insomnian Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Exω ενα αυθεντικο serial αλλα εχω χασει το cd. Θα εφαρμοζει σε οποιοδηποτε xp setup?
LeoNaXe Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 άμα είναι το σεριαλ για professional πρέπει να βρεις windows professional cd
insomnian Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Kαι κατι αλλο, υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος ενεργοποιησεων?
stefoss Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Στο ίδιο pc δε νομίζω αν και πιο πρακτικό είναι να πάρεις image backup σε μια φρέσκια εγκατάσταση αφού την έχεις ενεργοποιήσει.
insomnian Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Τι σχεση εχει το image backup με αυτο που ρωτησα?
lexmark Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Αν το κλειδι σου ειναι ΟΕΜ, που σου επιτρεπει μεχρι 3 ενεργοποιησεις, το image ειναι για να γλυτωσεις τις περιτες φασαριες του να το ενεργοποιεις περαν των 3 φορων
insomnian Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 -Μα το image το κανεις για λογους ασφαλειας των δεδομενων σου, πως ειναι δυνατον να αυξανει τις ενεργοποιησεις σου? -Τι εννοεις ΟΕΜ και πως ξερει κανεις αν εχει ΟΕΜ ή κατι αλλο? Αν oem ειναι τα win που παιρνεις μαζι με συστημα, τοτε μπορω να σου πω οτι οι ενεργοποιησεις ειναι πολυ περισσοτερες απο 3. -Τρεις ενεργοποιησεις μπορει να σημαινει οτι μπορεις να τα βαλεις σε 3 διαφορετικα pc?... -Αν δεν μπορεις πια να κανεις ενεργοποιηση, δεν θα μπορεις ουτε να περασεις τον serial κατα το σταδιο της εγκαταστασης? -Τα παραπανω ισχυουν και για τα vista και για τα seven?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Ειχα ΟΕΜ cd. ΟΕΜ και DSP ειναι το σκετο CD. Retail το κανονικο με το πακετο του, τα βιβλιαρακια του κτλ. Με τους νεους υπολογιστες παντα ΟΕΜ πουλανε. Εχει καποιο περιορισμο ενεργοποιησεων σε διαφορετικο hardware συναρτήσει το χρονου, ωστοσο εαν παρεις τηλεφωνο την MS στο ενεργοποιουν κανονικα. Απαραιτητη προϋποθεση για να στο κανουν αυτο ειναι να (πεις οτι) ειναι εγκατεστημενα σε 1 PC μονο. Η ενεργοποιηση ειναι ασχετη με το αν θα δεχεται το serial στην εγκατασταση. Το image ουσιαστικα χρησιμευει στο να επαναφερει τα windows ΣΤΟ ΙΔΙΟ PC εαν για οποιοδηποτε λογο χρειαστεις φορματ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ. (αρα με ενεργοποιημενα windows). Φυσικα σε διαφορετικο hardware δεν μπορεις να το κανεις αυτο. Για vista/7 δεν γνωριζω αν ισχυουν τα ιδια.
insomnian Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Ειχα ΟΕΜ cd.ΟΕΜ και DSP ειναι το σκετο CD. Retail το κανονικο με το πακετο του, τα βιβλιαρακια του κτλ. Με τους νεους υπολογιστες παντα ΟΕΜ πουλανε. Δεν εισαι ιδιαιτερα κατατοπιστικος αλλα θα σου πω τη δικη μου περπτωση: Ειχα αγορασει ολοκληρο pc, oxι ετοιματζιδικο αλλα συναρμολογημενο με υλικα που επελεξα εγω. Μαζι και windows xp. Tα windows ηταν εγκατεστημενα, υπηρχε το cd-rom τους και το βιβλιαρακι. Πως λεγoνται λοιπον αυτα τα windows? Εχει καποιο περιορισμο ενεργοποιησεων σε διαφορετικο hardware συναρτήσει το χρονου,............. Πως οριζεται το harware? μητρικη, επεξεργαστης, μνημη? Σε ολες τις μορφες των win(οem, retail κλπ) υπαρχει ο περιορισμος? Στο ιδιο hardware δεν υπαρχει κανενας περιορισμος? Η ενεργοποιηση ειναι ασχετη με το αν θα δεχεται το serial στην εγκατασταση. Eισαι σιγουρος γιαυτο? ενα serial που δεν μπορει πια να ενεργοποιηθει δηλαδη ειναι αχρηστο, ωστοσο κατα την εγκατασταση θα γινει κανονικα δεκτο? Το image ουσιαστικα χρησιμευει στο να επαναφερει τα windows ΣΤΟ ΙΔΙΟ PC εαν για οποιοδηποτε λογο χρειαστεις φορματ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ. (αρα με ενεργοποιημενα windows). Φυσικα σε διαφορετικο hardware δεν μπορεις να το κανεις αυτο. Κουφο μου ακουγεται αυτο, εσυ το εχεις κανει? δηλαδη ενα ληγμενο serial κατορθωσες να το κανεις να δουλεψει με επαναφορα image? Kαι να επαναλαβω τις ερωτησεις που δεν απαντηθηκαν - Πως ξερει καποιος τι ειδους ειναι τα win που εχει(oem, retail κλπ)? - Καποιος με αυθεντικο serial μπορει να το ταιριαξει με οποιοδηποτε setup? - Iσχυει αυτο που ειπε ενας φιλος για 3 μόνο ενεργοποιησεις? Αν ναι, μπορουν αυτες να γινουν σε 3 διαφορετικα pc? (και μετα με τη μεθοδο του image να ανανεωνονται επ απειρον...)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 ξαναλεω λοιπον: 1)Εχεις ΟΕΜ. Προεγκατεστημενα αυθεντικα με cd/serial/βιβλιαρακι. 2)Με ΟΕΜ, θεωρητικα μονο με τον υπολογιστη που αγοραστηκαν. Πρακτικα με οποιοδηποτε. Ακομα και να σου αρνηθει online ενεργοποιηση, τηλεφωνεις στην MS και στα ενεργοποιουν κανονικα, αρκει να τους (πεις οτι) τα εχεις εγκατεστημενα σε εναν υπολογιστη. 3) 1 license = 1 PC. Σε 3 μαζι μπορεις μονο να τα ενεργοποιησεις, λεγοντας τους (τηλεφωνικα, ψευδως) οτι ειναι εγκατεστημενα σε 1 PC μονο. Μετα τις 3 ενεργοποιησεις σε διαφορετικα PC, απλα δεν θα ενεργοποιουνται online για καποια χρονικη περιοδο. Απλα παιρνεις τηλεφωνο και τους λες οτι τα εχεις σε 1 PC μονο και στα ενεργοποιουν. 4) κατα την εγκατασταση δεν ελεγχουν online την εγκυροτητα του serial, παρα μονο μεσω ενος ενσωματωμενου αλγοριθμου ελεγχεται η ορθοτητα του. Εαν δεν ειναι εγκυρος-αυθεντικος, θα εχεις 30 μερες trial χρηση και μετα θα σου κλειδωθουν. 5) Το image το παιρνεις σε windows που προφανως λειτουργουν, και οχι σε ληγμενα. Αρα εαν σου χαλασει κατι, απλα τα επαναφερεις ακριβως οπως ηταν, δηλαδη ενεργοποιημενα με μη-ληγμενο serial. Εαν αλλαξεις μονο δισκο ή μονο προσθεσεις ραμ, κατα 99% τα windows το θεωρουν αναβαθμιση και δεν σου ζητανε επαν-ενεργοποιηση. Αν αλλαξεις πολλα μαζι (ακομα και χωρις τη χρηση image), ενδεχομενως σου ζητανε ξανα ενεργοποιηση. Εαν καθ αυτη την ενεργοποιηση δεν ενεργοποιουνται online, κανεις τη γνωστη διαδικασια με το τηλεφωνο. PS: Πρακτικα δεν υπαρχει αυθεντικο serial που να μη μπορει να χρησιμοποιηθει πια.
insomnian Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Οχι "ξαναλες", δε σε ρωτησα κατι που ειχες ηδη πει! 1) Νομιζα οτι ειπες πως oem ειναι το σκετο cd. Εγω το πηρα με υπολογιστη. 2) Επειδη εγω δεν εκανα αριθμηση, που κολαει αυτο το (2)? 3) Μεσω oμως των updates η ms μπορει να τσεκαρει οτι τα εχεις σε 3 pc ταυτοχρονα. 4) Αλλο ρωτησα εγω, αν μπορεις προσπαθησε να απαντησεις ακριβως στο συγκεκριμενο. 5) Το win image μπορεις να τo επαναφερεις οποιαδηποτε στιγμη, οχι μόνο αν σου χαλασε κατι. Και το θεμα ειναι, εφοσον εχεις ενα serial που στο μεταξυ εληξε(δηλ. πραγματοποιησες τη τελευταια του ενεργοποιηση), μπορεις ωστοσο με διαδοχικες επαναφορες images να το εχεις ενεργο επ απειρον? PS: Πρακτικα δεν υπαρχει αυθεντικο serial που να μη μπορει να χρησιμοποιηθει πια. Με οποιοδηποτε setup? Σημειωσε οτι το αυθεντικο serial υπαρχει περιπτωση να μην μπορει πια να χρησιμοποιηθει. Εχει συμβει σε εμενα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Ναι, ξαναλεω. Εχω πει πολλες φορες μεχρι τωρα για την ενεργοποιηση μεσω τηλεφωνου μπας και γινω κατανοητος. Windows = License = ο σειριακος αριθμος. Τα cd δεν παιζουν ρολο, καθως μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιοδηποτε ιδιας εκδοσης βαζοντας το δικο σου σειριακο αριθμο. ΟΕΜ = προεγκατεστημενο με το pc. + βιβλιο + cd + sn DSP = αγοραζεται ξεχωριστα, μαζι με καποιο hardware, και αποτελει μερος αυτου, συνοδευοντας το για παντα (θεωρητικα παντα ετσι?). CD+βιβλιαρακι+sn (Ουσιαστικα σαν ΟΕΜ απλα μπορει να το αγορασει ο τελικος καταναλωτης). Retail = Κανονικη πλαστικη θηκη, με cd και sn και αναλυτικο βιβλιο. Δεν αποτελει "κομματι" καποιου hardware και δεν ισχυουν οι ιδιοι (θεωρητικοι) περιορισμοι σε αυτο. Το 2 δεν ηταν αντιστοιχο καποιου δικου σου, αφου ακριβως δεν χρησιμοποιησες αριθμηση. Για το 3 εισαι σιγουρος? Εγω στη θεση σου δε θα ημουν και τοσο...... 4) Επαναδιατυπωσε γιατι σε αυτο που καταλαβα οτι ρωτησες εχω απαντησει. 5) Δεν μπορει να πραγματοποιησεις την τελευταια του ενεργοποιηση χωρις να κανεις αλλαγη στο PC. Ετσι δεν ληγει κανενα serial. Εξηγησε λιγο πώς σου συνεβη εσενα και καταλαβες οτι εχεις ληγμενο serial που δεν δυναται να χρησιμοποιηθει ξανα.
stefoss Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Ναι, ξαναλεω. Χαρά στο κουράγιο σου, αφού το παλεύεις το thread ακόμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.