nikolaos_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Λοιπόν έχω μια μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες (και μικρά βίντεο) οργανωμένες σε υποκαταλόγους σε ένα υποκατάλογο ενός από τους δίσκους μου, σε ubuntu. Θέλω να τις βλέπω γρήγορα μέσω internet, ακόμη κι όταν δεν είμαι στον δικό μου υπολογιστή, αλλά σε έναν απομακρυσμένο ή σε ένα κινητό τηλέφωνο με έναν browser. Για το λόγο αυτό έβαλα έναν apache web server ο οποίος μου δείχνει όπως ανέμενα μια μακροσκελή λίστα αρχείων και υποκαταλόγων μέσα στον browser. Κρατώ αναμένο στο σπίτι το μηχάνημα με ubuntu όλη τη μέρα όταν λείπω για καιρό, έχω dyndns, κι όποτε θέλω μπαίνω στο /var/www όπου έχω ένα symbolic link προς τον βασικό υποκατάλογο των φωτογραφιών μου. Με αυτή την πάναπλη λύση όμως δεν είμαι ικανοποιημένος, γιατί 1. Δεν έχω μια προεπισκόπιση, ένα thumbnail της φωτογραφίας 2. Η σύνδεση στο σπίτι αργεί να κάνει upload και αντίστοιχα από τον ξένο browser η παρουσίαση της φωτογραφίας αργεί. 3. Θέλω με τη βοήθεια του browser να εκτελείται μια, όσο το δυνατόν καλύτερη, παρουσίαση των φωτογραφιών. 4. Δεν υπάρχει μια δυνατότητα περιορισμένης πρόσβασης, με λογαριασμούς χρηστών, οπότε να μη δίνω οδηγίες σε ποιον υποκατάλογο να μπει, αλλά να δίνω έναν κωδικό username και να του παρουσιάζονται μόνο οι φωτογραφίες που εγώ θέλω κι έχω προκαθορίσει. Επίσης απαίτησή μου είναι η δομή των υποκαταλόγων που έχω φτιάξει με τις δεκαετίες να παραμείνει άθικτη, όπως και το περιεχόμενο των υποκαταλόγων να μην έχουν άλλα αρχεία πέρα από τις φωτογραφίες. Σκέφτηκα να υλοποιήσω κάτι σε php, ώστε να μπαίνω κατευθείαν σε μια σελίδα που να διαλέγω τον υποκατάλογο, δείχνοντάς μου μικρές εικόνες και μετά με μεσαίου μεγέθους εικόνες να γίνεται μια παρουσίαση. Αλλά ούτε επαρκής γνώσεις έχω, ούτε χρόνο. Το BINS photo album ήταν μια περίοδο ιδανικό για μένα, αλλά πάει και γράφει xml αρχεία μέσα στους original καταλόγους των φωτογραφιών, ενώ δύσκολα ενημερώνεται αν προσθαφαιρέσω νέες φωτογραφίες (θέλει rebuild) και δεν υποστηρίζει χρήστες. Τι έχετε υπόψη σας ως το τέλειο web photo album?
morgy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Αν κατάλαβα καλά όσα ζητάς, τα κάνεις όλα αυτά (αν δεν σε ενοχλούν οι διαφημίσεις) με το photobucket. Thumbnails και δυνατότητα για καταλόγους και υποκαταλόγους καθώς και να ορίσεις password για συγκεκριμένο κατάλογο (υποκατάλογο) κτλ Αλλά αυτό μάλλον προϋποθέτει να ανεβάσεις όλα τα αρχεία ένα ένα από την αρχή. Από την άλλη, υπάρχει η επιλογή του Opera (Unite>Photo sharing) που ίσως να σε εξυπηρετεί αλλά προϋποθέτει να έχεις τον υπολογιστή και τον Όπερα συνέχεια ανοιχτό. Εκεί απλά δημιουργείς έναν φάκελο όπου από όπου θα βλέπει ο Οπερα τα αρχεία σου και ίσως να μπορείς απλά να κάνεις ένα κόπι πέιστ τους καταλόγους/υποκαταλόγους όπως τους έχεις τώρα και να παίξει μια χαρά. Και εκεί έχεις επίσης δυνατότητα για password για περιορισμένη πρόσβαση. Δεν ξέρω αν είναι τέλειες λύσεις αλλά τις έχω δοκιμάσει και με ικανοποιούν. υπάρχει και κάτι που λέγεται Fotki αλλά δεν ξέρω πόσο χώρο δίνει στους δωρεάν χρήστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.