Προς το περιεχόμενο

XML driven swf - πρόβλημα με εικόνες στα ελληνικα

el02154

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε,

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εχω μιά γκάλερυ στο site η οποία είναι xml driven.

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι πως ενώ τοπικά παίζουν όλα κανονικά, όταν τα ανεβάζω στο σέρβερ τότε σε περίπτωση που ανέβει μία εικόνα που περιέχει ελληνικά στο τίτλο της τότε δεν παίζει καθόλου το φλασάκι της γκάλερυ (φαίνεται το preloader των thumbs και της πρώτης εικόνας) ενώ αν το xml περιέχει μόνο εικόνες με αγγλική γλώσσα όλα παίζουν κανονικά. Το παράξενο είναι πως όταν τρέχω τοπικά το φλασάκι πάιζει κανονικά και με ελληνικά. Μήπως έχετε καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό.

Να σημειωθεί πως το xml αποθηκεύεται σαν UTF-8 ενώ όταν ανοίγω τον φακελο στον σέρβερ οι εικόνες έχουν αποθηκευτεί σωστα (δηλ. με ελληνικό όνομα).

Δημοσ.
Χαίρετε,

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Εχω μιά γκάλερυ στο site η οποία είναι xml driven.

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι πως ενώ τοπικά παίζουν όλα κανονικά, όταν τα ανεβάζω στο σέρβερ τότε σε περίπτωση που ανέβει μία εικόνα που περιέχει ελληνικά στο τίτλο της τότε δεν παίζει καθόλου το φλασάκι της γκάλερυ (φαίνεται το preloader των thumbs και της πρώτης εικόνας) ενώ αν το xml περιέχει μόνο εικόνες με αγγλική γλώσσα όλα παίζουν κανονικά. Το παράξενο είναι πως όταν τρέχω τοπικά το φλασάκι πάιζει κανονικά και με ελληνικά. Μήπως έχετε καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό.

Να σημειωθεί πως το xml αποθηκεύεται σαν UTF-8 ενώ όταν ανοίγω τον φακελο στον σέρβερ οι εικόνες έχουν αποθηκευτεί σωστα (δηλ. με ελληνικό όνομα).

όταν ενοείς στον τίτλο ενοείς στο filename? αν ναι καλό θα είναι να το βάλεις greeklish...

Δημοσ.

Για τσέκαρε τα παρακάτω και αν δεν είναι κάτι απο αυτά δώσε ένα Link να το δούμε.

1) Μηπως έχεις βάλει στον τίτλο της εικόνας γραμματοσειρά που δεν έχει ελληνικά ?

Βρες το dynamic text field και δες σε τι γραμματοσειρά είναι.

Αν είναι πχ Arial δεν φταίει αυτό.

2) Κάνε embed τα ελληνικά glyphs στο flashaki σου . ( http://www.adobe.com/devnet/flash/quickstart/embedding_fonts.html )

3) Ελπίζω να μην έχεις κάνει αυτό που λέει ο φίλος απο πάνω και να έχεις βάλει το id του κάθε Image ,στο XML, στα ελληνικά .

Δημοσ.

Ναι παιδιά το filename εννοώ. Το παράξενο είναι πως στον κανονικό σέρβερ δεν παίζει ενώ σε έναν άλλο δοκιμαστικό παίζει μια χαρα. Για του λόγου το αληθές:

http://patiniotakis.ueuo.com/EURO/alternative%20products.php?id=eswterikes#details

http://www.eurodomica.gr/alternative%20products.php?id=eswterikes#details

Πατήστε στην γκάλερυ "λευκό". Στο πρώτο λινκ παίζει ενώ στο δεύτερο όχι.

Επίσης σε παρίπτωση που το χρειάζεστε επισυνάπτω και τα αρχεία της γκάλερυ.

leuko.zip

Δημοσ.

Το gallery κολάει εκεί που η actionscript διαβάζει δεδομένα απο το δίσκο (τις φωτό ).

Αρα κολάει στα ονόματα των φωτογραφιών που είναι στα ελληνικά.

Εαν κολούσε στο gallery name - caption Κτλ θα εμφάνιζε κανονικά το gallery και θα στα εβγαζε κινέζικα.

Κάνε αυτό που λέει ο jms!

ΥΓ. Απο που είναι οι 2 διαφορετικοί server που χρησιμοποιείς? Είναι κανένας απο ελληνική εταιρία ?

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως έχω φτιάξει μια εφαρμογή που οι χρήστες ανεβάζουν μόνοι τους τις φώτο και επειδή το όνομα γίνεται και η προβαλλόμενη περιγραφή πολλοί ονομάζουν με ελληνικά τις εικόνες.

---------- Προσθήκη στις 15:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:34 ----------

και δεν μπορώ ν ακαταλάβω γιατί εάν κολλάει η actionscript στα ελληνικά γιατί όταν τρέξω πχ το preview.swf από τον φάκελο που σας έδωσα τα εμφανίζει μια χαρά τα ελληνικά...

---------- Προσθήκη στις 15:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:37 ----------

Δεν ξέρω αν χρησιμεύει αλλά βάζοντας την εντολή System.useCodepage = true; στο actionscript τότε στο σαιτ εμφανίζεται η γκάλερυ ΚΑΙ οι εικόνες αλλά τα κείμενα είναι κινέζικα (όλα ΞΞΞΞ).

Δημοσ.

όπως υποθέτω καλά κάνεις την έχεις την εφαρμογή unicode... έλα όμως που τα windows δεν γράφουν τους τίτλους unicode... Καλή ώρα τώρα είμαι σε ubuntu και δεν μου εμφανίζει ούτε καν τους τίτλους από τα αρχεία που έχεις στο ζιπ... ίσως βέβαια αυτό είναι πρόβλημα του winrar ή winzip ή της συμπίεσης των windows ή ότι άλλο χρησιμποιείς... Για αυτό για να σε καλυμένος γιατί στο σύστημα που έχεις φτιάξει δεν βάζεις να μετατρέπονται τα filename? σε php είναι ή σε actionscript?

Δημοσ.

Γενικά νομίζω οτι το πρόβλημα είναι στο encoding που χρησιμοποιεί το κάθε σύστημα. Για αυτό ότι έχει να κάνει με Urls, ονόματα αρχείων κτλ το σωστό είναι να χρησιμοποιείς latin κωδικοποίηση.

Δεν ξέρω αν χρησιμεύει αλλά βάζοντας την εντολή System.useCodepage = true; στο actionscript τότε στο σαιτ εμφανίζεται η γκάλερυ ΚΑΙ οι εικόνες αλλά τα κείμενα είναι κινέζικα (όλα ΞΞΞΞ).

Οταν βάλεις System.useCodepage = false ( Που είναι το default ) τότε το Player "διαβάζει" τα text αρχεία σαν unicode.

Οταν το βάλεις true τότε τα διαβάζει χρησιμοποιώντας την κωδικοποίηση που χρησιμοποιεί το σύστημα του χρήστη. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα εσύ να βλέπεις τη σελίδα μια χαρά και κάποιος που έχει άλλη κωδικοποίηση να τη βλέπει χάλια.

Δημοσ.
όπως υποθέτω καλά κάνεις την έχεις την εφαρμογή unicode... έλα όμως που τα windows δεν γράφουν τους τίτλους unicode... Καλή ώρα τώρα είμαι σε ubuntu και δεν μου εμφανίζει ούτε καν τους τίτλους από τα αρχεία που έχεις στο ζιπ... ίσως βέβαια αυτό είναι πρόβλημα του winrar ή winzip ή της συμπίεσης των windows ή ότι άλλο χρησιμποιείς... Για αυτό για να σε καλυμένος γιατί στο σύστημα που έχεις φτιάξει δεν βάζεις να μετατρέπονται τα filename? σε php είναι ή σε actionscript?

Όταν λες σύστημα τι εννοείς; Το φλας δεν το έχω φτιάξει εγώ. Την βρήκα από το ιντερνετ. Εγώ εχω φτιάξει το σύστημα διαχείρισης της. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατί στον ένα σέρβερ παίζει μια χαρά και στον άλλον όχι. Βέβαια πατατηρησα μια διαφορά¨στο σερβερ που δεν παίζει τα αρχεια έχουν filename με κινέζικα ΑΝ ΚΑΙ στην παρουσίαση -δεν ξέρω πως- εμφανίζονται μια χαρα ελληνικά. Από την άλλη στον σέρβερ που δεν παίζει όλα αποθηκεύονται και φαίνονται κανονικότατα στα ελληνικά. Η βλακεία είναι πως είμαι σίγουρος πως αν δεν το βρω να το φτιάξω να παίζει μια χαρα θα έχω μπερδέματα...

---------- Προσθήκη στις 21:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:41 ----------

Γενικά νομίζω οτι το πρόβλημα είναι στο encoding που χρησιμοποιεί το κάθε σύστημα. Για αυτό ότι έχει να κάνει με Urls, ονόματα αρχείων κτλ το σωστό είναι να χρησιμοποιείς latin κωδικοποίηση.

Οταν βάλεις System.useCodepage = false ( Που είναι το default ) τότε το Player "διαβάζει" τα text αρχεία σαν unicode.

Οταν το βάλεις true τότε τα διαβάζει χρησιμοποιώντας την κωδικοποίηση που χρησιμοποιεί το σύστημα του χρήστη. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα εσύ να βλέπεις τη σελίδα μια χαρά και κάποιος που έχει άλλη κωδικοποίηση να τη βλέπει χάλια.

Σε ευχαριστώ φίλε. Το έβγαλα γιατί καλύτερα να μην φαίνεται παρά να είναι τυχαίο σε ποιον θα παίζει καλά και σε ποιον όχι...

---------- Προσθήκη στις 21:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:42 ----------

Πάντως πιστευωπως το φλας δεν έχει κάποιο πρόβλημα γιατι αν το ανοίξεις από τον υπολογιστή τα εμφανίζει όαλ ωραια...

Δημοσ.

Πάντως πιστευωπως το φλας δεν έχει κάποιο πρόβλημα γιατι αν το ανοίξεις από τον υπολογιστή τα εμφανίζει όαλ ωραια...

Εγω καταλαβαίνω οτι έχει να κάνει με την κωδικοποίηση του συστήματος που "τρέχει" το flashaki και διαβάζει τα αποθηκευμένα αρχεία. (αυτλό σου λέει και ο jms )

Κάνε μου μια χάρη. Βάλε το attachment που στέλνω στον server που ΔΕΝ παίζει και κάνε μια δοκιμή.(Στο δίσκο σου λογικά αυτό ΔΕΝ θα παίζει)

Πάντως τα filenames ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε λάτιν. Δε το συζητάω.

content.zip

Δημοσ.
Όταν λες σύστημα τι εννοείς; Το φλας δεν το έχω φτιάξει εγώ. Την βρήκα από το ιντερνετ. Εγώ εχω φτιάξει το σύστημα διαχείρισης της. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι γιατί στον ένα σέρβερ παίζει μια χαρά και στον άλλον όχι. Βέβαια πατατηρησα μια διαφορά¨στο σερβερ που δεν παίζει τα αρχεια έχουν filename με κινέζικα ΑΝ ΚΑΙ στην παρουσίαση -δεν ξέρω πως- εμφανίζονται μια χαρα ελληνικά. Από την άλλη στον σέρβερ που δεν παίζει όλα αποθηκεύονται και φαίνονται κανονικότατα στα ελληνικά. Η βλακεία είναι πως είμαι σίγουρος πως αν δεν το βρω να το φτιάξω να παίζει μια χαρα θα έχω μπερδέματα...

---------- Προσθήκη στις 21:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:41 ----------

Σε ευχαριστώ φίλε. Το έβγαλα γιατί καλύτερα να μην φαίνεται παρά να είναι τυχαίο σε ποιον θα παίζει καλά και σε ποιον όχι...

---------- Προσθήκη στις 21:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:42 ----------

το σύστημα διαχείρησης είναι σε php ή actionscript?

Δημοσ.
Εγω καταλαβαίνω οτι έχει να κάνει με την κωδικοποίηση του συστήματος που "τρέχει" το flashaki και διαβάζει τα αποθηκευμένα αρχεία. (αυτλό σου λέει και ο jms )

Κάνε μου μια χάρη. Βάλε το attachment που στέλνω στον server που ΔΕΝ παίζει και κάνε μια δοκιμή.(Στο δίσκο σου λογικά αυτό ΔΕΝ θα παίζει)

Πάντως τα filenames ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε λάτιν. Δε το συζητάω.

Καλημέρα. Το έβαλα και δεν παίζει. Και μάλιστα ενώ συνήθως αναγνώριζε πως υπάρχουν 2 εικόνες και έβγαζε δύο κουτάκια τωρα βγάζει μόνο ένα. Μωρε να τα βάζω εγώ σε λάτιν αλλα το θέμα είναι οτί επειδή είναι συνδεδεμένα με τον τίτλο και την περιγραφή κάθε προιόντος ο άλλος θα θέλει να χρησιμοποιεί ελληνικά. Αν ήταν στο χέρι μου θα τα έβαζα λάτιν να ησυχάσω κιόλας.

---------- Προσθήκη στις 08:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:30 ----------

το σύστημα διαχείρησης είναι σε php ή actionscript?

Σε php το έχω φτιάξει φίλε μου.

---------- Προσθήκη στις 08:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:31 ----------

Να ρωτήσω και κάτι που μπορεί να βοηθήσει: Ξέρετε κάποιο τρόπο σε php να μετατρέπω ελληνικούς χαρακτήρες σε λάτιν αλλά η διαδικασία να είναι αναστρέψιμη δηλαδή όταν χρειαστεί να μπορώ από τους λατιν να βρω ποια ήταν η αρχική ελληνική λέξη;

Δημοσ.
Καλημέρα. Το έβαλα και δεν παίζει. Και μάλιστα ενώ συνήθως αναγνώριζε πως υπάρχουν 2 εικόνες και έβγαζε δύο κουτάκια τωρα βγάζει μόνο ένα.

Αυτό σημαίνει οτι δε διαβαζει τίποτα απο τον κώδικα ( το ένα κουτάκι που βλέπεις δεν το βγάζει επειδή διαβάζει το ένα Node της XML. Κανένα δε διαβάζει ) ενώ απο το xml που έχεις διαβάζει κανονικά τον κώδικα (γιατί φτιάχνει τα δύο nodes) και κολάει στο να φορτώσει τις εικόνες. Τα άλλαξες τα ονόματα των εικόνων να δεις αν τα υπόλοιπα ελληνικά (τίτλος κτλ) εμφανίζοντε κανονικά ?

Δημοσ.
Αυτό σημαίνει οτι δε διαβαζει τίποτα απο τον κώδικα ( το ένα κουτάκι που βλέπεις δεν το βγάζει επειδή διαβάζει το ένα Node της XML. Κανένα δε διαβάζει ) ενώ απο το xml που έχεις διαβάζει κανονικά τον κώδικα (γιατί φτιάχνει τα δύο nodes) και κολάει στο να φορτώσει τις εικόνες. Τα άλλαξες τα ονόματα των εικόνων να δεις αν τα υπόλοιπα ελληνικά (τίτλος κτλ) εμφανίζοντε κανονικά ?

Τα άλλαξα. Αφήνοντας τους τίτλους τετραγωνάκια όπως τα έχεις μου εμφανίζει κενο. ΑΝ τα αλλάξω εγώ σε ελληνικά εμφανίζονται κανονικά. Σορρυ αν κατάλαβα κάτι λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...