Xristaras12 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 εχω το παρακατω κουτι http://www.macs-europe.com/super-case/CK-1022-5-s.htm με το standard type πλαινο καπακι. Απο αυτο που ειδα σημερα(μαλλον)το κουτι ηταν εφοδιασμενο με μπροστινο+πισινο fan,κατι το οποιο το δικο μου δεν εχει(τα φαγανε απ το πλαισιο;;;μαλλον) Αυτο που θελω ειναι να δημιουργησω ροη αερα στο κουτι μου καθως ειναι μηδενικη εδω και 4 χρονια περιπου και με την gts250 πανω ανεβαζει θερμοκρασιες. Θα ηθελα λοιπον να με βοηθησετε-να προτεινετε καλυτερα-τι ανεμιστηρακια να παρω Να σημειωσω εδω οτι δεν με απασχολει καθολου ο θορυβος(αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι θα βαλουμε τα πιο δυνατα που υπαρχουν:lol:)Ηδη εχω αρκετη φασαρια απο την GTS Τελος,με αυτη την καρτα γραφικων,με low settings και αναλυση 1680Χ1050 εχω κοντα 80 βαθμους στο gaming(crysis,mafia II)ειναι φυσιολογικο;Σε high settings εχω δει και 99βαθμους[βεβαια και το κουτι ειναι στριμωγμενο] Η μητρικη ειναι αυτη και η καρτα αυτη τι θα μπορουσαμε να κανουμε;;εχω σκοπο να διαθεσω μεχρι και 30-40 ευρω σκεφτομουν για 2 τετοια για αρχη(ενα για εισαγωγη κ ενα για πλαινο) εχω τοποθετησει το cooler του northbridge μονο μεχρι στιγμης(κουμπωνει πισω απο τον επεξεργαστη και φυσαει αερα καθετα προς το μεταλλικο κομματι)
probe Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Στη σελίδα που δείχνεις αναφέρονται ως Optional Cooling Fan το μπρος και πίσω οπότε δεν είναι σίγουρο ότι στα φάγανε. Βάλε ένα μπρος κάτω και ένα πίσω το κλασσικό δηλαδή αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία το μπροστινό βάζει αέρα το πίσω βγάζει.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 ναι οκ,απλα δεν ημουν στην επιλογη του κουτιου και δεν μπορω να ξερω τι παιχτηκε. το πισινο ειναι τοσο σημαντικο;;(επειδη δεν ξερω ρωταω,μηπως θα ηταν καλυτερο να μπει στο πλαι να χτυπαει και την GTS; Πισω οκ,χωραει 120αρι,στο πλαι τι χωραει;;(ειμαι στραβος και δεν το ειδα; χεχε) σαν επιλογη ειναι καλα ανεμιστηρια αυτα;
Centurion Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Συμφωνώ κι εγώ με τον probe. Ένα fan μπροστά κάτω και ένα πίσω για exhaust θα κάνουν καλή δουλειά. Αν μετά από αυτά η κάρτα σου συνεχίζει να ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες (99 βαθμοί σε games), τότε πιθανόν να έχει πρόβλημα και ίσως να χρειαστεί αντικατάσταση. Έχω κάψει 2 κάρτες από κακό airflow εγώ και ξέρω.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 ισως φταιει και το στριμωγμα του κουτιου... ειναι σε ενα επιπλακι που ειχα το παλιο μου πισι και χωραει ισα ισα..ουτε το πλαινο καπακι δεν μπαινει... για την καρτα δεν ξερω πιστευω οτι το fan της ειναι ανεπαρκες(εχω αλλαξει θερμοαγωγιμη σε artic silver 5)οταν αλλαξα την καρτα και εβαλα την gts και ο πυργος ηταν εκτος κουτιου επαιξα σε τερμα γραφικα και δεν πηγε πανω απο 83 βαθμους η καρτα...
probe Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Ο πίσω ανεμιστήρας είναι ο πιο σημαντικός και αυτός που κάνει την περισσότερη δουλειά. Καλύτερα πχ να βάλεις ένα στη συγκεκριμένη θέση παρά 3 σε άλλα σημεία. Πριν να αρχίσεις να ανησυχείς για την κάρτα δημιούργησε airflow στο κουτί γιατί αν είναι στάσιμος ο αέρας ότι και να κάνεις στην κάρτα δεν σώνεσαι. Χώρια το στρεσάρισμα που τραβάν και όλα τα υπόλοιπα του υπολογιστή.
Centurion Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Σίγουρα το κουτί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Να φανταστείς είχα κάνει 2 αναβαθμίσεις στο pc (μητρική, cpu, gpu 2 φορές, hdd, μνήμες κτλ) και δεν είχα αλλάξει το κουτί που ήταν της Altec από τη μαμά του. Ε λοιπόν το κουτί δεν ήταν φτιαγμένο για τα υποσυστήματα αυτά (πιο πολύ gpu), καθώς είχε μόνο ένα fan πίσω για να βγάζει αέρα. Το άγγιζα στο πλάι και έκαιγε ακόμα και τον χειμώνα. Τελικά έβαλα μυαλό και άλλαξα κουτί το οποίο έχει fans μπροστά και πίσω και τώρα είμαι μια χαρά. Οπότε πιστεύω κάνοντας αυτό θα βελτιωθούν τα πράγματα. Επίσης είναι και μια καλή ευκαιρία για καθάρισμα από σκόνες κτλ ειδικά στην gpu.
Xristaras12 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 η gpu ειναι σχεδον ολοκαινουρια,την πηρα απο φιλο ο οποιος την πηρε περσι το καλοκαιρι αλλα δεν την χρησιμοποιησε πολυ και στο τελος την αλλαξε με μια 5850. ουτε σκονες τιποτα δεν εχει! Ενταξει λοιπον ενα μπρος ενα πισω! αυτα που προτεινα της xigmatek ειναι καλα;;; Το μπροστινο να το τοποθετησω μπροστα απο τους σκληρους ετσι;; Οι σκληροι βρισκονται στο κατω μερος σε ορθια σταση(δλδ οι πλακετες κοιτουν την πλατη του κουτιου)Αν δεν φτανει το 4πινο του ρευματος τι κανω;
Xristaras12 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 επαναφερω το θεμα καθως θελω να ποσταρω νεα. Λοιπον,πηρα 2 xigmatek τελικα αλλα εβαλα και τα 2 μπροστα(το ενα πανω απο το αλλο υπαρχουν βασεις!)καθως πισω εχει στραβωσει το πλεγμα του ανοιγματος και δεν κουμπωνει με την καμια Αποτελεσματα mafia II physx on,1680x1050 antializing on,high settings και δεν πηγε πανω απο 75 βαθμους!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.