Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση Win 7 σε παλιό PC

popeye68

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο forum.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Μου χάρισαν έναν παλιό υπολογιστή (6-ετίας) που αποτελείται από: CPU: Intel Pentium 4 (3,00GHz), MOBO: MSI MS-7043, PSU: 400W, GPU: NVIDIA GeForce FX 5200, RAM:2GB.

Προσπαθώ να εγκαταστήσω Win 7 Home Premium 32-bit (γνήσια) και ένώ boot-άρω με το cd των Win δεν το αναγνωρίζει και μπαίνει κατ'ευθείαν στο λειτουργικό (Ubuntu).

Εδώ να πω ότι του έχω εγκαταστήσει πολλές φορές διάφορες διανομές Linux και τις αναγνωρίζει κανονικά. Τώρα του έχω εγκαταστήσει το Ubuntu 10.10 και λειτουργεί μια χαρά. Μόνο το cd των Win δεν αναγνωρίζει. Γιατί;

Τι μπορώ να κάνω; Καμμιά ιδέα;

ΥΓ. Το BIOS είναι ρυθμισμένο σαν 1η συσκευή να bοot-άρει από το cd-dvd drive.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα και σε εσένα.

Κάθε ΒΙΟS έχει και κάποια shortcuts, με βάσει το τη ΒΙΟS έχεις υπάρχει μία επιλογή (θα με διευκόλεινες εάν μου έλεγες τη ΒΙΟS έχεις), όπου σε βάζει να επιλέξεις ποιά συσκευή θέλεις να εκκινήσεις. Νομίζω η επιλογή λέγετε BOOT-SCREEN.

Δημοσ.
Καλημέρα και σε εσένα.

Κάθε ΒΙΟS έχει και κάποια shortcuts, με βάσει το τη ΒΙΟS έχεις υπάρχει μία επιλογή (θα με διευκόλεινες εάν μου έλεγες τη ΒΙΟS έχεις), όπου σε βάζει να επιλέξεις ποιά συσκευή θέλεις να εκκινήσεις. Νομίζω η επιλογή λέγετε BOOT-SCREEN.

Το έχω κάνει αυτό δεν διαβάζεις το YΓ. παραπάνω;

Το έχω γυρίσει στο cd-dvd.

Δημοσ.

Λεει οτι το εχει γνησιο αρα δεν προκειται για κακο γραμμενο dvd. Σε καθε περιπτωση βεβαιωσου οτι το dvd δουλευει κανονικα σε αλλο μηχανημα.

Επισης δοκιμασε να αφαιρεσεις απο το BIOS οποιαδηποτε αλλη boot συσκευη (και ας εχεις κανει πρωτο το dvd) καθως και να βγαλεις τα καλωδια του δισκου προσωρινα να δουμε τι θα κανει. Αν σου πει οτι δεν βρισκει καθολου Boot device για καποιο λογο η συσκευη dvd σου δεν συνεργαζεται καλα με το δισκακι. Αγνωστο γιατι. Δες αν μπορεις να δανειστεις κανενα αλλο

Δημοσ.

Το να έχεις επιλέξει το BIOS να είναι ρυθμισμένο σαν 1η συσκευή να bοot-άρει από το cd-dvd drive, είναι τελείος διαφορετικό από το να επιλέξεις το boot-menu κατά την εκίνηση. Εάν επιλέξεις το boot-menu θα σου εμφανίσει όλες τι διαθέσιμες επιλογές, και εκεί θα δείς εαν μπορείς να bootareis από το cd-dvd drive.

Δημοσ.

Το δισκάκι είναι το γνήσιο της Microsoft και στο PC της υπογραφής μου το αναγνωρίζει μια χαρά.

Επίσης δεν είναι θέμα drive γιατί τα αναγνωρίζει όλα τα άλλα δισκάκια (ταινίες, Linux, Win xp) εκτός από τα Win 7.

Εγώ πιστεύω ότι δεν τα αναγνωρίζει επειδή το PC είναι παλιό (6ετίας).

Θα προσπαθήσω να κάνω BIOS update και βλέπουμε.

---------- Προσθήκη στις 18:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:58 ----------

Το να έχεις επιλέξει το BIOS να είναι ρυθμισμένο σαν 1η συσκευή να bοot-άρει από το cd-dvd drive, είναι τελείος διαφορετικό από το να επιλέξεις το boot-menu κατά την εκίνηση. Εάν επιλέξεις το boot-menu θα σου εμφανίσει όλες τι διαθέσιμες επιλογές, και εκεί θα δείς εαν μπορείς να bootareis από το cd-dvd drive.

Όλα τα άλλα DVD τα αναγνωρίζει κανονικά (ταινίες, Linux, Win xp).

Μόνο τα Win 7 δεν αναγνωρίζει.

Μάλλον επειδή το PC είναι παλιό (6ετίας) χρειάζεται BIOS update.

Θα το προσπαθήσω κι αυτό.

• Moderators
Δημοσ.

Σου εμφανιζει το μηνυμα να πατησεις ενα κουμπι για να κανει boot απο το cd ή δεν στο εμφανιζει καθολου?

Δημοσ.

Τέλοοος!!!

Όλα ΟΚ.

Έφταιγε το dvd drive τελικά. Ήταν μάρκα LITE ON και αυτή η μάρκα έχει πρόβλημα. Δεν αναγνωρίζει όλα τα cd των Win7. Mου το είπαν κι εμένα σε ένα άλλο forum. Μόλις άλλαξα το drive με ένα SONY το "διάβασε" κανονικά το CD. Το έμαθα κι αυτό.

Σας ευχαριστώ όλους όσοι ασχοληθήκατε μ' αυτό το topic.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Tελικά η λύση του προβλήματος περιγράφεται παρακάτω:

"Έχει παρατηρηθεί πως σε παλιά μηχανάκια εποχή pentium 4 στη φάση εγκατάστασης των Win7 βγάζει ένα σφάλμα "Windows 7 - Boot error code: 5" αυτό συμβαίνει συνήθως στα MSI,Asrock,Sis.

Παραθέτω Έναν οδηγό σε όσους αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

Το δοκίμασα και δουλεύει...Σε μηχάνημα με MSI με Pentium 4 μου έβγαζε αυτό το σφάλμα.Μετά από αυτό μπόρεσα και μπούταρα κανονικότατα".

Όλη την διαδικασία την κάνουμε με το Imgburn.

http://www.unawave.d...or.html?lang=EN

Δημοσ.

Μηπως Popeye68,, και αν δεν ειναι αντιθετο προς τους κανονισμους του τοσο φιλοξενου εδω φορουμ.. ,, μηπως λεω μπορεις να πεις την διευθυνση αυτου του αλλου forum να βρισκομε και εκει πληροφοριες??? Ακομα και αν ξερεις και αλλα σχετικα fora.., για να ενημερωνομαστε και απο κει??

Δημοσ.

Μηπως Popeye68,, και αν δεν ειναι αντιθετο προς τους κανονισμους του τοσο φιλοξενου εδω φορουμ.. ,, μηπως λεω μπορεις να πεις την διευθυνση αυτου του αλλου forum να βρισκομε και εκει πληροφοριες??? Ακομα και αν ξερεις και αλλα σχετικα fora.., για να ενημερωνομαστε και απο κει??

Κάτω - κάτω δεν το βλέπεις το link;

Eγώ δημοσίευσα το συγκεκριμένο site για να το δείτε αναλυτικά.

Αν εσύ δεν το είδες δεν φταίω εγώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...