Προς το περιεχόμενο

6870 Εμπειρίες και Benchmarks...

Luciddream

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δεν καταλαβαίνω τι θές να πείς.. και εσένα 50% λέει το ανεμιστήρι :P

το ιδιο ειναι σε ενα χωρο να εχεις 0 βαθμους το ιδιο να εχεις 30 ?

Που θεωρεις οτι θα υπαρχουν καλυτερες θερμοκρασιες αν στους 0 εχω τον ανεμηστηρα στο 20 % η αν στους 30 το εχω στο 50%?

Για να ξερουμε και τι λεμε δηλαδη:P

καλορίζικη και απο εμενα!

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kαλορίζικη φίλε η καρτούλα.

Ωραίο το introduction της κάρτας. :-)

Πάντως θα πώ και εγώ ότι οι θερμοκρασίες σου είναι υψηλές.

Και αυτό οφείλεται πιστεύω και εγώ στο ότι δεν έχεις κουτί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει airflow.

Προσπάθησε να φτιάξεις ένα profile στο msi afterburner το οποίο θα κρατά την κάρτα σε χαμηλές κάπως θερμοκρασίες αλλά δεν θα σου παίρνει και το κεφάλι. Το 50% είναι πολύ και επίπονο στα αυτιά (ειδικά όταν δεν παίζεις), πόσο μάλλον όταν δεν έχεις και κουτί.

Για του λόγου το αληθές, στο κουτί μου οι 5850 σε idle και 22% το fan (μέχρι τους 45C) μέσω profile στο afterburner, διατηρούνται στους 40 και 38 C αντίστοιχα.

Και πάλι καλορίζικη η κάρτα και ανέβασε και κάνα bench όποτε βρείς χρόνο. :-)

post-138197-129063136823_thumb.jpg

Δημοσ.

παιδια παντως η saphire στα 980 mhz στο furmark πιανει τους 80 βαθμους και ολα αυτα σε haf με πολλους ανεμιστηρες

παρολα αυτα να ξαναπω οτι ο ανεμιστηρας της ειναι αρκετα ησυχος, idle δεν τον ακους καθολου

παντως κι εγω την περιμενα πιο κρυα (και ελεγα οτι η 480 που εχει αλλος φιλος ειναι ψησταρια, αν και αυτη μολις ζοριστει γινεται ελικοπτερο :P και φτανει τους 92, αλλα σε σαφως χειροτερο κουτι)

Δημοσ.
παιδια παντως η saphire στα 980 mhz στο furmark πιανει τους 80 βαθμους και ολα αυτα σε haf με πολλους ανεμιστηρες

Kάντε υπομονή 2 εβδομάδες ακόμη και ανεβάζω review με την asus 6870 :-D :-)

@Luciddream καλορίζικη

Δημοσ.

παρολα αυτα να ξαναπω οτι ο ανεμιστηρας της ειναι αρκετα ησυχος, idle δεν τον ακους καθολου

Εντάξει στο stability test του furmark και την κάρτα o/cked είναι λογικότατο.

Το θέμα είναι σε πόσο χρονικό διάστημα πιάνει τους 80 και αν κατά την διάρκεια του test έχεις φτιάξει κάποιο Profile στα Fans ή τα δουλεύεις auto. :-)

Δημοσ.

Για του λόγου το αληθές, στο κουτί μου οι 5850 σε idle και 22% το fan (μέχρι τους 45C) μέσω profile στο afterburner, διατηρούνται στους 40 και 38 C αντίστοιχα.

Και πάλι καλορίζικη η κάρτα και ανέβασε και κάνα bench όποτε βρείς χρόνο. :-)

ευχαριστώ και εσένα γείτονα... !! :-)

έτσι το έχω.. θα δοκιμάσω να βάλω και ένα ανεμιστήρι μπροστά απο την κάρτα να δώ αν θα βελτιώσει θερμοκρασίες.. αν και χλωμό το κόβω. bench θα ανέβαζα αλλα αν είδες στο άλλο τοπικ για κάποιον λόγο (άγνωστο) έχω πολύ μειωμένες επιδόσεις.. και δεν θέλω να θάψω την καρτούλα :-(

---------- Προσθήκη στις 17:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:59 ----------

το ιδιο ειναι σε ενα χωρο να εχεις 0 βαθμους το ιδιο να εχεις 30 ?

Που θεωρεις οτι θα υπαρχουν καλυτερες θερμοκρασιες αν στους 0 εχω τον ανεμηστηρα στο 20 % η αν στους 30 το εχω στο 50%?

Για να ξερουμε και τι λεμε δηλαδη:P

καλορίζικη και απο εμενα!

ναι συμφωνώ σε αυτά... αλλα και εμένα με ίδια θερμοκρασία δωματίου έχει 39c.. επίσης μερικοί βαθμοί διαφοράς μπορεί να είναι απο κατασκευαστικό θέμα μέχρι θέμα πάστας.. οι 4890 που είχα και ήταν ακριβώς οι ίδιες είχαν διαφορά 8 βαθμών κελσίου πάντα λόγω κατασκευής..

Δημοσ.

Πάντως έχε υπόψη σου ότι το σύστημα ψύξης αυτής της κάρτας και όλων των reference καρτών της ati, διαφέρει απο την custom ψύξη της 4890 με τα dual fans της accelero twin turbo pro, που είχες και είχα και εγώ.

Και θα στο κάνω πιό αναλυτικό για να καταλάβεις τι εννοώ.

Τα reference coolers τραβάνε αέρα απο τον χώρο (στην περίπτωσή σου το δωμάτιο με τους x βαθμούς κελσίου) απο το μπροστινό μέρος που είναι το fan, τον διοχετεύουν στο εσωτερικό της κάρτας, διαπερνά αυτός τα fins ψύχοντας ταυτόχρονα τα διάφορα εξαρτήματα και εξέρχεται απο τις γρύλιες στο πίσω μέρος. Aυτό δεν ισχύει με τις custom ψύξεις και στην προκειμένη περίπτωση τη δική σου, διαφορετικά είναι να βαράνε directly δύο 90άρια fans την ψύκτρα της κάρτας που είχες και διαφορετικά είναι ένα fan να διοχετεύει αέρα απο μπροστά προς τα πίσω στην κάρτα που έχεις.

Αν την είχες μέσα σε κουτί, λόγω του airflow απο τα φουρφούρια (εισαγωγής - εξαγωγής), η θερμοκρασία του αέρα στο χώρο (εσωτερικό του κουτιού) θα ήταν αρκετούς βαθμούς χαμηλότερη απο του δωματίου σου. Έτσι θα διοχετευόταν στην κάρτα πιο ψυχρός αέρας απο αυτόν που έχεις στο χώρο αυτήν την στιγμή και ειδικά στο σημείο που έχεις το "ανοιχτό pc" που είναι κάποιους βαθμούς παραπάνω για ευνόητους λόγους.

Όσο αφορά τις επιδόσεις, καθώς τώρα διάβασα το Thread, προτείνω να πάρεις ένα backup απο όσα χρειάζεται και να κάνεις ένα clean install των windows. Ειδικά αν έχεις πολύ καιρό να κάνεις. Εφόσον βέβαια έχεις κάνει σωστές απεγκαταστήσεις - εγκαταστήσες οδηγών και τα συναφή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που πιθανόν να φταίει. :-)

Δημοσ.

καλοριζικη και απο εμενα.Δεν εχω κατι να σχολιασω καθως ειμαι κατι χιλιομετρα πισω σας σε επιδοσεις με την καρτα μου χεχε

Ευχομαι και συντομα το cf!!!

μας εκανες την καρδια περιβολι απογευματιατικα:-Dθελω κ εγω να αναβαθμισω το δικο μου αλλα δεν υπαρχει μια...

Δημοσ.
Πάντως έχε υπόψη σου ότι το σύστημα ψύξης αυτής της κάρτας και όλων των reference καρτών της ati, διαφέρει απο την custom ψύξη της 4890 με τα dual fans της accelero twin turbo pro, που είχες και είχα και εγώ.

Και θα στο κάνω πιό αναλυτικό για να καταλάβεις τι εννοώ.

Τα reference coolers τραβάνε αέρα απο τον χώρο (στην περίπτωσή σου το δωμάτιο με τους x βαθμούς κελσίου) απο το μπροστινό μέρος που είναι το fan, τον διοχετεύουν στο εσωτερικό της κάρτας, διαπερνά αυτός τα fins ψύχοντας ταυτόχρονα τα διάφορα εξαρτήματα και εξέρχεται απο τις γρύλιες στο πίσω μέρος. Aυτό δεν ισχύει με τις custom ψύξεις και στην προκειμένη περίπτωση τη δική σου, διαφορετικά είναι να βαράνε directly δύο 90άρια fans την ψύκτρα της κάρτας που είχες και διαφορετικά είναι ένα fan να διοχετεύει αέρα απο μπροστά προς τα πίσω στην κάρτα που έχεις.

Αν την είχες μέσα σε κουτί, λόγω του airflow απο τα φουρφούρια (εισαγωγής - εξαγωγής), η θερμοκρασία του αέρα στο χώρο (εσωτερικό του κουτιού) θα ήταν αρκετούς βαθμούς χαμηλότερη απο του δωματίου σου. Έτσι θα διοχετευόταν στην κάρτα πιο ψυχρός αέρας απο αυτόν που έχεις στο χώρο αυτήν την στιγμή και ειδικά στο σημείο που έχεις το "ανοιχτό pc" που είναι κάποιους βαθμούς παραπάνω για ευνόητους λόγους.

Όσο αφορά τις επιδόσεις, καθώς τώρα διάβασα το Thread, προτείνω να πάρεις ένα backup απο όσα χρειάζεται και να κάνεις ένα clean install των windows. Ειδικά αν έχεις πολύ καιρό να κάνεις. Εφόσον βέβαια έχεις κάνει σωστές απεγκαταστήσεις - εγκαταστήσες οδηγών και τα συναφή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που πιθανόν να φταίει. :-)

Συμφωνω απολυτα.Το reference cooler ειναι κατασκευασμενο για να πεταει ολο τον ζεστο αερα εξω απο το κουτι για να μην ζεστενει τα υπολοιπα εξαρτηματα του υπολογιστη με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο αποδοτικο.Στην δικη σου περιπτωση που δεν εχεις κουτι ειναι δωρο αδωρο μαλλον.

Δημοσ.
καλοριζικη και απο εμενα.Δεν εχω κατι να σχολιασω καθως ειμαι κατι χιλιομετρα πισω σας σε επιδοσεις με την καρτα μου χεχε

Ευχομαι και συντομα το cf!!!

thank you my friend...

---------- Προσθήκη στις 19:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:58 ----------

ξανάγραψα drivers και άρχισα να τρέχω κανα benchmark να περάσει η ώρα... τράβηξα και ένα πολύ μικρό sample να δούμε τι μπορεί να κάνει το OpenCL...

και ακόμα ένα......

---------- Προσθήκη στις 19:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:05 ----------

δοκίμασα και ένα Tessmark... ελπίζω να τρέξει και κανένας άλλος για να δώ αν τρέχει τελικά κάτι με το σύστημα μου η όχι..

tessmark.jpg

Δημοσ.

Κάπου είδα παραπάνω κάποιος λέει αντικατεστησε τις4890 χ2 με την 6870...

Και είναι καλύτερη η 6870 απο ενα CF 4890 ???

Ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση πως η 6870 δεν είναι καλύτερη ούτε απο την 4870χ2 που έχω...πόσο μάλλον για 2 χ 4890 ???

Δημοσ.
Κάπου είδα παραπάνω κάποιος λέει αντικατεστησε τις4890 χ2 με την 6870...

Και είναι καλύτερη η 6870 απο ενα CF 4890 ???

Ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση πως η 6870 δεν είναι καλύτερη ούτε απο την 4870χ2 που έχω...πόσο μάλλον για 2 χ 4890 ???

Εδω φιλε μου η 5850 σε αρκετα παιχνιδια αφηνει πισω την 4870χ2,

Αρα ο φιλος με την 6870 μαλλον εχει δικιο.....;)

Δημοσ.

Εχω ολη την καλη διαθεση να πιστεψω τον καθενα no problem υπαρχει ομως και κανα σχετικο πινακακι η κατι αλλο που να πιστοποιει αυτα τα αποτελεσματα?

Και για το 5850 vs 6870 και για τα 5850 vs 4870χ2 κτλ κτλ κτλ

Δημοσ.

Εψαξα λιγο, αλλα εναι δυσκολο να βρεις benchmark με την 4870χ2 και τις νεες καρτες,

ενα παραδειγμα ειναι αυτο....

http://www.tomshardware.co.uk/forum/270974-15-5850-4870

Αλλα μιλαμε για αποτελεσματα με περσινους οδηγους, αρα μπορεις να βγαλεις συμπερασματα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...