ivdimentia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Γεια χαρά παιδιά. Έχω ένα καλώδιο ethernet 20m (το οποίο είναι εγκατεστημένο στους τοίχους) και λόγω αλαγών στον χώρο μου πλέον δεν φτάνει για να συνδεθεί. Υπάρχει κάποις τρόπος να κάνω κάποια προέκταση? Γιατί πραγματικά δεν θα ήθελα να ξηλώνω καλώδια για να πάρω περισσότερα μέτρα. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 θα παρεις μια μουφα(ανταπτορα) rj45 se rj45 θυληκο και θα βαλεις μετα το καλωδιο που θες που θα ειναι πχ αλλα 5 -10 μετρα η οσα νομιζεις εσυ.κοινως ενα τετοιο http://www.vrxinc.com/graphics/RJ45_F-F.jpg παραπανω απο ενα ευρω δεν κανει.
ivdimentia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 θα παρεις μια μουφα(ανταπτορα) rj45 se rj45 θυληκο και θα βαλεις μετα το καλωδιο που θες που θα ειναι πχ αλλα 5 -10 μετρα η οσα νομιζεις εσυ.κοινως ενα τετοιοhttp://www.vrxinc.com/graphics/RJ45_F-F.jpg παραπανω απο ενα ευρω δεν κανει. Ευχαριστώ. Σε κάνα Πλαίσιο θα βρω λες?
ivdimentia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Έχει το e-shop. Ρε συ, αυτό λεει ότι είναι "μούφα". Γιαυτό κάνει μόνο 0,40 Ε? χαχαχαχχα
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 επισης θα βρεις σε ολα τα καταστημα με ηλεκτρονικα.ενα ευρω κανουν της central Που ειναι πιο μαρκας υποτιθεται.κατα τα αλλα ολα κανουν.μια φορα ειχα πεσει σε ελλατωματικη παρτιδα που μαλλον κατι ειχαν κανει λαθος στην αντιστοιχιση στα pins.
Heatspreader Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέχρι πόσα μέτρα Ethernet καλώδιο μπορούμε να τραβάμε? Αλλάζει η απόσβεση, ανάλογα τον τύπο της συνδεσμολογίας, Crossover ή Straight?
niksakl Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 crossover και straight έχουν διαφορετική χρήση. Αν και πολλές σύγχρονες κάρτες και router μπορούν να "μετατρέψουν" το crossover σε straight και τούμπαλιν, δεν υπάρχει λόγος νομίζω...
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέχρι πόσα μέτρα Ethernet καλώδιο μπορούμε να τραβάμε?Αλλάζει η απόσβεση, ανάλογα τον τύπο της συνδεσμολογίας, Crossover ή Straight? θεωρητικα 100 μετρα πρακτικα κοντα στα 92 μετρα λενε περιπου οτι παιζει.μπορει να ριξεις και 110 μετρα και να παιξει αλλα καλο ειναι να μην ξεπερνας τα 90 μετρα περιπου.για συνεχομενο καλωδιο οχι με μουφες κτλ.και εννοειται με σωστη χρωματολογια.απλα μπορεις να βαλεις switch και να το ξαναστειλεις αλλα 100 μετρα.και επισης μετραει και η ποιοτητα του καλωδιου. crossover και straight έχουν διαφορετική χρήση. Αν και πολλές σύγχρονες κάρτες και router μπορούν να "μετατρέψουν" το crossover σε straight και τούμπαλιν, δεν υπάρχει λόγος νομίζω... ναι πλεον σχεδον ολα τα ρουτερ switch καρτες δικτυου ειναι auto sense σε ταχυτητα και σε cross η straight οποτε δεν θα εχει θεμα.η ελαττωματικη παρτιδα που επεσα δεν επαιζε ουτεσαν cross.
Heatspreader Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 @niksakl Ναι, το γνωρίζω. Αν δεν κάνω λάθος σε Home χρήση οι περισσότερες συσκευές πλέον έχουν το λεγόμενο Ethernet MDI/MDIX Auto Cross, οπότε δεν χρειάζεται να μας απασχολεί πολύ το θέμα αυτό. Ρώτησα παραπάνω για την απόσταση, γιατί έχω την εντύπωση ότι το Crossover φτάνει πιο μακριά από το Straight. Edit: Τοο F@st poulinos!
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 δεν εχω διαβασει παντως εγω κατι για το αν φτανει το crossover πιο μακρια. too fast too furious:P
Vatos_locos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 @niksakl Ναι, το γνωρίζω. Αν δεν κάνω λάθος σε Home χρήση οι περισσότερες συσκευές πλέον έχουν το λεγόμενο Ethernet MDI/MDIX Auto Cross, οπότε δεν χρειάζεται να μας απασχολεί πολύ το θέμα αυτό. Ρώτησα παραπάνω για την απόσταση, γιατί έχω την εντύπωση ότι το Crossover φτάνει πιο μακριά από το Straight. Edit: Τοο F@st poulinos! nope 100m max είτε cross είτε απλό
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 και αν ειναι να περασει απο κοντα σε καλωδια ρευματος τοτε κανα stp/ftp.αν ειναι για εξωτερικο χωρο τοτε Utp εξωτερικου χωρου για να μην βαλεις σπιραλ και τετοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.