Προς το περιεχόμενο

Θερμοαγωγιμη παστε & fans για H50

stavrakas92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτην την στιγμη εχω την Η50 με εναν ανεμιστηρα σε push..ενω δεν γνωριζω τι παστα εχει μιας και δεν συναρμολογησα εγω το μηχανημα οποτε φανταζομαι αυτην που ερχετε με την ψυχτρα...

Τι ανεμιστηρες να βαλω σε push-pull ωστε να πιασει μεγιστη αποδοση (με χαμηλο θορυβο)... (ο ανεμιστηρας που εχει τωρα θα παει στο καπακι)...

Και αξιζει να αλλαξω παστα και αν ναι ποια να βαλω....;;;

Δημοσ.

Με μια αλλαγή πάστας και σωστή τοποθέτηση καινούριας μπορεί να κερδίσεις 2-3 βαθμούς το πολύ. Μια καλή πάστα είναι η Arctic Silver 5 και η Arctic MX-2. Αν τελικά αλλάξεις πάτσα, καλό θα ήταν να τρίψεις με ντουκοχαρτο (σμιριδόχαρτο) τις επιφάνειες του επεξεργαστή και της ψήκτρας, αρχικα με 600, 1000, 2000 και στο τελος το γυαλισμα με χαρτινο φιλτρο στραγγιστου καφε. Αλλους 3-4 βαθμούς θα δεις διαφορα απο εκεί!

Τώρα για fans που θες καλύτερα να προτίνει κάποιος που τα έχει δοκιμάσει κιόλας. Εγώ έχω 120mm Nexus αλλά στο κουτί και όχι σε ψήκτρα για να σου πω απόψεις.

Δημοσ.
Με μια αλλαγή πάστας και σωστή τοποθέτηση καινούριας μπορεί να κερδίσεις 2-3 βαθμούς το πολύ. Μια καλή πάστα είναι η Arctic Silver 5 και η Arctic MX-2. Αν τελικά αλλάξεις πάτσα, καλό θα ήταν να τρίψεις με ντουκοχαρτο (σμιριδόχαρτο) τις επιφάνειες του επεξεργαστή και της ψήκτρας, αρχικα με 600, 1000, 2000 και στο τελος το γυαλισμα με χαρτινο φιλτρο στραγγιστου καφε. Αλλους 3-4 βαθμούς θα δεις διαφορα απο εκεί!

Τώρα για fans που θες καλύτερα να προτίνει κάποιος που τα έχει δοκιμάσει κιόλας. Εγώ έχω 120mm Nexus αλλά στο κουτί και όχι σε ψήκτρα για να σου πω απόψεις.

Να πω την αληθεια φοβαμε να lapαρω ειτε την h50 ειτε τον 1055T,αλλα ειδα μετα απο ενα ψαξιμο οτι πολυ κερδισαν 8-12 βαθμους οποτε λεω να δοκιμασω....

Ειδα καπου στ φορουμ ειχε αναλυτικες οδηγιες,ισχυουν τα ιδια για την H50???

Δημοσ.
Να πω την αληθεια φοβαμε να lapαρω ειτε την h50 ειτε τον 1055T,αλλα ειδα μετα απο ενα ψαξιμο οτι πολυ κερδισαν 8-12 βαθμους οποτε λεω να δοκιμασω....

Ειδα καπου στ φορουμ ειχε αναλυτικες οδηγιες,ισχυουν τα ιδια για την H50???

εγώ πάστα έχω Arctic Silver 5

2 coolermaster fans 2000 rpm δεν θα έλεγα καν οτι κάνουν κάποιο θόρυβο

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6665&category_id=3554\

τώρα για το λαππαρισμα 8-12c να δεις διάφορα λίγο δύσκολα επειδή και εγώ είχα λαππαρι cpu και ψήκτρα πρόσφατα είδα μεγάλη διάφορα μετά από άλλαγμα πάστας / lapping, checkare για αρχή με ένα ξυράφι αν έχει κάποιο βαθούλωμα/ύψωμα η ψήκτρα/cpu αν είσαι ok, άσε το lapping.

Δημοσ.
εγώ πάστα έχω Arctic Silver 5

2 coolermaster fans 2000 rpm δεν θα έλεγα καν οτι κάνουν κάποιο θόρυβο

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6665&category_id=3554\

τώρα για το λαππαρισμα 8-12c να δεις διάφορα λίγο δύσκολα επειδή και εγώ είχα λαππαρι cpu και ψήκτρα πρόσφατα είδα μεγάλη διάφορα μετά από άλλαγμα πάστας / lapping, checkare για αρχή με ένα ξυράφι αν έχει κάποιο βαθούλωμα/ύψωμα η ψήκτρα/cpu αν είσαι ok, άσε το lapping.

Απλως σε μια αναζητηση που εκανα πολυ ανεφεραν αυτην την διαφορα με την συγκεκριμενη.....

Αυτο με το ξυραφακι δεν το επιασα.....

Επισης απο δευτερα θαμαι παλι θεσσαλονικη ωστε να δοκιμασω οτιδηποτε...μεχρι τοτε απλως συζηταμε.....

Δημοσ.
Απλως σε μια αναζητηση που εκανα πολυ ανεφεραν αυτην την διαφορα με την συγκεκριμενη.....

Αυτο με το ξυραφακι δεν το επιασα.....

Επισης απο δευτερα θαμαι παλι θεσσαλονικη ωστε να δοκιμασω οτιδηποτε...μεχρι τοτε απλως συζηταμε.....

γενικά το ξυράφι το έφερα ως παράδειγμα για να διαπίστωσης αν έχει κάποιο βαθούλωμά η εξόγκωμα(τότε είναι που θα κάνει μεγάλη διάφορα το lapping) μπορείς και με έναν χάρακα.

20101105191636capture.jpg

Δημοσ.

2x2000rpm fans είναι overkill για την H50 (έχει μάλλον περιορισμένη ψηκτική επιφάνεια, οπότε το αποτέλεσμα είναι πενιχρό όσον αφορά τις θερμοκρασίες - για να μη μιλήσω για το μεγάλο trade-off του θορύβου). Αν το ζητούμενο είναι η εξεύρεση του ορίου πόνου, βάλε δύο 38άρηδες Delta και έληξε...

Από τις θερμαγώγιμες ΜΧ-2, ΜΧ-3 είμαι απογοητευμένος: αρκετά ώς πολύ δύσκολες στην εφαρμογή, γίνονταν τσιμέντο με τη χρήση (και για να ξεκολλήσει το μπλόκ από το die χρειάζεσαι λοστό), ενώ και από θερμοκρασίες σιγά τα ωά σε σχέση με την all-time classic AS5. Ψηφίζω AS5 (και απορώ πως παρασύρθηκα από τις μαρκετίστικες φανφάρες για τις ΜΧ).

ΝΑΙ στο lapping της Η50, η επιφάνεια επαφής είναι ψιλοάθλια, οπότε σίγουρα υπάρχει κρυμμένο potential εκεί. Μέχρι 1400άρι το πήγα, μια χαρά θερμοκρασίες ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο (48C Max on 955@3,6).

Περί ανεμιστήρων τώρα, μάλλον λόγω κάποιου θαύματος, κυκλοφορεί ευρέως ένα εξαιρετικό μοντέλο (εκτός της λοιπής σαβούρας που πλασσάρει κατά κόρον το συγκεκριμένο σούπερ-μάρκετ):

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Pierre-Cardin-BlackSilent-Pro-PL2-Fan---120mm-L-PL2R.htm

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ανεμιστήρας από κάθε άποψη! Είναι λίγο ακριβός, αλλά υπάρχουν και ακριβότεροι (με χειρότερες επιδόσεις!).

Δημοσ.

Τον πηρα το ανεμιστηρα μαζι με την AS5..

Τι θα χρειαστω για το λαπαρισμα του επεξεργαστη και τι για την Η50;;;

(Και αν καποιος ξερει καποιο μαγαζι κατα τουμπα μερια που να εχει αυτα που χρειαζομαι ας μου στειλει ΠΜ)

Δημοσ.

Θα χρειαστείς γυαλόχαρτα διαφόρων "διαμετρημάτων", όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο πιο λεπτό/λεπτομερές/λεπτομερειακό το γυάλισμα.

Ξεκίνα από 400άρι πχ, μετά 600άρι, 800άρι 1000άρι 1200άρι μέχρι όσο πιο λεπτό βρεις και αντέχεις να τρίβεις. Ξεκινάς από τα μικρότερα νούμερα ώστε με τη βαθμιαία αύξηση να κάνεις όλα πιο λεπτομερειακή δουλειά για να γίνει πραγματικά πολύ λεία η επιφάνεια επαφής.

Το γαμώτο με την Η50 είναι ότι είναι άρρικτα συνδεδεμένη με το ψυγείο, κάτι που δυσκολεύει αρκετά τις κινήσεις και το πολύ προσεκτικό τρίψιμο, αλλά με λίγη υπομονή και προσοχή η δουλειά γίνεται μια χαρά.

Φροντίζεις ώστε η επιφάνεια πάνω στην οποία θα κολλήσεις περιμετρικά με ταινίες το γυαλόχαρτο να είναι τελείως λεία (εγώ όπως και πολύ άλλοι χρησιμοποίησα έναν καθρέφτη), κάνεις αρκετές επαναλήψεις (να δεις υλικό να "χρωματίζει" το γυαλόχαρτο) και σταδιακά αλλάζοντας υλικό τριβής προς το πιο ψιλό πάντα lappaρεις το χάλκινο μπλοκ με ηρεμία και υπομονή. Εννοείται κάθε τόσο τσεκάρεις την πρόοδό σου για να αποφύγεις και τυχόν ολικές πατάτες (πχ. εμφανώς μονόπλευρο τρίψιμο) και αυτό είναι όλο.

Το κολπάκι με το φίλτρο του καφέ που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω δεν το ηξερα, αλλά επειδή δεν κοστίζει τίποτε και προφανώς δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος μπορείς να το κάνεις (θα το δοκιμάσω και γω σε επόμενο lapping).

Κάπως έτσι γίνεται η δουλειά, το θέμα είναι ότι με σωστό lapping και αναλόγως υλοποίησης, μπορεί να δει κάποιος πολύ θεαματικά αποτελέσματα.

Δημοσ.
Θα χρειαστείς γυαλόχαρτα διαφόρων "διαμετρημάτων", όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο πιο λεπτό/λεπτομερές/λεπτομερειακό το γυάλισμα.

Ξεκίνα από 400άρι πχ, μετά 600άρι, 800άρι 1000άρι 1200άρι μέχρι όσο πιο λεπτό βρεις και αντέχεις να τρίβεις. Ξεκινάς από τα μικρότερα νούμερα ώστε με τη βαθμιαία αύξηση να κάνεις όλα πιο λεπτομερειακή δουλειά για να γίνει πραγματικά πολύ λεία η επιφάνεια επαφής.

Το γαμώτο με την Η50 είναι ότι είναι άρρικτα συνδεδεμένη με το ψυγείο, κάτι που δυσκολεύει αρκετά τις κινήσεις και το πολύ προσεκτικό τρίψιμο, αλλά με λίγη υπομονή και προσοχή η δουλειά γίνεται μια χαρά.

Φροντίζεις ώστε η επιφάνεια πάνω στην οποία θα κολλήσεις περιμετρικά με ταινίες το γυαλόχαρτο να είναι τελείως λεία (εγώ όπως και πολύ άλλοι χρησιμοποίησα έναν καθρέφτη), κάνεις αρκετές επαναλήψεις (να δεις υλικό να "χρωματίζει" το γυαλόχαρτο) και σταδιακά αλλάζοντας υλικό τριβής προς το πιο ψιλό πάντα lappaρεις το χάλκινο μπλοκ με ηρεμία και υπομονή. Εννοείται κάθε τόσο τσεκάρεις την πρόοδό σου για να αποφύγεις και τυχόν ολικές πατάτες (πχ. εμφανώς μονόπλευρο τρίψιμο) και αυτό είναι όλο.

Το κολπάκι με το φίλτρο του καφέ που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω δεν το ηξερα, αλλά επειδή δεν κοστίζει τίποτε και προφανώς δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος μπορείς να το κάνεις (θα το δοκιμάσω και γω σε επόμενο lapping).

Κάπως έτσι γίνεται η δουλειά, το θέμα είναι ότι με σωστό lapping και αναλόγως υλοποίησης, μπορεί να δει κάποιος πολύ θεαματικά αποτελέσματα.

Ευχαριστω για την αναλυση αλλα μαλλον δν θα το κανω τωρα,αλλα καποια στιγμη στο μελλον,επειδη ουτε παστα θα αλλαξω μιας και εμαθα οτι εχει την shin-etsu x23 7783D που θεωρειτε καλυτερη απο την AS5.....

Δημοσ.

Ηρθαν οι ανεμιστηρες....

Πριν:

2010110900h27customtemp.png

Μετα:

2010110916h55customtemp.png

Η θερμοκρασια ειναι η tempin0 ή οπως την λεει το hwmonitor "CPU"

Τα cores απο 48 επεσαν κατω απο 40.....

Κατι αλλο που θελω τωρα ειναι να αλλαξω το sidepanel,αλλα δεν εχω βρει πουθενα.... θελω ενα διαφανες.......αν πετυχει καποιος κανενα καπου......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...