Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με σκληρό

vebarbar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, έχω το εξής πρόβλημα, έκανα φορμάτ χθες στο πισί και έβαλα για πρώτη φορά τα 7. Έχω έναν σκληρό 320 στον οποίο είχα κάνει παρτίσιον τα 100 γιγα για να βάζω κάθε φορά το εκάστοτε λογισμικό. Τεσπα, έβαλα μια χαρά τα 7 και είδα ότι το υπόλοιπο του σκληρού δεν μου το αναγνωρίζει. Πάω κλασσικά τότε στον computer management->disk management και βλέπω ότι υπάρχει το υπόλοιπο μέρος , όπως και περίμενα άλλωστε, αλλά δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω...Καμιά βοήθεια για το τι μπορώ να κάνω???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Βασίλης..

Δημοσ.
E, δεξί κλικ, new simple volume (ή κάτι τέτοιο), ακολουθείς τον οδηγό και τέλος.

Αυτό είναι το θεμα...πατάω δεξί κλικ και δεν μου δίνει το δικαίωμα να το κάνω αυτο...

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι. Αυτό που έπρεπε να είχες κάνει ήταν όταν έκανες το format εκεί που χώρισες τον σκληρό σε Partitions να είχες ενεργοποιήσει και το δεύτερο κομμάτι που σου το δείχνει τώρα ως unallocated, πατώντας απο τις επιλογές το format, έτσι ώστε να αναγνωρίσει μετά απο την εγκατάσταση και αυτό το κομμάτι.

Δημοσ.
Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι. Αυτό που έπρεπε να είχες κάνει ήταν όταν έκανες το format εκεί που χώρισες τον σκληρό σε Partitions να είχες ενεργοποιήσει και το δεύτερο κομμάτι που σου το δείχνει τώρα ως unallocated, πατώντας απο τις επιλογές το format, έτσι ώστε να αναγνωρίσει μετά απο την εγκατάσταση και αυτό το κομμάτι.

Κατ'αρχήν ο σκληρός ήταν χωρισμένος πριν το φορμάτ και είχα μέσα δεδομένα οπότε δεν θα μπορούσα να είχα κάνει φορμάτ σε όλο τον σκληρό...

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά, θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι αντίστοιχο,μόνο που δεν είμαι και πολύ σχετική με αυτά, οπότε αν κάποιος ξέρει να μου πει τι να κάνω , παρακαλώ πάαρα πολύ αν μπορεί να μου το πει αναλυτικά γιατί είμαι ψιλοάσχετη. Λοιπόν έκανα φορματ στο λαπτοπ μου κι εκτός αυτού μου έβγαλαν τα βίστα και μου έβαλαν τα 7. Δοκίμασα να βάλω το φλασάκι μου, μ βγαζει κάτι επιλογές όπως "τεστ" και "αναπτυξη"...τελοσπάντων τα αρχεία μου με κάτι έγγραφα δεν μου τα ανοίγει...Α! επίσης μου λέει ότι ένα αρχείο mbwueg.scr έχει αλλάξει ή μετακινηθεί και γι αυτό δεν μπορεί να μου ανοίξει το αρχείο!! εν τω μεταξύ έψαξα στο google και μου λεει οτι αυτο το αρχειάκι είναι ιος ή τροτζαν ή κάτι τετοιο (δεν ξερω τι διαφορα έχουν) Γιατί δεν μου ανοίγει το φλασάκι μου; τι πρέπει να κάνω για να μου το ανοίξει; μπορείτε να μου πείτε αναλυτικά; εχω πανικοβληθεί γιατί τα έγγραφα αυτά ειναι της σχολής μου και τα χρειάζομαι οπωσδήποτε. Α, επίσης το ίδιο μου συμβαίνει με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχω, πάλι δεν ανοιγει κανένα αρχείο (εγγραφα,μουσική,φωτογραφίες κλπ)--τίποτα απο αυτά. Τι πρέπει να κάνω και για αυτό... όποιος ξέρει---βοήθεια please... ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.
καλησπέρα παιδιά, θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι αντίστοιχο,μόνο που δεν είμαι και πολύ σχετική με αυτά, οπότε αν κάποιος ξέρει να μου πει τι να κάνω , παρακαλώ πάαρα πολύ αν μπορεί να μου το πει αναλυτικά γιατί είμαι ψιλοάσχετη. Λοιπόν έκανα φορματ στο λαπτοπ μου κι εκτός αυτού μου έβγαλαν τα βίστα και μου έβαλαν τα 7. Δοκίμασα να βάλω το φλασάκι μου, μ βγαζει κάτι επιλογές όπως "τεστ" και "αναπτυξη"...τελοσπάντων τα αρχεία μου με κάτι έγγραφα δεν μου τα ανοίγει...Α! επίσης μου λέει ότι ένα αρχείο mbwueg.scr έχει αλλάξει ή μετακινηθεί και γι αυτό δεν μπορεί να μου ανοίξει το αρχείο!! εν τω μεταξύ έψαξα στο google και μου λεει οτι αυτο το αρχειάκι είναι ιος ή τροτζαν ή κάτι τετοιο (δεν ξερω τι διαφορα έχουν) Γιατί δεν μου ανοίγει το φλασάκι μου; τι πρέπει να κάνω για να μου το ανοίξει; μπορείτε να μου πείτε αναλυτικά; εχω πανικοβληθεί γιατί τα έγγραφα αυτά ειναι της σχολής μου και τα χρειάζομαι οπωσδήποτε. Α, επίσης το ίδιο μου συμβαίνει με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχω, πάλι δεν ανοιγει κανένα αρχείο (εγγραφα,μουσική,φωτογραφίες κλπ)--τίποτα απο αυτά. Τι πρέπει να κάνω και για αυτό... όποιος ξέρει---βοήθεια please... ευχαριστώ πολύ :)

Κάνε πρώτα ένα σκαν στο φλασάκι σου να δεις αν έχει κάποιο ιό ή τρόγιαν...αν στο βγάλει καθαρό τότε κάτι μπορεί αν γίνει αλλιώς αν σου βρει κάτι κάνε clean και προσπάθησε ξανά...

Δημοσ.
τα xp professional 32bit

Όταν έκανες format ποιά επιλογή επέλεξες:

*Update

ή

*Custom ;

Γιάτι εάν επέλεξες την πρώτη επιλογή σου δίνει την δυνατότητα να κρατήσεις τα αρχεία σου όπως σου αναφέρει στο φάκελο windows.old

Διαφορετικά εάν επέλεξες την δεύτερη επιλογή νομίζω ότι δεν στον αναγνώρισε αυτο το κομμάτι επειδή είχε formaristei με τα windows xp.

Θα σου πρότεινα να ξανατρέξεις πάλι μια φορα το Install των Windows και εάν δείς ότι δεν έχεις αποτέλεσμα δοκίμασε να περάσεις κάπου τα αρχεία σου μέσα απο Linux live CD και να κάνεις μία καινούργια παραμετροποίηση σε ολόκληρο το σκληρό.

---------- Προσθήκη στις 20:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:10 ----------

Καλησπέρα.

Για αρχή κάνε αυτο που είπε και ο vebarbar, εάν δεις ότι εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα τότε πήγαινε το flashaki σου και έλενξε να δείς άμα τρέχει και μπορείς να ανοίξεις τα αρχεία σου απο κάποιον άλλον υπολογιστή. Εάν τελικά ανοίγει, τοτε περασέ τα στο υπολογιστή και κάνε διαμόργωση το flashaki σου. Εάν θέλεις λεπτομέρειες σχετικά με την δαμόρφωση ενημέρωσέ μασς.

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι να είχε κάποια τέτοια επιλογή...Τέσπα, θα βάλω πάλι τα xp θα μεταφέρω τα αρχεία μου σε άλλο σκληρό και θα τα βάλω πάλι τα 7 κάνοντας partition κατά το φορμάτ...Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την προσπάθειά σας...

Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά, έκανα σκαν ,μου βρήκε όντως κάτι "επικίνδυνα" αρχειάκια, τα εσβησα και από το κιβώτιο του avast,αλλά και πάλι δεν μου ανοίγει..πάλι μου λέει ότι αυτό το αρχείο mbwueg.scr έχει μετακινηθεί ή αλλάξει και με ρωτάει αν θέλω να σβήσω τη συντόμευση που ανοίγει το αρχείο μου. Τα έγγραφα αυτά που είχα στο usb υπάρχουν ακόμα μέσα, το είδα όταν έκανα σκαν,μου έβγαζε ένα ένα τα ονόματα τους,αλλά όταν πάω από την επιλογή "αφαιρούμενος δίσκος" μου βγάζει τον φάκελο που τα περιέχει αλλά τον παρουσιάζει ως συντόμευση με μνήμη 1ΚΒ!! αλλά από την άλλη όταν ελεγχω τον χώρο του usb μου λέει ότι έχει δεσμευμένο χώρο 500 ΜΒ, που πάλι σημαίνει ότι δεν έχει χαθεί το αρχείο, αλλά τι αλλο πρέπει να κάνω για να το ανοίξει;

Δημοσ.
ευχαριστώ παιδιά, έκανα σκαν ,μου βρήκε όντως κάτι "επικίνδυνα" αρχειάκια, τα εσβησα και από το κιβώτιο του avast,αλλά και πάλι δεν μου ανοίγει..πάλι μου λέει ότι αυτό το αρχείο mbwueg.scr έχει μετακινηθεί ή αλλάξει και με ρωτάει αν θέλω να σβήσω τη συντόμευση που ανοίγει το αρχείο μου. Τα έγγραφα αυτά που είχα στο usb υπάρχουν ακόμα μέσα, το είδα όταν έκανα σκαν,μου έβγαζε ένα ένα τα ονόματα τους,αλλά όταν πάω από την επιλογή "αφαιρούμενος δίσκος" μου βγάζει τον φάκελο που τα περιέχει αλλά τον παρουσιάζει ως συντόμευση με μνήμη 1ΚΒ!! αλλά από την άλλη όταν ελεγχω τον χώρο του usb μου λέει ότι έχει δεσμευμένο χώρο 500 ΜΒ, που πάλι σημαίνει ότι δεν έχει χαθεί το αρχείο, αλλά τι αλλο πρέπει να κάνω για να το ανοίξει;

Δυστυχώς πρέπει να κάνεις φορμάτ(διαμόρφωση) στο φλασάκι σου....επειδή όμως θα χάσεις όλα σου τα αρχεία βάλε το πρώτα σε έναν υπολογιστή του πανεπιστημίου αν μπορείς και μετέφερε τα αρχεία σου καπου αλλού και μετά κάνε φορμάτ για να μπορείς να χρησιμοποιείς το φλασάκι σου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...