Lomar Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 doutsos, κατέβασε το quicktime ή κάποιο άλλο free software, απο το site της apple, θα σου εμφανιστεί πάλι το μενού με τις επιλογές πληρωμής, απο κάτω όμως αυτή τη φορά θα υπάρχει ξεχωριστή επιλογή για μη-πληρωμή/μη-καταχωρηση-πιστωτικής/thank-you-not-now/κάτι-τέτοιο, επέλεξε τη και κάνε account δωρεάν (είναι κάτι σαν eastern egg του στιβ). είναι 99$ τον χρόνο για το devkit, αλλά στο itunes έχει δωρεάν παρουσιάσεις από events για προγραμματιστές πoυ έχει οργανώσει η apple για τις δυνατότητες, βιβλιοθήκες, προτεινόμενες ρουτίνες για βασικές λειτουργίες κ.α. btw, μόλις έκανα εγγραφή και αυτή τη στιγμή κατεβαίνει το xcode3.2.4 και το sdk του ios 4.1. δεν πλήρωσα τίποτα, ούτε έχω εισάγει στα στοιχεία του apple account κάποια πιστωτική/χρεωστική κάρτα. μάλλον η χρέωση είναι για να μπορείς να κάνεις publish τα apps. κατα τη συμπλήρωση της φόρμας επέλεξα εκεί που λέει για τον τύπο τον apps που θα αναπτύξω, οτι θα είναι για in house χρήση, ίσως για αυτό να μην με χρέωσε κάτι. ψήθηκα να πειραματιστώ.
Mercyful_Fate Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Για να κατεβάσεις το dev kit δεν πληρώνεις τίποτα. Για να μπορείς να ανεβάσεις apps στο app store (και να μπορείς να τις φορτώνεις στο iPhone σου για testing) πρέπει να πληρώσεις τα $99/χρόνο. Οπότε ουσιαστικά κάνεις ότι θες τοπικά στον υπολογιστή σου, και όταν πλέον θες να σπρώξεις το app σου στο store, τότε πληρώνεις την dev συνδρομή.
basilis222 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Ναι αλλα είναι μόνο για Mac. Διάβασα και κάτι ψιλοκαταλαβα αλλα για να κατεβάσω το προγράμμα δεν μπορώ. Όταν πάρω τον Mac μου τότε θα κάνω απορίες.
andypolitis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 απλά να διευκρινίσω, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα κίνητρα πίσω από το τρολάρισμα μου, πως η δυσαρέσκεια μου ήταν για το ύφος του τόπικ στάρτερ. όταν ζητάς πληροφορίες περιμένοντας εθελοντικές απαντήσεις, για τις συμβουλές που θα πάρεις, ο εθελοντής δεν είναι υποχρεωμένος να περιορίσει το ύφος του για λόγους δεοντολογίας, παρόλα αυτά συμφωνώ πως αυτό είναι το πρέπον, να τηρείται ένα επίπεδο. όταν όμως αυτός που ζητάει πληροφορίες εξαρχής είναι αγενής και απότομος, πιστεύω πως δεν είναι υπερβολικό να φανταστώ οτι μου επιτρέπετε να εκφραστώ στο ίδιο επίπεδο με του τόπικ στάρτερ. αυτό ήταν το σκεπτικό της καλόπιστης αλλά - εσκεμμένα - κακότροπης κριτικής μου. μαζί με μια επιπλέον δόση πικρίας/κραξίματος. Εξερετική επιχειρηματολογία!
ntaryl Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Καλημερα υπαρχει το DragonFireSdk παιζει σε Win
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Καταρχήν πρέπει να έχει υπολογιστή Mac (Χωρίς Mac δεν μπορείς να ανεβάσεις εφαρμογή), μετά κατεβάζεις το dev kit δωρέαν, στην περίπτωση μόνο που θες να ανεβάσεις το app σου στο app store θα πρέπει να πληρώσεις. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεις να κάνεις αν ασχοληθείς! Υπάρχουν και μαθήματα στο iTunes που θα σε βοηθήσουν.
_Marios_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 απαιτειτε η δημιουργια εταιριας για να δικαιολογεις τα εσωδα;
jtheogr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 απαιτειτε η δημιουργια εταιριας για να δικαιολογεις τα εσωδα; Οχι απαραιτητα αλλα πρέπει να κανεις εναρξη σαν ελευθερος επαγγελματιας. ---------- Προσθήκη στις 21:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:45 ---------- Η ιστορια με τους developers εχει ως εξης, αν εχεις καποια σοβαρη επαφη με τον προγραμματισμο δεν ειναι δυσκολο να μαθεις να φτιαχνεις apps για το iphone , υπάρχουν απειρα παραδειγματα-how tow κλπ. Το θεμα ειναι αλλου αντε και εφτιαξες καποιο app ποσο θα πουλησει και τελικα θα αξιζει το κοπο και το χρονο. Εχω γνωρισει 4 ελληνες developers που εχουν φτιαξει διαφορα apps ο ενας εχει φτιαξει 5-6 εφαρμογες και οι αλλοι 3 απο 3 εφαρμογες,, τα εσοδα που ειχαν δεν ηταν τιποτα σπουδαιο εκτος απο τον εναν που σε βαθος 2ετιας ειχε περιπου 25.000 ευρω έσοδα (οχι κερδη).
tr3quart1sta Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 http://www.cultofmac.com/become-an-iphone-game-developer-in-10-steps-how-to/68712
basilis222 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 http://www.cultofmac.com/become-an-iphone-game-developer-in-10-steps-how-to/68712 Ενδιαφέρον αυτό. Αλλα λέει την γλώσσα προγραμματισμού; Δεν Έχω χρόνο να το διαβάσω τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.