warewolf Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Είχα onboard κάρτα ήχου (soundmax) και αγόρασα τα yamaha hs50m (εδώ μαζί σας τα συζητάω και την γνώμη σας ζητάω).Ξεφορτώθηκα τα ψευτοηχεία που πουλάνε για υπολογιστές (altec lansing 2.1) και με την onboard άκουσα μεγάλη διαφόρά στην ποιότητα του ήχου.Δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο παράπονο από την επίδοση onboard+yamaha αλλά επειδή ήθελα τον ''τέλειο'' ήχο για ένα μικρό multimedia center μέσα μια εβδομάδα το πήρα απόφαση και αγόρασα την asus xonar essence stx.Δεν το περίμενα αλλά τα ηχεία απογειώθηκαν.Όπως είπε και πριν ένας φίλος.Σαν να έβγαλα ένα πανί πάνω από τα ηχεία.Κρύσταλλινος ήχος,απίθανες λεπτομέρειες,τέλεια φωνητικά.Σωστή και απαλή απόκριση των tweeter.Σε ότι τα έχω δοκιμάσει λάμπουν.Δεν είναι μικρή η διαφορά με την onboard κάρτα.Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!!! Τι τεχνικός όρος πρέπει να προστεθεί σε αυτό το ''ΤΕΡΑΣΤΙΑ'' για να γίνει πιστευτό??? Το πιο πιθανό θα ήταν ένα έμπειρο αυτί ενός μαέστρου ή ενός μουσικού παραγωγού να μου έλεγε ότι η διαφορά δεν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ,αλλά ΧΑΩΔΗΣ. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες μου με την onboard κάρτα ήχου και θυμάμαι πολύ καλά τις επιδόσεις της.Ότι και να μου λένε λοιπόν για τις onboard κάρτες και την ποιότητα τους εγώ άλλα παρατήρησα.Είναι μετριότατες και τα equalizer τους είναι για γέλια και για κλάματα.Για τα ''κοινά'' ηχεία υπολογιστών όμως η onboard κάρτα ήχου είναι λουκούμι. Το ερώτημα όμως είναι άλλο.Αν δεν είχα αυτά τα ηχεία (yamaha hs-50m) θα άκουγα διαφορά στην ποιότητα του ήχου???Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα άκουγα μικρή διαφορά και αυτό διότι τα παλιά μου ηχειάκια (altec lansing 2.1) δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν πλήρως την asus stx. Συμπέρασμα : Σε μια επικείμενη αναβάθμιση ήχου προτιμότερο είναι να αντικαθιστούμε πρώτα τα ηχεία και έπειτα αν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα ας προχωρήσουμε στην αγορά μιας κάρτας ήχου. καλοριζικα και καλες ακροασεις. Συμφωνω μαζι σου οτι αν υπαρχουν στο setup ηχεια φθηνα/μικρα δεν αξιζει η αγορα μιας καρτας ηχου για να προσδωσουν καλυτερο ηχο. Πολλοι πιστευουν οτι αν βαλουν μια αξιοπρεπη καρτα, τα ηχειακια θα μεταμορφωθουν και προσανατολιζονται σε αυτη την κατευθυνση για αναβαθμιση του ηχου τους. Δεν εχει νοημα να αναβαθμιζουμε την πηγη (καρτα ηχου/player) αν τα ηχεια μας ειναι παρομοια με ...ηχεια απο τραντζιστορακια. Ειναι προτιμοτερο η αναβαθμιση των ηχειων και βεβαια υστερα η σωστη οδηγηση ενισχυσης (τελικου/ προενισχυτη) για να παρουμε τα μεγιστα απο το ηχειο που επιλεξαμε. Το εχω πει και θα το ξαναπω. Υπαρχουν ηχεια βασης/βιβλιοθηκης (οπου αν η τοποθετηση δεν ειναι προβλημα)οπου ακομα και no name να ειναι θα παιξουν τις πιο πολλες φορες καλυτερα απο τα μικρα πλαστικα μεγαφωνακια που πουλανε τα καταστηματα pc. Απλα, τα μικρο-ηχειακια τα εχουν συνδιασει με ενσωματωμενους ενισχυτες οπου λυνουν τα χερια ως προς την τοποθετηση και ειναι προτιμητεα για λογους αισθητικης/λειτουργικοτητας, (οπου δεν χρειαζεται μερικες φορες τιποτε αλλο απο το να εχουμε απλως ηχο, οπως απο τα ηχεια μιας tv).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.