Προς το περιεχόμενο

6870 Εμπειρίες και Benchmarks...

Luciddream

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάπου είδα παραπάνω κάποιος λέει αντικατεστησε τις4890 χ2 με την 6870...

Και είναι καλύτερη η 6870 απο ενα CF 4890 ???

Ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση πως η 6870 δεν είναι καλύτερη ούτε απο την 4870χ2 που έχω...πόσο μάλλον για 2 χ 4890 ???

φίλε Lunatic τις αντικατέστησα για δύο λόγους .. πρώτα μια μέρα σταμάτησε το CF (Μάλλον κάηκε το bridge και έπρεπε να τρέχω να πάρω άλλο) και δεύτερον και σημαντικότερο σταμάτησε η υποστήριξη απο την AMD για αυτές τις κάρτες... οι τελευταίοι drivers που δούλεψαν με το CF ήταν οι 10.5 ... και αυτοί με πολύ μέτριες επιδόσεις.. ε, κουράστηκα να περιμένω.. σε πολλές περιπτώσεις πήγαινε καλύτερα η μία κάρτα παρά οι δύο μαζί. πάντως γενικά είμαι ευχαριστημένος απο την 6870 και ειδικά απο το θέμα της κατανάλωσης... το ξέρεις οτι η καρτούλα που έχεις καίει τα κέρατα της..??

δές και ένα γράφημα http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/HD_4890_CrossFire/23.html

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βρε παιδιά αγοράζετε μια κάρτα και αμέσως πειράζετε τα ρολόγια και τους ανεμιστήρες !!

Πως θα βγει ενα συμπέρασμα για την κάρτα ?

φιλικά ;)

Δημοσ.

βέβαια για ανάλυση μέχρι 1920χ1080 δε ξέρω αν είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί κανείς απο 4890/gtx 275-285 έστω και σε 6850/6870...είναι πολύ λίγα τα παιχνίδια για μένα που σε αυτή την ανάλυση αξίζει κανείς να αναβαθμίσει

Δημοσ.
βέβαια για ανάλυση μέχρι 1920χ1080 δε ξέρω αν είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί κανείς απο 4890/gtx 275-285 έστω και σε 6850/6870...είναι πολύ λίγα τα παιχνίδια για μένα που σε αυτή την ανάλυση αξίζει κανείς να αναβαθμίσει

διαφωνώ.. έχεις δοκιμάσει να παίξεις με 4890 battlefield bc2 σε 1920x1080? με τα γραφικά στο low έτσι..? παίζεις άνετα αλλα σε διάφορα σκηνικά προβληματίζεται η κάρτα.. άσε που πολύς κόσμος θέλει τα γραφικά του στο full 24/7 ... εγώ πάλι θέλω τα fps στο full.. :-)

Δημοσ.
Βρε παιδιά αγοράζετε μια κάρτα και αμέσως πειράζετε τα ρολόγια και τους ανεμιστήρες !!

φιλικά ;)

τα συμπεράσματα σε stock καταστάσεις υπάρχουν σε ένα κάρο sites...αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι να δούμε αν τελικά κλοκάρουν καλά και αν υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές στις επιδόσεις...αν δεν πειράξεις τον ανεμιστήρα πως θα δούμε αν αποδίδει καλά σε συνθήκες stress?και άλλο βασικό αν δεν αυξήσεις τις στροφές πως θα δεις αν είναι υποφερτός ο θόρυβος που κάνει ή θα χρειάζεσαι αναβράζον depon maximun ή ακόμη χειρότερα imigran για να μη σε πιάνει ημικρανία κάθε φορά που θέλεις να παίζεις?:-D

Δημοσ.

φιλικά ;)

για τα ρολόγια σε ένα σημείο συμφωνώ αλλα για τους ανεμιστήρες..?? είναι feature της κάρτας δεν είναι κάτι που "πειράξαμε" ... :)

όσο για το OC, φαντάσου οτι η κάρτα τρέχει για κάποιους λόγους ασφαλείας σε αυτές τις συχνότητες, εσύ ξεπερνάς αυτούς τους λόγους ασφαλείας και προσέχεις εσυ την κατάσταση της..!! είναι όπως στον δρόμο σου έχει όριο ταχύτητας 50.. και εσύ τρέχεις με 100.. γιατι απλά μπορείς :lol:

Δημοσ.
διαφωνώ.. έχεις δοκιμάσει να παίξεις με 4890 battlefield bc2 σε 1920x1080? με τα γραφικά στο low έτσι..? παίζεις άνετα αλλα σε διάφορα σκηνικά προβληματίζεται η κάρτα.. άσε που πολύς κόσμος θέλει τα γραφικά του στο full 24/7 ... εγώ πάλι θέλω τα fps στο full.. :-)

το συγκεκριμένο παιχνίδι έχω παίξει μόνο το single και απο όσο θυμάμαι δεν είχα κάνένα πρόβλημα στην ανάλυση αυτή..τώρα αν στο multi(γιατί μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι) υπάρχει κάτι διαφορετικό δε γνωρίζω...εξάλλου όπως είπα είναι λίγα τα παιχνίδια που έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα(τα γνωστά crysis,metro κτλ, τα οποία με λίγο tweakling στρώνουν αρκετά) και ίσως και το bc2 αφού το αναφέρεις, αν και νομιζω ότι έχει να κάνει και με τη cpu, αφού αν θυμάμαι καλά η frostbite πρέπει να δείχνει μια προτίμηση στους i7...games μετρημένα στα δάκτυλα δηλαδή..

απο εκεί και πέρα σαφώς και ο καθένας γνωρίζει τις ανάγκες του και ο ίδιος ξέρει πότε θα αναβαθμιστεί..αν πχ εσύ παίζεις μανιωδώς bc2 multi ( έτσι φαίνεται:-D) και με την αλλαγή κάρτας είδες τεράστια βελτίωση(σίγουρο είναι), τότε πολύ καλά έκανες και αναβαθμίστηκες..(καλό-λιώσιμη μέχρι το τελευταίο mhz που κλοκάρει:P)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σπέρες και από εμένα..

Ήθελα να σας ρωτήσω μέρες τώρα, ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για τους Catalyst ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα IG (Performance/quality).

Έβγαλα την 8800gt και έβαλα για πρώτη φορά τους catalyst και έχω χαθεί λίγο, δεν βλέπω την λίστα με τις πολλές επιλογές της nVidia στα 3d settings, αλλά κάπως λιγότερα πράγματα..

ΓΕΝΙΚΑ, πως μπορώ (πέρα από το clock το οποίο θα το αναλάβω σύντομα μόλις έρθει το Case/Fan μου) να έχω τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επιδόσεις που μπορώ από μια 6870;

Πείτε μου τις εμπειρίες σας παρακαλώ πολύ, είναι πολύ σημαντικό για μένα.. Σε μερικά Games χάνω frames..

Δημοσ.

ΓΕΝΙΚΑ, πως μπορώ (πέρα από το clock το οποίο θα το αναλάβω σύντομα μόλις έρθει το Case/Fan μου) να έχω τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επιδόσεις που μπορώ από μια 6870;

πήγαινε στο catalyst και βάλτα όλα στο low (performance) ... αν και επειδή νομίζω οτι δεν θα το κάνεις, άστο όπως είναι... :) οι τελευταίοι drivers της ATI στην ρύθμιση Quality δίνουν performance boost δίνοντας μικρότερη σημασία στο quality της εικόνας... περισσότερα εδώ:

http://www.guru3d.com/article/exploring-ati-image-quality-optimizations/

Δημοσ.

Exoυμε καποιο τεστ συγκριση περι 5870/6870 ?

Κατα τ'αλλα,καλοριζικη η καρτουλα!

Αν θες ψυκτρα (στο μελλον) προτιμησε καμια αξελερο xtreme.Εγω στην 5870 εχω το fan στο 25% και idle ειμαι στους 26-27 βαθμους.

Ακομη και στο 100% ακουγεται οσο η "μαμα" ψυκτρα της 5870 στο...50% μη πως και χαμηλοτερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...