Προς το περιεχόμενο

αλλαγη ram. θα με ωφελησει?

osakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας! θα ηθελα την βοη8εια σας. εχω εδω κ δυο χρονια αυτο το laptop: http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?LNG=28&service=SE&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=127556

αν αλλαξω τη ram, απο 2GB την κανω 4GB, θα βελτιωθει καθολου η ταχητητα του?

παρακαλω ας απαντησει καποιος που ξερει...ευχαριστω!

Δημοσ.

Λίγο, και αν υποθέσω οτι είσαι και με 32Bit λειτουργικό τότε θα εκμεταλλεύεσαι μόνο τα 3GB.

Προσωπικά εγω είδα διαφορά οταν άλλαξα τον δίσκο, και πήγα απο της 5400rpm στης 7200rpm ένιωσα σαν να είχα PC και οχι Laptop.

Δημοσ.

Οτι λεει ο blackstar.Αν ειχες 1GB και πηγαινες για 2 κατι μπορει να γινοταν.Τωρα 2 GB με 32αρι λειτουργικο ειναι μια χαρα για Laptop.Καλυτερα βαλε εναν ssd.Εκει θα δεις την μεγιστη βελτιωση που μπορεις να κανεις.

Δημοσ.

Είχα το ίδιο λαπτοπ και έκανα αναβάθμιση από 2gb σε 3gb. Ελάχιστη διαφορά στις καθημερινές λειτουργίες. Πάνω από 3 έτσι κι αλλιώς είναι ανώφελο με 32bit.

Δημοσ.

γινετε να αλλαξω λειτουργικο σε 64αρη win7 στο συγκεκριμενο laptop? και αν γινεται ας πουμε οτι βαζω 4gb ram θα εχω αλλαγη? +++μπορειτε να μου προτεινετε καποιον ssd? σορρι που σας τα πρηζω με τις πολλες ερωτησεις αλλα χρειαζομαι τη βοηθεια σας...

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου είναι 64 bit, άρα βάλε άφοβα 64bit windows.

Η μνήμη κάνει πάντα καλό, αν τη βρεις φτηνά βάλε.

Τώρα για δίσκο SSD, είναι πολύ ακριβή αγορά για ένα μηχάνημα 2 ετών. Εγώ δεν θα έπαιρνα.

Δημοσ.

σας ευχαριστω για τη βοηθεια! εχω ομως μια τελευταια ερωτηση, με λιγα λογια αν μπορει να μου πει καποιος σε τι χρησιμευει ο ssd? Υπαρχει μονο στα laptop?

Δημοσ.

οχι ο ssd υπαρχει και στους φορητους υπολογιστες και στα desktop.

απλα ειναι πολυ πιο γρηγορος απο τον κανονικο σκληρο δισκο και κανει ολη την λειτουργια του υπολογιστη πολυ πιο γρηγορη.

Πολλα παιδια παιρνουν εναν μικρο σε χωρητικοτητα ssd και του περνανε το λειτουργικο συστημα εκει,ουτως ωστε να ανοιγει/κλεινει σε κλασματα του δευτερολεπτου και να κανουν γρηγορα την δουλεια τους.

Δημοσ.

Ο SSD θα ωφελήσει την γενικότερη «αίσθηση» που αφήνει το μηχάνημά σου όταν το χρησιμοποιείς.

Ένας σκληρός δίσκος για laptop θέλει κάτι λιγότερο από 10 milliseconds για να βρει ένα τυχαίο αρχείο πάνω στην επιφάνειά του, ενώ σε έναν SSD ο αντίστοιχος χρόνος μπορεί να είναι και το 1/100. Η διαφορά δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακή, αλλά στην πράξη, όταν τρέχει ένα πρόγραμμα γίνονται δεκάδες κλήσεις σε αρχεία συστήματος και βιβλιοθήκες. Συνέχεια. Εκεί ένας σκληρός δίσκος θα γονατίσει προσπαθώντας να εντοπίσει τα σκόρπια αρχεία, ενώ ο SSD θα δείχνει τα δόντια του.

Η κύρια διαφορά που θα δεις εσύ είναι ότι θα εξαφανιστούν κάτι μικρά κολληματάκια μισού δευτερολέπτου όταν π.χ. ανοίγεις κάποιο παράθυρο, ή όταν μεταβαίνεις από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, κλπ. Μπορεί να πεις «σιγά τα αυγά». Αλλά αν μετά από 1-2 μήνες χρήσης μηχανήματος με SSD κάτσεις μπροστά σε μηχάνημα με σκληρό δίσκο, απλά θα σου σπάει τα νεύρα.

B)

Οι περισσότεροι που έχουν αγοράσει SSD λένε ότι είναι η καλύτερη αγορά που έχουν κάνει για το μηχάνημά τους. Και από τις μνήμες των 800 TB, και από τους 80-πύρηνους επεξεργαστές. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...