Luciddream Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Διαβάζοντας τα reviews και τις εντυπώσεις απο διάφορα forums και review sites, θα ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθώ στην αγορά αυτής της κάρτας... !! απο μακριά φώναζε οτι είναι αυτό που χρειάζομαι.. ! αρκετά δυνατή για να αντικαταστήσει το παλιό μου crossfire (4890x2), και σε προσιτή τιμή .. επίσης ήταν και η ώρα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου.. χρόνια υποστηρικτής της gigabyte είπα να μην αλλάξω προτιμήσεις.. (αν και με έψησε λίγο η sapphire) Καλώδια ρεύματος και DVI->VGA Adaptor... Βασικά πράγματα δηλαδή. Και κατευθείαν στο ψητό... !!! ... οι drivers που μπήκαν είναι οι τελευταίοι που υποστηρίζουν την σειρά 6800 όσο το δυνατόν καλύτερα, συγκεκριμένα οι 10.10b hotfix .. λίγα click και όλα είναι έτοιμα.. οι drivers της AMD έχουν αρχίσει να βελτιώνονται τον τελευταίο καιρό ειδικά στο θέμα εγκατάστασης/απεγκατάστασης... Στην συνέχεια τα στοιχεία της κάρτας τα οποία τα βλέπουμε με: GPU-Z: και εδώ τι συμβαίνει όταν η κάρτα βρίσκεται σε idle... έχω ρυθμίσει το fan στο 50% και η θερμοκρασία της μένει κάτω απτους 40c.. in game δεν πέφτει κάτω απο 60c.. ενώ ο θόρυβος απο το fan είναι σχετικά μεγάλος (για τα δικά μου γούστα).. (είχα σκοπό να ποστάρω και benchmarks και να δοκιμάσω και overclock αλλα μάλλον κάτι τρέχει με το σύστημα μου οπότε θα τα καθυστερήσω ώστε να έχουμε σωστά αποτελέσματα..) όποιος θέλει ας προσθέσει τα δικά του απο κάτω και όταν θα μπορώ θα βάλω και εγώ..
dimitris__ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Φυσικά και θα κάνει θόρυβο η κάρτα, έχεις ρυθμίσει το fan πολύ ψηλά στο 50%. Άστο στο auto, ξέρει αυτό... Σε idle θα πέσει στο 20-25% και δε θα ακούς τίποτα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 ^Οντως,το Auto της 5870 σε Idle ηταν 21% και δεν ακουγες το παραμικρο...... Και σε Load 37%.
Luciddream Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Φυσικά και θα κάνει θόρυβο η κάρτα, έχεις ρυθμίσει το fan πολύ ψηλά στο 50%. Άστο στο auto, ξέρει αυτό... Σε idle θα πέσει στο 20-25% και δε θα ακούς τίποτα. δεν έχω σκοπό να τρέχω την κάρτα στους 80c για να μην την ακούω.. αντέχει δεν αντέχει θέλω οι θερμοκρασίες να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες. υπάρχουν πολύ καλύτερες υλοποιήσεις ψύξης και θεωρώ λάθος της AMD να συνεχίζει να βγάζει κάρτες με αυτό το σύστημα... όσο για το αν ξέρει αυτό.. και οι Catalyst στο συγκεκριμένο θέμα είναι προβληματικοί και δεν ανεβάζουν σωστά τις στροφές ... πάλι καλά υπάρχει και το MSI afterburner.. αλλα αν γίνεται ας κρατήσουμε το τοπικ μόνο για Benchmarks και φωτογραφίες/screenshot, για συζήτηση υπάρχει το άλλο τόπικ...
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 ~35C ειχα το χειμωνα με 21% fan στην 5870.......
ColdFusion Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Φυσικά και θα κάνει θόρυβο η κάρτα, έχεις ρυθμίσει το fan πολύ ψηλά στο 50%. Άστο στο auto, ξέρει αυτό... Σε idle θα πέσει στο 20-25% και δε θα ακούς τίποτα. ρε συ με 50% ταχύτητα θα σου παρει το κεφάλι πως τι παλεύεις ? Παντός οι θερμοκρασίες σου ειναι υψηλές μάλλον επειδή δεν έχεις κουτί .....
Luciddream Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 ρε συ με 50% ταχύτητα θα σου παρει το κεφάλι πως τι παλεύεις ? Παντός οι θερμοκρασίες σου ειναι υψηλές μάλλον επειδή δεν έχεις κουτί ..... έχω Q6600 στα 3.6 air cooled με θερμοκρασίες 40-55c ... είχα ATI 4890 στους 33c idle με furmark το πολύ να έφτανε 60 με τα χίλια ζόρια... και τώρα με την 6870 ξαφνικά φταίει οτι δεν έχω κουτί..?? ίσα ίσα το οτι δεν έχω κουτί βοηθάει τις θερμοκρασίες.. βασικά το ακούω ελάχιστα γιατι απο δίπλα τρέχει ένας Koolance 2600 rpm και άλλος ένας 2200rpm... αλλα και πάλι το ακούω..
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Οσους C εχεις Cold ειχα εγω με 21% fan lol.
Luciddream Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 στο δωμάτιο έχω 20+ βαθμούς δεν καταλαβαίνω τι θές να πείς.. και εσένα 50% λέει το ανεμιστήρι
qsis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 @luciddream καλοριζικη να κανω μια σχετικη/ασχετη ισως ερωτηση με αφορμη κατι που με προβληματισε προχθες? το mafia 2 βλεπω σε πολλα συγκριτικα οτι υποστηριζει dx11 αυτο πώς το ενεργοποιουμε? μεσω της επιλογης physx ή καμια σχεση? και κατι πιο ontopic, με 6870 το συγκεκριμενο παιχνιδι με physx στο medium και ολες τις υπολοιπες ρυθμισεις τερμα (@1080p) ειναι playable και φυσικα κουκλι επισης θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχει επιλογη να ενεργοποιηθει dx11 στο just cause 2 , γιατι δε βρηκα κατι (παρολο που και σε αυτο βλεπω dx11 σε διαφορα benchmarks) γενικα η 6870 λιγο που την ειδα σε φιλο μου (τη saphire ομως) αφησε αριστες εντυπωσεις και προγραμματιζω ηδη την αγορα της αντικαθιστα μια χαρα τις 4890 σε cf που ειχε το συγκεκριμενο μηχανημα επισης να πω οτι η συγκεκριμενη μαλλον κλοκαρεται καλυτερα απο ολες , καθως χωρις ρευματα και λοιπες ρυθμισεις πηγε στα 980 mhz επισης ειναι πολυ ησυχος ο ανεμιστηρας της, ακουγεται ελαχιστα, ακομα και οταν ψηνεται με furmark συντομα μαλιστα θα αποκτησει και αδερφακι σε cf που απο οτι βλεπω απο τα διαφορα benchmark που κυκλοφορουν στο internet ανεβαζει δραματικα τις επιδοσεις κανοντας τες πιο δυνατες ακομα και απο 5970 και φυσικα 480 με σαφως λιγοτερα λεφτα για μενα που εχω μονο μια 4890 πιστευω οτι θα ειναι μια καλη αναβαθμιση
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Το Mafia 2 υποστηριζει μονο DX9 Πως ειναι Playable με το PhysX αφου εφοσων εχεις AMD τα PhysX τρεχουν στον CPU..... Παιξε καμια αποστολη με εκρηξεις κλπ......
qsis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 οκ ευχαριστω για την πληροφορια και γω αυτο ηξερα, ομως εβλεπα και dx11 και μπερδευομουν πχ http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=457&Itemid=72&limit=1&limitstart=12 νομιζω οτι ουτε και just cause 2 ειναι dx11
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μαλλον θελει να πει οτι τεστ-αρει Dx11 καρτες..... Εδω θα δεις οσα υποστηριζουν Dx11 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_11_support
Luciddream Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 @luciddream καλοριζικη ευχαριστώ.. :-) για DX11 γενικά μην περιμένεις και πάρα πολλά απο την 6870... εντάξει θα παίζει αλλα όχι όπως το DX10 .. σε σχέση με την 4890 είναι σίγουρα καλύτερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.