geroni89 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 γεια σας παιδια του insomnia.ειμαι νεο μελος και εχω ενα σοβαρο προβλημα με το laptop μου. καθε φορα που κανω επανεκκινηση οταν παει να ανοιξει μου εμφανιζει μια μαυρη οθονη με ενα μπλε πλαισιο με μηνυμα: INSERT SMART CARD INTO READER. το επομενο που γινεται ειναι να εμφανιζει μηνυμα οτι smart card δεν βρεθηκε και ο υπολογιστης δεν μπορει να ανοιξει...Υπαρχει λυση? δεν θελω να καταφυγω σε format..
TheELF Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Καλωσόρισες,δες αν μπορείς να βρεις ρύθμιση στο bios όσον αφορά το smart card,κατά κανόνα τα laptop έχουν μια ψευδό καρτούλα μέσα στο slot,το δικό σου έχει;
micos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μήπως το λαπτοπ ανήκει σε καμιά εταιρεία όπου χρησιμοποιούσαν smart card για την είσοδο χρηστών; Μήπως εγκατέστησες κάποιο πρόγραμμα τύπου RCA, NetID ή κάτι παρόμοιο; Σε ασφαλή λειτουργία μπορείς να μπεις; Ο λαπτοπ είναι καινούργιος; Έκανες κάτι εγκατάσταση τελευταία;
geroni89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Καλωσόρισες,δες αν μπορείς να βρεις ρύθμιση στο bios όσον αφορά το smart card,κατά κανόνα τα laptop έχουν μια ψευδό καρτούλα μέσα στο slot,το δικό σου έχει; επειδη δεν εχω τοσο εξειδικευμενες γνωσεις για τη λειτουργια των συστηματων των pc αν μπορεις φιλε μου καθοδηγησε με τι να κοιταξω και πως.. ---------- Προσθήκη στις 14:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:00 ---------- Μήπως το λαπτοπ ανήκει σε καμιά εταιρεία όπου χρησιμοποιούσαν smart card για την είσοδο χρηστών;Μήπως εγκατέστησες κάποιο πρόγραμμα τύπου RCA, NetID ή κάτι παρόμοιο; Σε ασφαλή λειτουργία μπορείς να μπεις; Ο λαπτοπ είναι καινούργιος; Έκανες κάτι εγκατάσταση τελευταία; micos000 εχουμε και λεμε: το λαπτοπ οχι δεν ειναι καινουργιο ειναι hp 5 χρονων περιπου αλλα διατηρειται σε πολυ καλη κατασταση.μονο 1 φορα χρειαστηκε φορματ στο παρελθον.και δεν ειναι ενα λαπτοπ το οποιο να χρησιμοποειται σε εντατικο ρυθμο οποτε διατηρειται καλη η κατασταση του μεχρι στιγμης.στο παρελθον δεν ειχε τετοιο προβλημα με smart card {Μήπως το λαπτοπ ανήκει σε καμιά εταιρεία όπου χρησιμοποιούσαν smart card για την είσοδο χρηστών;} προγραμμα τυπου RCA,NetID δεν ξερω τι ειναι?τι εννοεις ασφαλη λειτουργια? να σας πω πως εχει το ιστορικο.. ενω το pc δουλευε κανονικα την προηγουμενη τριτη ανοιξα το bluetooth του (το οποιο να σημειωσω ποτε δεν μου ειχε παρουσιασει προβλημα) για να στειλω κατι απο κινητο sony ericsson. ειδα ομως οτι δεν μπορουσαν να "επικοινωνησουν" και εκλεισα το bluetooth.οταν προσπαθησα να το ξαναανοιξω εκεινο δεν ανοιγε.ετσι πηγα να κανω επανεκκινηση στο pc.ενω τερματιζε την λειτουργια του παρεμεινε κολλημενο για πολυ ωρα στο εγγραφη μη αποθηκευμενων δεδομενων στο δισκο κατα τον τερματισμο..ειδα οτι ειχε φαει τρελο κολλημα και το αποσυνδεσα απο την πριζα.οταν πηγα να τον ανοιξω μου εβγαλε για πρωτη φορα το μνμ σφαλματος για την smart card κ δεν ανοιγε.. μετα απο 10 λεπτα που το δοκιμασα παλι ανοιξε κανονικα..απο τοτε οποτε παω να τον κανω επανεκκινηση δλδ προσπαθω να τον ανοιξω ενω πριν λιγα δευτερολεπτα ηταν ηδη ανοιχτος μου βγαζει αυτο το σφαλμα κ δεν ανοιγει..αν περιμενεις ομως περιπου 10-15 λεπτα ανοιγει κανονικα... σας κουρασα εγραψα πολλα αλλα θελω να ξερερτε το ακριβες ιστορικο..
micos000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μην στεναχωριέσαι δεν έγραψες καθόλου πολλά και δεν μας κουράζεις καθόλου. Ίσα-ίσα, έπρεπε να αναφέρεις το ιστορικό από την αρχή. Λοιπόν, για να μπεις σε ασφαλή λειτουργία πρέπει να πατήσεις f8 (συνήθως) κατά την εκκίνηση του laptop. Θα πρέπει να σου βγάλει επιλογές και να έχει μια που να λέει Εκκίνηση σε Ασφαλή λειτουργία. Αφού όμως μπαίνει έστω και δύσκολα, δοκίμασε να κάνεις επαναφορά συστήματος σε ημερομηνία πριν από το μπλέξιμο με το Bluetooth. Δεν είπες τι λειτουργικό έχεις. Η επαναφορά είναι στο Έναρξη-Όλα τα προγράμματα-Βοηθήματα-Εργαλεία συστήματος-Επαναφορά συστήματος. Βρες μια ημερομηνία πριν το πρόβλημα που να είναι έντονος ο αριθμός (bold), πάτα σε αυτήν και θα σου εμφανίσει στα δεξιά τι εργασίες έχουν γίνει εκείνη την ημέρα. Επέλεξε μια και πάτα επαναφορά. Κάνε βέβαια και ένα σκαν για ιούς με το antivirus και ένα σκαν με το super antispyware ή με το malwarebytes antimalware. Δες εννοείτε και αυτό που σου λέει ο The ELF. Στο BIOS μπαίνεις ή με το DELETE ή με όποιο πλήκτρο λέει όταν ξεκινάει το laptop. Μπορεί να λέει Press ... to enter setup. Δεν ξέρω σε πιο σημείο του boot σου παρουσιάζει το μήνυμα. ΑΝ στο εμφανίζει από την αρχή που θα ξεκινήσει το laptop μπορεί να φταίει το bios. Αν στο εμφανίζει πριν μπει στα windows τότε είναι μάλλον θέμα software.
geroni89 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μην στεναχωριέσαι δεν έγραψες καθόλου πολλά και δεν μας κουράζεις καθόλου.Ίσα-ίσα, έπρεπε να αναφέρεις το ιστορικό από την αρχή. Λοιπόν, για να μπεις σε ασφαλή λειτουργία πρέπει να πατήσεις f8 (συνήθως) κατά την εκκίνηση του laptop. Θα πρέπει να σου βγάλει επιλογές και να έχει μια που να λέει Εκκίνηση σε Ασφαλή λειτουργία. Αφού όμως μπαίνει έστω και δύσκολα, δοκίμασε να κάνεις επαναφορά συστήματος σε ημερομηνία πριν από το μπλέξιμο με το Bluetooth. Δεν είπες τι λειτουργικό έχεις. Η επαναφορά είναι στο Έναρξη-Όλα τα προγράμματα-Βοηθήματα-Εργαλεία συστήματος-Επαναφορά συστήματος. Βρες μια ημερομηνία πριν το πρόβλημα που να είναι έντονος ο αριθμός (bold), πάτα σε αυτήν και θα σου εμφανίσει στα δεξιά τι εργασίες έχουν γίνει εκείνη την ημέρα. Επέλεξε μια και πάτα επαναφορά. Κάνε βέβαια και ένα σκαν για ιούς με το antivirus και ένα σκαν με το super antispyware ή με το malwarebytes antimalware. Δες εννοείτε και αυτό που σου λέει ο The ELF. Στο BIOS μπαίνεις ή με το DELETE ή με όποιο πλήκτρο λέει όταν ξεκινάει το laptop. Μπορεί να λέει Press ... to enter setup. Δεν ξέρω σε πιο σημείο του boot σου παρουσιάζει το μήνυμα. ΑΝ στο εμφανίζει από την αρχή που θα ξεκινήσει το laptop μπορεί να φταίει το bios. Αν στο εμφανίζει πριν μπει στα windows τότε είναι μάλλον θέμα software. επαναφορα ξερω να κανω..εκανα κ δεν γινεται κατι.αυτο με το BIOS δεν ξερω πως να το κανω και τι να ελεγχξω.. το προβλημα με την εκκκινηση ειναι οταν ανοιγεις το laptop με το που πατας το κουμπι να ανοιξει.και το παθαινει παντα οταν εχει προηγηθει ηδη ανοιγμα στον υπολογιστη..οταν πας μετα απο ωρα να τον ανοιξεις ανοιγει κανονικα.συγκεκριμενα πριν τον εβαλα σε αναμονη και οταν προσπαθησα να τον ανοιξω δεν μου εβγαλε αυτο το μνμ με τη smart card αλλα ουτε και καταφερε να ανοιξει..εμεινε αδρανης μαυρη οθονη... εντωμεταξυ κατι διαβασα σε καποιο αγγλικο φορουμ για τετοιο προβλημα και εχω λιγο φρικαρει γιατι ελεγαν οτι σταδιακα χαλαει ο υπολογιστης και παθαινει ολο κ πιο συχνα βλαβες.. α δεν σας ανεφερα οτι στις 28/10 εκανα εγκατασταση σε φλασακι ομως, το TNod-1.4.0 που βρισκει κωδικους για το eset antivirus..αλλα τοτε δεν παρουσιστηκε κανενα προβλημα.το προβλημα ολο αυτο ξεκινησε την τριτη που μας περασε, οποτε δεν μου πηγε στο μυαλο οτι εχει σχεση αυτο..λογικα αφου περασαν μερες...
micos000 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Αν σου βγάζει το μήνυμα με το που πατάς το κουμπί για να ανάψει τότε δεν είναι θέμα λειτουργικού ή προγράμματος. Αυτό που είπες με το tnod με έβαλε σε σκέψεις όμως. Φαντάζομαι ότι δεν είναι συνδεμένο το στικάκι όταν ξεκινάς το laptop. Τέλος, για το bios, μπες στις ρυθμίσεις του και ψάξε αν έχει κάτι για smart card και απενεργοποίησε το. Δες επίσης που λέει κάτι για boot device ή boot order ή κάτι τέτοιο και άσε μόνο τον σκληρό δίσκο και το cd/dvd. Αν λέει κάτι σαν boot other devices βάλε NO και αν έχει boot από smart card απενεργοποίησε το κι αυτό.
geroni89 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 λοιπον φιλε μου micos εχω να σου πω τα εξης..θα αρχισω απο τα λιγοτερα ευχαριστα που μου συνεβη το μεσημερι.. προσπαθησα να το βαλω σε ασφαλη λειτουργια οπως μου ειπες. οταν τον τον εκανα επανεκκινηση ενω τον ειχα ηδη ανοιχτο πριν ως συνηθως με το που πατησα το κουμπι ενεργοποιησης δεν ανοιξε η οθονη παρεμεινε μαυρη ενω το κουμπι αναψε κ ακουγοταν ο θορυβος οτι το pc δουλευε.πατουσα το f8 για την ασφαλη λειτουγια αλλα ματαια..τον εβγαλα λοιπον απο την πριζα παλι και προσπαθησα παλι να τον ανοιξω. αυτη τη φορα ανοιξε και μπηκε στην ασφαλη λειτουργια. επειτα επειδη κ εμενα μ μπηκαν σκεψεις για το TNod ειπα να τον κανω ξανα επαναφορα σε ημερομηνια προγενεστερη του Tnod συγκεκριμενα στις 21-10.(να σ αναφερω οτι την πρωτη φορα που τον εκανα επαναφορα τον ειχα κανει σε ημερομηνια 28-10 ακριβως την ημερομηνια που χρησιμοποιησα το Tnod. μετασ την επαναφορα η αληθεια ειναι οτι ως εκπληξη ανοιξε κανονικα και οσες φορες επειτα "επαιξα" μαζι του με τερματισμο-αναμονη και επανεκκινηση ειδα οτι τα εκανε ολα κ δεν εμφανισε μνμ για την card ή μαυρη οθονη....... ερχομαι κ σε ρωταω εγω τωρα..ειναι δυνατον να δημιουργησε το προβλημα ενα προγραμμα που του εγινε σκανερ και δεν βρεθηκε ιος εγινε κανονικα η εγκαταστσαη του και για αρκετες μερες δεν παρουσιαστηκε προβλημα?? υ.γ (το στικακι δεν το ειχα οταν τον ανοιγα)
micos000 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δεν είναι υποχρεωτικά πρόβλημα ιών. Μπορεί να είναι δημιουργήθηκε πρόβλημα σε κάποια εγκατάσταση. Μπορεί ακόμα και να είναι πρόβλημα hardware που εμφανίζεται περιστασιακά. Από τα παραπάνω τείνω προς το hardware πρόβλημα, επειδή παρουσιάζεται κατά το boot, όπου δεν προλαβαίνει να παρεμβληθεί κάποιο πρόγραμμα ή driver. Δες επίσης μήπως υπάρχει κάποιο firmware (BIOS) update στην σελίδα του κατασκευαστή του λαπτοπ.
geroni89 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 micos δυστυχως το προβλημα εμφανιστηκε κ παλι εκεινη ακριβως την μερα που ποσταρα το θεμε οτι τλκ νομιζα οτι εφτιαξε..κ μαλιστα κολλουσε κ στον τερματισμο πλεον...παιδια το πηαγα για φορματ..ηταν η μονη λυση..κ μ ειπε ο τεχνικος οτι τοτε με την ιστορια με το bluetooth ισως χαθηκε καποιο driver..παιδια πως χανονται οι drivers?ετσι στα καλα καθουμενα?θα μπορουσε να μ το εξηγουσε καποιος? α κ για το Tnod τλκ υπαρχει περιπτωση ν α εφταιγε εκεινο?κ ασ παρουσιαστηκε το προβλημα μετα απο μερες απο την λειτουργια του?μπορει να γινει κατι τετοιο? λετε να φτιαξει με το φορματ?η λετε να καηκε η μητρικη??? σε ενα φορουμ αγγλικο καποιοι εγραφαν οτι ειχαν τετοιο προβλημα κ ισως ειχαν καμμενη μητρικη......
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Όπως είπα, δεν πιστεύω να είναι θέμα software (προγράμματος/driver/κτλ). Από την στιγμή που εμφανίζεται το πρόβλημα αμέσως μετά το boot, μάλλον πρόβλημα υλικού πρέπει να είναι. Γι αυτό σου είπα για firmware update. Όσον αφορά τους drivers, μπορεί να έγινε κάποιο conflict ή να δημιουργήθηκε πρόβλημα στους οδηγούς κάποιας συσκευής, αλλά δεν πιστεύω να φταίει κάτι τέτοιο. Τέλος, η μητρική δεν είναι καμένη. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα άνοιγε καθόλου το laptop.
geroni89 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 παιδια υπαρχουν ενδειξεις να δειχνουν οτι η μητρικη προκειται να καει για να ειμαστε προετοιμασμενοι?τι μπορουμε να κανουμε για να το αποφυγουμε?
micos000 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 παιδια υπαρχουν ενδειξεις να δειχνουν οτι η μητρικη προκειται να καει για να ειμαστε προετοιμασμενοι? Κάποια συγκεκριμένη ένδειξη, όχι. Αλλά αν παρατηρήσεις αστάθειες στο σύστημα, μπλέ οθόνες, κρασαρίσματα στα καλά καθούμενα, τότε πρέπει να κοιτάξεις γενικώς το hardware (CPU, RAM, VGA, MOTHRBOARD, PSU). τι μπορουμε να κανουμε για να το αποφυγουμε? Τα περισσότερα προβλήματα σε hardware μπορεί να επέλθουν από κακή/μη σταθερή τροφοδοσία ρεύματος. Δηλαδή, έλεος ρε παιδιά. Δίνουμε 1000€-1200€ γιε ένα θηρίο pc με λαμπάκια που θα ζήλευαν και στην Times Square τα Χριστούγεννα και κατανάλωση ρεύματος που θα έφτανε για να έχουν καταψύκτη στην Αφρική και θερμοπομπούς στην Αλάσκα και δεν παίρνουμε ένα καλό line interactive UPS των 100-150€ ή έστω ένα πολύπριζο που να έχει ασφάλεια υπέρτασης (κανά καλό εννοώ όχι από τα lidl). Για να μην πω για τα τροφοδοτικά των 30€. Πάμε γυρεύοντας δηλαδή για ολική καταστροφή.
geroni89 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδη σε ενα λαπτοπ πρεπει να εχουμε την μπαταρια παντα ακομη και οταν ειναι στο ρευμα για τυχον διακοπες ρευματος?
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ δεν βγάζω ποτέ την μπαταρία από το laptop. Μια φορά την εβδομάδα το δουλεύω χωρίς το ρεύμα για να καταναλώσει την μπαταρία και να το ξαναφορτίσω. Προτιμώ να αγοράσω δεύτερη μπαταρία. Πιο το νόημα δηλαδή να έχω έναν laptop 4ετίας, που αν τον πουλήσω δεν θα πιάσει πάνω από 300€ κι ας τον πήρα 800€, και να έχω ολοκαίνουργια μπαταρία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.