Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με blu-ray ripper

paris_rx8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κ πάλι σε όλους.Πρίν λίγες μέρες αποφάσισα να αγοράσω ένα blu-ray player για το pc με σκοπό να μπορώ να κάνω rip κ convert απο blu-ray σε mkv.

Ξεκίνησα με το dvdfab 8 δηλωμένο που κάνει rip σε mkv.Κράτησα λοιπόν ένα συνολικό chapter της ταινίας (βλέπω το θάνατό σου 4),έναν ήχο κ έναν υπότιτλο.Την ανάλυση την άφησα σε 1920x1080 κ το αποτέλεσμα ήταν σκέτη τραγωδιά.Το μέγεθος του αρχείου mkv έγινε 10GB απο 30GB αρχικό όπως κ ήθελα,έγινε αποκοπή των μενού πολύ σωστά όμως με του άνοιξα το αρχείο με το mpc-hc η ταινία ξεκίναγε σάν να είχα επιλέξει το forward 16x κ πήγαινε σάν παλαβή.Ο ήχος ήταν τρεμάμενος προφανώς απ την ταχύτητα ανάγνωσης της ταινίας.Πατώντας λοιπόν Ctrl+J το frame rate ήταν στα 56 ενώ πάντα παίζει στα 23,9xx εώς 24.

Να επισημάνω οτι είχα τα ίδια αποτελέσματα στο convert με την ανάλυση του mkv στα 1920x800.

Αμέσως δοκίμασα το (pavtube blu-ray ripper)που συνεπώς δούλευε χωρίς την παρουσία του anydvd hd,που κ αυτό με την σειρά του έχει πολλές επιλογές για περικοπή κ διάφορες επεξεργασίες με μόνο μοιονέκτημα την ενσωμάτωση (watermark)σε όλη την διάρκεια της ταινίας.Λογικό εφόσον δουλεύει σαν trial.

Αναζητώ κάποια λύση στο τί πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω κ απευθύνομαι σε εσάς που κατέχετε τέτοιου είδους λύσεις.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Επειδή έχουμε δει ήδη το θέμα με το paris αλλά φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και από εκεί και πέρα δεν μπορούσα να τον βοηθήσω γιατί δεν έχω bd rom.

Το decrypt μπορεί να γίνει με το fab, δεν είναι πρόβλημα.

Το θέμα είναι να μην γίνει re-encode αλλά να βγει κάπως ένα αρχείο mkv, όπως το κάνει το fab, το οποίο όμως δημιουργεί πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

Δημοσ.

Το decrypt μπορεί να γίνει με το fab, δεν είναι πρόβλημα.

Το θέμα είναι να μην γίνει re-encode αλλά να βγει κάπως ένα αρχείο mkv, όπως το κάνει το fab, το οποίο όμως δημιουργεί πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

μα πως να μην γινει rencode?..εγω καταλαβα οτι θελει να το συμπιεσει...

το fab δεν κανει για αυτες τις δουλειες...ειναι μπακαλικο προγραμμα γαι γρηγορες δουλειες

Δημοσ.

Οντως δέν χρειάστηκε να γίνει rencode.Εκανα την απόπειρα να τρέξω το δημιουργημένο mkv που έκανε convert το fab με το blu-ray ripper που έχει σάν ιδιότητα κ το άνοιξα με το power dvd 10 όπως μου είχε προτείνει κ ο micos000 κ όλα δούλευαν ρολόι.

Κατα τύχη λοιπόν πειραματήστικα κ ήθελα να ψάξω το γιατί να μήν δουλεύει σωστά κ με το mpc-hc που σαφώς δέν έχει κ καμία σχέση σε εικόνα με τον προαναφέροντα player καθώς ο mpc-hc με τα φίλτρα κ κάποια shaders απλά δέν συγκρίνετε.

Το μυαλό μου πήγε στις ρυθμίσεις του ήχου κ σκέφτηκα να τικάρω το παρακάτω κουτάκι

33514214.png

Απο κεί κ πέρα η εικόνα του Mkv είναι νεροοοοοοοοό,εντελώς καθαρή κ σε ανάλυση 1920χ1080 κ όχι 1920χ800 όπως πολλά mkv που έχω κάνει download.Το frame rate παίζει στα 23.924 με 24.000 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο ήχος καμπάνα κ γενικά πολύ ευχαριστημένος απ το όλο αποτέλεσμα.

Πάντως να αναφέρω οτι όλα τα άλλα mkv που έχω δουλεύουν σωστά κ χωρίς να είναι τσεκαρισμένο το παραπάνω φίλτρο.

Δημοσ.

Είχα ακολουθήσει τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου οδηγού στο - avsite.gr

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=50742&page=2 που έδειχνε ακλικάριστα τα (AC3-DTS-LPCM-MPEG AUDIO)

Πρέπει να κανετε Log-in για να εμφανιστούν οι εικόνες του tutorial..

Δέν ξέρω τί κάνουν τα συγκεκριμένα φίλτρα όμως το πρόβλημα ήταν εκεί.

Δημοσ.

εγω καταλαβα οτι ηθελες να το συμπιεσεις και να κοψεις και τις μπαρες...

εσυ αυτο που θες να κανεις λεγεται Remux σε mkv αρχειο και φυσικα δεν θα βγει 10 gb αλλα πανω απο 20gb ...οντως το Remux γινεται με πολλα προγραμματα ευκολα και γρηγορα...εγω για αλλη μια φορα θα προτεινα το Megui

παντως εφοσον δεν θελεις να κανεις επεξεργασια δεν καταλαβαινω γιατι να το κανεις mkv? ...αστο mt2s και δεστο ετσι

Δημοσ.
εγω καταλαβα οτι ηθελες να το συμπιεσεις και να κοψεις και τις μπαρες...

εσυ αυτο που θες να κανεις λεγεται Remux σε mkv αρχειο και φυσικα δεν θα βγει 10 gb αλλα πανω απο 20gb ...οντως το Remux γινεται με πολλα προγραμματα ευκολα και γρηγορα...εγω για αλλη μια φορα θα προτεινα το Megui

παντως εφοσον δεν θελεις να κανεις επεξεργασια δεν καταλαβαινω γιατι να το κανεις mkv? ...αστο mt2s και δεστο ετσι

Σωστό αυτό που λές.Απλά εγώ θέλω να κρατήσω ένα αρχείο mkv που να μπορεί να αναγνωστεί κυρίως απ τον mpc-hc.Τα mt2s δέν τα υποστηρίζει ο player.Πάντως αυτό που λές με τις μαύρες μπάρες είναι πολύ ενοχλητικό.Θα ήθελα να κάνω συμπίεση κ να αφαιρέσω τις μπάρες όμως το θέμα είναι το πώς.Ενας ελληνικός οδηγός θα ήταν ότι πρέπει.

Δημοσ.
Σωστό αυτό που λές.Απλά εγώ θέλω να κρατήσω ένα αρχείο mkv που να μπορεί να αναγνωστεί κυρίως απ τον mpc-hc.Τα mt2s δέν τα υποστηρίζει ο player.

Ο mpc-hc υποστηρίζει m2ts;)

Πάντως αυτό που λές με τις μαύρες μπάρες είναι πολύ ενοχλητικό.Θα ήθελα να κάνω συμπίεση κ να αφαιρέσω τις μπάρες όμως το θέμα είναι το πώς.Ενας ελληνικός οδηγός θα ήταν ότι πρέπει.
Σε full screen κάνε δεξί κλικ->Video Frame->Stretch to window.B)
Δημοσ.
Ο mpc-hc υποστηρίζει m2ts;)

Πρέπει να κάνω κάτι εγώ.Το blu-ray ξεκινάει πάντα με το Power DVD κ όταν πάω στις ρυθμίσεις του mpc-hc - players-formats για να κάνω συσχέτιση αρχείων δέν βρίσκω κατάληξη σε m2ts.

Σε full screen κάνε δεξί κλικ->Video Frame->Stretch to window.B)

Το έκανα σε full screen κ καμία διαφορά.:cry:

Δημοσ.
Πρέπει να κάνω κάτι εγώ.Το blu-ray ξεκινάει πάντα με το Power DVD κ όταν πάω στις ρυθμίσεις του mpc-hc - players-formats για να κάνω συσχέτιση αρχείων δέν βρίσκω κατάληξη σε m2ts.

Μήπως χρησιμοποιείς κάποια παλιά έκδοση του MPC-HC; Στην τελευταία stable από το επίσημο site (1.4.2499), στην οθόνη που κάνεις register τα file extensions που θες, υπάρχει κανονικά καταχώρηση για την .m2ts:

post-4351-129063138668_thumb.png

Είναι εκτός οθόνης βέβαια, για να τη δεις πρέπει να πας εκεί που δείχνω με το κόκκινο βελάκι και να πατήσεις μερικές φορές το δεξί βέλος στο πληκτρολόγιο.

Δημοσ.

Σε μένα πάντως μου μεγαλώνει την εικόνα ώστε να γεμίζει όλη την οθόνη.

Δοκίμασε να αφαιρέσεις το Keep aspect ratio στο video frame.

Δεν και τις υπόλοιπες επιλογές.

Δημοσ.

....αμα κανει Stretch to window σε μια ταινια με AR 2.35:1 παραμορφωνει την εικονα εντελως...τι ταινια θα δει μετα?

το θεμα ειναι να κοψει τις μπαρες ωστε να κερδισει και σε χωρο στο σκληρο ....οντως ειναι και ενοχλητικες οταν βλεπεις την ταινια στον υπολογιστη..

Δημοσ.
....αμα κανει Stretch to window σε μια ταινια με AR 2.35:1 παραμορφωνει την εικονα εντελως...τι ταινια θα δει μετα?

το θεμα ειναι να κοψει τις μπαρες ωστε να κερδισει και σε χωρο στο σκληρο ....οντως ειναι και ενοχλητικες οταν βλεπεις την ταινια στον υπολογιστη..

Και πως θα κόψει τις μαύρες μπάρες αλλιώς;

Εννοείς να κοπεί η εικόνα δεξιά και αριστερά προκειμένου να μην παραμορφωθεί η εικόνα;

Και σε ένα καρέ 2.35:1 που ανέφερες, τι εικόνα θα μείνει στο τέλος;

Μόνο οι μύτες θα φαίνονται όταν μιλάνε δύο άτομα στις άκρες τις οθόνης. :lol:

Από τις δύο παραπάνω λύσεις προτιμώ την 1η, αν και εμένα δεν με χαλάνε οι μαύρες μπάρες.

Η βέλτιστη λύση είναι βέβαια AYTH.

philips_cinema_joker.jpg

Και ξεχνάς τις μαύρες μπάρες!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...