xanthigior Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Έχω μπερδευτεί και θέλω τη βοήθειά σας. Θέλω μία κάρτα ήχου που να βγάζει αξιοπρεπή ήχο (βαθύ, δυνατό, καθαρό κλπ.) κυρίως από mp3 και ταινίες. Παιχνίδια παίζω σπάνια. Θα τη συνδέσω (αναλογικά μάλλον γιατί δε νομίζω να έχει digital input) στο mini hifi που έχω ήδη (pioneer xc-l7 με ηχεία 2.1). Δε θέλω surround με ένα σωρό ηχεία. Μου αρκούν τα 2. Τώρα χρησιμοποιώ την onboard της asus m3a32 mvp deluxe και μου φαίνεται λίγο χαμηλός ο ήχος. Θα δω διαφορά με μία pci κάρτα; Επίσης, χρησιμοποιώ linux, οπότε να είναι συμβατή. Κοίταξα τις diamong xtreme sound xs71, xonar dg/dx/ds/d1, terratec aureon 5.1. H xonar dg δεν υποστηρίζεται όμως προς το παρόν από alsa. Τι προτείνετε; Παίζουν μεγάλο ρόλο τα 24 και 16 bit. Π.χ. η xonar βγάζει 24 ενώ η terratec 16. Άρα η xonar είναι καλύτερη; Ξανά τονίζω ότι δε θέλω κάτι xtreme. Καλό ήχο να ακούω. Εγγραφές κλπ. δε θα κάνω. Αν δε δω διαφορά όμως σε σχέση με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου να μην προβώ τζάμπα σε αγορά. Ευχαριστώ.
bluesattack Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Αν δε δω διαφορά όμως σε σχέση με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου να μην προβώ τζάμπα σε αγορά. Ευχαριστώ. Θα δεις με αναλογικη συνδεση απο μικρη εως πολυ μεγαλη, αναλογως και το ποσο που θελεις να ξοδεψεις .Ποιο ειναι αυτο ακριβως ?
xanthigior Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Σου λέω τι θέλω. Η τιμή έρχεται στο τέλος. Για παράδειγμα αν είναι να δώσω 20 ευρώ (π.χ. terratec aureon) και δε δω διαφορά δεν υπάρχει λόγος να την αγοράσω ας είναι και φθηνή. Αν είναι να δώσω περίπου 60 ευρώ για την xonar dx και δω μεγάλη διαφορά τότε να τα δώσω. Βέβαια όμως δε θα αξιοποιήσω πλήρως τις δυνατότητές της (εγγραφή κλπ.). Εγώ θέλω να ακούω καλά μουσική και ταινίες με το σύστημα που έχω. Τα άλλα δε με νοιάζουν!
bluesattack Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Σου λέω τι θέλω. Η τιμή έρχεται στο τέλος. Για παράδειγμα αν είναι να δώσω 20 ευρώ (π.χ. terratec aureon) και δε δω διαφορά δεν υπάρχει λόγος να την αγοράσω ας είναι και φθηνή. Αν είναι να δώσω περίπου 60 ευρώ για την xonar dx και δω μεγάλη διαφορά τότε να τα δώσω. Βέβαια όμως δε θα αξιοποιήσω πλήρως τις δυνατότητές της (εγγραφή κλπ.). Εγώ θέλω να ακούω καλά μουσική και ταινίες με το σύστημα που έχω. Τα άλλα δε με νοιάζουν! Eιδα τι θες , αλλα απολυτος δεν μπορει να ειμαι καθοτι το 'μικρη , μεγαλη διαφορα' υποκειμενικο, ασε το τεραστια ποσο αμφιβολια μπορει να προκαλεσει (γενικως ομιλω ) Ειμαι ευχαριστημενος απο τις xonar (3 ειχα) και πιστευω οτι αν αγορασεις θα μεινεις και εσυ.Τα 60 Ε αρκετα λογικο ποσο , ειναι οτι πρεπει για αναβαθμιση.Εγω λεω dx/d1 λοιπον , αλλα η αποφαση δικη σου.
xanthigior Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ, αν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση από άλλους είναι καλοδεχούμενη.
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Έχω μπερδευτεί και θέλω τη βοήθειά σας. Θέλω μία κάρτα ήχου που να βγάζει αξιοπρεπή ήχο (βαθύ, δυνατό, καθαρό κλπ.) κυρίως από mp3 και ταινίες. Παιχνίδια παίζω σπάνια.Θα τη συνδέσω (αναλογικά μάλλον γιατί δε νομίζω να έχει digital input) στο mini hifi που έχω ήδη (pioneer xc-l7 με ηχεία 2.1). Δε θέλω surround με ένα σωρό ηχεία. Μου αρκούν τα 2. Τώρα χρησιμοποιώ την onboard της asus m3a32 mvp deluxe και μου φαίνεται λίγο χαμηλός ο ήχος. Θα δω διαφορά με μία pci κάρτα; Επίσης, χρησιμοποιώ linux, οπότε να είναι συμβατή. Κοίταξα τις diamong xtreme sound xs71, xonar dg/dx/ds/d1, terratec aureon 5.1. H xonar dg δεν υποστηρίζεται όμως προς το παρόν από alsa. Τι προτείνετε; Παίζουν μεγάλο ρόλο τα 24 και 16 bit. Π.χ. η xonar βγάζει 24 ενώ η terratec 16. Άρα η xonar είναι καλύτερη; Ξανά τονίζω ότι δε θέλω κάτι xtreme. Καλό ήχο να ακούω. Εγγραφές κλπ. δε θα κάνω. Αν δε δω διαφορά όμως σε σχέση με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου να μην προβώ τζάμπα σε αγορά. Ευχαριστώ. Εάν είναι μόνο για να ακούς μουσική τότε τα 16 και τα 24 bit δεν σε πειράζουν.... καθόλου έως εντελώς καθόλου θα έλεγα. Ακόμα και εάν είναι για παίζεις παιχνίδια... Ο μόνος λόγος για να πάρεις μία κάρτα ήχου άλλη από την onboard, και για την χρήση που την θες, είναι για να σου παρέχει μερικά I/Os παραπάνω (εισόδους και εξόδους) και, ενδεχομένως, κάποια παραπάνω λειτουργικότητα. Τίποτα άλλο.- θα σου πρότεινα να τα δώσεις για ένα καλό ζευγαράκι ηχεία με sub. Όχι 5.1 αλλά 2.1. Βέβαια... εάν θες να βλέπεις και ταινίες.. πάρε 5.1... (και εκεί μπορεί να σε βοηθήσει μία άλλη κάρτα ήχου με το να σου παρέχει την δυνατότητα να αναπαράγεις multichannel ή stereo κατά βούληση.. αναλόγως με το τι κάνει αυτή που είναι onboard). Ακόμα, ο "καλός ήχος" δεν είναι γνώρισμα της κάρτας ήχου σου... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για την χρήση που κάνεις εσύ (που κάνεις και ο μέσος user δηλαδή). Πάρε καλά ηχεία... Συνοψίζοντας: ΜΗΝ πάρεις κάρτα ήχου. Πάρε ηχεία Εάν έχεις ηχεία, βάλ' τα στην άκρη τα λεφτά σου γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί. ---------- Προσθήκη στις 23:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:09 ---------- Θα δεις με αναλογικη συνδεση απο μικρη εως πολυ μεγαλη, αναλογως και το ποσο που θελεις να ξοδεψεις .Ποιο ειναι αυτο ακριβως ? Τι ακριβώς διαφορά θα δει;
bluesattack Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Τι ακριβώς διαφορά θα δει; Πιστευεις οτι δεν υπαρχουν διαφορες οσο αφορα την ποιοτητα του ηχου αναμεσα στις διαφορες καρτες ?
kostas_sif Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Πριν 5-6 χρονια ειχα παει σε ενα επαγγελματικο μαγαζι ηχου αγγλια και τους ειπα "θελω μια καρτα ηχου για να συνδεσω μιχτη με pc" αγορασα αυτην τοτε: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/M-Audio-Sound-Card-Audiophile-24-96-Pci.htm Ειναι λιγο ακριβη.. αλλα ειναι απιστευτη καρτα.. ισως η καλητερη αγορα που εχω κανει σε PC Upgrade ποτε ο ηχος ειναι διαμαντι.. ακομα την εχω.. αυτο που λεει το πλαισιο δεν ξερω αν ισχυει για βιστα.. απο xp πηγα σε win7 και δουλευει μια χαρα. +Οσα χρονια και να περασαν η τιμη της δεν αλλαξε κ πολυ.. αρα τα λεφτα σου δεν θα πανε χαμενα. ps1. 1 φορα ειχα μονο προβλημα (την ειχα καθαρισει με ενα πινελο κ "μαγνιτιστικε" αλλα μετα την καθαρισα με οινοπνευμα κ ακομα συνεχιζει! )
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Εάν είναι μόνο για να ακούς μουσική τότε τα 16 και τα 24 bit δεν σε πειράζουν.... καθόλου έως εντελώς καθόλου θα έλεγα. Ακόμα και εάν είναι για παίζεις παιχνίδια... Ο μόνος λόγος για να πάρεις μία κάρτα ήχου άλλη από την onboard, και για την χρήση που την θες, είναι για να σου παρέχει μερικά I/Os παραπάνω (εισόδους και εξόδους) και, ενδεχομένως, κάποια παραπάνω λειτουργικότητα. Τίποτα άλλο.- θα σου πρότεινα να τα δώσεις για ένα καλό ζευγαράκι ηχεία με sub. Όχι 5.1 αλλά 2.1. Βέβαια... εάν θες να βλέπεις και ταινίες.. πάρε 5.1... (και εκεί μπορεί να σε βοηθήσει μία άλλη κάρτα ήχου με το να σου παρέχει την δυνατότητα να αναπαράγεις multichannel ή stereo κατά βούληση.. αναλόγως με το τι κάνει αυτή που είναι onboard). Ακόμα, ο "καλός ήχος" δεν είναι γνώρισμα της κάρτας ήχου σου... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για την χρήση που κάνεις εσύ (που κάνεις και ο μέσος user δηλαδή). Πάρε καλά ηχεία... Συνοψίζοντας: ΜΗΝ πάρεις κάρτα ήχου. Πάρε ηχεία Εάν έχεις ηχεία, βάλ' τα στην άκρη τα λεφτά σου γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί. ---------- Προσθήκη στις 23:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:09 ---------- Τι ακριβώς διαφορά θα δει; Δεν νομιζω οτι ισχυει κατι απτα παραπανω, φιλικα. Επισης φιλικα, απο τα λεγομενα σου υποθετω οτι παντα σε ολα σου τα τελευταια συστηματα ησουν με onboard ηχο, χωρις ποτε να δοκιμασεις να βαλεις καρτα ηχου. Ειχα onboard καρτα ηχου στο συστημα της υπογραφης μου, με πολυ μετρια ηχεια 2.1. Με το που εβαλα μια παρατημενη/σκονισμενη και παλια Creative Audigy 2 zs, η διαφορα στη ποιοτητα ηχου στο πρωτο mp3 που εβαλα ηταν ξεκαθαρη, προφανης και αδιαμφησβητητη.
probe Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δεν είναι ο ήχος των καρτών ίδιος με της onboard όπως λένε και τα παιδιά όπως και όλων των καρτών μεταξυ τους επίσης ίδιος. Πρέπει να είσαι κουφός για να μην αντιληφθείς τη διαφορά δεν μιλάμε για τρίχες. Και καλά ηχεία να πάρεις αν ο ήχος από την πηγή δεν είναι καλός τρύπα στο νερό θα κάνεις.Τα bit γενικά παίζουνε ρόλο δεν μπορείς όμως να το πάρεις σαν μοναδικό κριτήριο μπορεί δηλαδή μια κάρτα να είναι 24 bit και να μην έχει καλό ήχο. Για περισσότερη εξήγηση χρειάζεται τεχνικό σεμινάριο και δεν θα επεκταθώ. Είναι περισσότερο θέμα ποιότητας μετατροπέων. Τώρα για αυτό που γράφεις ότι ο ήχος είναι χαμηλός αυτό έχει να κάνει με την ευαισθησία της εισόδου του στερεοφωνικού σου. Αν έχεις περιθώριο ανέβασε τη στάθμη του ήχου στον υπολογιστή σου (στα windows) στο ψηλότερο δυνατό σημείο πριν να αρχίσει να παραμορφώνει.
warewolf Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 κανε το εξης απλο. γραψε σε ενα δισκο τραγουδια mp3 αφου τα μετατρεψεις σε audio για να τα διαβαζει το pioneer. κανε τα αναπαραγωγη απο το player του pioneer. Αν νομιζεις οτι τα αναπαραγει σωστα (ποιοτητα, ενταση) μπορεις να προχωρησεις σε μια καρτα ηχου οπου να δινει χαμηλες παραμορφωσεις και πολλα db εξοδου. (οι asus που ανεφερες ειναι καλες) Αν παλι οταν παιξεις τα mp3 απο το pioneer δεν ικανοποιεισαι, αυτο σημαινει οτι ο ενισχυτης και τα ηχεια του δεν σε καλυπτουν, οποτε δεν θα βοηθησει μια καρτα ηχου. Αν το κυριως προβλημα σου ειναι η χαμηλη σταθμη, τοτε ναι θα δωσουν πιο δυνατο σημα απο τις onboard. Αν το προβλημα ειναι οτι ακους χαλια τα mp3, τοτε ναι μεν μια καρτα ηχου με χαμηλες παραμορφωσεις και καλα dac θα δωσει καλο ηχο, αλλα αν το τραγουδι ειναι κακοσυμπιεσμενο κλπ, τι να σου κανει η καρτα.
xanthigior Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Όντως το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι η χαμηλή στάθμη. Γενικά το pioneer παίζει πιο δυνατά με τα cd και το ραδιόφωνο συγκριτικά με όταν παίζει από το pc. Εννοείται πως έχω ανεβάσει τέρμα τις εντάσεις από το linux. Το πρόβλημα προφανώς είναι η onboard. Θυμάμαι και παλιότερα σε ένα παλιότερο μηχάνημα με Realtek onboard είχα παρόμοιο θέμα. Τότε είχα βάλει μια απλή soundblaster και η διαφορά στην ένταση ήταν αισθητή. Δεν περίμενα να αντιμετωπίσω το ίδιο πρόβλημα με σημερινές onboard κάρτες ήχου πάνω σε ακριβές σχετικά μητρικές κάρτες.
probe Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Όντως το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι η χαμηλή στάθμη. Γενικά το pioneer παίζει πιο δυνατά με τα cd και το ραδιόφωνο συγκριτικά με όταν παίζει από το pc. Εννοείται πως έχω ανεβάσει τέρμα τις εντάσεις από το linux. Το πρόβλημα προφανώς είναι η onboard. Θυμάμαι και παλιότερα σε ένα παλιότερο μηχάνημα με Realtek onboard είχα παρόμοιο θέμα. Τότε είχα βάλει μια απλή soundblaster και η διαφορά στην ένταση ήταν αισθητή. Δεν περίμενα να αντιμετωπίσω το ίδιο πρόβλημα με σημερινές onboard κάρτες ήχου πάνω σε ακριβές σχετικά μητρικές κάρτες. Δεν είναι ακριβώς το πρόβλημα ότι είναι onboard στο θέμα της στάθμης του ήχου. Το πόσο σήμα θέλει το κάθε στερεοφωνικό ειδικά σε αυτά τα mini κλπ κυμαίνεται, άλλο θέλει περισσότερα άλλο λιγότερα mV. Τώρα προκειμένου να αγοράσεις κάτι που θα το ενισχύει πχ ένα μίκτη ίσως είναι καλύτερα μια κάρτα ήχου που θα δεις και βελτίωση ποιότητας. Γενικά ναι έχουν ψηλότερες στάθμες και θάσαι καλύτερα αλλά το κατά πόσο μπορούν να οδηγήσουν το συγκεκριμένο σύστημα στο <<maximum>> αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς με 100% σιγουριά.
xanthigior Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μήπως έχεις να προτείνεις κάποια κάρτα ήχου;
probe Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μήπως έχεις να προτείνεις κάποια κάρτα ήχου; Δεν μπορώ να σου προτείνω γιατί υπάρχει το θέμα υποστήριξης από linux το οποίο δεν κατέχω. Ας γράψει καλύτερα κάποιος που γνωρίζει συγκεκριμένα μην σου προτείνω κάτι και τραβιέσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.