Προς το περιεχόμενο

να κάνω την αρχή με joomla, drupal ή κάτι άλλο;

slvsnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι γνώσεις μου έχουν να κάνουν με html, javascript και Php.

όχι σε αρκετά ανεβασμένο επίπεδο αλλά αρκετό για να φτιάξω ένα site με όχι πολλές απαιτήσεις.

έχω φτιάξει για το χαβαλέ μου μερικά για φίλους.

το θέμα είναι ότι τώρα θέλω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω και πιο σοβαρά άρα πρέπει να επεκτείνω τις γνώσεις μου.

οπότε να κάνω την αρχή μαθαίνοντας joomla ή drupal ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο;

θα ήθελα εν συντομία αν μπορεί κάποιος να μου πει τα + και - του καθενός.

βλέπω πως το joomla ακούγεται περισσότερο πάντως.

επίσης θα προτιμούσα κάτι που δεν είναι τόσο δύσκολο-περίπλοκο.

είπαμε να μελετήσουμε λίγο αλλά ας μην το παρακάνουμε :-D

παίδες περιμένω

Δημοσ.

Να κάνεις την αρχή με drupal ή κάτι άλλο.

Το αποτέλεσμα θα βγει πιο δύσκολα αλλά ποιοτικότερο και θα ξεχωρίσεις.

Αν θέλεις να πουλάς έτοιμα sites με 500 ευρώ, go joomla

Δημοσ.

γιατί όμως παντού ακούγεται το joomla;

δηλαδή το drupal είναι δυσκολότερο αλλά έχω καλύτερο αποτέλεσμα;

δεν με ενδιαφέρει να πουλάω sites.

επίσης,

με δεδομένο ότι έχω κάποια σχέση με το web, πόσο θα μου πάρει ώστε να ανεβάσω το πρώτο μου site σε joomla ή drupal; μιλάω για ενασχόληση μισή με μια ώρα την ημέρα το πολύ

Δημοσ.

Λοιπόν έχοντας δει λίγο πολύ όλα τα γνωστά cms (drupal, joomla, wordpress) που κυκλοφορούν έχω να πω ότι το καθένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Δες εδώ που τα έχει όλα αναλυτικά.

Αλλά έχε στο νου σου ότι πλέον είναι λίγα τα πράγματα τα οποία δεν μπορείς να κάνεις με κάποιο από τα cms. Για μένα είναι καθαρά θέμα ευκολίας, δες τα όλα ένα ένα με το πάσο σου, εγκατέστησε τα σε localhost δημιούργησε ένα site με το καθένα παίξε μαζί του και δες πιο σε βολεύει περισσότερο.

Δημοσ.

Με ολα τα cms μπορεις να κανεις πολλα πραγματα. Το drupal δεν ειναι τοσο user friendly αλλα εχει περισσοτερες δυνατοτητες επεκτασης. Αν δεν κανω λαθος καποια γνωστα website με drupal ειναι της nasa και cnn (η bbc δεν θυμαμαι.)

Και το joomla ειναι πολυ καλο και εχει δυνατοτητες επεκτασης πολλες. Πηγαινε gazzeta.gr και δες το. Ειναι μεγαλη ιστοσελιδα και ειναι με joomla.

Wordpress ειναι για blogging παρα πολυ καλο και εχει παρα πολυ plugins για πιο underground ιστοσελιδες. Δεν μου αρεσει να σου πω την αληθεια.

Σε γενικες γραμμες, απλες ιστοσελιδες μπορεις να φτιαξεις με ολα (υπαρχουν και αλλα).

Δημοσ.

Εγω χρησιμοποιώ αρκετά Wordpress, που έχει φοβερές δυνατότητες,μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα.Και στην αρχή δεν του το είχα καθόλου.Το Joomla επίσης χρησιμοποιείται αρκετά, οπότε καλό είναι να εμβαθύνεις λίγο τις γνώσεις σου σε αυτές τις πλατφόρμες.

Δημήτρης

Δημοσ.

παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

λέω να κάνω μια αρχή με wordpress μιας και απ ότι είδα είναι ευκολότερο.

μη μπούμε με τη μια στα βαθιά.

αν ξέρει κανείς μερικά sites σε wordpress ας τα γράψει.

δεν αναφέρομαι σε blogs.

Δημοσ.
παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

λέω να κάνω μια αρχή με wordpress μιας και απ ότι είδα είναι ευκολότερο.

μη μπούμε με τη μια στα βαθιά.

αν ξέρει κανείς μερικά sites σε wordpress ας τα γράψει.

δεν αναφέρομαι σε blogs.

δες την υπογραφή.

Δημοσ.
γιατί όμως παντού ακούγεται το joomla;

Και όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί Windows, αλλά δεν είναι τα καλύτερα. Ακούγεται το Joomla γιατί είναι το εργαλείο που βοηθάει αρκετό κόσμο να τη δει Web Designer, Web Developer ή και τα δυο ταυτόχρονα.

Δημοσ.

Από τη δικιά μου εμπειρία το Drupal έχει τις περισσότερες δυνατότητες για περίπλοκα sites ενώ το Wordpress είναι πιο γρήγορο/εύκολο στο στήσιμο για sites με standard λειτουργίες + έχει περισσότερα έτοιμα themes.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...