johzaf Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Γιατί να μην βάλει την κάρτα στην PCI-E X1 δεν θέλει περισσότερο ταχύτητα. Το slot της κάρτας είναι για να τρέξει σε pcie x1 και εγώ έτσι την έχω και παίζει περίφημα.
jvgrjohn Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μια κάρτα μόνη της στην μπλε υποδοχή. Δες στις σελίδες 2-20 & 2-21 του manual της p5q deluxe αγαπητέ Ιωάννη. Αγαπητέ dimtam τελικά το ξεκαθάρισα το θέμα.Η μοναδική μου επιλογη είναι η ASUS XONAR ESSENCE ST και προς τα εκεί θα κινηθώ.Αφού έκανα την αρχή και πήρα ηχεία και ακουστικά είναι χρέος μου να ολοκληρώσω την επένδυση μου στον τομέα του ήχου. ---------- Προσθήκη στις 20:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:24 ---------- Γιατί να μην βάλει την κάρτα στην PCI-E X1 δεν θέλει περισσότερο ταχύτητα.Το slot της κάρτας είναι για να τρέξει σε pcie x1 και εγώ έτσι την έχω και παίζει περίφημα. Η μια pci-e είναι δίπλα στην ψύκτρα και την άλλη την πλακώνει η κάρτα γραφικών.Άρα κάρτα ήχου με pci-e δε με βολεύει.
dimtam Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Γιατί να μην βάλει την κάρτα στην PCI-E X1 δεν θέλει περισσότερο ταχύτητα.Το slot της κάρτας είναι για να τρέξει σε pcie x1 και εγώ έτσι την έχω και παίζει περίφημα. Η κάρτα είναι μεγάλη και δεν χωράει σε καμία από τις 2 PCI-E X1. Μπορεί να πάρει την αντίστοιχη κάρτα PCI και να κάνει τη δουλειά του. Φυσικά μιλάμε για πολυκάναλες κάρτες ήχου που θα χρησιμοποιηθούν για θέαση bluray/dvd με αντίστοιχο σύστημα. Για άλλη χρήση (πχ στεροεφωνικά ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή) υπάρχουν θαυμάσιες εξωτερικές (firewire) κάρτες που κάνουν παπάδες. ... Regards
artshadows Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 ΓΙΑΤΙ δεν την βαζεις(καρτα ηχου) σε μια απο τις δυο μαυρες κατω ---------- Προσθήκη στις 20:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:43 ---------- KAI την γραφικων εκει που ειναι τωρα ---------- Προσθήκη στις 21:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:55 ---------- η pci express x4 ειναι πολυ πιο γρηγορη απο pci
jvgrjohn Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 ΓΙΑΤΙ δεν την βαζεις(καρτα ηχου) σε μια απο τις δυο μαυρες κατω ---------- Προσθήκη στις 20:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:43 ---------- KAI την γραφικων εκει που ειναι τωρα ---------- Προσθήκη στις 21:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:55 ---------- η pci express x4 ειναι πολυ πιο γρηγορη απο pci Εννοείς να μπει η ST που είναι PCI στο μαύρο PCI-E ??? Η να μπει η STX που είναι PCI-E στο μαύρο PCI-E ???(γιατί νομίζω ότι η pci-e έκδοση της κάρτας μπαίνει μόνο στις άσπρες κοντές θέσεις) Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό δεν το έχω σκεφτεί.Εξήγησε μου αν δεν σου κάνει κόπο.
artshadows Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 να μπει η STX που είναι PCI-E στο μαύρο PCI-E
jvgrjohn Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι μεγάλο το slot της μαύρης pci-e ???Μπορεί να κουμπώσει εκεί και να μην πιάνει όλο το slot ??? ---------- Προσθήκη στις 11:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:07 ---------- Δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή είναι μεγάλο το slot της μαύρης pci-e ???Μπορεί να κουμπώσει εκεί και να μην πιάνει όλο το slot ??? Ποια από τις δύο έχεις???Την ST ή την STX???
artshadows Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 δεν υπαρχει προβλημα αμα βαλεισ μικρη pci express σε μεγαλη pci express
jvgrjohn Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 δεν υπαρχει προβλημα αμα βαλεισ μικρη pci express σε μεγαλη pci express Ωραία.Δεν έχω άλλες απορίες. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
jvgrjohn Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας, Τελικά κατέληξα στην STX την οποία και έχω εγκαταστήσει.Έκανα disable τους ήχους από το bios και απεγκατέστησα την Soundmax.Η κάρτα παίζει άψογα και η διαφορά με την onboard είναι ΧΑΩΔΗΣ!!!!!!!!!.Ρεύμα της έδωσα από το τροφοδοτικό απο ξεχωριστό καλώδιο όπως λέει και το manual.Φαντάζομαι να το έκανα σωστά αυτό το βήμα με το τροφοδοτικό αφού παίρνει ρεύμα και δουλεύει κανονικά. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Στον device manager εκεί που λέει για ήχους έχει 2 πράγματα.Την Αsus Xonar Essence STX Audio Device και απο κάτω την ΑΤΙ High Definition Audio Device. Αυτό το δεύτερο φαντάζομαι ότι είναι των drivers της ATI.Πρέπει να το απεγκαταστήσω ή να το αφήσω εκεί όπως είναι???Δημιουργεί τίποτα conflicts η παρουσία της??? Επίσης για μουσική βάζουμε 2 channels ανεξαρτήτως αρχείου???Δηλαδή στα mp3,wav,flac πάντα βάζουμε 2 channels??? Στις ταινίες 6 channels και στα παιχνίδια 8???
bluesattack Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Αυτό το δεύτερο φαντάζομαι ότι είναι των drivers της ATI.Πρέπει να το απεγκαταστήσω ή να το αφήσω εκεί όπως είναι???Δημιουργεί τίποτα conflicts η παρουσία της??? Aμα διαπιστωσεις καποιο προβλημα την απενεργοποιεις .Εγω την ειχα παραλληλα με την onboard realtek και δεν υπηρχε προβλημα.
Neo106 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας,Τελικά κατέληξα στην STX την οποία και έχω εγκαταστήσει.Έκανα disable τους ήχους από το bios και απεγκατέστησα την Soundmax.Η κάρτα παίζει άψογα και η διαφορά με την onboard είναι ΧΑΩΔΗΣ!!!!!!!!!.Ρεύμα της έδωσα από το τροφοδοτικό απο ξεχωριστό καλώδιο όπως λέει και το manual.Φαντάζομαι να το έκανα σωστά αυτό το βήμα με το τροφοδοτικό αφού παίρνει ρεύμα και δουλεύει κανονικά. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Στον device manager εκεί που λέει για ήχους έχει 2 πράγματα.Την Αsus Xonar Essence STX Audio Device και απο κάτω την ΑΤΙ High Definition Audio Device. Αυτό το δεύτερο φαντάζομαι ότι είναι των drivers της ATI.Πρέπει να το απεγκαταστήσω ή να το αφήσω εκεί όπως είναι???Δημιουργεί τίποτα conflicts η παρουσία της??? Επίσης για μουσική βάζουμε 2 channels ανεξαρτήτως αρχείου???Δηλαδή στα mp3,wav,flac πάντα βάζουμε 2 channels??? Στις ταινίες 6 channels και στα παιχνίδια 8??? Που τις ειδες τις επιλογες για 6-8 channels?
jvgrjohn Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Όπως είμαστε στο κεντρικό menu του προγράμματος της Asus αν πατήσουμε το βελάκι που ανοίγει το άλλο menu με τις ρυθμίσεις του main στην αριστερή πλευρά πρώτο πρώτο.
artshadows Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 της ΑΤΙ ειναι η καρτα ηχου της gpu που περνα ο ηχος μεσα απο το hdmi
Neo106 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ok...γραψε λαθος για την προηγουμενη ερωτηση ανοησια ρωτησα. Για stereo παντα αναλογικα τη συνδεεις αυτην, για παραπανω καναλια μονο ψηφιακα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.