Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα αυτό :

photoue.jpg

Σ' ένα τροφοδοτικό που πήγα να εγκαταστήσω σ' ένα PC.

Το τροφοδοτικό δεν ήταν καινούριο αλλά ο υπολογιστής στον οποίο βρισκόταν λειτουργούσε κανονικά (με εξαίρεση τις usb που είχαν αποθάνει από καιρό).

Ο καινούριος στον οποίο μπήκε, επίσης λειτούργησε κανονικά, έγινε format, εγκατάσταση 7 κλπ, no problem.

Εγκυκλοπαιδικά θέλω να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς από τι προκλήθηκε αυτό το μαύρισμα κι επίσης τι ποσοστά δίνετε να καεί άμεσα ο νέος (γιατί δε προλαβαίνω για 2-3 μέρες ν ασχοληθώ μαζί του και ν αλλάξω psu).

Επεξ/σία από angmar
Δημοσ.

Τα καλώδια σε εκείνο το σημείο που είναι τα καμένα που είναι; Γιατί δεν φαίνονται στη φωτογραφία;

Δημοσ.

Είναι πίσω και κάτω απ το 24πινο, δε φαίνονται λόγω κυρτότητας και γωνίας λήψης. Τα καλώδια τα κοίταξα απ όλες τις μπάντες, δεν έχουν κανένα απολύτως σημάδι φθοράς/καψίματος.

Εδώ να προσθέσω ότι οι αντίστοιχες 3 υποδοχές στη μητρική έχουν το ίδιο μαύρισμα, αλλά δεν υπάρχουν σημάδια εξάπλωσης τριγύρω.

Από την παρακάτω εικόνα βλέπω ότι μαύρισαν 3 +3,3VDC

connector_atx_pinout.GIF

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανότατα τράβηξε πολύ ρεύμα από αυτή τη γραμμή η mobo και ζεσταθήκαν και μαυρίσανε (ή καλύτερα ήταν πολύ το ρεύμα για το συγκεκριμένο psu και το βύσμα του). Είναι

άλλωστε όλα 3,3v όπως γράφεις. Τι τροφοδοτικό και τι σύστημα είναι αυτό που το έβαλες.

Καλό δεν είναι πάντως αυτό που συνέβει κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να λιώσουν και τα καλώδια να καεί το psu ή να καταστρέψεις και τη μητρική αν συνεχίσεις με αυτό.

Επεξ/σία από probe
Δημοσ.

Ένα heroichi windmill pro 385W είναι.

Το σύστημα ήταν ένα Ρ4 2,6 με μια Χ1600pro & ένα σκληρό, τίποτα βαρύ δηλαδή...

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Τώρα πρόσεξα ότι η ζημιά είχε γίνει στον προηγούμενο υπολογιστή και όχι στο νέο. Τι να σου πω σίγουρη απάντηση δεν υπάρχει. Πιθανότατα θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα στον καινούργιο εφόσον δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ρεύμα. Δεν είναι δυνατόν από απόσταση να τσεκάρει κάποιος το τροφοδοτικό σου. Σε τι σύστημα είναι τώρα;

Δημοσ.
πετα το τροφοδοτικο

ελεος με τα κινεζικα

αλήθεια, υπάρχουν pc-parts μη κινεζικα; Έχω να δω made in usa απο το '95 και made in germany κλπ απο το 2004 (μοναδική εξαιρεση ενα ρουτερ αλλα δεν θεωρείται pc part).

---------- Προσθήκη στις 15:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:19 ----------

@angmar καθαρισε τις επαφες, μετρησε αν βγάζουν normal νούμερα (με πολυμετρο και απο το bios) Και αν ολα ειναι οκ χρησιμοποιησε το. Ειδάλλως ανακύκλωση!

Δημοσ.

φανταζομαι ξερετε τη παροιμια που λεει δειχνεις το φεγγαρι και ο αλλος κοιταει το δαχτυλο...

ειτε κινεζικα ειναι ειτε ελληνικα,το θεμα ειναι οτι ειναι κακιστης ποιοτητας

και φυσικα τα καλα τροφοδοτικα χρησιμοποιουν καλους πυκνωτες made in japan

• Moderators
Δημοσ.
πετα το τροφοδοτικο

ελεος με τα κινεζικα

Αχαχα, η ημιμαθεια τελικα ειναι οντως χειροτερη της αμαθειας.

Η HEC ηταν, ειναι και θα ειναι απο τις πλεον αξιοπιστες εταιρειες παραγωγης τροφοδοτικων. Το συγκεκριμενο, επειδη το εχω κι εγω, εχει japan βασικους πυκνωτες.

LOL, Stimorol

http://www.hec-group.com.tw/info/

Sent from my iPhone using Insomnia

Αυτο ακριβως.

Δημοσ.

οσες φορες εχω δει καμμενα βυσματα,ηταν απο τροφοδοτικα τυπου super powah 300 watt xxx...

αν επιμενεις οτι το HEC Ειναι καλο οκ.πρωτη φορα το ακουω...

Δημοσ.
Αυτό μου έχει τύχει σε έναν παλιό υπολογιστή επειδή τα πινάκια δν είχαν κουμπώσει καλά στην motherboard. Άμα το ψάξεις στο νετ έχει τύχει σε αρκετούς(πχ http://hardforum.com/showthread.php?p=1035218042)

Πολύ σωστό αυτό που γράφεις. Αν δημιουργηθεί κάποια ηλεκτρική αντίσταση λόγω κακής επαφής το αποτέλεσμα είναι θερμότητα και κάψιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...