Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κύριας τηλεόρασης για σαλόνι

Aztec

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους ,

μέχρι τώτα στο σπίτι είχα τηλεοράσεις κλασικές CRT . Ηρθε η ώρα όμως να πάω σε νέες τεχνολογίες και να αγοράσω μια τηλεόραση για σαλόνι που να είναι μέσα στα πράγματα. Θα χρειαστώ όμως την βοήθεια σας . Πέρασα μια βόλτα απο το saturn και είδα απο κοντά οθόνες. Μιλάμε το χάσιμο . Τηλεοράσεις με δυνατότητα 3d . Plasma , LCD, EDGE-LED και άλλα άγνωστα για μένα ως προς τις δυνατοτητες και τα μειονεκτήματα τους. Πάνω κάτω να πω την αλήθεια σχεδόν ίδιες τις έβλεπα.

Τι ζητάω

Μια τηλεόραση 40 ιντσες η οποία να είναι καλή σε ταινίες αλλά και να μπορώ να παίζω ικανοποιητικά κάνα παιχνιδάκι.Το 3d δεν με ενδιαφέρει . Ύστερα απο μια ματιά στο internet ήρθα αντιμέτωπος με έννοιες όπως clouding και το οποίο με προβλημάτισε.

Μία απο αυτές που μου άρεσαν ήταν η sony bravia hx700

Γενικά μήπως πρέπει να παίξω σε samsung ως σχέση τιμής απόδοσης ? και αυτές καλές ήταν απο ότι είδα . Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδκετη αφού είμαι πολύ μπερδεμένος με όλα αυτά που είδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αυτη την στιγμη η καλυτερη επιλογη που εχεις να κανεις ειναι LED-LCD αφου δεν σε ενδιαφερει το 3D που ακομα δεν ειναι και τοσο καλο για να δωσεις τοσα λευτα...

Στην θεση σου σιγουρα δεν θα εδινα 2 χιλιαρικα για μια 40αρα απο μια γρηγορη αναζητηση στον σκρουτζακο βρηκα τις τιμες να αρχιζουν απο 700 ευρω!!

Τωρα τι πρεπει να κοιταξεις να εχει η τηλεοραση που θα παρεις ειναι τα εξης να ειναι full hd 1920X1080p για να εχεις την καλυτερη ποιοτητα εικονας, μετα να ειναι απο 100hz και πανω που αυξανει την ευκρινεια της αναπαραγωγης της κινησης, επισης ο χρονος αποκρισης να ειναι οσο το δυνατον μικροτερος 2-3ms και οχι παραπανω και τελος η αντιθεση να ειναι απο 500.000 και πανω που αυτο βοηθαει να αναπαραγει το πιο σκοτεινο μαυρο χρωμα και το πιο φωτεινο ασπρο χρωμα και τις εναλλαγες τους χωρις να χαλαει η λεπτομερεια αρα οσο περισσοτερο τοσο καλυτερο.

Απο κει και περα μπορεις να κοιταξεις αν θελεις την γωνια αντιθεσης, ψηφιακο δεκτη, θυρες usb, ethernet , καταναλωση ρευματος, card readers.

Αυτα τα λιγα ειναι που πρεπει να δωσεις βαση :)

Α και κατι τελευταιο που ξεχασα ειναι οτι αν σου περισσευουν 2 χιλιαρικα τοτε οπωσδηποτε θα ψαξεις για μια 50++ ιντσες.

Ξέχνα της LED , είναι η πιό μούφα τεχνολογία που υπάρχει, ουσιαστικά lcd με λαμπάκια, υποφέρουν απο clouding και έχουν υπερκορεσμένα χρώματα και αυτό το digital feeling που χάνει την κινηματογραφική εμπειρία.

Θα σου πρότεινα την PANASONIC 50g20 . είναι πλάσμα, είναι 50 ίντσες και την παίρνεις απο amazon.co.uk με 1100 ευρώ.

Είναι απο τις καλύτερες τηλεοράσεις αυτή τη στιγμή που μπορείς να πάρεις σε πάρα πολύ καλή τιμή.

NOTE : στα μαγαζιά που βλέπεις τις LED σου φαίνονται καλύτερες απο όλες επειδή είναι full στο φώς και τις αντανακλασεις το εσωτερικό τους, πράγμα που δέ συμβαίνει στο σπίτι σου. Στο Σπίτι μία plasma θα σε κάνει να δακρύσεις.

Βέβαια και πάλι εάν σκάσεις 2000 + χιλιάρικα θα βρείς και καλές led με loca dimming

Στις led ΔΕΝ υπαρχει clouding αν την εχεις ρυθμισει σωστα, στις παλιες lcd υπηρχε.

Επισης με plasma οτι φωτα υπαρχουν αντανακλουν στην τηλεοραση επειδη το υλικο ειναι απο γυαλι και ετσι πρεπει παντα να εχεις το δωματιο σκοτεινο ενω στις led μπορεις να βλεπεις και σε φωτεινο/σκοτεινο δωματιo, ασε που μερικες plasma "καινε" εικονες η λογοτυπα και οταν αλλαξεις καναλι η σκηνη φαινονται απο την προηγουμενη σκηνη.

Jeronimo μάλλον μιλάς εκ του προχείρου.

Πρώτον οι lcd δεν αφήνουν αποτυπωματα, αυτό υπάρχει μόνο στις τεχνολογίες plasma και crt.

Οι νέες πλάσμα έχουν αντι-αντανακλαστικά φίλτρα και το φαινόμενο έχει εξαληφθεί σχεδόν πλήρως (μόνο σε direct sunlight υπάρχει πρόβλημα).

Το clouding και δυστυχώς το άσχημο dimming των "φθηνών" led μοντέλων δεν εξαλείφετε με τις ρυθμίσεις. Γύρισα πίσω την samsung σειρά 7 που είχα επειδή ήταν άκρως αντιαισθητικό το φαινόμενο και πήρα plasma.

Όπως και νάχει ο φίλος πρέπει να δεί reviews των τηλεοράσεων στο internet και να πράξει αναλόγως.

Για τις plasma εννοουσα οτι αφηνουν αποτυπωμα και κανουν αντανακλαση οτι φως βρουν και δεν εχει εξαληφθει τελειως ουτε προκειται το γυαλι ειναι γυαλι.

Με 2 χιλιαρικα δεν θα παρει μια φτηνη LED αρα ισχυει αυτο που ειπα, εχω γνωστους με 50αρες led και εχω δει απειρες ταινιες δεν εχουν προβλημα clouding οσο τραγικα τα λες.

Πήγαινε σε plasma. Είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις. Το μόνο που χρειάζεται η τιβι στην αρχή είναι λίγο στρώσιμο. Μετά έρχεται η απόλαυση. Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι οι plasma δεν είναι για στατικές εικόνες όπως pc playstation κλπ αν και οι καινούριες δεν έχουν αυτό το πρόβλημα ιδιαίτερα αν τους κάνεις καλή χρήση. Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι οι Plasma έχουν το λεγόμενο noise buzzing το οποίο είναι θόρυβος που προέρχεται από το πάνελ αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που δεν θα τα ακούσεις όταν παρακολουθείς με κανονικές εντάσεις παρα μόνο όταν είναι 4 το πρωϊ με ήχο στο μηδέν. Κατά τα άλλα δεν θα απογοητευτείς.

ευλόγησον ! να και ένας λογικός άνθρωπος :P

Panasonic g20 λέμε, και έτοιμος για κινηματογραφική εμπειρία, και άσε τα marketing των plasma στην άκρη, είναι ακόμα σε πολύ παιδικό στάδιο η τεχνολογία.

H καλυτερη τηλεοραση που μπορεις ν' αγορασεις αυτη την στιγμη ειναι η panasonic της σειρας G που εκτος της εκπληκτικης εικονας της εχει και πολλη καλη τιμη γι' αυτα που προσφερει.

Αν παλι την θεωρεις ακριβη τοτε η panasonic της σειρας S ειναι εξισου καλη και αν θες ειναι περισσοτερο value for money.

Η μοναδικη panasonic που ισως να εχει ενα θεμα με τις αντανακλασεις ειναι η σειρα U ενω αυτες που σου προτεινουμε εχουν ειδικο γυαλι με ειδικο φιλτρο ακριβως γι' αυτο τον σκοπο.

Οι LED LSD εχουν πολυ δρομο ακομα να διανυσουν μεχρι ν' αγγιξουν σε ποιοτητα εικονας αρχικα τις απλες lsd με φωτισμο ccfl και μετα τις plasma tv.

Aν επιμενεις στην αγορα lcd τοτε για μενα η καλυτερη ειναι αυτη.

http://www.skroutz.gr/s/264891/Samsung-LE46C750-46%22.html

+1 kostas b

Έχω την 50g20, και είμαι στις 500 ώρες περίπου, δε πιστεύω πως τόσο καιρό είχα lcd , δοκίμασα και led και γύρισε πίσω την επόμενη μέρα.

Είναι ένα "μικρό" τέρας, και είναι και πανασόνικ.

1 093 ευρώ σε amazon.co.uk με δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα,

http://www.amazon.co.uk/Panasonic-TX-P50G20B-50-inch-Widescreen-Freeview/dp/B0039SLYGE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1289226668&sr=8-1

εγώ την πήρα πρίν απο 4 μήνες 1400 απο multirama, Πιστεύω πως για τα λεφτά της είναι η καλύτερη επιλογή, και ισάξια σε led ή lcd βρίσκεις πάνω απο 2500 χιλιάρικα

+1 kostas b

Έχω την 50g20, και είμαι στις 500 ώρες περίπου, δε πιστεύω πως τόσο καιρό είχα lcd , δοκίμασα και led και γύρισε πίσω την επόμενη μέρα.

Είναι ένα "μικρό" τέρας, και είναι και πανασόνικ.

1 093 ευρώ σε amazon.co.uk με δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα,

http://www.amazon.co.uk/Panasonic-TX-P50G20B-50-inch-Widescreen-Freeview/dp/B0039SLYGE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1289226668&sr=8-1

εγώ την πήρα πρίν απο 4 μήνες 1400 απο multirama, Πιστεύω πως για τα λεφτά της είναι η καλύτερη επιλογή, και ισάξια σε led ή lcd βρίσκεις πάνω απο 2500 χιλιάρικα

Αυτες που ειναι απο Αγγλια παιζουν κανικα Ελλαδα 'η εχουν θεμα με τον δεκτη τους

Παίζουν κανονικά mpeg 4, mpeg2, και κανονικό σήμα κεραίας.

Η μόνη διαφορά τους είναι πως έχουν πάνω τον δέκτη freeview, που είναι το αντίστοιχο ψηφιακό της Αγγλίας. Οπότε +1 παραπάνω :P

Παίζουν κανονικά mpeg 4, mpeg2, και κανονικό σήμα κεραίας.

Η μόνη διαφορά τους είναι πως έχουν πάνω τον δέκτη freeview, που είναι το αντίστοιχο ψηφιακό της Αγγλίας. Οπότε +1 παραπάνω :P

Σ' ευχαριστω φιλε μου.Να υποθεσω οτι και η εγγυηση ειναι πανευρωπαικη και αν σου χαλασει δεν την πακεταρεις ξανα γι' Αγγλια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...