SOCRATIS1000 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Απο εμενα παρε την καλυτερη lcd - led με local dimming ,lh9000 47 ιντσες
Tracer27 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 τεσπα θα τα βάλω κάτω ολα και θα δω τι με συμφερει να αγορασω....ευχαριστω
Voodooman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Και εγώ πρόσφατα μπήκα στο club των λεπτών τηλεοράσεων. Αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω είναι ότι η ξεφτιλο-CRT που είχα ως τώρα (μία μέτρια LG) είναι καλύτερη από τις περισσότερες λεπτές που έχω δει σε τιμές μέχρι τα €2000. Στις CRT δεν υπάρχουν οι όλες αυτές οι έννοιες που ταλαιπωρούν τις plasma,LCD,LED. Αλλά ο κόσμος προχωράει, οπότε έπρεπε να την αλλάξω. Πήρα μία από τις τελευταίες panasonic 42" S20 που υπήρχαν στη Θεσσαλονίκη, στα €700. Μπορώ να πω ότι δεν απογοητεύτηκα. Στα HD video η τηλεόραση είναι αλλού σε σχέση με τις CRT σίγουρα. Στο (ψηφιακό) τηλεοπτικό σήμα, που ήταν και το κυριότερο που με ένοιαζε, είναι ελαφρά χειρότερη, αλλά είναι αξιοπρεπής συμβιβασμός. Από πολύ κοντά (1 μέτρο) είναι εμφανώς χειρότερη, αλλά ποιός βλέπει από τόσο κοντά; Στα 3.5μ. που παρακολουθώ, η εικόνα δεν έχει σημαντικές αδυναμίες. Οι panasonic plasma έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό τις ασθένειες των plasma. Ναι, θεωρητικά θέλει στρώσιμο τις πρώτες 200 ώρες, αλλά έχω διαβάσει πολλούς που δεν τις έχουν στρώσει και δεν αντιμετωπίζουν ούτε ghosting ούτε τίποτα. Στα αρνητικά των plasma απλά να προσθέσω την κάπως υψηλότερη κατανάλωση σε σχέση με LCD και LED-LCD, αν και νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση όλες "καίνε" λιγότερο ρεύμα από τις CRT.
Aztec Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Λοιπόν παιδιά πραγματικά με προβληματίσατε . Εκεί που άκουγα συνέχεια για led , ccfl lcd τώρα βάλατε στο παιχνίδι και plasma. Μάλιστα λέτε ότι είναι και πολύ καλές. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες πανασονικ που πήρε το μάτι μου αλλά δεν τους έδωσα και πολύ σημασία μου φάνηκαν λίγοτερο έντονα τα χρώματα αλλά μου άρεσε η κίνηση στις γρήγορες σκηνές . Δεν έδωσα όμως πολύ σημασία . Όταν ξαναπάω σε μαγαζί θα τις παρατηρήσω καλύτερα . Έχω πολύ μελέτη μου φαίνεται . Σε παιχνίδια είναι καλές οι πλάσμα ?
Voodooman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μα τα χρώματα τα ρυθμίζεις εσύ. Εγώ δεν τα λάμβανα σχεδόν καθόλου υπόψιν, αυτό που με ένοιαζε ηταν η απόδοση της κίνησης και η ευκρίνεια των γραμμάτων. Στα παιχνίδια είναι πολύ καλές. Αλλά οπως είπαμε υπάρχει η φιλολογία για το ghosting. Δηλαδή σε παιχνίδια που έχουν και κάποια στατικά γραφικά (πχ μπάρα ζωής), υπάρχει το ενδεχόμενο να παραμείνει ένα ελαφρύ ίχνος εκεί που ήταν τα στατικά γραφικά όταν τελειώσεις το παιχνίδι. Στην πράξη όλοι λένε ότι δεν ισχύει αυτό. Αρκετοί έχουν συνδεδεμένο το PC ή την κονσόλα τους και δεν έχουν αναφέρει κανένα πρόβλημα. Οι panasonic έχουν και gaming mode και το προβάλουν αρκετά. Εγώ πάντως δεν σκοπεύω να την συνδέσω με HTPC ή κονσόλα, αλλά αν χρειαστεί, θα το κάνω χαλαρά.
Sorath Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Είμαι κάτοχος μιας P50G10 και πρόσφατα πήρα στον πατέρα μου μια P50V20. Οπότε καταλαβαίνετε οτι είμαι υπερ της Plasma τεχνολογίας. Το πρόβλημα του image-burn στις νεες plasma απλά δεν υφίσταται πλεον. Πρέπει να αφήσεις αμέτρητες ώρες το panel με σταθερή εικόνα για να αφήσεις αποτύπωμα. Πρακτικά με νορμάλ χρήση δεν πρόκειται ποτέ να δείτε αποτύπωμα. Εδώ LG plasma του 2000 με "κακή" χρήση και δεν έχει αποτύπωμα απο τα σήματα των καναλιών. Όσο για το gameing, για το παραπάνω λόγο δεν συνιστάται, αν και σίγουρα μπορείς να παίζεις για κανα 3ωρο και μετά να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα. Πέρα απο αυτή την ιδιαιτερότητα, οι Plasma λόγω της άμεσης απόκρισης (0.001ms) έχουν τέλεια κίνηση σε αντίθεση με τις LCD που συχνά έχει αναφερθεί σε forums να υπάρχει πρόβλημα με lag. Για το buzzing που αναφέρθηκε, πρέπει να έχεις την τηλεόραση στο mute και να είναι 4 το πρωϊ για να καταφέρεις να το ακούσεις. Τέλος και πιο σημαντικό, οι Plasma μπορεί να μην εντυπωσιάζουν δίπλα στις LCD σε ένα κατάστημα γιατί τα χρώματά τους είναι πιο φυσικά και δεν είναι υπερκορεσμένα. Σε πραγματικές συνθήκες θέασης δηλαδή (στο σπίτι) θα έχετε κινηματογραφική εμπειρία, με γήινα χρώματα, άψογη κίνηση και πραγματικό μαύρο.
Aztec Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Το πρόβλημα του image-burn στις νεες plasma απλά δεν υφίσταται πλεον. Πρέπει να αφήσεις αμέτρητες ώρες το panel με σταθερή εικόνα για να αφήσεις αποτύπωμα. Πρακτικά με νορμάλ χρήση δεν πρόκειται ποτέ να δείτε αποτύπωμα. Εδώ LG plasma του 2000 με "κακή" χρήση και δεν έχει αποτύπωμα απο τα σήματα των καναλιών. Όσο για το gameing, για το παραπάνω λόγο δεν συνιστάται, αν και σίγουρα μπορείς να παίζεις για κανα 3ωρο και μετά να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα. Πέρα απο αυτή την ιδιαιτερότητα, οι Plasma λόγω της άμεσης απόκρισης (0.001ms) έχουν τέλεια κίνηση σε αντίθεση με τις LCD που συχνά έχει αναφερθεί σε forums να υπάρχει πρόβλημα με lag. . Μα αν παίζεις παιχνίδι δεν αλλάζουν οι σκηνές ? Πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα ? Δεν το έχω καταλάβει αυτό .
Sorath Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Κάποια σημεία δεν αλλάζουν όμως. Πχ Health bars, στάνταρ κουμπιά και άλλα πολλά. Γύρω στο 10% της οθόνης, παραμένει σταθερό.
F1XER Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 +1 για τις plasmα κι απο εμενα εχω την P42U20 και εχει απιστευτα χρωματα, μαυρο που ειναι οντως μαυρο και ακαριαια κινηση,την χρησιμοποιω πολυ για gaming με χ360 και δν εχω κανενα απο τα προαναφερθεντα προβληματα, μην το σκεφτεσαι καθολου αυτοι που ειναι αντιθετοι απλα δεν ειχαν ποτε plasma.(κι ολα αυτα με 600 ευρω).
jellis99 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 ξαναρωτώ , γιατί οι phillips και sumsung και sony κλπ , δεν ασχολούνται με τις plasma πλέον ... ?
Aztec Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 ξαναρωτώ , γιατί οι phillips και sumsung και sony κλπ , δεν ασχολούνται με τις plasma πλέον ... ? H samsung απο όσο ξέρω βγάζει
Voodooman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Βγάζει και η Bang & Olufsen... To γιατί όμως οι μαζικοί κατασκευαστές προβάλουν τις LCD δεν ξέρω. Μήπως γιατί έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους; Μήπως γιατί έχουν μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης και θέλουν να αρμέξουν την αγελάδα; Και τί με νοιάζει όμως το γιατί; Αυτό που με νοιάζει είναι ότι με 800 ευρώ έχω καλή ποιότητα εικόνας.
stubu Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά, να μπω και εγώ στην συζήτησή σας. Εγώ ψάχνω μια 40-42αρα LED, όχι 3D, full HD με internet tv, wifi ή wifi ready, ίσος να ακολουθώ λανθασμένα τις μάζες που ζητάνε Led TV αλλά το θέμα κατανάλωση παίζει για μένα μεγάλο ρόλο. Κατάληξα σε Sony ή Panasonic λόγο των θεμάτων που έχουν στο Internet TV. Δεν αποκλείω LG ή Samsung αλλά σχετικά με την εικόνα όλον, ακούω διαφορετικές γνώμες. Το να κάνω σύγκριση στα καταστήματα που τις έχουν δίπλα δίπλα το βρίσκω ανούσιο, διότι εκεί μπαίνουν με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και κανένας δεν ασχολείται να τις ρυθμίσει όπως θα έπρεπε για τον χώρο που βρίσκονται. Χρειάζομαι κάποια βοήθεια από γνώστες. Ευχαριστώ προκαταβολικά Ηλίας
HALF EVIL Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά, να μπω και εγώ στην συζήτησή σας.Εγώ ψάχνω μια 40-42αρα LED, όχι 3D, full HD με internet tv, wifi ή wifi ready, ίσος να ακολουθώ λανθασμένα τις μάζες που ζητάνε Led TV αλλά το θέμα κατανάλωση παίζει για μένα μεγάλο ρόλο. Κατάληξα σε Sony ή Panasonic λόγο των θεμάτων που έχουν στο Internet TV. Δεν αποκλείω LG ή Samsung αλλά σχετικά με την εικόνα όλον, ακούω διαφορετικές γνώμες. Το να κάνω σύγκριση στα καταστήματα που τις έχουν δίπλα δίπλα το βρίσκω ανούσιο, διότι εκεί μπαίνουν με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και κανένας δεν ασχολείται να τις ρυθμίσει όπως θα έπρεπε για τον χώρο που βρίσκονται. Χρειάζομαι κάποια βοήθεια από γνώστες. Ευχαριστώ προκαταβολικά Ηλίας Συγγνώμη αλλά απλώς κάνεις μεγάλο λάθος. Και σχετικά με την κατανάλωση πόσο μεγαλύτερη νομίζεις ότι είναι σε μια πλάσμα από μια LCD. Και στο φινάλε απλώς από περιέργεια γιατί παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η κατανάλωση μπροστά σ' όλα τ' άλλα ; Λόγω των νέων μέτρων;; :-)
jellis99 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Βγάζει και η Bang & Olufsen... To γιατί όμως οι μαζικοί κατασκευαστές προβάλουν τις LCD δεν ξέρω. Μήπως γιατί έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους; Μήπως γιατί έχουν μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης και θέλουν να αρμέξουν την αγελάδα; Και τί με νοιάζει όμως το γιατί; Αυτό που με νοιάζει είναι ότι με 800 ευρώ έχω καλή ποιότητα εικόνας. αυτή η μάρκα που ανέφερες είναι οι καλύτερες τηλεοράσεις στον κόσμο . είναι έπιπλο , δεν είναι τηλεόραση μακάρι να είχα μηλιά που να κάνει 50έυρα και όχι μήλα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.