Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για κάρτα ήχου

xanthigior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ, σας ευχαριστώ. Δε χρειάζεται να συμφωνούμε πάντα. Τις απόψεις μας λέμε αρκεί να τις τεκμηριώνουμε και να μην προσβάλουμε τους άλλους. Απλά για τα ηχεία που λες Timonkaipumpa, δεν ξέρω αν είναι τόσο καλύτερη λύση σε σχέση με τα ηχοσύστημα που έχω ήδη. Δηλαδή είναι όπως λες πεταμένα λεφτά η κάρτα ήχου και δεν είναι τα ηχεία; Καλύτερα να μην πάρω τίποτα. Η καλύτερη λύση θα ήταν φυσικά να τα δοκιμάσω όσα μου είπατε και να δω ο ίδιος αν θα έχω ακουστική διαφορά. Αν δεν έχω να τα γύριζα πίσω και να έπαιρνα τα λεφτά μου πίσω, αλλά αυτό δυστυχώς δε γίνεται. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οκ, σας ευχαριστώ. Δε χρειάζεται να συμφωνούμε πάντα. Τις απόψεις μας λέμε αρκεί να τις τεκμηριώνουμε και να μην προσβάλουμε τους άλλους. Απλά για τα ηχεία που λες Timonkaipumpa, δεν ξέρω αν είναι τόσο καλύτερη λύση σε σχέση με τα ηχοσύστημα που έχω ήδη. Δηλαδή είναι όπως λες πεταμένα λεφτά η κάρτα ήχου και δεν είναι τα ηχεία;

Δεν είναι γιατί με 40 Ε

θα έχεις ένα ζεύγος ηχείων ΜΕ subwoofer το οποίο μπορεί να μεταφερθεί όπου θες χωρίς να κουβαλάς το στερεοφωνικό σου (αυτά που σου προτείνω είναι αρκετά "ευκίνητα" )

θα μπορείς εύκολα να μετατρέψεις ένα μελλοντικό laptop σε μία καλή παρέα για να ακούς μουσική,

εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με μουσική θα μπορέσεις να έχεις ένα μέτριο (προς τα κάτω όμως) ζεύγος ηχείων για να αρχίσεις

εάν ακούς beats θα έχεις ένα subάκι να γουστάρεις (εάν δεν έχεις ήδη)

Βέβαια.. αυτό που είπα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ήταν να μην πάρεις τίποτα:

Εάν έχεις ηχεία, βάλ' τα στην άκρη τα λεφτά σου γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί.

Με την μόνη διαφορά ότι ένα subwooferάκι είναι καλούτσικη φάση :P

Δημοσ.
Φιλικά και εγώ σου λέω ότι δεν είναι ανάγκη να αγοράζω PCs και κάρτες ήχου για να ξέρω πότε μιλάμε για κάτι υπαρκτό και πότε για φαντασιώσεις καταναλωτών.

Το μόνο που μπορεί/ίσως να αλλάξει είναι η στάθμη με την οποία "φτάνει" το σήμα στο AUX IN του στερεοφωνικού συστήματος του author.

Το ότι εσύ/αυτός/εκείνος άκουσε "καλύτερο ήχο" όταν έφτασε με μεγαλύτερη στάθμη το σήμα στην είσοδο του στερεοφωνικού δεν σημαίνει ότι υπήρχε "καλύτερο" σήμα.

Από την στιγμή που τα δεδομένα σου είναι bits και ο αποκωδικοποιητής σου συγκεκριμένος (για mp3) όπως και η αναπαράσταση των samples... τότε όλες οι εικασίες και αναφορές για καλύτερο ήχο με κάρτα ήχου όταν αναφέρονται απλά και μόνο σε αναπαραγωγή στερεοφωνικού ήχου από mp3 αρχεία..

είναι απλά φαντασιώσεις.-

Ευχαρίστως να σου εξηγήσω κάθε απορία σου. Μόνο που θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις και να μάθεις.

Να μαθω τι ακριβως ρε man απο εσενα, πλακα σπας? Ηδη εμαθα με αυτα που γραφεις εδω περα οτι γελανε και τα ποστ. Χρησιμοποιεις ορους που αμφιβαλλω αν ξερεις τι σημαινουν. Tα δε συμπερασματα σου ειναι τυπου: 1+1=3 επειδη το λεω εγω.

Το πιο ωραιο απολα που διαβασα σε αυτο το ποστ ηταν οτι επειδη ενα mp3 ειναι bits και samples, τοτε ολα τα συστηματα ηχου θα το αποδιδουν με την ιδια ποιοτητα.

Επαναλαμβανω, για τον τοπικ σταρτερ, γιατι οι πληροφοριες τεινουν να γινουν δυσδιακριτες σε αυτο το thread... Με καρτα ηχου η διαφορα ειναι αισθητη σε σχεση με το onboard κυκλωμα ηχου. Eαν επιθυμει και τον ενδιαφερουν περαιτερω πληροφοριες, τεκμηριωμενες μπορει να μου στειλει pm, γιατι δε θα μπω στη διαδικασια flame.

edit: Δεν διαβασα ολα τα ποστ σου αλλα οταν το ματι μου επεσε -περα απο αυτο που εγραψες σε εμενα- και σε ετουτο, σε συνδυασμο με τον τροπο που απευθυνεσαι σε ολους, τοτε θεωρησα οτι δεν χρειαζεται να αρχισω αντιπαραθεση με επιχειρηματολογια και τεκμηριωση. Ιδου:

εάν ακούς beats θα έχεις ένα subάκι να γουστάρεις (εάν δεν έχεις ήδη)

:lol:

Οποτε σε πρωτη φαση μπορεις να ενημερωθεις για τον ορισμο και τις αποκρισεις ενος τυπικου sub και συνεχιζουμε τη συζητηση μας οταν επανελθεις στοιχειωδως ενημερωμενος σε θεματα ηχου και καθε ΑΠΟΨΗ δεκτη προς συζητηση. Μεχρι τοτε απλα να θυμασαι οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια. Απο εμενα καλη συνεχεια.

Δημοσ.

Eιχα ρωτησει πιο πανω αν το ζητουμενο ηταν η ποιοτητα των mp3 ή το προβλημα της χαμηλης σταθμης.

Ο xanthigior ειπε οτι το προβλημα του αφορουσε την ενταση (κυριως).

Αν παρουμε για παραδειγμα μια καρτα ηχου οπως την xonar d1, θα δουμε οτι εχει καλα dac και περαν των υπολοιπων δυνατοτητων (που δεν θα μας απασχολησουν τωρα) παραδιδει 116 dbsnr εναντι 85 που παραδιδουν οι πιο πολλες onboard ηχου.

Παραθετω το κειμενο οπου γινεται αναφορα και review της καρτας καθως και το link.

Delivers about 35 times cleaner audio quality (116dB SNR) than most motherboard audio (85dB SNR)

The noise on Xonar D1 audio card is only 1/35 (2.8%) of the noise level from most motherboard onboard audio. In addition, Xonar D1 also produces as little as 1/32 (-105dB) of the total harmonics distortion from motherboard audio does (-75dB).

http://www.overclockershq.com/hardware-reviews/asus-xonar-d1-pci-7.1-sound-card-review/2.html

Ολα καλα με την θεωρια αλλα στην πραξη ;

Εγω, χρησιμοποιωντας την onboard ηχου με αναπαραγωγη foobar2000 και συνδεμενα με εναν av, οταν εβαλα μια xonar, παρατηρησα 2 πραγματα.

1) Οντως, η σταθμη του ηχου βελτιωθηκε. (για να ακουσω στην ιδια σταθμη οπως πριν με την onboard, επρεπε να κατεβασω απο τον ενισχυτη 10-15 db.

Η διαφορα ηταν αισθητη, και οχι placebo.

2) Ειχα και βελτιωση στον ηχο. ( τα σωματα των οργανων ειχαν περισσοτερο αερα μεταξυ τους, οι φωνες ηταν διαυγεστερες, οι δυναμικες (και λιγοτερο οι μικροδυναμικες) βελτιωθηκαν, και η συνολικη αισθηση ηταν σαν να ειχα αφαιρεσει ενα πανι απο τα ηχεια. λιγοτερο μουντος ηχος.

τα παραπανω χωρις να αφηνω την καρτα να παραδωσει 24/192, (για προσωπικους λογους και πειραματισμους)

Πιστευω λοιπον οτι οχι μονο θεωρητικα αλλα και πρακτικα μια καρτα ηχου με καλα dacs και λοιπα χαρακτηριστικα ειναι απολυτως χρησιμη για καποιον που θελει να βελτιωσει την πηγη του.

Θεωρω λοιπον οτι αν δεν τιθεται θεμα αναγκης αγορας μεγαλυτερου ηχοσυστηματος (με οτι αυτο συνεπαγεται) ναι, μια καρτα ηχου θα σου δωσει το ζητουμενο που θες.

Οσον αφορα τα dacs της καρτας, δεν γνωριζω για την ποιοτητα του pioneer που εχεις, ομως σιγουρα δεν θα ειναι χειροτερα απο του pioneer, μιας και οι xonar εχουν κερδισει παρα πολλους οπου ηθελαν βελτιωση στο συγκεκριμενο κομματι της αλυσιδας.

Πριν λιγα χρονια, για να εχουμε τα ιδια χαρακτηριστικα σε καρτες ηχου πληρωναμε αρκετα μεγαλυτερα ποσά.

Δημοσ.

1) Οντως, η σταθμη του ηχου βελτιωθηκε. (για να ακουσω στην ιδια σταθμη οπως πριν με την onboard, επρεπε να κατεβασω απο τον ενισχυτη 10-15 db.

2) Ειχα και βελτιωση στον ηχο. ( τα σωματα των οργανων ειχαν περισσοτερο αερα μεταξυ τους, οι φωνες ηταν διαυγεστερες, οι δυναμικες (και λιγοτερο οι μικροδυναμικες) βελτιωθηκαν, και η συνολικη αισθηση ηταν σαν να ειχα αφαιρεσει ενα πανι απο τα ηχεια. λιγοτερο μουντος ηχος.

Αυτά τα δύο θέλω κι εγώ, οπότε με κάλυψες.

Δημοσ.
Αυτά τα δύο θέλω κι εγώ, οπότε με κάλυψες.

εψαξα να βρω πληροφοριες για το pioneer αλλα δεν βρηκα αρκετες.

καπου διαβασα ομως οτι ειναι περιπου 35 watt/καναλι.

Να θεωρησω οτι οταν παιζεις ενα cd απο το player του pioneer αυτο σε καλυπτει ηχητικα απο θεμα σταθμεων και ποιοτητας ηχου ;

Αν ναι, τοτε με μια καρτα ηχου θα πετυχεις εφαμιλλα αποτελεσματα, αναπαραγωγης απο το pc.

Αν παλι κατι εχει αρχισει να σε ενοχλει , συνηθισες/βαρεθηκες τον ηχο του και θες κατι παραπανω, πιστευω οτι η καρτα ηχου δεν θα σου δωσει τα προσδοκωμενα αποτελεσματα.

Δημοσ.

Όταν παίζω μουσική από ραδιόφωνο ή cd ακούγεται πιο δυνατά και καλά. Από την κάρτα ήχου πρέπει να πάω στο τέρμα την ένταση μέσα από το λειτουργικό για να ακούσω καλά. Υπάρχει δυνατότητα να ανεβάσω κι άλλο τη στάθμη (πάνω από 100%), αλλά μετά έχω παραμόρφωση στον ήχο, οπότε δεν το κάνω.

Δημοσ.
Όταν παίζω μουσική από ραδιόφωνο ή cd ακούγεται πιο δυνατά και καλά. Από την κάρτα ήχου πρέπει να πάω στο τέρμα την ένταση μέσα από το λειτουργικό για να ακούσω καλά. Υπάρχει δυνατότητα να ανεβάσω κι άλλο τη στάθμη (πάνω από 100%), αλλά μετά έχω παραμόρφωση στον ήχο, οπότε δεν το κάνω.

καταλαβα.

Λογικα σε εσενα η asus θα παιξει πιο δυνατα απο οτι παιζει σε εμενα.

Και αυτο γιατι, εγω ειμαι συνδεμενος με οπτικη και κανω χρηση του dac του AV ενισχυτη μου, ενω εσυ αναλογικα θα κανεις χρηση του dac της καρτας.

Εμενα ο av φοραει στο dac Burr-Brown PCM1791 (SNR 113dB / THD 0.001%)

ενω η asus xonar d1 εχει το:

Cirrus Logic CS4398 (SNR 120dB / THD 0.0007%) ή αλλιως (117dB THD+N)

οποτε λογικα θα εχεις μεγαλυτερο κερδος και απο εμενα.

πιστευω λοιπον οτι καλυπτεσαι ανετα, και λυνεις το προβλημα σου. ;)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Να μαθω τι ακριβως ρε man απο εσενα, πλακα σπας? Ηδη εμαθα με αυτα που γραφεις εδω περα οτι γελανε και τα ποστ. Χρησιμοποιεις ορους που αμφιβαλλω αν ξερεις τι σημαινουν. Tα δε συμπερασματα σου ειναι τυπου: 1+1=3 επειδη το λεω εγω.

Το πιο ωραιο απολα που διαβασα σε αυτο το ποστ ηταν οτι επειδη ενα mp3 ειναι bits και samples, τοτε ολα τα συστηματα ηχου θα το αποδιδουν με την ιδια ποιοτητα.

Επαναλαμβανω, για τον τοπικ σταρτερ, γιατι οι πληροφοριες τεινουν να γινουν δυσδιακριτες σε αυτο το thread... Με καρτα ηχου η διαφορα ειναι αισθητη σε σχεση με το onboard κυκλωμα ηχου. Eαν επιθυμει και τον ενδιαφερουν περαιτερω πληροφοριες, τεκμηριωμενες μπορει να μου στειλει pm, γιατι δε θα μπω στη διαδικασια flame.

edit: Δεν διαβασα ολα τα ποστ σου αλλα οταν το ματι μου επεσε -περα απο αυτο που εγραψες σε εμενα- και σε ετουτο, σε συνδυασμο με τον τροπο που απευθυνεσαι σε ολους, τοτε θεωρησα οτι δεν χρειαζεται να αρχισω αντιπαραθεση με επιχειρηματολογια και τεκμηριωση. Ιδου:

:lol:

Οποτε σε πρωτη φαση μπορεις να ενημερωθεις για τον ορισμο και τις αποκρισεις ενος τυπικου sub και συνεχιζουμε τη συζητηση μας οταν επανελθεις στοιχειωδως ενημερωμενος σε θεματα ηχου και καθε ΑΠΟΨΗ δεκτη προς συζητηση. Μεχρι τοτε απλα να θυμασαι οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια. Απο εμενα καλη συνεχεια.

Επειδή ήδη μου άναψαν τα λαμπάκια μία με τον προηγούμενο που πέταξε την θεϊκή ατάκα "με τα αυτιά μου το καταλαβαίνω"...

Εάν έχεις κάποια βάσιμη αντίρρηση και μπορείς να την στοιχειοθετήσεις επιχειρηματολογώντας, ευχαρίστως να αρχίσω διάλογο μαζί σου.

Εάν απλά κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια και σου φαίνονται οι άλλοι ημιμαθείς, συγνώμη αλλά αφενός έχω βαρεθεί τέτοιου είδους ανθρώπους και συζητήσεις και αφετέρου δεν ψήνομαι να μου ανάψουν πάλι τα λαμπάκια με διαφόρων ειδών μπουμπούκια.

Εάν από την άλλη έχεις απορίες γιατί είναι έτσι όπως είναι κάποια πράγματα, δεν νομίζω να περιμένεις απάντηση... αφενός γιατί ο τρόπος που ζητάς να μάθεις είναι απαίσιος και αφετέρου γιατί δεν ψήνομαι να βάζω στο κεφάλι κάθε τύπου που "καταλαβαίνει με τα αυτιά του" οτιδήποτε.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μέχρι να μπορέσεις να μιλήσεις με επιχειρήματα, δεν νομίζω ότι έχει νόημα η συζήτησή μας. Πολύ φοβάμαι ότι θα ακούσω πάλι τίποτα όπως "με τα αυτιά μου καταλαβαίνω ότι ο ήχος είναι καλύτερος"... και δεν ψήνομαι...

C ya!

---------- Προσθήκη στις 14:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:55 ----------

Ακριβώς. Αλλά για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η στάθμη στην οποία άκουσες εσύ.. εάν μιλάμε για ηχεία της σειράς ενός mini Hi-Fi. Και για την ακρίβεια, το 2 είναι συνέπεια του 1. Πόσο μάλλον εάν μιλάμε για dBFS!! (που "αυτά" νομίζω ότι χρησιμοποιεί ο ενισχυτής σου)

Φυσικά και θα είναι καλύτερη στα tech specs μία κάρτα ήχου από την on board. Το θέμα είναι, θα είναι αντιληπτή η διαφορά; Πρόσεξε, η διαφορά που άκουσες ήταν λόγω στάθμης αναπαραγωγής και όχι λόγω αντιληπτών διαφορών στο σήμα.

Και έτσι το ερώτημα που προκύπτει είναι, αξίζει κανείς να δώσει λεφτά για κάτι που θα του κάνει μία δουλειά Α.. ενώ θέλει να του κάνει μία άλλη Β, εφόσον για την Α υπάρχει επιλογή ενός μηχανήματος που να κάνει "αποκλειστικά" αυτή την δουλειά;

Δημοσ.
Και να πεις ότι δεν το ήξερα ότι πάλι κάπως έτσι θα ήταν.....;

Whatever...

Τι ακριβως περιμενες να σου απαντησω σε ενα ποστ που αποτελειται απο 10 σειρες μονο flame και τελειως offtopic? Σου λεω πες μας και κανα επιχειρημα για οσα λες και απαντας "οχι δε σου λεω γιατι εισαι ασχετος". Ε οκ ασχετος ειμαι, οτι πεις κυριε μαστορα! Σε ευχαριστουμε για τη συμμετοχη σου :lol:

/off

Δημοσ.
Τι ακριβως περιμενες να σου απαντησω σε ενα ποστ που αποτελειται απο 10 σειρες μονο flame και τελειως offtopic? Σου λεω πες μας και κανα επιχειρημα για οσα λες και απαντας "οχι δε σου λεω γιατι εισαι ασχετος". Ε οκ ασχετος ειμαι, οτι πεις κυριε μαστορα! Σε ευχαριστουμε για τη συμμετοχη σου :lol:

/off

Αφενός η απάντηση ήταν στα πλαίσια της ερώτησής σου και αφετέρου το τι έχει ειπωθεί υπάρχει στις προηγούμενες σελίδες.

Εάν έχεις αντίρρηση και έχεις τρόπο να την στηρίξεις και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να προκαλείς, μπορείς αντί για προκλητικά posts να χρησιμοποιείς επιχειρήματα (το οποίο και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έκανες) εφόσον εσύ είσαι αυτός που ερωτά.

Αλλά, δεν βρίσκεις λίγο βαρετό να σου λένε πράγματα που είναι αυτονόητα για τους ανθρώπους;

Υ.Γ. Εάν δεν θα ήθελες να βγει το συμπέρασμα ότι αφενός καταλαβαίνεις ό,τι να 'ναι και αφετέρου, και αναπόφευκτα, λες ψέματα... κάνε μία παράθεση που να λέω ότι είσαι άσχετος, ΕΠΙ ΛΕΞΗ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...