Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό... bad sectors

kostastnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
το sea tools το κατεβασα εκανα ενα scan μου τον βρισκει αλλα μου λεει οτι δεν μπορει να κανει κανενα τεστ εχω windows 7

Eγώ τουλάχιστον δεν ξέρω αν δεν υποστηρίζει Windows 7 ή όχι.

Παιδιά να ρωτήσω και εγω κάτι; γενικά το hard disk sentinel είναι αξιόπιστο πρόγραμμα; εγω πιστεύω πως είναι απλά ρωτάω και καμιά άλλη γνώμη. εμένα μου βγάζει συνέχει προβλήματα στους σκληρούς. αλλάζω συνέχεια σκληρούς και τώρα στον τελευταίο ο οποίος έχει δουλέψει 78 μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα, μου έχει βγάλει σύνολο 48 bad sectors. Είχε ξεκινήσει από Σεπτέμβριο περίπου και κάθε 2η μέρα έβγαζε και ένα καινούργιο bad sector. Είναι λογικό αυτό; και το θέμα ότι ο δίσκος δεν είναι ο κύριος αλλά ένας storage και δν πολυδουλεύει ...

Κατ' αρχάς, όλα τα προγράμματα αυτού του τύπου, από τα επίσημα "διαγνωστικά" μέχρι τα πιο "άγνωστα" 3rd party, πάνω στο ίδιο πράγμα βασίζονται : στην "τεχνολογία" SMART που διαθέτουν εδώ και αρκετά χρόνια όλοι οι σκληροί, το οποίο σημαίνει ότι ΟΛΑ διαβάζουν απλά αυτά που αναφέρει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ.

...Από 'κει και πέρα βέβαια, υπάρχει περίπτωση κάποιο πρόγραμμα να τα λέει πιο αναλυτικά. Καλή ώρα το HD Sentinel, που ναι, είναι "από τα καλύτερα" - με μόνο "μειονέκτημα", ότι τον μέσο pc user, τον..."τρομοκρατεί" με τα μηνύματά του, με όλους αυτούς τους χρωματισμούς του σχετικούς με την υγεία, κλπ...

Στην χειρότερη, κάποιο πρόγραμμα, δεν θα σου λέει ακριβώς το "χάλι" του δίσκου - αλλά δεν παίζει να στα λέει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απ' ό,τι είναι. Οπότε, οι "48 BS", ΕΙΝΑΙ "ψιλοσοβαρό". Και το ότι σου δείχνει "κάθε 2 μέρες" και νέους BS, είναι ακόμη σοβαρότερο...Πριν απ' ο,τιδήποτε, φρόντισε, αν δεν το 'χεις ήδη κάνει (κακώς), να πάρεις αντίγραφα (είτε σε άλλο δίσκο, είτε έστω σε DVDάκια), αρχίζοντας απ' τα πιο σημαντικά σου αρχεία.

Τέλος, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ "λογικό". Ή αλλιώς, ΟΧΙ, ΔΕΝ είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ : κι ολοκαίνουριος να είναι ο δίσκος, δεν ξέρεις τί (και ΓΙΑΤΙ) μπορεί να του προκύψει. Γι' αυτό, ΠΑΝΤΑ αντίγραφα. Όχι όποτε θυμόμαστε.

Δημοσ.
Eγώ τουλάχιστον δεν ξέρω αν δεν υποστηρίζει Windows 7 ή όχι.

Κατ' αρχάς, όλα τα προγράμματα αυτού του τύπου, από τα επίσημα "διαγνωστικά" μέχρι τα πιο "άγνωστα" 3rd party, πάνω στο ίδιο πράγμα βασίζονται : στην "τεχνολογία" SMART που διαθέτουν εδώ και αρκετά χρόνια όλοι οι σκληροί, το οποίο σημαίνει ότι ΟΛΑ διαβάζουν απλά αυτά που αναφέρει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ.

...Από 'κει και πέρα βέβαια, υπάρχει περίπτωση κάποιο πρόγραμμα να τα λέει πιο αναλυτικά. Καλή ώρα το HD Sentinel, που ναι, είναι "από τα καλύτερα" - με μόνο "μειονέκτημα", ότι τον μέσο pc user, τον..."τρομοκρατεί" με τα μηνύματά του, με όλους αυτούς τους χρωματισμούς του σχετικούς με την υγεία, κλπ...

Στην χειρότερη, κάποιο πρόγραμμα, δεν θα σου λέει ακριβώς το "χάλι" του δίσκου - αλλά δεν παίζει να στα λέει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απ' ό,τι είναι. Οπότε, οι "48 BS", ΕΙΝΑΙ "ψιλοσοβαρό". Και το ότι σου δείχνει "κάθε 2 μέρες" και νέους BS, είναι ακόμη σοβαρότερο...Πριν απ' ο,τιδήποτε, φρόντισε, αν δεν το 'χεις ήδη κάνει (κακώς), να πάρεις αντίγραφα (είτε σε άλλο δίσκο, είτε έστω σε DVDάκια), αρχίζοντας απ' τα πιο σημαντικά σου αρχεία.

Τέλος, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ "λογικό". Ή αλλιώς, ΟΧΙ, ΔΕΝ είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ : κι ολοκαίνουριος να είναι ο δίσκος, δεν ξέρεις τί (και ΓΙΑΤΙ) μπορεί να του προκύψει. Γι' αυτό, ΠΑΝΤΑ αντίγραφα. Όχι όποτε θυμόμαστε.

μπα ουτε στα vista τεσταρει ???

Δημοσ.

Ιδέα δεν έχω μαν, παιδί των ΧΡ είμαι ακόμα εγώ...

Αν Seagate έχεις και 'συ, όπως ο πιο πάνω φίλος, κατέβασέ το απλά και δοκίμασε (αν και, δε νομίζω, κοτζάμ εταιριάκλες, να μην έχουν κάνει τα σχετικά update στα προγράμματα τους, ακόμα και για τα Εφτάρια).

Δημοσ.

Όπα! Ο σκληρός αγοράστηκε από το mediamarkt στην Θεσσαλονίκη πέρυσι τέτοιο καιρό όταν έκανε εγκαίνια...

Απλά δεν ξέρω αν έχουν τεχνικό τμήμα για να ελέγξουν άμεσα τον σκληρό και να μου τον αντικαταστήσουν επιτόπου...

Τώρα θα τρέξω το διαγνωστικό της samsung να δω τι θα πει...

Τον δίσκο σε καμία περίπτωση δεν θα τον επιστρέψω γεμάτο παλλά φορμαρισμένο και free data space erase... Έχει αρκετά πολύτιμα δεδομένα μέσα για να τον αφήσω γεμάτο για να δουν αν κολλάει η όχι...

Update: Το πρόγραμμα της samsung δεν βρίσκει τον σκληρό δίσκο...

Δημοσ.

Το διάβασα αλλά Σεπτέμβρη του 2009 αν με 70€ έπαιρνες 1,5TB εξωτερικό δίσκο ούτε εσύ θα έλεγες όχι :) Ήταν στα εγκαίνια του mediamarkt στις προσφορές και για αυτό τον πήρα...

Δημοσ.

...γι' αυτό και σου κράτησε ένα χρόνο... :P

(...στο εν λόγω ποστ, δεν έγραψα τυχαία "μόνο αν τον βρείτε στο δρόμο ή αν σας τον χαρίσουν"...)

Δημοσ.

Λοιπόν ο σκληρός επιστράφηκε στο μαγαζί και τώρα με πήραν τηλ ότι μου έκοψαν πιστωτικό.. Το θέμα είναι ότι με 70€ δεν πάιρνω ούτε 1TB από mediamarkt... Αν δεν βρω στα 70€ 1,5TB δεν είναι υποχρεωμένοι να μου δώσουν τον ίδιο δίσκο ή καλύτερο λόγω εγγύησης?

Δημοσ.

Καλή φάση... Άρα να περιμένω να νυχτώσει λίγο ακόμα και να ετοιμαστώ για φασαρία... Θα σας ενημερώσω είτε από το κελί είτε από το σπίτι που θα δοκιμάζω τον ολοκαίνουριο 1,5TB σκληρό...

Δημοσ.

Λοιπόν επέστρεψα... Μετά από μάχες 1 ώρας με υπεύθυνους τμημάτων και διευθυντή κτλ (οι απλοί υπάλληλοι δεν φταίνε σε κάτι) πήρα με +10€ έναν 2TB seagate σφραγισμένο του κουτιού...

Αν δεν φώναζα θα κατέληγα με 1ΤΒ και 4-5 επιστροφή...

Εντύπωση μου έκανε που στο Service ήταν μια κυρία που της πουλήσαν μεταχειρισμένη tv για καινούρια και προφανώς δέχτηκαν να της δώσουν καινούρια... Αλλά καμία αποζημίσωση για την ταλαιπωρία...

Επίσης ένας κύριος επέστρεψε μια τηλεόραση που την είχε πάρει 2-3 μέρες πριν και ήθελε να την δώσει πίσω αλλά του είπαν ότι θα την κρατήσουν για έλεγχο πρώτα... Παρόλο που ο νόμος λέει ότι μέσα σε 10 μέρες σου επιστρέφουν τα χρήματα χωρίς σουξου-μουξου...

Τέλοσπαντων, δεν νομίζω ότι θα ψωνίσω ξανά από αυτό το μαγαζί γιατί το aftersales είναι ανύπαρκτο...

Δημοσ.

Δε νομίζω Ο ΝΟΜΟΣ να λέει "χωρίς σούξου"

...για τα "μούξου" επιφυλάσσομαι, ειν' αλήθεια...

Λέει (νομίζω-που είναι και το λογικό) ότι αν είναι μια χαρά το προϊόν, ΕΧΕΙΣ ΠΑΡ' ΟΛ' ΑΥΤΑ το δικαίωμα να υπαναχωρήσεις της αγοράς, και να πάρεις τα γκαφρά σου πίσω.

Αλλιώς όλοι σαβούρα θα τους πηγαίναμε, και θα τους λέγαμε κι ένα τραγούδι

Δημοσ.

Εννοείται αυτό που λες! Αλλά πόσο δύσκολο είναι να ελέγξεις μια TV? Κοιτάς τις βίδες αν έχουν ανοιχτεί, κοιτάς για εξωτερικές ζημιές, την βάζεις σε λειτουργία και τέλος...

Δημοσ.

Κι εσύ έχεις τα δίκια σου - να τον παγαινοφέρνουν τώρα τον άλλον είναι μανούρα, αλλά ΑΣ πούμε ότι θα ήθελαν να την αφήσουν κα'να 24ωρο να παίζει, να δουν τί κάνει ξερωγω....

(...ποιός δε, θα την έπαιρνε την ευθύνη; Κι αν είχε ζόρι που έβγαινε μετά; Μπορεί να παραληρώ, τί να πω, αλλά ίσως και να τους χρεώνουνε τέτοιες φάσεις....)

(...κατά τ' άλλα, δεν αποκλείεται απλά να ήταν και αθάνατη ελληνική καγκουριά ο λόγος. Τα ξέρουμε τα άφτερ-σέηλς εδώ, άλλωστε......)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...