panosvolvo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να βαλω το comonto με το avast μαζι.θελω να εχω ασφαλεια 100% γιατι ενας γειτονας μπαινει συνεχεια στο ιντερνετ απο μενα.η καμια καλη ιδεα.ευχαριστω
alpo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να βαλω το comonto με το avast μαζι.θελω να εχω ασφαλεια 100% γιατι ενας γειτονας μπαινει συνεχεια στο ιντερνετ απο μενα.η καμια καλη ιδεα.ευχαριστω Τι εννοείς μπαίνει από εσένα? Από τον δικό σου υπολογιστή με τη δική σου συγκατάθεση ή από τη δικιά σου ασύρματη σύνδεση (wi-fi) χωρίς τη συγκατάθεσή σου?
panosvolvo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 μπαινει απο το wifi.δεν ξερω πως βρηκε το κλειδι.αλλαζω καθε 7 μερες και το σπαει.εχει ενα τπ-λινκ στο παραθυρο του και το ξερω οτι μπαινει απο μενα.δεν εχει αλλος εδω ιντερνετ στην γειτονια ουτε αυτος εχει δικο του.
alpo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Οπότε δεν χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα από αυτά που περιγράφεις. Έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις ασφαλείας που έχεις στο router σου. Θα βοήθαγες αρκετά αν μας έλεγες ποιο router έχεις.
flik Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Λογικά το δεύτερο... Ρύθμισε το router σου με ένα wpa2 password με συνδυασμό πολλών χαρακτήρων και ψηφίων, ασχέτων μεταξύ των. Για να το θυμάσαι, μια καλή ιδέα είναι να το κολλήσεις ή να το γράψεις με κάποιο τρόπο κάτω απο τον router σου. Πρέπει και τα windows να τα ρυθμίσεις να μπαίνουν με κωδικό στο router. Δεν είναι θέμα antivirus η πρόσβαση στο δίκτυο. Το comodo μαζί με το avast, μπαίνουν, αρκεί στο comodo μην βάλεις av, μόνο firewall. Το firewall του, ίσως έχει κάποια ρύθμιση για wireless security, αλλά ίσως αυτό δεν παρέχεται στην free του έκδοση. Όπως και να έχει, αν κάνεις αυτό που είπα, δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω όσον αφορά την πρόσβαση στο router σου.
panosvolvo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 thomson.ρε παιδια το κλειδωνω.κανενα firewall δεν θα εκανε δουλεια?α ξεχασα να αναφερω οτι δεν εχω antivirus.
alpo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Έχεις laptop? Το χρειάζεσαι το Wi-Fi? Γιατί το μόνο 100% σίγουρο που λές.... είναι να απενεργοποιήσεις το Wi-Fi. ---------- Προσθήκη στις 13:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:51 ---------- Και.... εννοείται ότι θα πρέπει να βάλεις και ένα antivirus. Έστω και free. Κάνουν πολύ καλή δουλειά κι αυτά.
panosvolvo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 ανοιξα τη σελιδα για το ρουτερ.μου βγαζει αυτη τη στiγμη 3 pc τα 2 ειναι δικα μου.το 3ο πρεπει να ειναι του γειτονα wpa2 εχω.δεν ξερω πως τα σπαει.το wifi το χρειαζομαι για το laptop αλλα και για το σταθερο γιατι το ρουτερ ειναι πολυ μακρια και δεν βολευει να τραβιξω γραμμη
anarionasp Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Κανε ενα mac filter να μην τον αφηνει το μοντεμ σου να συνδεθει και εισαι κομπλε και μετα δεν σε νοιαζει αν σου σπαει το κλειδι
alpo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 ανοιξα τη σελιδα για το ρουτερ.μου βγαζει αυτη τη στiγμη 3 pc τα 2 ειναι δικα μου.το 3ο πρεπει να ειναι του γειτοναwpa2 εχω.δεν ξερω πως τα σπαει.το wifi το χρειαζομαι για το laptop αλλα και για το σταθερο γιατι το ρουτερ ειναι πολυ μακρια και δεν βολευει να τραβιξω γραμμη Δεν είμαι και ο ποιο ειδικός στα δίκτυα, αλλά στη θέση σου.... 1) Θα άλλαζα τον κωδικό που μπαίνεις στα settings του router σου. Οι περισσότεροι έχουν αφήσει τα εργοστασιακά (συμπεριλαμβανομένου κι έμενα). 2) Θα άλλαζα την ip στην οποία μπαίνεις στο router (στα περισσότερα είναι η 192.168.1.1) 3) Θα έβαζα wpa2 ασφάλεια με ένα αρκετά μακρύ κωδικό αποτελούμενο από γράμματα και νούμερα άσχετα (όχι λέξεις). 4) Θα άλλαζα το SSID διαφορετικό από του κατασκευαστή για να μη μπορεί να καταλάβει ο άλλος ποιο μοντέλο router έχεις. Στη δικιά σου περίπτωση καλό θα ήταν να απενεργοποιήσεις την εκπομπή SSID (να είναι κρυφό). 5) και τέλος το καλύτερο που πιστεύω ότι έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ένα κλείδωμα με τις MAC address των υπολογιστών σου. Δηλαδή θα ορίσεις να συνδέονται μόνο οι δικοί σου υπολογιστές και να μη μπορεί να συνδεθεί κανένας άλλος.
kfoynt Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 To router αν δεν κάνω λάθος κρατάει στην μνήμη τις mac addresses όλων των υπολογιστών που έχουν συνδεθεί και πρέπει να πατήσεις πάνω σε μία mac address να δεις αν ειναι active ή όχι. Μήπως σύνδεσες κάποιο πισι κάποιου φίλου σου, κράτησε την mac address και νομίζεις οτι αυτή ειναι του γείτονα?? Μπορείς να δεις αν ο τρίτος που είναι "συνδεδεμένος" ειναι active χρήστης? Καλά αν σου σπάει WPA2 και filter να βάλεις σε mac addresses, θα το έχει για πλάκα και αυτό, οπότε στην περίπτωση που σίγουρα σου κλέβει, μάλλον καλύτερα θα ήταν να απενεργοποιήσεις το ασύρματο εντελως.
panosvolvo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 οκ αν μου πεις και πως θα τα κανω ολα αυτα θα σου φτιαξω αγαλμα στην διπλα απο του λεωνιαδα
alpo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Είναι εύκολο να σπάσεις την WPA2 ασφάλεια? Τώρα που έκανα μια αναζήτηση είδα ότι υπάρχουν τρόποι. Θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο... (τώρα πάω στην απέναντι μεριά... χιχιχιχι):devil:
panosvolvo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 και με την ευκαιρια δεν μου λετε τι ειναι τα αντιβαιρους-αντισπαμ και ολα αυτα και τι χρειαζομαι απο ολα αυτα
kfoynt Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Ειπες οτι μπήκες στην σελίδα του ρουτερ σου και είδες οτι υπάρχει και ένα τρίτο πισι στην λίστα, έτσι δεν ειναι? απλά δοκιμασε να κάνεις click στο τρίτο και το ρουτερ σου θα λέει κάπου αν ειναι active χρήστης ή οχι. Γνωρίζεις ποιος ειναι ο τριτος ανάμεσα στα 2 δικά σου? αν όχι για να μην κάθεσαι να βρίσκεις mac addresses απλά πάτησε σε όλους και δες πόσοι ειναι active, λογικά αν ειναι μονο ένα πισι active (και το ίδιο ισχύει και όταν και ο γειτονας ειναι σπίτι του :-p) τότε μάλλον εισαι οκ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.