Προς το περιεχόμενο

Eξαφανιστηκε ο hdd απο το συστημα !!

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου συνεβει στα καλα καθουμενα το εξης περιεργο προβλημα:

το πισι το χω συνεχεια 24/7 ανοικτο επειδη τρεχει κατι servers και κατι distributed computing εφαρμογες.ολα δουλευανε ρολοι μεχρι εχτε το βραδι.ξυπναω σημερα το πρωι και ο δευτερος σκληρος που εχω στο πισι δεν υπηρχε στα windows.

κανω ρεσταρτ ,τιποτα.μπαινω στο bios και δεν τον εβλεπε καθολου.αφηνω το πισι κλειστο για κανα 2λεπτο,το ξανανοιγω και ευτυχως ο σκληρος επανεμφανιστηκε με ολα τα δεδομενα που ειχε αθικτα,και μεχρι τωρα το συστημα δουλευει ομαλα οπως και πριν.

Ο σκληρος μου ειναι ενας Seagate Barracuda SATA 1.5TB και ειναι σχεδον ολοκαινουργιος,ουτε ενας χρονος δεν ειναι που τον εχω παρει.η ιδια μαρκα ειναι και ο πρωτος παλιοτερος σκληρος μου,αλλα αυτος δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα μεχρι τωρα.

οριστε και οι πληροφοριες που δινει το hdd sentinel:

vESNJ.png

qbmx9.png

1UD7s.png

δεν μπορω να καταλαβω τι προκαλεσε ετσι στα καλα καθουμενα αυτο το συμβαν.φταιει ο σκληρος; φταιει κατι αλλο στο συστημα,ειτε σε hardware,ειτε σε software; οχι τιποτα αλλο αλλα ο σκληρος ειναι σχεδον γεματος,αν ειναι να αρχισω να κανω backup,μην χασω ξαφνικα ολα τα δεδομενα μου. :fear:

Δημοσ.

δοκιμασε με linux live cd,αν φαινεται κανονικα ειναι θεμα win διαφορετικα hardware

α και σβησε το rip του Avatar απο τον δισκο,μπορει το pc (δικαιολογημενα) να μην αντεχει τοσο νοημα:P

Δημοσ.

...μη δίνεις σημασία στις αμπελοχαρντγουεροσοφίες του Μίλιον. Αυτός :

1) ...από ξένο pc ποστάρει

2) ...ζηλεύει που το Pandorum, ΚΑΙ πατάτα ήταν, ΚΑΙ πατάτωσε.

[...πρόβλημα "συνδεσιμότητας" (τροφοδοσίας, namely/μοστ πρόμπαμπλυ), είναι. Ράντομ, maybe - maybe νοτ.

Τσέκαρε (πολυμετρικώς) την τροφοδοτικούμπα - αλλά και τα πάντα που έχουν σχέση με "σύνδεση" (βύσματα-μύσματα - "σιδεράκια"/καλωδιάκια/μαλωδιάκια)]

(...κι αν και μάλλον θα είχε πσοφήκσει μια κι όκζω - τσέκαρε λίγο κι αυτή τη λίστα, ΜΠΑΣ κι είναι στα μοντέλα με το notorious firmware της Seagate...)

Δημοσ.

Άρχισες πάλι.. μη λες επικίνδυνες λέξεις όπως <<ψοφήσει μια κι έξω>>. Έχω κι εγώ ένα δίσκο της σειράς που αναφέρεσαι και δε λέει να ψοφήσει με τίποτα δύο χρόνια τώρα.

Δημοσ.

...δε λέω τπτ, γιατί αν πάθει κάτι, μετά δε θα μου γράφεις όταν γράφεις, αλλά θα με γράφεις

(...χωρίς πλάκα όμως, επειδή το ζόρι στο firmware εμφανίζεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, και "νομίζει" ο δίσκος "κάτι", "κολλάει", και μετά τραβάς βυζά. Δικά σου. Γι' αυτό,,,"φρόντισέ το")

Δημοσ.
...δε λέω τπτ, γιατί αν πάθει κάτι, μετά δε θα μου γράφεις όταν γράφεις, αλλά θα με γράφεις

(...χωρίς πλάκα όμως, επειδή το ζόρι στο firmware εμφανίζεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, και "νομίζει" ο δίσκος "κάτι", "κολλάει", και μετά τραβάς βυζά. Δικά σου. Γι' αυτό,,,"φρόντισέ το")

Του χω κάνει update, το γνωρίζω το θέμα thanks for the advice anyway.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...