Προς το περιεχόμενο

Πως θα γίνω developer?

basilis222

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ξέρει κανείς τι πρέπει να ξέρει για να γίνει κάποιος developer? (στην apple)

Αν θες να γίνεις registered developer απλά ειναι μια αίτηση και $99 για κάθε πλατφόρμα π.χ. iOS, osX κλπ.

Αν εννοείς τι χρειάζετε να μάθεις είναι C++, Objective C σαν βάση και τα διάφορα frameworks της κάθε πλατφόρμας (π.χ. CoreGraphics, UIKit κλπ).

Δημοσ.

Προαπαιτούμενο είναι να έχεις ήδη κάποια εκπαίδευση/προϋπηρεσία πάνω στο software developing. Αν όχι, τότε δύσκολα θα μπεις στο πνεύμα.

Δημοσ.

Πάντως έχω διαβάσει για ένα εντεκάχρονο που έμαθε την γλώσσα (δεν ξέρω αν είχε ήδη γνώσεις προγραμματισμού, ή ασυνήθιστα υψηλό iQ), έφτιαξε μια εφαρμογή, πέρασε στο AppStore και έβγαλε και λεφτά...

Πράγμα που είναι ενδιαφέρον... εν μέσω κρίσης ειδικά...

Δημοσ.
Είναι δύσκολο δλδ; Είναι κάποιος απο εσάς developer?

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα και δουλειά τίποτα δεν είναι δύσκολο. Όλοι αυτοί που βγάζουν λεφτά, φτιάχνοντας εφαρμογές για το appstore δεν είναι μάγκες, ούτε ιδιοφυΐες. Απλά δουλεύουν.

Αν έχεις όρεξη, ξεκίνα διάβασμα: http://developer.apple.com/

Δημοσ.

Πιάσε γενικά διαβάζοντας κάποια πράγματα για προγραμματισμό, δομές δεδομένων κλπ. και μετά διάβασε συγκεκριμένη γλώσσα. Μπορείς να τα κάνεις και παράλληλα. Αλλά ένα εγχειρίδιο εκμάθησης συγκεκριμένης γλώσσας προγραμματισμού πιθανόν να μην σε βοηθήσει ιδιαίτερα.

Anyway, αν έχεις όρεξη και χρόνο μπες στη διαδικασία όπως μπορείς, και αργά ή γρήγορα θα βρεις τον δρόμο σου (με υπομονή πάντα, και προσπάθησε να μην ξενερώσεις από τις δυσκολίες που θα συναντήσεις).

Δημοσ.

απο οσο γνωριζω ,γιατι ηθελα να ασχοληθω κι εγω,ειχα καποιες ιδεες για απλες εφαρμογες (και δωρεαν αρχικα) πρεπει να εχεις mac για να ασχοληθεις.

εμενα προσωπικα με αποθαρυνε αυτο,επειδη δεν εχω

Δημοσ.
Πάντως έχω διαβάσει για ένα εντεκάχρονο που έμαθε την γλώσσα (δεν ξέρω αν είχε ήδη γνώσεις προγραμματισμού, ή ασυνήθιστα υψηλό iQ), έφτιαξε μια εφαρμογή, πέρασε στο AppStore και έβγαλε και λεφτά...

Πράγμα που είναι ενδιαφέρον... εν μέσω κρίσης ειδικά...

θα μπορούσε να το είχε κάνει 10χρονο πιτσιρίκι που έχει καεί στην objective-c, http://isteam.co.uk/2009/01/07/isteam-dominates-hits-1-million-downloads-in-its-first-week/

δεν είναι κάτι εντυπωσιακό να πουλήσει μια ηλίθια εφαρμογή σε καλοζωισμένο, βολεμένο, ακαλλιέργητο (καλό) κόσμο. ούτε χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυία για να το καταλάβει αυτό και να φτιάξει μια "ψαρωτική", εφετζίδικη (για τα ψώνια) εφαρμογή.

Είναι δύσκολο δλδ; Είναι κάποιος απο εσάς developer?

αυτό μου θυμίζει κάτι χαριτωμένα κοριτσάκια που με ρωτούσαν αν "είναι δύσκολη σχολή η πληροφορική", με την προοπτική να σπουδάσουν σε αυτή και να βγάλουν άνετα και πολλά λεφτά μετά απο αυτή. τι πάει να πει δύσκολο και εύκολο; έμαθες οτι είναι trendy να είσαι developer και είδες και 2-3 σκληρά εργαζόμενους πιτσιρικάδες να βγάζουν λεφτά απο το "ντιβελοπινγκ" και είπες να μη μείνεις στην απέξω, αλλά χωρίς το ζόρισμα.

αθάνατη ελλαδάρα, όλοι και τζάπα και μάγκες.

Δημοσ.

Lomar δεν κατανοω το πνευμα σου ειλικρινα. Που βρισκεις το κακο σε οτι ειπε και του μιλας ετσι; Την δουλεια θα σου κλεψει;

αθανατη ελλαδαρα που αντι να χαιρομαστε με την προκοπη και την ενδελεχεια του αλλου,μονο να κραζουμε ξερουμε και να ειμαστε πικροχολοι...

Δημοσ.

Χε... και αυτά που γράφει ο Lomar ισχύουν αλλά και αυτά που γράφεις εσύ basilis5....

Είμαστε εθισμένοι στην πικροχολίαση... αλλά και στο τζαμπαμαγκιλίκι... τρομερός συνδυασμός νομίζω..!!!

χαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Peace brothers..

Δημοσ.

μαγκες ξεφευγεται απ το θεμα...

αν και το θεμα ειναι οτι αν ηθελε ο τυπος να ασχοληθει , πρωτα θα το εψαχνε ο ιδιος και μετα θα ρωτουσε... ρε φιλε κανε μια ερευνα και μετα ρωτα...

δεν σε βλεπω να προκοπτεις με τον προγραμματισμο, κανε κατι αλλο...

φιλικα παντα..

Δημοσ.
Lomar δεν κατανοω το πνευμα σου ειλικρινα. Που βρισκεις το κακο σε οτι ειπε και του μιλας ετσι; Την δουλεια θα σου κλεψει;

αθανατη ελλαδαρα που αντι να χαιρομαστε με την προκοπη και την ενδελεχεια του αλλου,μονο να κραζουμε ξερουμε και να ειμαστε πικροχολοι...

απλά να διευκρινίσω, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα κίνητρα πίσω από το τρολάρισμα μου, πως η δυσαρέσκεια μου ήταν για το ύφος του τόπικ στάρτερ.

όταν ζητάς πληροφορίες περιμένοντας εθελοντικές απαντήσεις, για τις συμβουλές που θα πάρεις, ο εθελοντής δεν είναι υποχρεωμένος να περιορίσει το ύφος του για λόγους δεοντολογίας, παρόλα αυτά συμφωνώ πως αυτό είναι το πρέπον, να τηρείται ένα επίπεδο. όταν όμως αυτός που ζητάει πληροφορίες εξαρχής είναι αγενής και απότομος, πιστεύω πως δεν είναι υπερβολικό να φανταστώ οτι μου επιτρέπετε να εκφραστώ στο ίδιο επίπεδο με του τόπικ στάρτερ.

αυτό ήταν το σκεπτικό της καλόπιστης αλλά - εσκεμμένα - κακότροπης κριτικής μου. μαζί με μια επιπλέον δόση πικρίας/κραξίματος.

Δημοσ.

ρε παίδες για εξηγήστε μου μία. στην σελίδα της apple που λέει οτι πρέπει να κάνει log in σαν developer με το account σου, αν δεν έχεις πατάς get started και κάνεις ένα apple developer δεν διαλέγεις κάποιο από αυτά που πρέπει να πληρώσεις σωστά? και σε τι ωφελεί να κάνεις account. Επίσης κατα την διάρκεια της εγγραφής ζητάει και κωδικό απο κάποιο προίόν apple που έχεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...