Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για κάρτα ήχου

xanthigior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το λεω αλλη μια:

Οτι πεις :lol:

/off

Πως γλυτωνουμε ρε παιδες, πειτε κανα tip

Χε.. συνεχίζεις να επιβεβαιώνεις ότι είναι μία από τα ίδια.. Όχι ότι περίμενα και κάτι άλλο δηλαδή.. ούτε φαινόταν και κάτι διαφορετικό.

Ελπίζω αυτή την φορά να τηρήσεις το /off και να μην χρειαστεί να συνεχιστεί αυτό... ειλικρινά είναι εξόχως βαρετό.

Εκτός και εάν έχεις κάτι να πεις (που θα ήταν έκπληξη).

Δημοσ.

Για να μην ανοιξω και εγω καινουριο θεμα και αφου δε βρηκα αυτο που ηθελα ψαχνοντας εδω : Υπαρχει καποια προταση για καρτα ηχου της creative για "casual" χρηση? Παιχνιδια, ΜΡ3, καμια ταινιουλα.. Κατι 5.1 ηχεια εχω μονο να συνδεσω πανω της και τιποτα περισσοτερο.. Οι διαφορες μεταξυ PCI και PCI E σε καρτες ηχου ποιες ειναι?? Ευχαριστω

ΥΓ : αυτην εδω κοιτας αλλα δε ξερω αν αξιζει τα λεφτα της http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200001869

Δημοσ.
Αχμ....

Κοίτα boy. Δεν με απασχολεί να βάλω μυαλό σε κανένα... ούτε να μάθω σε μερικούς τι πραγματικά γίνεται. Εάν είσαι ΟΚ με το ό,τι φαντασιώνεσαι... it's OK και για μένα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάτσω να σου αλλάξω τα όσα πιστεύεις με την αλήθεια. Οπότε, συνέχισε να λες ό,τι λες. Και πάλι φίλοι :)

Για αυτό άλλωστε δεν σου απαντάω στο εριστικό "και εκτίθεσαι"... δεν υπάρχει λόγος άλλωστε :)

Φιλικά και φιλιά!

C ya

Και για τους άλλους τώρα...

Για την ιστορία.... αυτό που ανέφερε παραπάνω ο φίλος μας είναι, σε ελεύθερη μετάφραση, ο Α άνθρωπος είναι 1 μέτρο και 71 εκατοστά ψηλός και είναι κοντύτερος από τον Β που είναι 1 μέτρο και 71,001 εκατοστά ψηλός. Ναι είναι, αλλά ποιος μπορεί να το δει; Φανταστείτε να έχουν και οι δύο κατσαρά μαλλιά..!!! Πέρα από τα μεγέθη του σήματος υπάρχουν και μεγέθη που αφορούν στην αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπου σε σχέση με τον ήχο.

Εκτός αυτού, σε μία καλωδίωση που τα καλώδια περνάνε από όπου να 'ναι, κοντά σε καλώδια ρεύματος, και πάνε σε ένα mini στερεοφωνικό σύστημα για αναπαραγωγή σε ένα δωμάτιο σπιτιού.... οι αλλοιώσεις στο καθεαυτό ψηφιακό σήμα υπολείπονται τόσο των καθαρά ακουστικών όσο και των αλλοιώσεων της αντίληψης του ανθρώπου.

Συμπερασματικά...;

Φυσικά και ένα επιχρυσωμένο καλώδιο με την σούπερ ειδική κόλλα και την ουάου ειδική θωράκιση και με εν γένει όλα τα τελευταία επιτεύγματα του ΜΙΤ στα καλώδια...

θα είναι καλύτερο από το απλό "κόκκινο-μαύρο" καλώδιο που έχουμε όλοι.

Ή ο σούπερ ντούπερ, πυρηνικός, κβαντικός, διαστημικός, υπερκόσμιος DAC θα είναι καλύτερος από τον ταπεινό DAC που έχει η onboard κάρτα ήχου...

Και εδώ μπαίνει η ερώτηση...

Με πόσα χιλιόμετρα θα πάει η Ferrari στους δρόμους της Κυψέλης και με πόσα το 6βολτο παπάκι; Πόσο κοστίζει το ένα και πόσο το άλλο;

Βέβαια.. άλλες γκόμενες χτυπάει το ένα και άλλες το άλλο... και ειδικά στην Κυψέλη..

αλλά ας το αφήσουμε αυτό απέξω...

Αναλογικά...

Το μπαζούκας... είναι φοβερό όπλο.. όπως και το mini gun και σίγουρα ξεπερνάνε κατά πολύ την απλή μυγοσκοτώστρα...

Αλλά δεν έχω δει ποτέ κανένα να χρησιμοποιεί mini gun ή μπαζούκας για να σκοτώσει μύγες.

Δηλαδή...

εφόσον ο author θέλει απλά να ακούει την μουσικούλα του από mp3 αρχεία... δεν είναι ανάγκη να πάρει κάτι άλλο από το παλιό, κλασικό 6βολτο παπάκι = onboard κάρτα ήχου. Οι δυνατότητες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει θα παράγουν μη αντιληπτές διαφορές και θα αφήσουν και 80% των δυνατοτήτων της extra κάρτας αχρησιμοποίητο.

Δηλαδή..; Τσάμπα λεφτά.

Εάν θέλει όμως να τα δώσει.. για την πλασματική και ψυχική του ευχαρίστηση... ας το κάνει. Δικά του είναι άλλωστε.

+1000:-)

Εχω αλλάξει 3 κάρτες ήχου ως τώρα, δεν το έκανα ποτέ για να ακούω δυνατότερα ή καλύτερα τον ήχο, δεν παίζει και δεν υπάρχει οταν πρόκειται για αναπαραγωγή σε συμπιεσμένα αρχεία..

Με την ενταση δεν εχει να κάνει η κάρτα ήχου σου..

Επίσης αν είσαι σε linux μείνε με την onboard γιατι είναι η πιο συμβατές, αν πάρεις μια pci υπάρχει περίπτωση είτε να αντιμετωπίσεις καθολικά προβλήματα είτε μη αξιοποίηση ολου του hardware..

Δημοσ.

με την ενταση δεν εχει να κανει και με την καρτα ηχου?

πρεπει να σε βαλω εδω να ακουσεις απο την onboard και απο την creative :P

Δημοσ.
με την ενταση δεν εχει να κανει και με την καρτα ηχου?

πρεπει να σε βαλω εδω να ακουσεις απο την onboard και απο την creative :P

Εχω και onboard αλλά και Creative :o

Τέλος πάντων που μένεις να έρθω ?

Δεν είναι λίγο αργά για τέτοια πράγματα?

Δημοσ.
Εχω και onboard αλλά και Creative :o

Τέλος πάντων που μένεις να έρθω ?

Δεν είναι λίγο αργά για τέτοια πράγματα?

λολ :lol:

δεν το ειχα δοκιμασει τωρα αλλα ποιο παλια για ενα θεμα εδω στο ινσομνια.

ΥΓ αν μιλαμε για τα ηχεια της υπογραφη σου τοτε δεν θα ακουσεις διαφορα

αλλα λογικα μιλαμε για αλλα

Δημοσ.
λολ :lol:

δεν το ειχα δοκιμασει τωρα αλλα ποιο παλια για ενα θεμα εδω στο ινσομνια.

ΥΓ αν μιλαμε για τα ηχεια της υπογραφη σου τοτε δεν θα ακουσεις διαφορα

αλλα λογικα μιλαμε για αλλα

ΥΓ2 εχουμε και την ιδια καρτα ηχου :P

Α! αφου εχω και ονμπορντ αλλά και κριε-η-τιβ τώρα σου φταίνε τα ηχειάκια μου ε παλιοκάθαρμα ? :devil:

Βρε οι κάρτες ήχου δεν είναι ενισχυτές, δίνουν μια πολύ μικρή τάση, λειτουργούν προ-ενισχυτικά, την ενίσχυση αναλαμβάνουν τα ενεργά ηχεία που έχουμε..

Δεν είπα οτι μια onboard με μια pci είναι το ίδιο, απλά δεν θα την αγοράσεις αν είναι να εχεις πρόβλημα με την ένταση..

Τέσπα που μένεις ? ..........................:-D:-D:-D

Δημοσ.

ολα παιζουν ρολο εχε χαρει που δεν ξερω απο αυτα

ας πω και ας ειναι βλακεια

στην καρτα ηχου γραφει Analog output Signal-to-Noise Ratio (A-weighted): 109dB

οποτε λογικα δινει μεχρι 109 db απο εκει και περα αν τα ηχεια σου παιζουν μεχρι 80 θα ακους 80 αν παιζουν 100 θα ακους 100

αν τωρα ομως η onboard δινει 80 και τα ηχεια παιζουν 100 τοτε θα ακους 80

δεν ξερω αν ειναι σωστο(βλακεια το βλεπω ΛΟΛ)

παντως πρεπει να ερθεις μια βολτα εδω στο ηρακλειο-κρητης δεν μπορω να πω περισσοτερα :P

ΥΓτωρα που το ξαναβλεπω δεν στεκει με την καμια αυτο ΛΟΛ

Δημοσ.
Α! αφου εχω και ονμπορντ αλλά και κριε-η-τιβ τώρα σου φταίνε τα ηχειάκια μου ε παλιοκάθαρμα ? :devil:

Βρε οι κάρτες ήχου δεν είναι ενισχυτές, δίνουν μια πολύ μικρή τάση, λειτουργούν προ-ενισχυτικά, την ενίσχυση αναλαμβάνουν τα ενεργά ηχεία που έχουμε..

Δεν είπα οτι μια onboard με μια pci είναι το ίδιο, απλά δεν θα την αγοράσεις αν είναι να εχεις πρόβλημα με την ένταση..

Τέσπα που μένεις ? ..........................:-D:-D:-D

Χμ.. νομίζω ότι έχω δει κάποιες κάρτες που δίνουν και ενισχυμένο σήμα στην έξοδο.

Ή κάνω λάθος;

---------- Προσθήκη στις 08:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:43 ----------

ολα παιζουν ρολο εχε χαρει που δεν ξερω απο αυτα

ας πω και ας ειναι βλακεια

στην καρτα ηχου γραφει Analog output Signal-to-Noise Ratio (A-weighted): 109dB

οποτε λογικα δινει μεχρι 109 db απο εκει και περα αν τα ηχεια σου παιζουν μεχρι 80 θα ακους 80 αν παιζουν 100 θα ακους 100

αν τωρα ομως η onboard δινει 80 και τα ηχεια παιζουν 100 τοτε θα ακους 80

δεν ξερω αν ειναι σωστο(βλακεια το βλεπω ΛΟΛ)

παντως πρεπει να ερθεις μια βολτα εδω στο ηρακλειο-κρητης δεν μπορω να πω περισσοτερα :P

ΥΓτωρα που το ξαναβλεπω δεν στεκει με την καμια αυτο ΛΟΛ

Χε.. νομίζω ότι έχεις μπερδευτεί.

Και επίσης, το SNR (Signal to Noise Ratio) που έχεις είναι εξόχως παραπλανητικό!!!!!!

Το συγκεκριμένο που έχεις, είναι απλά ένα νούμερο για να μπορέσεις να συγκρίνεις τελείως τεχνικά την κάρτα που έχεις με μία άλλη.

Δεν έχει σχέση με το τι θα ακούσεις.... εάν σε ενδιαφέρει το τι θα ακούσεις, θα πρέπει να κοιτάξεις τα tech specs των ηχείων (κατά βάση) και μετά την κάρτα σου. Εκτός και εάν ασχολείσαι με audio editing, όπου εκεί το ξανασυζητάμε.

---------- Προσθήκη στις 08:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:46 ----------

+1000:-)

Εχω αλλάξει 3 κάρτες ήχου ως τώρα, δεν το έκανα ποτέ για να ακούω δυνατότερα ή καλύτερα τον ήχο, δεν παίζει και δεν υπάρχει οταν πρόκειται για αναπαραγωγή σε συμπιεσμένα αρχεία..

Με την ενταση δεν εχει να κάνει η κάρτα ήχου σου..

Επίσης αν είσαι σε linux μείνε με την onboard γιατι είναι η πιο συμβατές, αν πάρεις μια pci υπάρχει περίπτωση είτε να αντιμετωπίσεις καθολικά προβλήματα είτε μη αξιοποίηση ολου του hardware..

Γιατί τα λες αυτά τώρα;

Εδώ υπάρχουν κάποιοι που έχουν τις εξής τρομερές γνώσεις επί του ήχου..

Τα δύο αυτιά τους!

:P

Δημοσ.

φυσικα και τα δυο αυτια μου ειναι ανωτερα απο ολα οσα εχεις μαθει εσυ στην ζωη σου ;)

αλλα αλλο που δεν μπορω να εξηγησω μιας και δεν εχω γνωσεις

τωρα αν αλλος εχει αλλαξει τρεις καρτες ηχου για αυτα τα ηχεια που εχει δεν φταιω εγω...(η μας δουλευει γιατι τετοια καρτα ηχου με τετοια ηχεια δεν γινεται απλα :P)

Δημοσ.

Για να έχουν άποψη τα αυτιά σου πρέπει να έχουν ακούσει πολλά ηχοσυστήματα όμως και υπό διαφορετικές συνθήκες.

Αλλιώς δε μου λέει τίποτα προσωπικά τι νομίζει ο καθένας.

Δημοσ.
Για να έχουν άποψη τα αυτιά σου πρέπει να έχουν ακούσει πολλά ηχοσυστήματα όμως και υπό διαφορετικές συνθήκες.

Αλλιώς δε μου λέει τίποτα προσωπικά τι νομίζει ο καθένας.

εχω και καρτα ηχου εχω και onboard εχω και τα ηχεια...(εκτως και εαν δεν διαβασες αυτα που γραφουμε)

Δημοσ.

Είχα onboard κάρτα ήχου (soundmax) και αγόρασα τα yamaha hs50m (εδώ μαζί σας τα συζητάω και την γνώμη σας ζητάω).Ξεφορτώθηκα τα ψευτοηχεία που πουλάνε για υπολογιστές (altec lansing 2.1) και με την onboard άκουσα μεγάλη διαφόρά στην ποιότητα του ήχου.Δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο παράπονο από την επίδοση onboard+yamaha αλλά επειδή ήθελα τον ''τέλειο'' ήχο για ένα μικρό multimedia center μέσα μια εβδομάδα το πήρα απόφαση και αγόρασα την asus xonar essence stx.Δεν το περίμενα αλλά τα ηχεία απογειώθηκαν.Όπως είπε και πριν ένας φίλος.Σαν να έβγαλα ένα πανί πάνω από τα ηχεία.Κρύσταλλινος ήχος,απίθανες λεπτομέρειες,τέλεια φωνητικά.Σωστή και απαλή απόκριση των tweeter.Σε ότι τα έχω δοκιμάσει λάμπουν.Δεν είναι μικρή η διαφορά με την onboard κάρτα.Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!!!

Τι τεχνικός όρος πρέπει να προστεθεί σε αυτό το ''ΤΕΡΑΣΤΙΑ'' για να γίνει πιστευτό???

Το πιο πιθανό θα ήταν ένα έμπειρο αυτί ενός μαέστρου ή ενός μουσικού παραγωγού να μου έλεγε ότι η διαφορά δεν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ,αλλά ΧΑΩΔΗΣ.

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες μου με την onboard κάρτα ήχου και θυμάμαι πολύ καλά τις επιδόσεις της.Ότι και να μου λένε λοιπόν για τις onboard κάρτες και την ποιότητα τους εγώ άλλα παρατήρησα.Είναι μετριότατες και τα equalizer τους είναι για γέλια και για κλάματα.Για τα ''κοινά'' ηχεία υπολογιστών όμως η onboard κάρτα ήχου είναι λουκούμι.

Το ερώτημα όμως είναι άλλο.Αν δεν είχα αυτά τα ηχεία (yamaha hs-50m) θα άκουγα διαφορά στην ποιότητα του ήχου???Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα άκουγα μικρή διαφορά και αυτό διότι τα παλιά μου ηχειάκια (altec lansing 2.1) δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν πλήρως την asus stx.

Συμπέρασμα : Σε μια επικείμενη αναβάθμιση ήχου προτιμότερο είναι να αντικαθιστούμε πρώτα τα ηχεία και έπειτα αν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα ας προχωρήσουμε στην αγορά μιας κάρτας ήχου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...