kostastnt Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Πριν λίγες μέρες ο εξωτερικός μου άρχισε να ψιλοκολλάει και να ζορίζεται... Με το HD sentinel βγάζει ότι έχει bad sectors... Τα αρχεία μπόρεσα και τα έκανα κανονικά backup χωρίς προβλήματα... Τώρα τι να τον κάνω τον σκληρό? Με το HDD Regenerator να προσπαθήσω να φτιάξω τα bad sectors? Να τον τραβήξω ένα φορμάτ μπας και στρώσει? Και με ποιό πρόγραμμα? Τον έχω 1 χρόνο ακριβώς και είναι αγορασμένος από mediamarkt... Αν τον επιστρέψω θα μου πουν ότι δουλεύει και προφανώς δεν θα τον αλλάξουν... Περιμένω ιδέες...
Digital-Entity Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Πάρε Backup τα αρχεία σου, και πήγαινε πίσω το δίσκο για αλλαγή, εφόσον τους πεις ότι για το smart status του δίσκου και ότι έχει πολλά bad sectors...
kostastnt Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δεν πιστευω οτι οι πωλητες του mediamarkt θα δειξουν και την μεγαλυτερη κατανοηση σχετικα με το smart status του σκληρου μου...
Digital-Entity Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δεν έχεις παρα να δοκιμάσεις, εκτός και εάν μπεις στο site του κατασκευαστή του δίσκου και να δηλώσεις RMA.
kostastnt Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Εκεί και αν δεν έβγαλα άκρη... Η πολιτική επιστροφών της verbatim είναι τραγική... Πρέπει να πάρεις τηλ Ιρλανδία να σου δώσουν κωδικό RMA και να το στείλεις πίσω με δικά σου έξοδα... Δηλαδή κανά 20-30€ συστημένο από ΕΛΤΑ... Ασύμφορο... Ο εσωτερικός σκληρός είναι samsung efg2 και πίστευα ότι δεν θα έχω πρόβλημα...
stefoss Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Καμιά φορά το erase του δίσκου βοηθάει με τα bad sectors. Υπάρχουν εργαλεία γι αυτό αλλά δε είμαι σιγουρος αν υποστηρίζουν usb δίσκους. Δοκίμασε το εργαλείο της SAMSUNG http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/utilities/Support_ESwin.html
washcloud Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 ...τί εννοείς "πίστευες ότι δε θα έχεις πρόβλημα". Όση αξία έχει το να "πιστεύεις ότι δε θα έχεις πρόβλημα", ξεκινώντας μία νέα σχέση, "με βάση τα πρώτα δείγματα" - άλλο τόση (και περισσότερη) έχει να το πιστεύεις για έναν (όποιος κι αν είναι αυτός) δίσκο... Τεσπα, αφού τον πήρες μέσω online παραγγελίας (λογικά)/από άλλη χώρα,,,welcome tο the Golgotha of RMAing it... AN αποφασίσεις ότι σε συμφέρει να τους τον στείλεις, πρώτα τρέξε το σχετικό διαγνωστικό της Samsung (ελπίζω πως θα "καταλάβει" τον σκληρό εντός του κουτιού), και ΑΝ, ΑΥΤΟ πει "replace it", τότε στείλε στην Verbatim τ' αποτελέσματα με mail, και ζήτα περαιτέρω οδηγίες για τα διαδικαστικά της αποστολής, ΑΝ σου πουν "οκ αφού αυτά λέει το διαγνωστικό της Sam - στειλ' τον μας". Αν πάλι κόβεις ασύμφορη την αποστολή, τότε έχεις στα χέρια σου έναν δίσκο τον οποίον ΔΕΝ είναι να τον βασίζεσαι, μέχρι (όπως λέει ΚΑΙ το HD Sentinel) να περάσει το όριο για να είναι...RMA-able. Δυστυχώς, όντως, όπως τα λέει το SMART του, "ανασαίνει απ' τον κώλο του" ο δίσκος (too many BS), και δεν είναι να του εμπιστεύεσαι "σοβαρά" αρχεία πια... ...Εκτός κι αν κατεβάζεις πράγματα τα οποία δεν θα χαλαστείς και πολύ αν τυχόν απ' την μια στιγμή στην άλλη τα πάρει το Εύρηκα, σε περίπτωση που μέχρι να δικιολογείται αλλαγή, ξαφνικά κλατάρει τελείως. (...μπορείς βέβαια να...εσπισπεύσεις τη διαδικασία του χαλάσματος - αν μ' εννοείς...) *(έγραφα - τώρα το είδα...) ...αυτό που λες, stefoss, ΕΧΕΙ νόημα βέβαια - αλλά περισσότερο όταν έχει λήξει η εγγύηση του δίσκου και μετά. Διότι, με τόσους BS, το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ είναι απλά ο δίσκος να έχει αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα (...reading elements corruption/platter surface corruption κτλ...). Αν επίσης φτάσει στα χέρια της Verbatim ένας δίσκος που έχοντας "υποστεί" filling with zeros, δείχνει λειτουργικός (άσχετα με το αν έχει αντικατασταθεί σχεδόν όλη η pool των καβατζο-sectors), διατρέχει τον "κίνδυνο" να κάνουν τους Κινέζους. Αυτό βέβαια σε περίπτωση που θα τους τον στείλει. Αν πάλι τον κρατήσει, ΠΩΣ να βασιστεί στο ότι ο δίσκος είναι οκ, κι ότι θα του βαστάξει ακόμη για καιρό...;
probe Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Αφού δεν ήρθες σε επικοινωνία με το κατάστημα πως προεξοφλείς την αντίδρασή τους. Ο δίσκος λες κολάει - αυτά θα τους πεις και ότι το smart σου βγάζει ότι δεν είναι εντάξει. Αυτοδιαγνωστικό του δίσκου είναι στο κάτω κάτω, ο ίδιος ο δίσκος λέει χαλάω. Αν δεν το ξέρουνε ας το μάθουνε. Γιατί παραιτείσαι εκ των προτέρων; Αυτά τα regenerator δεν κάνουνε τίποτα.
washcloud Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 ^... εξρτάται απ' το επιχειρηματικό τους φιλότιμο, probe. Αν πχ του κάνουν αυτοί ένα filling with zeros (όχι ότι το πολυκόβω για "ξένους" - αλλά αν ήταν Έλληνες θα το φοβόμουν αρκετά) και μετά δεν κολλάει (διόλου απίθανο), και το επίσημο διαγνωστικό του σκληρού τον βγάζει "ικανό", τότε ενδέχεται να την "πατήσει"... (...γι' αυτό, όπως ΚΑΙ 'συ είπες, πριν απ' όλα μια ΚΑΛΗ συνεννόηση μαζί τους.......)
strat0si Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 καλησπερα και μενα ο εσωτερικος δισκος εχει ενα bad sector και το hard disk sentinel μου βγαζει οτι ειναι στα ορια με υπολοιπο ζωης 200 ημερες υπαρχει περιπτωση να μου τον αλλαξουν στο plaisio η εγγυηση ληγει σε 8 ημερες ευχαριστω
washcloud Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Ό,τι πει το επίσημο διαγνωστικό, μαν. Αν τους μανουριάσεις βέβαια, κι αν ο δίσκος έχει εμφανέστατα προβλήματα (κολλήματα), ΙΣΩΣ και να σ' εξυπηρετήσουν...(ΕΙΝΑΙ λίγο πιο χαλαροί στο Πλαίσιο, σε γενικές γραμμές, με τα θέματα αυτά). "Τυπικά" πάντως, ΔΕΝ έχουν υποχρέωση να το κάνουν. Κι εδώ που τα λέμε, ΕΝΑΣ BS = τίποτα...
strat0si Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Ό,τι πει το επίσημο διαγνωστικό, μαν. Αν τους μανουριάσεις βέβαια, κι αν ο δίσκος έχει εμφανέστατα προβλήματα (κολλήματα), ΙΣΩΣ και να σ' εξυπηρετήσουν...(ΕΙΝΑΙ λίγο πιο χαλαροί στο Πλαίσιο, σε γενικές γραμμές, με τα θέματα αυτά). "Τυπικά" πάντως, ΔΕΝ έχουν υποχρέωση να το κάνουν. Κι εδώ που τα λέμε, ΕΝΑΣ BS = τίποτα... οκ εχεις κανενα link για το επισημο διαγνωστικο ---------- Προσθήκη στις 23:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:21 ---------- οκ εχεις κανενα link για το επισημο διαγνωστικο sorry φοραω seagate st3500320AS
washcloud Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 ...δεν μας έχεις πει καν τη μάρκα του (κάθε εταιρία έχει το δίκό της επίσημο). Πάνε στο site της, και θα το βρεις. (για WD Data Lifeguard λέγεται, και για Seagate, Sea Tools)
strat0si Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 ...δεν μας έχεις πει καν τη μάρκα του (κάθε εταιρία έχει το δίκό της επίσημο). Πάνε στο site της, και θα το βρεις. (για WD Data Lifeguard λέγεται, και για Seagate, Sea Tools) το sea tools το κατεβασα εκανα ενα scan μου τον βρισκει αλλα μου λεει οτι δεν μπορει να κανει κανενα τεστ εχω windows 7
Antonisk2003 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά να ρωτήσω και εγω κάτι; γενικά το hard disk sentinel είναι αξιόπιστο πρόγραμμα; εγω πιστεύω πως είναι απλά ρωτάω και καμιά άλλη γνώμη. εμένα μου βγάζει συνέχει προβλήματα στους σκληρούς. αλλάζω συνέχεια σκληρούς και τώρα στον τελευταίο ο οποίος έχει δουλέψει 78 μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα, μου έχει βγάλει σύνολο 48 bad sectors. Είχε ξεκινήσει από Σεπτέμβριο περίπου και κάθε 2η μέρα έβγαζε και ένα καινούργιο bad sector. Είναι λογικό αυτό; και το θέμα ότι ο δίσκος δεν είναι ο κύριος αλλά ένας storage και δν πολυδουλεύει ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.