Vancas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δεν είμαι και ο ποιο ειδικός στα δίκτυα, αλλά στη θέση σου....1) Θα άλλαζα τον κωδικό που μπαίνεις στα settings του router σου. Οι περισσότεροι έχουν αφήσει τα εργοστασιακά (συμπεριλαμβανομένου κι έμενα). 2) Θα άλλαζα την ip στην οποία μπαίνεις στο router (στα περισσότερα είναι η 192.168.1.1) 3) Θα έβαζα wpa2 ασφάλεια με ένα αρκετά μακρύ κωδικό αποτελούμενο από γράμματα και νούμερα άσχετα (όχι λέξεις). 4) Θα άλλαζα το SSID διαφορετικό από του κατασκευαστή για να μη μπορεί να καταλάβει ο άλλος ποιο μοντέλο router έχεις. Στη δικιά σου περίπτωση καλό θα ήταν να απενεργοποιήσεις την εκπομπή SSID (να είναι κρυφό). 5) και τέλος το καλύτερο που πιστεύω ότι έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ένα κλείδωμα με τις MAC address των υπολογιστών σου. Δηλαδή θα ορίσεις να συνδέονται μόνο οι δικοί σου υπολογιστές και να μη μπορεί να συνδεθεί κανένας άλλος. Αν και δεν είσαι ειδικός στα δίκτυα... τα είπες τέλεια Εγώ απλά θα προσθέσω τα εξής: Πρίν τα κάνεις όλα αυτά βάλε και ένα antivirus και firewall μήπως και υπάρχει κάποιος keylogger στο pc σου και υποκλέπτει κωδικούς. Δε θέλω να σε τρομάξω και μου φαίνεται παρατραβηγμένο αυτό το σενάριο και σχεδόν απίθανο, αλλά δε χάνεις τίποτα αν το κάνεις. Για την ασφάλεια του ασύρματου, αυτά που είπε ο alpo θα σε καλύψουν πλήρως. Αν θες να το πας και ένα βήμα παραπέρα, μείωσε τον αριθμό των IPs που δίνει ο DHCP του router, ώστε να δίνει τόσες όσες είναι οι συσκευές που χρησιμοποιείς εσύ. π.χ. 2 μόνο IPs Για αυτές τις IPs βάλε static entries στον router ώστε να τις δίνει μόνο στις Mac Addresses των δικών σου συσκευών. Με αυτό βέβαια αν έρθει κάποιος φίλος σου και θέλει να συνδεθεί, θα πρέπει πρώτα να μπείς στο router και να ανοίξεις μία ακόμα IP. Για λεπτομέρειες στο πως θα το κάνεις δώσε και μοντέλο τοu router.
panosvolvo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 TG585 v7 αυτο ειναι το μοντελο. active λεει και τα 3 γνωριζω τα δικα μου. και τι αντιβιρους και φαιεργολ να βαλω;τα φρεε ειναι καλα;και ποιο απο τα φρεε?
alpo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Ααα... θα μπορούσα να προσθέσω και κάτι ακόμα. Να μειώσεις την ισχύς εκπομπής σήματος (από το 100%, σε λίγο ποιο κάτω) ώστε το σήμα σου να περιορίζεται μόνο μέσα στο σπίτι σου. Αυτό εξαρτάται από το πόσο μακριά είναι ο γείτονάς σου. Αν είναι στο διπλανό παράθυρο, δεν το συνιστώ. Αν είναι στην απέναντι πολυκατοικία όμως, δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα στις δικές σου συνδέσεις αν το μειώσεις λίγο.
kfoynt Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Προσωπικά, αν το παιδί σου σπάει WPA2, θα σου πρότεινα να κλείσεις εντελώς το ασύρματο, μάλλον το κατέχει το αντικείμενο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.