Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για κάρτα ήχου

xanthigior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν νομιζω οτι ισχυει κατι απτα παραπανω, φιλικα. Επισης φιλικα, απο τα λεγομενα σου υποθετω οτι παντα σε ολα σου τα τελευταια συστηματα ησουν με onboard ηχο, χωρις ποτε να δοκιμασεις να βαλεις καρτα ηχου.

Ειχα onboard καρτα ηχου στο συστημα της υπογραφης μου, με πολυ μετρια ηχεια 2.1. Με το που εβαλα μια παρατημενη/σκονισμενη και παλια Creative Audigy 2 zs, η διαφορα στη ποιοτητα ηχου στο πρωτο mp3 που εβαλα ηταν ξεκαθαρη, προφανης και αδιαμφησβητητη.

Φιλικά και εγώ σου λέω ότι δεν είναι ανάγκη να αγοράζω PCs και κάρτες ήχου για να ξέρω πότε μιλάμε για κάτι υπαρκτό και πότε για φαντασιώσεις καταναλωτών.

Το μόνο που μπορεί/ίσως να αλλάξει είναι η στάθμη με την οποία "φτάνει" το σήμα στο AUX IN του στερεοφωνικού συστήματος του author.

Το ότι εσύ/αυτός/εκείνος άκουσε "καλύτερο ήχο" όταν έφτασε με μεγαλύτερη στάθμη το σήμα στην είσοδο του στερεοφωνικού δεν σημαίνει ότι υπήρχε "καλύτερο" σήμα.

Από την στιγμή που τα δεδομένα σου είναι bits και ο αποκωδικοποιητής σου συγκεκριμένος (για mp3) όπως και η αναπαράσταση των samples... τότε όλες οι εικασίες και αναφορές για καλύτερο ήχο με κάρτα ήχου όταν αναφέρονται απλά και μόνο σε αναπαραγωγή στερεοφωνικού ήχου από mp3 αρχεία..

είναι απλά φαντασιώσεις.-

Ευχαρίστως να σου εξηγήσω κάθε απορία σου. Μόνο που θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις και να μάθεις.

---------- Προσθήκη στις 13:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:25 ----------

Όντως το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι η χαμηλή στάθμη. Γενικά το pioneer παίζει πιο δυνατά με τα cd και το ραδιόφωνο συγκριτικά με όταν παίζει από το pc. Εννοείται πως έχω ανεβάσει τέρμα τις εντάσεις από το linux. Το πρόβλημα προφανώς είναι η onboard. Θυμάμαι και παλιότερα σε ένα παλιότερο μηχάνημα με Realtek onboard είχα παρόμοιο θέμα. Τότε είχα βάλει μια απλή soundblaster και η διαφορά στην ένταση ήταν αισθητή. Δεν περίμενα να αντιμετωπίσω το ίδιο πρόβλημα με σημερινές onboard κάρτες ήχου πάνω σε ακριβές σχετικά μητρικές κάρτες.

Μπορεί ο ενισχυτής από το mini σύστημά σου να μην καλύπτει τις απαιτήσεις σου, ειδικά εάν χρησιμοποιείς τις βοηθητικές εισόδους (AUX). Γιατί δεν σκέφτεσαι για αυτοενισχυόμενα ηχεία 2.1; Η Logitech έχει ένα "καλό" μοντέλο στα 35~40 E το Χ 210.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φιλικά κι εγώ σου λέω Timonkaipumpa διάβασε λίγο να μάθεις τι είναι dac. To σήμα που θα πάει στον

ενισχυτή του δεν θα είναι ψηφιακό αλλά αναλογικό και παίζει ρόλο η ποιότητα του μετατροπέα

digital to analog για την ποιότητα του ήχου που ακούς. Μην ισχυρίζεσαι πράγματα που δεν γνωρίζεις και μάλιστα με τόσο κατηγορηματικό τρόπο και άσε τις φαντασιώσεις και τα λοιπά γιατί υπάρχουν πολλοί φαντασιόπληκτοι εδώ μέσα που ασχολούνται με ήχο και γνωρίζουν από ηλεκτρονικά και εκτίθεσαι.

Δημοσ.
Φιλικά κι εγώ σου λέω Timonkaipumpa διάβασε λίγο να μάθεις τι είναι dac. To σήμα που θα πάει στον

ενισχυτή του δεν θα είναι ψηφιακό αλλά αναλογικό και παίζει ρόλο η ποιότητα του μετατροπέα

digital to analog για την ποιότητα του ήχου που ακούς. Μην ισχυρίζεσαι πράγματα που δεν γνωρίζεις και μάλιστα με τόσο κατηγορηματικό τρόπο και άσε τις φαντασιώσεις και τα λοιπά γιατί υπάρχουν πολλοί φαντασιόπληκτοι εδώ μέσα που ασχολούνται με ήχο και γνωρίζουν από ηλεκτρονικά και εκτίθεσαι.

Αχμ....

Κοίτα boy. Δεν με απασχολεί να βάλω μυαλό σε κανένα... ούτε να μάθω σε μερικούς τι πραγματικά γίνεται. Εάν είσαι ΟΚ με το ό,τι φαντασιώνεσαι... it's OK και για μένα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάτσω να σου αλλάξω τα όσα πιστεύεις με την αλήθεια. Οπότε, συνέχισε να λες ό,τι λες. Και πάλι φίλοι :)

Για αυτό άλλωστε δεν σου απαντάω στο εριστικό "και εκτίθεσαι"... δεν υπάρχει λόγος άλλωστε :)

Φιλικά και φιλιά!

C ya

Και για τους άλλους τώρα...

Για την ιστορία.... αυτό που ανέφερε παραπάνω ο φίλος μας είναι, σε ελεύθερη μετάφραση, ο Α άνθρωπος είναι 1 μέτρο και 71 εκατοστά ψηλός και είναι κοντύτερος από τον Β που είναι 1 μέτρο και 71,001 εκατοστά ψηλός. Ναι είναι, αλλά ποιος μπορεί να το δει; Φανταστείτε να έχουν και οι δύο κατσαρά μαλλιά..!!! Πέρα από τα μεγέθη του σήματος υπάρχουν και μεγέθη που αφορούν στην αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπου σε σχέση με τον ήχο.

Εκτός αυτού, σε μία καλωδίωση που τα καλώδια περνάνε από όπου να 'ναι, κοντά σε καλώδια ρεύματος, και πάνε σε ένα mini στερεοφωνικό σύστημα για αναπαραγωγή σε ένα δωμάτιο σπιτιού.... οι αλλοιώσεις στο καθεαυτό ψηφιακό σήμα υπολείπονται τόσο των καθαρά ακουστικών όσο και των αλλοιώσεων της αντίληψης του ανθρώπου.

Συμπερασματικά...;

Φυσικά και ένα επιχρυσωμένο καλώδιο με την σούπερ ειδική κόλλα και την ουάου ειδική θωράκιση και με εν γένει όλα τα τελευταία επιτεύγματα του ΜΙΤ στα καλώδια...

θα είναι καλύτερο από το απλό "κόκκινο-μαύρο" καλώδιο που έχουμε όλοι.

Ή ο σούπερ ντούπερ, πυρηνικός, κβαντικός, διαστημικός, υπερκόσμιος DAC θα είναι καλύτερος από τον ταπεινό DAC που έχει η onboard κάρτα ήχου...

Και εδώ μπαίνει η ερώτηση...

Με πόσα χιλιόμετρα θα πάει η Ferrari στους δρόμους της Κυψέλης και με πόσα το 6βολτο παπάκι; Πόσο κοστίζει το ένα και πόσο το άλλο;

Βέβαια.. άλλες γκόμενες χτυπάει το ένα και άλλες το άλλο... και ειδικά στην Κυψέλη..

αλλά ας το αφήσουμε αυτό απέξω...

Αναλογικά...

Το μπαζούκας... είναι φοβερό όπλο.. όπως και το mini gun και σίγουρα ξεπερνάνε κατά πολύ την απλή μυγοσκοτώστρα...

Αλλά δεν έχω δει ποτέ κανένα να χρησιμοποιεί mini gun ή μπαζούκας για να σκοτώσει μύγες.

Δηλαδή...

εφόσον ο author θέλει απλά να ακούει την μουσικούλα του από mp3 αρχεία... δεν είναι ανάγκη να πάρει κάτι άλλο από το παλιό, κλασικό 6βολτο παπάκι = onboard κάρτα ήχου. Οι δυνατότητες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει θα παράγουν μη αντιληπτές διαφορές και θα αφήσουν και 80% των δυνατοτήτων της extra κάρτας αχρησιμοποίητο.

Δηλαδή..; Τσάμπα λεφτά.

Εάν θέλει όμως να τα δώσει.. για την πλασματική και ψυχική του ευχαρίστηση... ας το κάνει. Δικά του είναι άλλωστε.

Δημοσ.

Βρε καταλαβαίνεις ότι το σήμα που θα πάρει ο ενισχυτής του παιδιού από την κάρτα είναι αναλογικό και όχι ψηφιακό και οι κάρτες ή οι onboard έχουν μετατροπείς από ψηφιακό σε αναλογικό (καλύτερους - χειρότερους) ή όχι. Προφανώς δεν γνωρίζεις για τι πράγμα μιλάω. Παραπληροφορείς τον κόσμο με την ασχετοσύνη σου χαρακτηρίζεις αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη φαντασιόπληκτους και μετά λες εμένα ερειστικό. Τι να μου μάθεις εσύ αφού ανήκεις στην κατηγορία αυτών που νομίζουν ότι ξέρουν ενώ δεν ξέρεις τίποτα ή έχεις μπερδεμένες γνώσεις στο κεφάλι σου. Όσον αφορά τα επιχειρήματά σου είναι ανάλογα των γνώσεών σου ανύπαρκτα και αλλού για αλλού.

Δημοσ.
Βρε καταλαβαίνεις ότι το σήμα που θα πάρει ο ενισχυτής του παιδιού από την κάρτα είναι αναλογικό και όχι ψηφιακό και οι κάρτες ή οι onboard έχουν μετατροπείς από ψηφιακό σε αναλογικό (καλύτερους - χειρότερους) ή όχι. Παραπληροφορείς τον κόσμο με την ασχετοσύνη σου χαρακτηρίζεις αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη φαντασιόπληκτους και μετά λες εμένα ερειστικό. Τι να μου μάθεις εσύ αφού ανήκεις στην κατηγορία αυτών που νομίζουν ότι ξέρουν ενώ δεν ξέρεις τίποτα ή έχεις μπερδεμένες γνώσεις στο κεφάλι σου. Όσον αφορά τα επιχειρήματά σου είναι ανάλογα των γνώσεών σου

ανύπαρκτα και αλλού για αλλού.

Αδερφέ..

Είπες την γνώμη σου, που δεν είναι τίποτα άλλο από μία εμμονή/φαντασιώσεις στο τι λένε οι άλλοι και τι είναι το σήμα (μιας και δεν φαίνεται να γνωρίζεις κάτι άλλο), είπα την δική μου. Εάν συνεχίζεις να με προκαλείς θα σου απαντήσω και τότε δεν σου αρέσει. OK kiddo;

Τα 'παμε.

Δημοσ.

Να μου απαντήσεις κι ας μη μου αρέσει αλλά με τεχνικά επιχειρήματα όχι αμπελοφιλοσοφίες. Και κάνε κι ένα κόπο να απαντήσεις και σε αυτό που σου γράφω συνέχεια για τα dac

(αυτό που λες ότι είναι το μόνο που ξέρω).

Δημοσ.
Να μου απαντήσεις κι ας μη μου αρέσει αλλά με τεχνικά επιχειρήματα όχι αμπελοφιλοσοφίες. Και κάνε κι ένα κόπο να απαντήσεις και σε αυτό που σου γράφω συνέχεια για τα dac

(αυτό που λες ότι είναι το μόνο που ξέρω).

Βλέπω ότι το να κάνεις απλά ένα διάλογο δεν είναι το forte σου... για πάμε να δούμε απελοφιλοσοφίες λοιπόν...

Boy. Το ότι εσύ είσαι κολλημένος σε κάτι δεν σημαίνει ότι είναι το μόνο που υπάρχει. Επίσης, το ότι, προφανώς, η αντιληπτική σου ικανότητα για τον γραπτό λόγο είναι υπό του μηδενός, πάλι δεν φταίει κάποιος άλλος.

Έτσι, αυτό που λες για τους μετατροπείς έχει ήδη αναφερθεί:

Φυσικά και ένα επιχρυσωμένο καλώδιο με την σούπερ ειδική κόλλα και την ουάου ειδική θωράκιση και με εν γένει όλα τα τελευταία επιτεύγματα του ΜΙΤ στα καλώδια...

θα είναι καλύτερο από το απλό "κόκκινο-μαύρο" καλώδιο που έχουμε όλοι.

Ή ο σούπερ ντούπερ, πυρηνικός, κβαντικός, διαστημικός, υπερκόσμιος DAC θα είναι καλύτερος από τον ταπεινό DAC που έχει η onboard κάρτα ήχου...

Πράγμα που σημαίνει πως ΣΑΦΩΣ και ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ο μετατροπέας μίας επιπρόσθετης κάρτας ήχου (έλεος... έφτασα να εξηγώ τα απλά Ελληνικά σε Έλληνες... πόσο πιο χαμηλά αυτή η χώρα και η παιδεία της πλέον..; )

Σε παρόμοιο μοτίβο... είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία που ψάχνει το IQ σου, κατά την διάρκεια που κονταροκτιπιέται με αυτό της καρέκλας σου...

Δηλαδή;

εφόσον ο author θέλει απλά να ακούει την μουσικούλα του από mp3 αρχεία... δεν είναι ανάγκη να πάρει κάτι άλλο από το παλιό, κλασικό 6βολτο παπάκι = onboard κάρτα ήχου. Οι δυνατότητες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει θα παράγουν μη αντιληπτές διαφορές και θα αφήσουν και 80% των δυνατοτήτων της extra κάρτας αχρησιμοποίητο.

Επειδή, πάλι προφανώς, όταν έμαθες τι είναι η αναλογοψηφιακή μετατροπή νόμισες ότι έπιασες και τον καλόγερο από τα αχαμνά του... δεν σημαίνει ότι μόνο αυτό υπάρχει.

Οι διαφορές που θα έχει με έναν πιθανό καλύτερο (στα επίπεδα μίας φθηνής κάρτας ήχου) από την onboard κάρτα ήχου είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τον συγκεκριμένο ακροατή...

Και επειδή είναι και το θέμα με το IQ της καρέκλας... η παραπάνω παράγραφος, και σε συνδυασμό με ό,τι έχει γραφτεί ακόμα πιο πάνω, σημαίνει πως οι διαφορές που θα υπάρξουν δεν θα είναι αντιληπτές για την ακρόαση mp3 μουσικών αρχείων ήχου από ένα mini στερεοφωνικό σύστημα σε συνθήκες δωματίου με την όποια καλωδίωση.

Έτσι, εάν δώσει 40 Ε ο author για να πάρει μία κάρτα ήχου ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ θα δώσει τσάμπα λεφτά.

Έτσι, θα ήταν προτιμότερο να αγοράσει 2.1 αυτοενισχυόμενα ηχειάκια.. για να μπορεί να τα "κουμπώσει" και στο επόμενο PC του και να μην σπαταλήσει 20, 30, 40 ή και 50 Ε για κάτι το οποίο δεν θα κάνει, τελικά, τίποτα.

Οπότε μικρέ μου φωστήρα, βλέπεις πως αυτό που ήθελες να σου απαντήσω έχει ήδη απαντηθεί.. και όχι μόνο. Εάν θες να εκτίθεσαι και άλλο.. μπορείς να συνεχίσεις να προκαλείς.

Μέχρι τότε...

Stay tuned.. same battime, same batchannel!

Υ.Γ. Να μην ξανα-αναφέρω πως το διαφορετικό "ηχητικό αποτέλεσμα" που μπορεί κάποιος να αντιληφθεί με μία μεγαλύτερη στάθμη δεν είναι ίδιον διαφορετικού συχνοτικού περιεχομένου του ήχου.... το εμπεδώσαμε νομίζω.

Υ.Γ.2

Τώρα μόλις διάβασα και άλλες απέλπιδες προσπάθειές σου για ξεφώνισμά σου...

Εξ αφορμής του post σου διάβασα και τα προηγούμενα για placebo effect και λοιπά

ότι μόνο με κάποια συγκεκριμένα ηχεία αξίζει να πάρεις κάρτα και πάει λέγοντας τα οποία είναι επιεικώς άσχετα και ο κατηγορηματικός τρόπος που διατυπώνονται μάλιστα τα καθιστά και μπούρδες. Μόνο κουφοί ή άτομα που δεν έχουν δοκιμάσει κάρτες και γράφουν απερίσκεπτα μπορεί να εκφράζουν τέτοιες απόψεις.

Δεν το έχεις να φερθείς σαν άνθρωπος ε...;

Χμ.. να υποθέσω ότι το αγαπημένο σου φαγητό είναι οι ψείρες από κάποιο γειτονικό κεφάλι ομοειδούς σου όντος;

Δημοσ.

Αυτά που γράφω τα υποστηρίζουν όλοι οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες του ήχου σε όλο τον πλανήτη είναι κοινή γνώση και εμπειρία. Η δικιά σου άποψη είναι προσωπική και λανθασμένη.

Ο κάθε dac έχει διαφορετικό ήχο δεν είναι απλά θέμα παραμόρφωσης το θέμα αλλά και λαμπρότερου ή ζεστότερου ή πιο ευκρινή κλπ ήχου και αυτό είναι ακουστό δεν χρειάζεσαι το απόλυτο σύστημα για να καταλάβεις τη διαφορά. Και αυτό δεν το έμαθα γιατί το διάβασα κάπου όπως εσύ το γνωρίζω εμπειρικά όπως και όλοι αυτοί που σου προανέφερα.

Το αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με τον ήχο της onboard είναι άλλο θέμα.

Το υστερόγραφο δεν καταλαβαίνω γιατί το απευθύνεις σε μένα που έγραψα κάτι σχετικό ;

Είναι προφανές ότι δεν έχεις γνώση του θέματος (μάλλον εσύ κάτι ανακάλυψες και το παίζεις φωστήρας) οπότε θα αντιπαρέλθω τις ειρωνίες.

Για το τελευταίο <<υστερόγραφο>>. Είμαι καλύτερος άνθρωπος τουλάχιστον από αυτόν που χωρίς να έχει γνώση παραπληροφορεί και μάλιστα με απόλυτο τρόπο χαρακτηρίζοντας τους συνανθρώπους του φαντασιόπληκτους. Το ότι κινήθηκα σε ανάλογο ύφος μπορεί να είναι λάθος μου αλλά δεν το ξεκίνησα εγώ άλλωστε βλέπω και το δικό σου πόσο κόσμιο είναι.

Σταματάω εδώ γιατί το ξεσκίσαμε το θέμα του παιδιού.

Δημοσ.

Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι το θέμα. Νόμιζα είναι πιο απλά τα πράγματα και ήμουν και αρκετά ακριβής στο τι ζητάω. Τελικά πήρα δύο τελείως αντίθετες απόψεις. Θα δω τι θα κάνω.

Έχω ψάξει και μόνος μου το θέμα αλλά είπα να το σιγουρέψω ρωτώντας και εσάς. Καταραμένο μνημόνιο. Αν δεν ήταν αυτό δε θα συζητούσαμε τώρα για 50 ψωροευρώ. Πλάκα κάνω.

Πάντως ας μου προτείνετε κάποιες κάρτες κι εγώ θα βρω αν είναι συμβατές με linux.

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522666

ASUS XONAR D1

Είναι pci κοίτα αν έχεις διαθέσιμα slot στη mobo.

Είναι πολύ καλή αλλά όπως έγραψα και σε ένα άλλο παιδί που την πρότεινα πάρε κι άλλες γνώμες (απέχω χρόνια από το άθλημα) μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα.

Δημοσ.
Αυτά που γράφω τα υποστηρίζουν όλοι οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες του ήχου σε όλο τον πλανήτη είναι κοινή γνώση και εμπειρία. Η δικιά σου άποψη είναι προσωπική και λανθασμένη.

Ο κάθε dac έχει διαφορετικό ήχο δεν είναι απλά θέμα παραμόρφωσης το θέμα αλλά και λαμπρότερου ή ζεστότερου ή πιο ευκρινή κλπ ήχου και αυτό είναι ακουστό δεν χρειάζεσαι το απόλυτο σύστημα για να καταλάβεις τη διαφορά.

Πες μου φωστήρα μου...

Πώς ΑΚΡΙΒΩΣ ορίζεις τον λαμπρότερο ή τον ζεστότερο ήχο ή τον πιο ευκρινή;

ΜΕ ΠΟΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ και με ποια ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ φτάνεις σε αυτά τα συμπεράσματα;

Να μου απαντήσεις με τεχνικά επιχειρήματα

Φτάνει πια με την ημιμάθεια της πιάτσας..

Νισάφι.

Θες και τεχνικά επιχειρήματα τρομάρα σου...

Δημοσ.

Έχω ελεύθερη pci αλλά όπως ρώτησα και παλιότερα έχω επίσης και αρκετές pcie x16 στις οποίες μου είπαν ότι ταιριάζει η xonar DX.

Δημοσ.
Έχω ελεύθερη pci αλλά όπως ρώτησα και παλιότερα έχω επίσης και αρκετές pcie x16 στις οποίες μου είπαν ότι ταιριάζει η xonar DX.

Για last time, σου προτείνω να μην χαλάσεις τα λεφτά σου ίσα ίσα για να λες ότι πήρες κάρτα ήχου. Πάρε ένα ζεύγος ηχεία για το PC σου...

Και θα τα έχεις στο νέο PC σου, και σε laptop θα κάνουν και τα λεφτά σου θα πιάσουν τόπο.

Επειδή πιστεύεις ότι θα έχει διαφορά εάν πάρεις κάρτα ήχου και επειδή μερικοί έχουν φαντασιώσεις γύρω από το θέμα δεν είναι ανάγκη να σπαταλάς λεφτά...

Σου προτείνω τα Logitech X 210.

Με extension στα καλώδια.. θα τα βάλεις και σε καλές θέσεις.. θα έχεις και το subακι σου... και θα είσαι OK.

Εάν πάλι θες να σπαταλήσεις λεφτά... κάν' το.

Δημοσ.

Πρός Timonkaipumpa. Με τα αυτιά μου και τα αυτιά όλων όσων έχουν την εμπειρία της σύγκρισης . Την κοινή γνώση υποστηρίζω δεν καινοτομώ. Εσύ με ποιόν τρόπο ορίζεις το αντίθετο; Η πιάτσα όπως την αναφέρεις ειρωνικά δηλαδή οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χώρου έχουν όλοι άδικο και εσύ ανακάλυψες την Αμερική;

Δεν θα ξαναπαντήσω και ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν για να αντικρούσω τις απόψεις σου εφόσον κανένας άλλος δεν συμμετέχει στη συζήτηση. Μέτρα μόνο πόσες προσβολές μου κάνεις ανά ποστ

και μετά ξαναμίλα για ήθος.

Στο παιδί προτείνω εφόσον δεν συμμετέχει άλλος στη κουβέντα και θα έχει μπερδευτεί να το ψάξει στο internet και να κρίνει μόνο του ποιά από τις προτάσεις που θα του

γίνουν είναι καλύτερη (αν πχ αξίζει μια κάρτα κλπ.)

Δημοσ.
Πρός Timonkaipumpa. Με τα αυτιά μου και τα αυτιά όλων όσων έχουν την εμπειρία της σύγκρισης .

Φαντάζομαι το:

Ισχύει μόνο όταν ζητάς απαντήσεις ε;

χαχααχαχχααχχααχαχχααχαχ

Καλά.. δεν ντρέπεσαι να λες τέτοιο πράγμα.. και όταν σου λένε το ίδιο να το γυρνάς στο ζεϊμπέκικο;

Λίγη τσίπα δεν;

Τι μου τσαμπουνάς για τεχνικά επιχειρήματα.. και όταν στα ζητάνε εσένα αρχίζεις και λες

Με τα αυτιά μου και τα αυτιά όλων όσων έχουν την εμπειρία της σύγκρισης .

Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι τουλάχιστον ηλίθιο αυτό που λες; Στο ΤΕΙ ή στο ΙΕΚ που πήγες δεν σου μάθανε κοινή λογική;

Πες μου φωστήρα μου...

Πώς ΑΚΡΙΒΩΣ ορίζεις τον λαμπρότερο ή τον ζεστότερο ήχο ή τον πιο ευκρινή;

ΜΕ ΠΟΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ και με ποια ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ φτάνεις σε αυτά τα συμπεράσματα;

Φτάνει πια με την ημιμάθεια της πιάτσας..

Νισάφι.

Θες και τεχνικά επιχειρήματα τρομάρα σου...

Την κοινή γνώση υποστηρίζω δεν καινοτομώ. Εσύ με ποιόν τρόπο ορίζεις το αντίθετο; Η πιάτσα όπως την αναφέρεις ειρωνικά δηλαδή οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χώρου έχουν όλοι άδικο και εσύ ανακάλυψες την Αμερική;

Κατανόησε πρώτα τι είπα... και μετά ρώτα, πρώτον.

Δεύτερον, οι επαγγελματίες του χώρου που λένε τις μπούρδες που λες εσύ (για να δανειστώ το λεξιλόγιό σου) δεν είναι επαγγελματίες αλλά εμπειροτέχνες που έχουν δαιμονοποιήσει τα πάντα (όπως και εσύ άλλωστε)

Τρίτον, πέρα από τους εμπειροτέχνες, υπάρχουν και άλλοι τύποι που φυσικά και θα σου πουν το ίδιο. Δυστυχώς, για εσένα, δεν έχει τύχει να γνωρίσεις τέτοιους.

Δεν θα ξαναπαντήσω και ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν για να αντικρούσω τις απόψεις σου εφόσον κανένας άλλος δεν συμμετέχει στη συζήτηση. Μέτρα μόνο πόσες προσβολές μου κάνεις ανά ποστ

και μετά ξαναμίλα για ήθος.

1ον.

Το μόνο που αντέκρουσες ήταν το IQ σου, το οποίο έχει ακόμα εκείνη την μάχη με την καρέκλα σου...

2ον

Είπα πουθενά για ήθος; Πας καλά; Άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις; Μπορείς να κάνεις μία παράθεση που να λέω για ήθος;

3ον.

Εσύ άρχισες τις προσβολές, που όπως απόδειξα είναι προσφιλή σου τακτική, και απλά εγώ σου απαντάω στο μόνο ύφος που μπορείς να καταλάβεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...