρική με ενσωματωμένη!(μπορεί να έχουν κ οι i3 δεν είμαι σίγουρος)

Αυτά με τις περιττές συμβουλές ,στην ερώτησή σου τώρα

μπορείς να κάνεις τα ΧΡ σου να δουλέψουν χωρίς φορμάτ,μπαίνοντας σε safe mode αφαιρώντας όσους οδηγούς έχουν από τα παλιά κομμάτια κ περνάς τους νέους!το πόσο άψογα θα δουλεύουν είναι συνάρτηση του πόσο θα ασχοληθείς...όσο να'ναι όμως μια καινούργια εγκατάσταση πάει καλύτερα!

γιατί θες να αποφύγεις το φορμάτ αν επιτρέπεται?

Δημοσ.

θα πρότεινα ενα φορματ εφοσον θες να κρατησεις κάποια ίδια κομματια (αν κ θεωρω οτι δσεν αξίζει, 50 ευρω εχει 1ΤΒ δίσκου και τα γραφικα πιθανοτατα δεν θα ταιριάζουν σε νεο ΜΟΒΟ)

Δημοσ.

αν πάρεις μητρική με chipset H55/H57/Q57 θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τα ενσωματωμένα γραφικά του i3...ίσως γι'αυτό επέλεξες i3!

Δημοσ.
αν πάρεις μητρική με chipset H55/H57/Q57 θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τα ενσωματωμένα γραφικά του i3...ίσως γι'αυτό επέλεξες i3!

Τα οποια ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας.

Προς topic starter.Κανε back up τα δεδομενα που για οποιονδηποτε λογο χρειαζεσαι και θελεις να κρατησεις.

Μετα παρε καινουργιο motherboard,cpu,ram,δισκο,καρτα γραφικων.Το τροφοδοτικο σου λογικα θα ειναι αδυναμο,παλιο και με τοσα χρονια χρησης θα θελει και αυτο αλλαγη.Δεν μπορεις να αγορασεις καινουργια πραγματα και να συνοδευσεις με παλιατζουρες.Υστερα απο τοσα χρονια με παλαιο συστημα το να αναβαθμισεις εν μερει ειναι πατσοδουλειες και τσιγγουνια γιατι εχουν πεσει οι τιμες σε ολα πολυ και με λιγα χρηματα μπορεις να κανεις μια σχετικα φτηνη και αξιολογη αναβαθμιση.

Επισης αυτo που ειπες να γλυτωσεις χρηματα απο dvd-rw ακουγεται καπως αστειο,χωρις διαθεση ειρωνιας.Με 25 ευρω το πολυ αγοραζεις καινουργιο dvd-rw με συνδεση sata.Κουτι καινουργιο βρισκεις και με 40 ευρω και να εχει τουλαχιστον δυο ανεμιστηρες εναν μπροστα να εισαγει κρυο αερα και εναν πισω να εξαγει ζεστο.Το τωρινο σου κουτι τα εχει αυτα?

Οταν κανεις αναβαθμιση υπαρχουν καποια στανταρντς ποιοτητας, δεν μπορεις να βαλεις ολοκαινουργιο hadrware σε παμπαλαιο κουτι,και με τροφοδοτικο της πλακας 350 watt.

Αν δυσκολευεσαι χρηματικα,κατανοητο απολυτα αλλα τοτε αναβαλεις την αναβαθμιση για αλλη φορα,η εναλλακτικα ριχνεις μια ματια στις αγγελιες μεταχειρισμενων στο insomnia που μερικες φορες εχουν πολυ καλες ευκαιριες και μαλιστα με δοκιμασμενα συστηματα και σχετικα καινουργια.

Δημοσ.
did not know that....χειρότερα από agp κάρτα?

Εξαρταται για ποια agp καρτα μιλας αλλα θα εκανες αναβαθμιση εσυ σε τοσο καλη και καινουργια πλατφορμα οπως το i5 και θα εισουν ευχαριστημενος με αυτο και με συγκρισεις με agp καρτες αρχαιων εποχων?

Το θεμα ειναι οτι ο κυριος που ξεκινησε το θεμα δεν μας λεει για τι χρηση προοριζει το pc του.Αλλα αυτο που πρεπει να καταλαβει ειναι οτι επειδη αφησε την αναβαθμιση για πολυ,πολυ καιρο,ουσιαστικα η αναβαθμιση εχει γινει αντικατασταση.:lol:

Δημοσ.

i3 είπε το παιδί...δεν ξέρω τι διαφορά έχει,για να μάθω ρωτάω,γενικά συμφωνώ με τα λεγόμενά σου!

η χρήση για την οποία προρίζεται είναι key point στην κουβέντα μας!

κ εγώ μέχρι πρίν κανένα εξάμηνο ήμουν με Ρ4 κ μία ΑΤΙ 3450 την οποία πρόσθεσα για να βλέπω 1080 ταινίες,ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος σε αυτόν τον τομέα,αλλά με εκνεύριzε το 80-90% cpu usage του browser,μόνο γι'αυτό έκανα αναβάθμιση...οπότε οι καλύτερες επιδόσεις της 4290 της μητρικής σε σχέση με την 3450 μου είναι παγερά αδιάφορες!εμένα όμως που δεν παίζω παιχνίδια καθόλου κ η μεγαλύτερη μου απαίτηση είναι το HD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...