Haldol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Μου ζήτησε μια φίλη να τη βοηθήσω να πάρει κάποιο laptop μέχρι 700€. Η χρήση που κάνει είναι πολύ χαλαρή, δηλαδή surfing, IM, μουσική-ταινίες και excelόφυλλα. Συνεπώς δεν ζητάμε κάτι δυνατό. Θέλει όμως να έχει απαραιτήτως webcam, BT και Wi-Fi, κάτι που έχουν σχεδόν όλα έτσι κι αλλιώς. Μιας και έθεσε όριο στα 700€ (που υπερκαλύπτουν για τα καλά τα όσα θέλει να κάνει με το μηχάνημα) σκέφτηκα να διαθέσω τα χρήματα σε ποιότητα, αξιοπιστία και καλό service. Οπότε κατέληξα στο DELL Studio XPS 16 στα 704€. Δεν αμφιβάλλω ότι είναι άριστη επιλογή (πέραν του ότι είναι ένα κλικ παλιό), όμως οι σκέψεις μου είναι σε άλλη κατεύθυνση. Μήπως θα ήταν καλύτερο να θυσιάσω λίγο την ποιότητα ώστε να χωρέσω στο budget και έναν SSD; Σίγουρα ο C2D δεν χρειάζεται, έκανε δουλειά και πιο αδύναμη CPU. Ένας SSD όμως θα έδινε πολλά παραπάνω. Τι νομίζετε; Εννοείται πως λόγω φύλου μετράει και η εμφάνιση του laptop. Το XPS της άρεσε. Δε ξέρω πως γίνεται αυτό, αφού ακόμα και σε μένα δείχνει τρελά βιομηχανικέ.
xristoforos89 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 καλησπερα. ssd κοπελα,τι να τον κανει? Μια χαρα ειναι το λαπτοπ που προτεινεις,αλλα προκειται να δει καποια διαφορα με ssd? αντε εμεις που ειμαστε ολη μερα πανω απο ενα pc και θα καταλαβουμε την διαφορα,αλλα μια κοπελα θα ανοιξει τοσα πολλα αρχεια? της παιρνεις εναν 64αρι σε ενα 3μηνο-4μηνο που θα πεσει η τιμη στα 60-70 ευρω!
Haldol Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Προφανώς δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις του SSD στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά το ότι θα αποφύγω τα κολλήματα. Αν πάει και βάλει 578 προγράμματα-αηδίες στο σκληρό δίσκο, με τα μισά από αυτά να τρέχουν στο παρασκήνιο, θα είμαι συνέχεια στο τρέξιμο διότι «κολλάει το laptop». Ενώ ένας SSD θα αντέξει πολύ παραπάνω τέτοιου είδους κακή χρήση. Μάλιστα σκεφτόμουν για κάποιο Lenovo γύρω στα ~500€, ώστε με τα χρήματα που μένουν να προσθέσω έναν Χ25-Μ 120GB που τον έχει το e-shop.gr στα ~230€. Είναι καλή λύση λέτε;
xristoforos89 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μια χαρα ειναι πιστευω ετσι που το λες. για να ειναι και ενα βημα μπροστα,και να μην ακους και ..παραπονα! Γυναικες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.