Fronimitis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Αν θες κινητο που να παιζει τον ρολο και της φωτογραφικης μηχανης πολυ απλα δεν πας σε smartphone εκτος του Satio.Καποια θα βγαλουν καλες φωτογραφιες την μερα αλλα τη νυχτα απλα το ξεχνας ακομα κι αν εχουν φλας.Το Samsung Pixon 12 το εχεις δει;Το εχει ο κολλητος μου και πραγματικα δεν εχω δει αλλο κινητο τοσο κοντα σε φωτογραφικη μηχανη.Και μιλαω για φωτογραφιες ακομα και τη νυχτα.Επειδη δεν στο εχουν προτεινει ριξτου μια ματια.Απο τιμη δεν ξερω τι παιζει...
arxaggelos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μπορεί το Satio να βγάζει καλύτερες φωτό από άλλα κινητά, αλλά μηχανή δεν είναι. Η ποιότητα στις φωτό του Satio εξαρτάται καθαρά από το αν ικανοποιούν εσένα και τις ανάγκες σου, αντικειμενικά δεν είναι μηχανή, και ΜΗΝ κοιτάς τα mp, δεν πάιζουν ΚΑΝΕΝΑ ρολο (από 5-6 και πάνω, και πάλι ανάλογα με το μέγεθος εκτύπωσης). )Και το Pixon το σκέφτηκα, αλλά εφόσον είσαι gadget savvy δεν βλέπω γιατί να μην πάρεις ανοιχτό λειτουργικό. Άσε που δεν ξέρω πως τα πάει στους υπόλοιπους τομείς που έθεσες. Όσο για το Desire, είναι εξαιρετικό κινητό από πολλές απόψεις, αλλά δεν το πρότεινα λόγω του εύρους τιμής που έθεσες. Αν μπορείς να το πάρεις σε αυτά τα λεφτά, και είναι και σε καλή κατάσταση, πάρ'το, αλλά πρώτα δες και τί φωτό τραβάει αφού σου είναι τόσο σημαντικό. Το "πλήρες", όπως έγραφα και σε άλλο post, έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός: κι εγώ το Desire θα έπαιρνα αν είχε tv-out και μπροστά κάμερα, για αυτό και διάλεξα το Galaxy S (που δεν σου το προτείνω, ούτε μεταχειρισμένο, γιατί για εμένα είναι τέλειο αλλά για σένα όχι, γιατί βγάζει μέτριες φωτό και δεν έχει φλας - εμένα δεν με ενδοαφέρει τίποτε από αυτά). Bottom line: αν δεις τις φωτό του Desire και σου κάνουν, και χωράει και στο χέρι σου (για την εργονομία που είπες), χτύπα το, και διάβασε και το σχετικό thread, όπου τα παιδιά τα λένε όλα. Κάνε και κανένα παζάρι να σου κόψει άλλο ένα 20άρι (το καλοκαίρι το είχε ο Γερμανός 399 και σε 1 μήνα έρχονται νέα αναβαθμισμένα μοντέλα, πες του κολλητού του κολλητού ). Επίσης να είσαι προετοιμασμένη για ημερήσια φόρτιση και μέτριο ηχείο (νομίζω), αλλά και για εξαιρετική οθόνη, ευκολία χρήσης με μεγάλη φήμη και φανατικούς οπαδούς (λέγε με: περιβάλλον HTC Sense), εξαιρετική υποστήριξη και updates από HTC (εφόσον πράγματι το κινητό είναι από ACE Hellas), ένα στρατό από developers πωρωμένους με HTC και με άπιερες modιές αν σου αρέσει το σκάλισμα, αλλά και ό,τι εφαρμογή τραβάει η αχόρταγη ψυχή σου από το market
Chris_85 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 (Δεν είμαι ΤΡΕΛΑ απαιτητική από την ποιότητα της φωτογραφίας, δεν είμαι κοπέλα της πόζας αλλά της ανάμνησης. Αλλά καλό θα ήταν να είναι πάνω από 5Mpixels ρε παιδί μου..) Μάλλον βρήκα το κινητό που έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. HTC Desire Δες Specs! Όντως έχει τα πάντα.. Ναι, κάνει 550€ αλλά το πουλάει γνωστός γνωστού 335€. Το χρησιμοποίησε 6 μήνες (λέει), έχει μέσα όλα τα παρελκόμενα στο κουτί, εγγύηση/απόδειξη, και είναι σε άψογη κατάσταση. Το ότι έχει εγγύηση/απόδειξη σημαίνει ότι δεν είναι κλεμμένο και δεν είναι κινέζικο firmware (λέμε τώρα ), το αν είναι αγρατζούνιστο θα το δω με τα μάτια μου. Έχω λόγο να μην το πάρω επειδή είναι μεταχειρισμένο? Δεν νομίζω.. Έχω λόγο να μην πάρω το συγκεκριμένο κινητό? Πάλι δε νομίζω.. αλλά για πες μου και εσύ Αρχάγγελε μου.. (Έχει και 1400 mAh battery, πολύ ισχύ) Η μπαταρια ενδεχομενως να μη σου βγαζει τη μερα, κακη φωτογραφικη μηχανη. Το κινητο που ζητας ειναι το N8, προσπαθησε να το βρεις οσο πιο φθηνα μπορεις, με δοσεις, κτλ.
akpe Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Η μπαταρια ενδεχομενως να μη σου βγαζει τη μερα, κακη φωτογραφικη μηχανη. Το κινητο που ζητας ειναι το N8, προσπαθησε να το βρεις οσο πιο φθηνα μπορεις, με δοσεις, κτλ. Η μπαταρία βασικά εμένα μου βγάζει άνετα 1+ μέρα με αρκετά τηλέφωνα, wifi, gaming και γενικώς μέτρια χρήση μου κρατάει άνετα 24 ώρες. Απενεργοποιώντας συνδέσεις, live wallpapers κ.λπ. δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Το θέμα είναι πως σε αρκετούς χρήστες, στο πίσω καπάκι το τζαμάκι της κάμερας του desire είναι από φτηνό πλαστικό το οποίο αν δεν προσέχεις μπορεί να γρατζουνιστεί και να βγάζει θολές φωτογραφίες. Μοναδικές λύσεις, αλλαγή του πίσω καλλύματος, ή απλά το βγάζεις για να τραβήξεις φωτογραφία. Δεν μου έχει τύχει εμένα προσωπικά, απλά ενημερώνω Ένα ακόμα μείον ο μικρός χώρος (~120mb), ειδικά αν δεν έχεις όρεξη να μπλέκεις με root και roms που επιτρέπουν μεταφορά των εφαρμογών στην κάρτα. Αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει να έχεις παραπάνω από 10-12 εφαρμογές/παιχνίδια, ignore this.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 akpe δεν παίρνει εξωτερική μνήμη? Και δεν δίνουν μαζί? Τι 120mb συνολικός χώρος είναι το κινητό όταν το αγοράζεις? O.O
shinigami Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Καταρχας εσωτερικη μνημη εχει 512mb και φυσικα ειναι επεκτασιμη εως 32gb! Δυστηχως δεν συμπεριλαμβανεται στην συσκευασια αλλα μια 8gb εχει 15Ε περιπου.. Βασικα αν το παρεις απο τον γνωστο του γνωστου σου,90% θα του εχει παρει μια μνημη οποτε εισαι κομπλε Αν σου κανει και μια μειωση τιμης,ειναι απιστευτη ευκαιρια ΙΜΟ
akpe Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Καταρχας εσωτερικη μνημη εχει 512mb και φυσικα ειναι επεκτασιμη εως 32gb! Δυστηχως δεν συμπεριλαμβανεται στην συσκευασια αλλα μια 8gb εχει 15Ε περιπου.. Βασικα αν το παρεις απο τον γνωστο του γνωστου σου,90% θα του εχει παρει μια μνημη οποτε εισαι κομπλε Αν σου κανει και μια μειωση τιμης,ειναι απιστευτη ευκαιρια ΙΜΟ Άλλο το πόση μνήμη έχεις (κύρια μνήμη/κάρτα) και άλλο το πως σε αφήνει το λειτουργικό να την χρησιμοποιήσεις: Με λίγα λόγια: Το "μαμίσιο" android δεν υποστηρίζει την μεταφορά της εφαρμογής στην κάρτα για όλες τις εφαρμογές. Σου αφήνει περίπου 120mb (τα υπόλοιπα φαντάζομαι τα τρώει το OS) στην κύρια μνήμη και αυτό ήταν. Στην έκδοση 2.2 (που φοράει το desire) τώρα, υπαρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους στην κάρτα (Froyo Apps2SD) αλλά αυτό a) εξαρτάται από το αν το υποστηρίζει η εφαρμογή και όχι από το ίδιο το λειτουργικό, και σπάνια μεταφέρει ολόκληρη την εφαρμογή στην κάρτα, συνήθως αφήνει ένα μικρό ή μεγάλος μέρος της στην εσωτερική μνήμη. Αυτό τις περισσότερες φορές είναι λίγες δεκάδες kb, αλλά σε κάποιες εφαρμογές μπορεί να μένει στην κύρια μνήμη η μισή και βάλε εφαρμογή. Ευτυχώς οι περισσότερες εφαρμογές έχουν ήδη αναβαθμισεί ώστε να υποστηρίζουν Apps2SD. Για όσες δεν το υποστηρίζουν, υπάρχει ένα ανεπίσημο hack (δεν χρειάζεται root) ώστε να μπορέσεις να τις περάσεις στην κάρτα (και πάλι, όχι ολόκληρες) ώστε να γλυτώσεις κάποια mb, αλλά κατά τη γνώμη μου η λύση του root είναι καλύτερη. Όταν και αν το rootάρεις, τότε πια μπορείς τις περάσεις (σχεδόν) ολόκληρες στην sd (A2SD+), αλλά γι'αυτόν χρειάζεσαι μια custom rom που να υποστηρίζει A2SD+ (θα πρότεινα την leedroid) και ένα ext3 partition 512mb στην sd, στο οποίο ουσιαστικά μπαίνουν και οι εφαρμογές. Δεν είναι κάτι δύσκολο βέβαια, απλά θέλει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω. Παράδειγμα, πριν rootάρω το desire μπορούσα να περάσω στην μνήμη περίπου 30 εφαρμογές, πρίν μου βγάλει ειδοποίηση για low disk space (στο βγάζει περίπου στα 10-12mb αν θυμάμαι καλά). Με το "fix" που ανέφερα πιο πάνω χώρεσα 40-50. Ε κάποια μέρα τα πήρα στο κρανίο, το rootαρα, έφτιαξα partition, πέρασα την leedroid, και τώρα του'χω περάσει το μισό market, συνολικά 180 εφαρμογές, και μου μένουν και ~30mb ελεύθερα. Γενικώς, η μνήμη του desire σε συνάρτιση με τον περιορισμό αυτό είναι ίσως το χειρότερο στοιχείο του κινητού. Προσωπικά όποιος μου λέει για desire τώρα και θέλει να το τιγκάρει στα apps του αντιπροτείνω να περιμένει για το desire hd. Εκτός και αν δεν έχει πρόβλημα στο να ασχοληθεί με rooting και custom roms.
arxaggelos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ένα Android είναι καλύτερη λύση, το ψήνεις το Satio με 269 ευρώ την ερχόμενη Πέμπτη; Αρκεί να είσαι Θεσσαλονίκη. σε αυτήν την τιμή δεν το λές και άσχημη επιλογή.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Άρα από αυτά που μου λέει ο akpe, με λίγη γνώση όλα γίνονται όπως πρέπει. Δεν έχω πρόβλημα να flashάρω το σύμπαν, η ύπαρξη της δυνατότητας με καθησυχάζει.. Καλό το Satio σε αυτή τη τιμή.. αλλά τώρα έφαγα κόλλημα με το Desire. Έχει λίγο πολύ τα πάντα.. έχω διαβάσει 100 reviews, και το μόνο κακό (το οποίο και έχουν όλα τα smartphones) είναι το ότι τελειώνει κάθε λίγο η μπαταρία. (παλεύεται πάλι με λίγη εμπειρία) Άκουσα πως το ηχείο του είναι δυνατό. Οι φωτογραφίες του αρκετά ποιοτικές στα 5Mpixel, έχει το top-gen software/os, έχει μεγάλη οθόνη και είναι κομψό (την οποία δεν έχει το Satio και άλλα S.E.). Αξίζει τα 335€ πιστεύω..
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Εκείνο το κινητό είχε γρατζουνιές, και του έριξα άκυρο. Βρήκα το HTC Desire που το πουλάει μια τύπησα ακριβώς 350€, και λέει δεν έχει εγγύηση επειδή είναι εταιρικό.. Το αναφερόμενο κινητό είναι κλειστό στη θήκη του με όλα τα παρελκόμενα (όποια και αν είναι αυτά). ΆΚΟΥΣΑ πως η HTC Hellas εγγυάται για όλα τα προϊόντα της ακόμη και χωρίς απόδειξη. Έχουν τα κινητά μέσα ένα κωδικό λένε, και τα καλύπτει.. Ισχύει αυτό? 100%? Θα μπορούσε δηλαδή να καλύψει ένα κινητό χωρίς να έχει πωληθεί κανονικά σε ψωνομάγαζο? Απαντήστε ASAP please.
akpe Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Εκείνο το κινητό είχε γρατζουνιές, και του έριξα άκυρο. Βρήκα το HTC Desire που το πουλάει μια τύπησα ακριβώς 350€, και λέει δεν έχει εγγύηση επειδή είναι εταιρικό.. Το αναφερόμενο κινητό είναι κλειστό στη θήκη του με όλα τα παρελκόμενα (όποια και αν είναι αυτά). ΆΚΟΥΣΑ πως η HTC Hellas εγγυάται για όλα τα προϊόντα της ακόμη και χωρίς απόδειξη. Έχουν τα κινητά μέσα ένα κωδικό λένε, και τα καλύπτει.. Ισχύει αυτό? 100%? Θα μπορούσε δηλαδή να καλύψει ένα κινητό χωρίς να έχει πωληθεί κανονικά σε ψωνομάγαζο? Απαντήστε ASAP please. Τόσο στο site τους όσο και τηλεφωνικώς που είχα επικοινωνήσει μαζί τους το καλοκαίρι για αλλαγή πλαστικών σε ένα diamond μου είχαν πει πως η εγγύηση δεν ισχύει αν δεν υπάρχει απόδειξη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.